Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه باقرالعلوم در نشست بررسی مرجعیت قرآن کریم در تمدن سازی اسلامی به اسرار نهفته در قرآن کریم کیم اشاره کرد و گفت: نظریه حکمرانی مطلوب سازمان ملل که این روزها سر زبان است، در واقع همان حکمرانی صالحان است که در قرآن کریم آمده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  سبلان‌ما، ظهر امروز نشست بررسی مرجعیت قرآن کریم در تمدن سازی اسلامی با حضور جمعی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه و با سخنرانی حجت الاسلام غلامرضا بهروزی لک استاد دانشگاه باقرالعلوم قم در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام بهروزی لک در این نشست به تبیین نظریه حکمرانی مطلوب سازمان ملل پرداخت و گفت: با نگاهی به قرآن کریم به راحتی در می یابیم که این نظریه در قرآن کریم تبیین شده است ولی غرب امروز به آن رسیده است.

وی در ادامه سخنان خود به سیستم آموزشی ایران اشاره کرد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا مرجعیت علمی قرآن کریم در سیستم های آموزشی ما حاکم شود.

استاد علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم قم با بیان اینکه مهجوریت قرآن کریم در زندگی اجتماعی ما به چشم می خورد، گفت: هر وقت ما توانستیم قرآن کریم را در زندگی اجتماعی پیاده کنیم آن موقع به سعادت خواهیم رسید.

وی با بیان اینکه فرهنگ نظم اجتماعی در قران کریم به انسان ها توصیه شده است، گفت: اروپایی ها بیش از ما این نظم را جوامع خود پیاده کرده اند.

بهروزی لک به نظریه حکمرانی مطلوب سازمان ملل اشاره کرد و گفت: این نظریه تحت عنوان حکمرانی صالحان در قرآن کریم آورده شده است.

وی به مرجعیت قرآن کریم در عرصه علم نیز اشاره کرد و گفت: زمانی که ابن سینا، ابن خلدون، ابن حیثم و خوارزمی در علوم سرامد دانشمندان جهان بودند خبری از علم در غرب نبود.

استاد علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم با بیان اینکه غرب علم ما را به یغما برد و ملت ما را با ترفندهای مختلف عقب نگه داشت،گفت: امروز جوانان این مرز و بوم نسبت به گذشته شرمسار هستند.

وی با بیان اینکه غرب هرچه دارد از علم مشرق زمین است، گفت: برای دست یابی به مرجعیت علمی قرآن کریم و بازگشت به عصر طلایی باید دانش های موجود در کشور را اصلاح کرده و آنها را اسلامی سازی کنیم

حجت الاسلام بهروزی لک از علامه جوادی عاملی به عنوان پیشگام اسلامی سازی علوم در عصر حاضر نام برد و گفت: با اسلامی شدن دانشگاه های ما در واقع همه علوم اسلامی سازی خواهند شد.

خودسازی و تمدن سازی اسلامی مهمترین وظیفه جوانان در بیانیه گام دوم

حسین شایقی رئیس بنیاد نخبگان استان استان اردبیل در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگار سبلان ما به محورهای علم و دانش اشاره کرد و گفت: بعد از 40 سال مقاومت، ایدئولوژی سردمداران محور مقاومت، به عنوان ایدوئولوژی جدید برای حق طلبی در کل دنیا تبدیل شده است.

وی به پیچ تاریخی نیز اشاره کرد و گفت: عبور از این پیچ نیز به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی نیازمند اتکا به پتانسیل جوانان انقلابی است.

شایقی در ادامه سخنان خود به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: بر طبق مفاد این بیانیه خودسازی و تمدن سازی اسلامی مهمترین وظیفه جوانان در تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب محسوب می شود.

وی با بیان اینکه تکرار کلمه جوانان در بیانیه گام دوم به معنی چراغ راه حرکت در مسیر هدایت است، گفت: توجه به جوانان وظیفه تصمیم گیران در این حوزه را چندین برابر کرده است چراکه که باید با بسترسازی های لازم راه را برای جوانان  بازکنیم تا آرمان های بیانیه گام دوم محق  شود..

