Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بزرگترین شرکای تجاری ایران مثل روسیه، ترکیه و چین اعضای اصلی گروه ویژه اقدام مالی(FATF) هستند، گفت: عضویت در این نهاد مالی به مثابه گذرنامه، برای تجارت با هر کشور خارجی واجب است.

«مهدی پازوکی»، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه علامه طباطبایی، در گفت‌وگو با خبرنگار برنا اظهار کرد: امروز 190 کشور عضو، همکار FATFو 37 کشور جهان هم عضو اصلی این نهاد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر خواستار تجارت با جهان، راهیابی کالاها و خدمات خود بازارهای جهانی و یا ورود مواد اولیه مورد نیاز تولید خود هستیم، به گشایش اعتبار و مبادلات بانکی با دنیا نیاز داریم.

این اقتصاددان ادامه داد: باید به FATF به عنوان یک ابزار اقتصادی نگاه کنیم. عضویت در این نهاد مالی، مثل پاسپورتی که برای سفر به هر کشوری ضروری است، برای تجارت با جهان لازم است و اگر وارد لیست سیاه شویم، دیگر نمی‌توانیم با هیچ کشوری تجارت داشته باشیم.

پازوکی با اشاره به برخی مخالفت‌ها با پیوستن به FATF افزود: طرز تفکری در کشور وجود دارد که به دنبال بازگشت ایران به دوران قاجار است. به نظر می‌رسد می‌خواهند ما با دنیا هیچ ارتباطی نداشته باشیم و خود را از بازارهای منطقه‌ای و جهانی محروم کنیم، در حالی که یکی از مشکلات اقتصاد ایران که امروز معیشت مردم را به شدت ضعیف کرده، بسته بودن اقتصاد است و متاسفانه تندروهای داخلی از آن دفاع می کنند.

طرفداران اقتصاد بسته جمهوری اسلامی را زمین می‌زنند

پازوکی با تاکید بر اینکه ما باید در مجامع جهانی حضور فعال داشته باشیم، افزود: تفکری که خواهان عدم تعامل با جهان است، جمهوری اسلامی را به زمین می‌زند و ایران را به عقب می‌برد. باید بیش از گذشته به دنبال شکوفایی و توسعه ایران باشیم تا کشور جایگاه خود را پیدا کند. امروز اگر بخواهیم با جهان تجارت کنیم، نیاز داریم سیستم بانکی ما با سیستم بانکی جهان کار کند.

او گفت: از جمله استدلال‌های غلط مخالفان این است که تضمین می‌خواهند با عضویت در FATF همه مشکلات کشور حل شود. چنینی انتظاری غیر واقع‌بینانه است و ما باید حداقل مانع بروز مشکلات و محدودیت‌های جدید شویم. امروز که توسط بزرگترین قدرت اقتصادی تحریم هستیم، نباید با خود تحریمی آثار زیان بار آن را تشدید کنیم.

به گفته این کارشناس اقتصادی، برخی مخالفانFATF اصلا جهان را نمی‌شناسند و البته عده‌ای از آن ها هم در لندن اقامت و ملک دارند اما متاسفانه منافع ملی را نادیده می گیرند.

او با بیان اینکه در صورتی عضویت در FATF به ضرر ماست که ما به دنبال کلاهبرداری باشیم، گفت: وقتی شرکای عمده تجاری ایران مثل روسیه، ترکیه و چین عضو اصلی این نهاد هستند، چطور می‌گوئیم این نهاد استعماری است و با اعضای آن بیشترین حجم مبادلات تجاری را داریم؟ دشمنان ایران دوست دارند حضور ایران هرچه بیشتر در جامعه بین‌المللی محدود شود و ما نباید با آن ها هم راستا شویم.

اقتصاد افغانستان در حال پیشی گرفتن از ایران است

پازوکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اقتصاد افغانستان در حال پیش روی از ماست و من نگرانم ده سال دیگر شاهد صف‌های طولانی مقابل سفارت افغانستان برای مهاجرت جوانان ایرانی باشیم.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: در وضعیتی از اقتصاد قرار داریم که اگر حاکمیت باعث ورود حتی یک دلار به اقتصاد کشور شود، قابل تحسین است و اگر هم بازارهای منطقه‌ای را به روی اقتصاد ایران ببندد کار نابخردانه‌ای انجام داده و فرقی نمی‌کند، توسط کدام دولت انجام شود.

پازوکی در خصوص معلق ماندن دو لایحه پالرمو و سی اف تی در مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در شرایطی که نیاز داریم از مخارج غیر ضروری حکومت بکاهیم، مجمع تشخیص مصلحت نظام سالیانه 50 هزار میلیون تومان اعتبار دریافت می کند و باید نسبت به کارایی آن توضیح دهد.

این اقتصاددان گفت: بخش از سیستم بانکی ما در حال پولشویی است و گردش سالیانه 160 هزار میلیارد تومانی قاچاق مواد مخدر در کشور همین موضوع را ثابت می کند. اگر جلوی پولشویی را در سیستم بانکی بگیریم بزرگترین گام را در مبارزه با فساد انجام داده ایم.

