Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-29@18:45:06 GMT

تحریمها زیر پای دلار را خالی می‌کند ؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۶۷۷۵۵

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه سال گذشته در نشست سران کشورهای عضو گروه "بریکس" گفته بود که استفاده بیش از حد آمریکا از ابزار تحریمی یک اشتباه بزرگ استراتژیک خواهد بود که اطمینان به دلار را از بین می برد. کمی بعد از آن سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز گفت که استفاده مداوم واشنگتن از دلار برای مجازات اقتصادی به تضعیف جایگاه دلار منجر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اگر چه شاید روسیه به تنهایی آن قدر قدرت نداشته باشد که بتواند دلار را به چالشی جدی بکشد اما روس ها همان چیزی را تکرار می‌کنند که بسیاری از سیاست گذاران آمریکایی نیز نگران آن هستند و اکنون شاهد آغاز یک روند جهانی برای دوری گزیدن از دلار هستیم. جک لو، وزیر اسبق خزانه داری آمریکا گفته است که ظرفیت تحریمی در حال اشباع است و هر چه آمریکا استفاده از دلار و نظام مالی اش برای دیگران را بیشتر به تبعیت از تحریم‌ها مشروط کند، ریسک استفاده از ارزهای جایگزین توسط دیگران در میان مدت بیشتر خواهد شد.

 

سیاست تحریمی آمریکا باعث شده است که برخی دولت ها به فکر استراتژی های حذف دلار از نظام مالی برای رهایی از فشار اقتصادی بیفتند. این روند به ویژه در کشورهایی نظیر روسیه، ونزوئلا و ترکیه که طعم تحریم‌ها را چشیده اند برجسته تر شده است.

 

فکر رهایی از دلار یک چیز است و یافتن استراتژی عملی شدن این ایده یک چیز دیگر، اما نباید فراموش کرد که رهایی از سلطه دلار در جهان چیز غیرممکنی نیست. سلطه دلار بر بازارهای جهانی در طول ده ها سال و به لطف نظام مالی و بانکی نیرومند آمریکا به دست آمده است و سیاست مداران در واشنگتن باید پیش از هر اقدامی این مساله را مد نظر قرار دهند که در ازای تضعیف این نظام مالی قدرتمند چه چیزی به دست خواهند آورد.

 

در حال حاضر تنها تعداد کمی رقیب برای دلار وجود دارد و دلار بیشتر از هر ارز دیگری در پرداخت‌های بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد. دلار همچنین قوی‌ترین ابزار حفظ ارزش به شمار می رود و به دلیل استفاده گسترده از آن در سطح جهان، آمریکا امکان تحریم را پیدا کرده است.

 

در زمان ریاست جمهوری جورج بوش تنها پنج کشور توسط آمریکا تحریم شده بودند اما اکنون این رقم به ۲۲ کشور افزایش یافته و اکنون بیش از ۶۰۰۰ شخصیت حقیقی و حقوقی توسط وزارت خزانه داری و سایر نهادهای آمریکا به دلایل مختلف تحریم شده اند. همین گسترده تر شدن دامنه تحریم‌ها منجر به افزایش تمایل کشورها برای کاهش وابستگی به دلار شده است.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: تحریم اقتصاد جام نیوز دلار امریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۷۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه

مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال طی اظهاراتی اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، پاتریک پویان، مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال در یک کنفرانس تصویری اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد.

این مدیر ارشد اجرایی گفت: بله، اگر اروپا یا اتحادیه اروپا (پروژه)  یامال را تحریم کند، در برخی از قراردادها فورس ماژور اعمال خواهیم کرد.

پویان افزود که این شرکت دو قرارداد تأمین گاز ال‌ان‌جی اروپا از پروژه یامال و یک قرارداد برای آسیا دارد که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.

رویترز همچنین به نقل از وی هشدار داد که در صورت تحریم این پروژه قیمت گاز ال‌ان‌جی را در جهان افزایش خواهد داد.

قیمت گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات این محصول از روسیه در سال 2022، به شدت افزایش یافت.

بر اساس این گزارش، در پی افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و شرکت‌های اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را بسیار کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تامین آن، تحت فشار قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!