شایقی در پایان سخنان خود به توصیه های 7 گانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم اشاره کرد و گفت: توجه به علم و دانش یکی از 7 توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان است چراکه دانش آشکارترین وسیله عزت آفرینی بر ای کشور است

این استاد دانشگاه با بیان اینکه علم و فناوری دو بال پیشرفت کشور است، گفت: دانشگاه ها وظیفه پرورش علمی جوانان را برعهده دارند تا آنها با کسب مهارت های لازم با دست یابی به فناوری های روز بتوانند برای کشور اقتدار و عزت به ارمغان آورند.

تولید فکر و پرورش انسان دو عنصر مهم تمدن سازی

حجت الاسلام علی عزیزپور استاد سطوح عالیه حوزه های علمیه اردبیل نیز در گفتگو با خبرنگار سبلان ما به اهمیت تغییر در علوم انسانی اشاره کرد و گفت: تبدیل علوم غربی به علوم اسلامی در واقع خط رسیدن به تمدن نوین اسلامی است.

وی با بیان اینکه تولید فکر و پرورش انسان دو عنصر مهم تمدن سازی است که در حوزه و دانشگاه باید انجام شود، به تذکرات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این خصوص اشاره کرد و گفت: دانشمندان غربی و بطور کلی دانش غرب در راه ظلم و استثمار به کار رفته و این جهت گیری غلط است.

این استاد حوزه های علمیه اردبیل با بیان اینکه در جهان بینی اسلامی، علوم بر مبنای عقلانی و وحیانی است، گفت: تولید فکر در علوم انسانی و جهت دهی برای علوم پایه است

عزیزپور در پایان سخنان خود خواستار تشکیل گردهمایی های علمی شد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا زمینه های ایجاد تمدن نوین اسلامی را در کشور فراهم کنیم.

انتهای پیام/چ

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۹۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی

وزارت علوم با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت جنایات وحشیانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی از مدیران جوامع علمی خواست که به حق آزادی بیان در دانشگاه‌ها احترام بگذارند و از ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه‌ها جلوگیری کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محکومیت اقدامات دولت‌های غربی علیه جوامع علمی ضد صهیونیست و حمایت از حرکات آزادی‌خواهانه اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی بیانیه‌ای صادر کرد.

بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است

متن بیانیه به شرح زیر است:

مردم ستمدیده‌ی فلسطین بیش از شصت سال است که بدترین نوع تروریسم را تجربه میکنند. آیا در دنیای امروز، قساوت دیگری را در این حجم و ابعاد و با این تداوم زمانی می‌شناسید‌؟ به گلوله بستن بانویی در وسط خیابان فقط به جرم اعتراض به سربازِ تا دندان مسلّح، اگر تروریسم نیست پس چیست؟ این بربریّت چون توسّط نیروی نظامی یک دولت اشغالگر انجام میشود، نباید افراطی‌گری خوانده شود؟ یا شاید این تصاویر فقط به این علّت که شصت سال مکرّراً از صفحه‌ی تلویزیون‌ها دیده شده، دیگر نباید وجدان ما را تحریک کند.

جوانان عزیز! من امید دارم که شما در حال یا آینده، این ذهنیّت آلوده به تزویر را تغییر دهید؛ ذهنیّتی که هنرش پنهان کردن اهداف دور و آراستن اغراض موذیانه است. رنج‌های امروز اگر مایه‌ی ساختن فردایی بهتر و ایمن‌تر نشود، فقط به خاطره‌هایی تلخ و بی‌ثمر فرو خواهد کاست. من ایمان دارم که تنها شما جوانهایید که با درس گرفتن از ناملایمات امروز، قادر خواهید بود راه‌هایی نو برای ساخت آینده بیابید و سدّ بیراهه‌هایی شوید که غرب را به نقطه‌ی کنونی رسانده است. (فرازهایی از نامه امام خامنه‌ای به عموم جوانان در کشورهای غربی‌)"

ملت مظلوم و مقتدر فلسطین بیش از 7 دهه تحت اشغالگری رژیم صهیونیستی اسرائیل قرار داشته و از حق مسلم حیات در سرزمین خودشان محروم شده اند.