پازوکی اظهار کرد: شفافیت مالی و مقابله با پولشویی از نتایج مثبت پیوستن به FATF است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افغانستان اقتصاد ایران لندن مهاجرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۱۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه دولت و دولتمردان به سامان دادن اقتصاد کشور ضروریست

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان امروز در جمع نمازگزاران درمصلی امام علی (ع) کرمان گفت: در کنار محیط خانواده محیط تعلیم و تربیت است که یکی از مسائل مهم درامر تعلیم وتربیت این است که مربی باید تمام طرفیت‌ها استعداد‌ها صرفا‌ها و قوت‌های فرد تحت تعلیم خود را خوب بشناسد تا مادامی که معلم مربی، استاد نداند فردی که تحت تربیت او است دارای چه ضعف‌ها خلاقیت‌ها و قوتی است نمی‌تواند به نتیجه دلخواه در امر تربیت برسد و باید بفهمد و بفهماند که آیا زندگی اصل است و یا اینکه هدف بالاتر و والاتر از زندگی است و آن هدف بالاتر درخشش فرد در انسانیت است باید به مربی و معلم توجه داشته باشد که این زندگی اصل و هدف نیست و هدف بالاتر و والاتر از زندگی است و زندگی خود بستری است برای هدف بالاتر و معلم باید تمام توان خود را بگذارد تا حرکتی را در درون فرد تحت تربیت خود شروع کند و این حرکت هرچه جلو می‌رود آن را به هدف بالا و والا برسد و آن حرکت را ایجاد و تقویت کند و اگر حرکت را دوام و قوام بخشد توفیق آن در تعلیم و تربیت موفق خواهد بود. 


حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی افزود:خداوند در آیات متعدد قرآن مارا راهنمایی می‌کنند که زندگی اصل نیست و دربرخی از آیات خداوند زندگی را محل آزمایش و اعتلا ء می‌داند و خداوند حیات و مرگ و زندگی را محل آزمایش قرار داد تا مشخص شود چه کسی عمل والاتر وبالاخره انجام می‌دهد و زندگی کارگاه آموزشی است که هرانسان بداند در زندگی هدفی بالاتر فراروی آن است این کار معلم است.


وی تصریح کرد: البته یک هدف میانی درزندگی هر انسانی است که معلم باید فرد تحت آموزش خود را آموزش دهد که دراین دنیا موظف هستند دنیا را آباد کنند و علم خو د را به بالاترین وجهه ممکن ترقی دهند و یک جامعه عالم فهمیده و زندگی در آرامش رقم بزنیم و باعلم خود را در مراکز و دانشگا‌ها فهم درک و دانش خود را به اوج خود برسانند و معلم باید مهندس قوی پزشک توانمند و چهره‌های عالم در علوم انسانی را آموزش دهد و افراد را به این سمت ببرد و بیاموزد که این هدف میانه است و کار اینجا متوقف نمی‌شود و این مراحل در زندگی انسان‌ها تعبیه شده است و یک بخش از زندگی صرف غفلت می‌شود مثل دوران کودکی، وقتی دوران نوجوانی پیش آمد جای دوران غفلت را بخش سرگرمی می‌گیرد و معلم و مربی با انگیزه همه تلاشش را می‌گذارد بخش سرگرمی نوجوان به بهترین وجهه ممکن پر شود و آن را برای مراحل بعدی زندگی آماده کند.


وی گفت: دوران زینت و تجمل و جوانی که جوان در این دوران مرحله شور عشق تجمل در دستور کارش است و معلم ضمن توجه به این مراحل بداند این مراحل اصل نیست و هدف بالاتر است و مرحله بعد تفاخر است که احساسات و تفاخر و فخر فروشی مربوط به این مرحله است و شهرت و ریاست را می‌خواهند و بعد مرحله جمع کردن مال و تکاثر اولاد است و هرکس دریکی از مراحل متوقف شود نمی‌تواند به هدف والا برسد و هدف والا عبودیت یعنی معلم و استاد باید به نحوی فرد تحت تربیت خود راتعلیم دهد تافرد همه زندگی اش در تمام ابعاد را برای خدا و رضایت خدا بدهد.

نماینده ولی فقیه دراستان در ادامه خطبه‌های خود گفت: توجه دولت و دولتمردان به عملیات هوشمند و گسترده به بخش سامان دادن به اقتصاد کشور ضروریست.

وی افزود: ایران قوی الزاماتی دارد همانطور که دربخش نظامی این کشور آنقدر پیشرفت کرده است که عملیات وعده صادق با افتخار تمام در دنیای پر آشوب امروز در یک اعلام رسمی انجام دهد و به نتیجه برساند باید در بخش اقتصادی هم درهمین تراز و جایگاه قرار گیرد و همه باید درکنار هم قرار گیرد تابتوانند اقدامات روشن و نقطه زن درداخل کشور علیه سوداگران اقتصادی و درخارج علیه دشمنان عملیاتی کنند باید با فعال کردن مراکز اقتصادی کشور و تقسیم کار دقیق و با تشکیل مرکز عملیات هوشمند و اقتصادی درکشور بتوانند رنگ چند ساله تورم و کاهش ارزش پول ملی را به پایان برسانند باید دولت عزم خود را جزم کنند تا آسیب پذیری کشور در بخش اقتصاد را برایش چاره اندیشی کنند و طعم تلخ اقشار کم درآمد را تبدیل به شیرینی کنند که این نیازمند هماهنگی و همکاری همه است و توقع ما ازدولت انقلابی و مردمی ریاست محترم جمهور این است که این اتفاق در بخش مهم اقتصادی رقم بخورد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • آمار خاص پرسپولیس برای پیشی گرفتن از استقلال
  • توجه دولت و دولتمردان به سامان دادن اقتصاد کشور ضروریست
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • کارگران رکن اصلی اقتصاد کشور هستند
  • حسرت ۵۲ ساله اپه و فلوره ایران برای بازگشت به المپیک
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد