Web Analytics Made Easy - Statcounter

طارم به قطب کشاورزی استان زنجان معرف است ولی از ظرفیت‌های این شهرستان استفاده 100 درصدی نمی‌شود و خیلی از ظرفیت‌های این شهرستان مغفول مانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; در مجموع اراضی کشاورزی شهرستان طارم 46 هزار هکتار و وسعت کل اراضی زیر کشت 32 هزار هکتار بوده که میزان اراضی زیر کشت طارم 14 درصد از مجموع کل مساحت شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالانه در حدود 17 هزار هکتار از اراضی طارم به زیرکشت محصولات زراعی اختصاص داده می‌شود. بخشی از آن به صورت 2 یا 3 مرحله کشت می‌شود و 82 درصد اراضی شهرستان آبی و مابقی دیم بوده و میزان سطح باغات در این شهرستان نیز 18 هزار هکتار بوده و محصولات عمده این شهرستان سیر ، گوجه فرنگی، سیب زمینی، گندم، جو، پیاز و کلزا است.

عمده محصولات باغی طارم زیتون، انار، انجیر، فندق، زردآلو، گیلاس است سطح زیر کشت باغات غیر بارور 4هزار و 760 هکتار و سطح زیر کشت باغات بارور هم 7 هزار و 640 هکتار است.

کشت پاییزه محصولات زراعی در طارم هر سال از ابتدای مهر ماه آغاز می‌شود و بخش زیادی از زمین‌های اراضی طارم زیر کشت محصولات زراعی می‌رود که سیر یکی از محصولات پاییزه طارم است که هر سال بخش زیادی از اراضی کشاورزی زیر کشت سیر می‌رود ولی در هر سال سیرکاران به دلیل عدم مدیریت بازار متضرر می‌شود.

سیر از جمله محصولات اصلی شهرستان طارم بوده و هر سال تعداد یک هزار و 100 نفر از بهره برداران شهرستان به کشت و کار این محصول مشغول بوده و از این طریق امرار معاش دارند که امسال نیز یک هزار و 400 هکتار از اراضی طارم به کشت این محصول اختصاص یافته است.

براساس برآوردهای انجام شده توسط جهادکشاورزی طارم حدود 56 هزار تن محصول سیر در سال آینده برداشت و روانه بازار مصرف خواهد شد که هر سال هم برداشت این محصول از اوایل اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه انجام می‌شود.

عمده رقم مورد کشت شده سیر در شهرستان طارم سیر صورتی است و برداشت این محصول در طارم با توجه به کیفیت بالایی که دارد، علاوه بر تامین نیاز شهرستان و نیاز استان را نیز تامین می کند و توسط واسطه‌ها به برخی از استانها هم صادر می‌شود.

نوسانات شدید قیمت از مشکلات سیرکاران است که هر ساله کشاورزان با آن مواجه می‌شوند و هیچ کارگاه فرآوری صنعتی و بسته بندی در طارم وجود ندارد و ظرفیت طارم در این بخش نیز مغفول مانده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۵۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، عبدالله رحیمی گفت: شناسنامه‌دار کردن باغ، مدرک رسمی کاملاً فنی و تخصصی است که امکان برنامه‌ریزی و مدیریت کلان زیربخش باغبانی با هدف افزایش کمی کیفی تولیدبه بهره‌بردار می‌دهد.

وی افزود:کشاورزان جویباری از طریق واحد‌های صنفی کشاورزی نسبت به دریافت شناسنامه باغ اقدام کنند.

رحیمی افزود: در شهرستان جویبار ۶۴۰۰ هکتار مزارع جویبار مرکبات و سیاه ریشه تشکیل می‌دهد که ۱۸۲۰ هکتار معادل ۳۰ درصد از این باغات شناسنامه‌دار شدند.

عبدالله رحیمی اظهار داشت: طرح شناسنامه دار کردن باغات نشانه هویت، اصالت و مرغوبیت تولیدات باغی و مبنای اصلی شناسایی و ارزش‌گذاری محصولات در بازار‌های داخلی و جهانی است و به منظور شناسایی هوشمند و تهیه آمار جامع مربوط به تولیدات باغات و برنامه ریزی در فروش و صادرات محصول و ایجاد زنجیره تولید تا مصرف و ثبات قیمت، تهیه شناسنامه باغ امری ضروریست.

وی خاطرنشان کرد:کشاورزان به خصوص باغداران مرکبات در جویبار می‌توانند با دریافت شناسنامه باغ از نظام صنفی کشاورزی و کد QR زمینه صادرات را برای محصولات خود فراهم سازند.

سالانه ۳۰هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان جویبار به زیر کشت ۴۵نوع محصولات زراعی و باغی می‌رود.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • مبارزه علیه سن مادر در ۲۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان همدان
  • پرورش شتر؛ ظرفیت مغفول مانده در داورزن است
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • رفع تصرف ۱۲ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در لرستان
  • آزادسازی ۱۰ هکتار از زمین های کشاورزی گرگان
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • صدور بیش از یکهزار و 200 سند مالکیت زراعی سال گذشته در اشنویه