در 7 اکتبر 2024 عملیات طوفان الاقصی توسط نیروی مردمی حماس برای دفاع از سرزمین فلسطین در مقابل سالها ظلم و اشغالگری صهیونیست‌ها صورت گرفت. رژیم کودک کش اسرائیل به دلیل عجز و ناتوانی در مقابله نظامی با نیروهای جبهه مقاومت، به تداوم ظلم و آدم کشی در غزه به ویژه حمله به مراکز آموزشی و بهداشتی و حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه و شهادت رساندن دیپلمات‌های کشورمان پرداخت.

در این مدت بیش از 35 هزار نفر از مردم بیگناه غزه به ویژه زنان و کودکان به دست رژیم غاصب به طرز فجیعی قتل عام شده اند. این حجم کشتار، دل ملت‌های آزاده را در کل جهان به درد آورده و حرکت‌های مردمی در دفاع از ملت مظلوم فلسطین را شکل داده است.

غربی‌ها و طرفداران صهیونیست‌ها با حقیقتی عریان روبرو شده‌اند؛ آحاد ملت‌ها در غرب و آمریکا انگشت به دهان مانده‌اند؛ بازداشت و دستگیری قریب به 2500 دانشجو و استاد در دانشگاه‌های کلمبیا، بوستون، لس‌آنجلس، آستین، تگزاس، ییل، نیویورک، ماساچوست، اموری، هاروارد، براون، میشیگان، مینه‌سوتا، برکلی و ده‌ها دانشگاه دیگر با ورود خشن پلیس و استفاده از گاز اشک‌آور تنها به جرم فریاد علیه نسل‌کشی صهیونیست‌ها در قتل عام 35 هزار فلسطینی بیگناه که قریب به 15 هزار تن از آنها کودکانی‌اند که الفبای زندگی را تجربه نکرده‌اند؛ رخدادی که ذهنیت و تصویر دموکراسی در غرب را همچون تبلی توخالی در برابر افکار عمومی به لرزه انداخت و زنجیره اعتراضات فراگیری را علیه حمایت‌های بی چون و چرای متحدان این رژیم کودک‌کش در جوامع علمی ایجاد کرد.

اکنون موجی جدیدی از بیداری در وجدان انسان‌ها به ویژه دانشگاهیان در سراسر دنیا آغاز شده که نوید دهنده حرکت و نهضتی پایدار و مداوم در احقاق حق ملت مظلوم فلسطین می باشد. دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه کشورهای آمریکایی و غربی بر اساس دفاع از انسانیت و حقوق بشر، جنبش های بشردوستانه به راه انداخته اند و موجی از حمایت و پشتیبانی از مردم مظلوم غزه به راه انداخته اند.

ضمن حمد خداوند و سپاس از دانشگاهیان در سراسر دنیا به ویژه دانشگاهیان عزیزی که در دل کشورهای مدعی حقوق بشر، بر اساس مسئولیت و وظیفه انسانی و احترام به حق حیات یک ملت و با آگاهی و شجاعت با شکل دادن تجمعات متعدد در دانشگاه‌ها خواهان پایان دادن به ظلم و تجاوز در سرزمین های اشغالی و احقاق حق ملت مظلوم فلسطین هستند، اعلام می داریم تا پایان دادن این اشغالگری و محکومیت رژیم صهیونیستی این حرکت را ادامه دهید.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن محکومیت جنایات وحشیانه و ددمنشانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی و محکوم کردن برخوردهای امنیتی با دانشجویان و اساتید، از مدیران جوامع علمی و نهادهای مرتبط در کشورهای اروپایی و آمریکایی درخواست می‌نماید، به حق آزادی بیان در دانشگاه‌ها احترام بگذارند و از ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه‌ها برای سرکوب دانشگاهیان جلوگیری کنند. به امید پیروزی نهایی ملت فلسطین و اقامه نماز در قدس شریف ان‌شاءالله»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • اراده تحول‌گرایی و تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب اسلامی
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • کریم منصوری: «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم در منزل شهید علی قرلی + تصاویر