Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه در بیش از هزار نقطه کشور طرح‌های آبخیزداری در حال اجراست، گفت: تاکنون حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های حوزه‌ آبخیز هزینه شده و پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها بیش از ۸۰ درصد بوده است.

خسرو شهبازی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص اجرای طرح‌های آبخیزداری اظهار کرد: با تاکید مقام معظم رهبری در سال ۹۷ اعتباری حدود ۲۰۰ میلیون دلار به آبخیزداری اختصاص یافت و عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در سطح کشور انجام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور افزود: در سال‌جاری از محل صندوق توسعه ملی علاوه‌بر ردیف اعتباری تخصیصی، ۱۵۰ میلیون یورو با ارز نیمایی در اختیار آبخیزداری قرار گرفت؛ تاکنون حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های حوزه‌ آبخیز هزینه شده و پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها بیش از ۸۰ درصد بوده است.

شهبازی با بیان اینکه در بیش از هزار نقطه کشور طرح‌های آبخیزداری در حال اجراست، گفت: طرح های آبخیزداری مانع وقوع سیلاب و کاهش خسارت در هنگام بارندگی های شدید می شوند، به عنوان نمونه طی چند روز اخیر که شاهد بارش ۱۷۷ میلی‌متری باران در بوشهر بودیم، استاندار این استان در تماس تلفنی اعلام کرد که به سبب طرح‌های آبخیزداری سیلی در این استان رخ نداده است.

وی بیان کرد: بحث توسعه جنگل هم یکی از کارهایی بود که باید در راستای حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی انجام می‌دادیم و در این راستا کاشت ۱۴ میلیون اصله نهال را در سال‌جاری برنامه ریزی کردیم که از فصل پاییز کاشت این نهال‌ها آغاز شد، این پروژه با توجه به شرایط تغییرات اقلیمی و همچنین سازگاری با مسائل زیست محیطی جدید در دستورکار قرار گرفت.

رئیس سازمان جنگل‌ها با اشاره به اهمیت بالای جنگل‌های هیرکانی و زاگرسی، ادامه داد: معمولا به صورت نمادین هر ساله در ۱۵ اسفند شاهد درختکاری هستیم اما عمده کاشت ۱۴ میلیون اصله نهال را به فصل پاییز منتقل کردیم تا بتوانیم از نعمات بارش باران بهره ‌مند شویم و ذخیره سازی رطوبت به خوبی انجام گیرد،از طرف دیگر در زمان خواب زمستانه بتواند در زمین استقرار یابد و هنگامی که از خواب زمستانه بیدار می‌شود، خود را محیط هماهنگ کرده و بتواند با طی کردن فرآیند رشد به بحث توسعه و احیای جنگل کمک کند.

شهبازی در خصوص طرح زارعت چوب، گفت: در کشور برای تامین چوب جهت تولید کاغذ و صنایع جانبی چوب آلات به هفت میلیون مترمکعب چوب نیاز داریم که در حال حاضر بخشی از محل زراعت چوب انجام می‌گیرد، بخشی هم از محل چوب باغات میوه که به سن دیرزیستی یا نیاز به اصلاح رسیده‌اند، انجام می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه صنایع چوبی نباید وابسته به جنگل یا منابع طبیعی باشد، اضافه کرد: قبل از اجرای طرح تنفس جنگل، چوب مورد نیاز از جنگل‌ها تامین می‌شد اما از سال ۹۶ با اجرای طرح توقف بهره برداری از جنگل، اجازه برداشت از جنگل‌ها وجود ندارد.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه گیلان، قطب زراعت چوب در کشور است، خاطرنشان کرد: در حال تدوین طرحی هستیم که بتوان با راهکارهای زراعت چوب را توسعه دهیم. معتقدم برای توسعه زراعت چوب اولا باید تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم و ثانیا کاشت نهال‌های مناسب و پربازده را اجرا کنیم.

شهبازی با تاکید بر اینکه باید زراعت چوب را اقتصادی کنیم، تصریح کرد: حدود ۲۰ سال است که کارهای تحقیقاتی در راستای توسعه زراعت چوب در حال انجام است و طی جلساتی که با محققین داشتیم به این نتیجه رسیدیم که گونه‌هایی سریع الرشد با بازدهی اقتصادی بالا وجود دارند.

وی با اشاره به تشویق و هدایت مردم به کشت تلفیقی چوب افزود: با اقتصادی کردن زراعت چوب مردم رغبت پیدا می‌کنند که برای تولید وارد عرصه شوند، براین اساس کشت تلفیقی را مطرح کردیم، در این روش از فضای بین درختان برای کشت گونه‌های گیاهی با بازدهی اقتصادی استفاده می‌شود، هدف هم این است که بتوانیم با رونق زراعت، چوب مورد نیاز کشور را در داخل تامین کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زراعت چوب سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۲۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهرگفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ سازه آبخیزداری شامل بند‌های خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی به منظور ذخیره روان آب‌ها و جلوگیری از وقوع سیلاب در این شهرستان احداث شده است.


علی رحیمی میانگین بارش سالیانه نزولات جوی شهرستان فریدونشهررا بیش از ۵۵۰ میلیمتراعلام کرد و افزود: در سال‌های گذشته حجم زیادی از این بارش‌ها به صورت روان آب و سیلاب ازشهرستان به صورت روان آب یا سیلاب خارج می‌شد یا باعث خسارت‌هایی به عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی می‌شد که با احداث سازه‌های آبخیزداری ۸۰ درصد روان آب‌ها و سیلاب‌ها مهار شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


وی گفت: طرح‌های آبخیزداری وبیولوژیکی در حوزه‌های آبخیزداری پشتکوه، قلعه سرخ و میدانک و پلاسجان باهدف ذخیره سازی روان آب‌ها، کنترل سیلاب ها، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ پذیری آب در سفره‌های زیرزمینی شهرستان در دو سال گذشته با بیش از ۸۰ میلیارد ریال اجرا شده است.


کارشناس آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهر هم گفت: این شهرستان یکی از سرشاخه‌های اصلی سه سد مهم کشور، زاینده رود، کارون و دز است، که احداث سازه‌های آبخیزداری نقش مهمی در کاهش ورود رسوبات ناشی از فرسایش خاک به این سد‌ها دارد.


سیامک اسفنانی افزود: جلوگیری از فرسایش خاک، تکمیل چرخه کربن، احیاء و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، پیشگیری از خسارات و آسیب‌های سیل و تغذیه چشمه ها، قنوات و سفره‌های زیرزمینی ازمهمترین اهداف و فواید اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

دیگر خبرها

  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • تاکید وزرای دفاع ایران و بلاروس بر اجرای
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • اجرای بیش از ۲۰ طرح آبخیزداری در استان اصفهان
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه