Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-26@08:39:59 GMT

مالیات ستانی از شاخ‌های مجازی

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۷۸۰۰۹

مالیات ستانی از شاخ‌های مجازی

خرداد: دولت برای بودجه سال آینده روی درآمد‌های مالیاتی حساب ویژه‌ای باز کرده است. به شکلی که سهم درآمد‌های مالیاتی در بودجه سال ۹۹، بیش از ۱۹۵ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان بیشتر از رقم مصوب امسال است. سازمان امور مالیاتی برای تحقق این افزایش درآمد مالیاتی، به دنبال فرار‌های مالیاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان روز‌های گذشته اعلام کرده که اینفلوئنسر‌های فضای مجازی که از محل تبلیغات درآمد دارند باید مالیات بپردازند.
به گزارش خرداد به نقل از فرارو، محمد مسیحی، معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفته که "چهره‌های شناخته شده در شبکه‌های اجتماعی (اینفلوئنسرها) مشمول پرداخت مالیات هستند. البته هنرمندان نیز فقط در چارچوب مجوز وزارت ارشاد، معاف از مالیات هستند. " او ادامه داد است: " برای بحث شبکه‌های اجتماعی هیچ محدودیتی از بابت شمول مالیات نداریم و فعالین فضای مجازی مثل بقیه افرادی که در فضای واقعی فعالیت می‌کنند حتما مشمول مالیات می‌شوند. "
وی گفته که در یکی دو سال گذشته برنامه‌ای را برای رسیدگی به فعالان فضای مجازی در دستور کار داشته اند که پرداخت بخشی از این مطالبات مالیاتی دراین حوزه به نتیجه رسیده است. مسیحی، اما نگفته است که آیا عدالت مالیاتی میان تمامی اینفلوئنسر‌ها برقرار شده است؟ یا فقط تعدادی از این افراد فعال در فضای مجازی مطالبات مالیاتی را پرداخت کرده اند.
معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی در مورد هنرمندان و بازیگرانی که در فضای فعالیت دارند هم گفته است که "اگر سلبریتی‌ها فراتر از این مجوزی (بند لام ماده ۱۳۹ قانون مالیات) که دارند، فعالیتی داشته باشند، به عنوان مثال تبلیغات محصولی را کنند، در آنجا دیگر معافیتی برایشان متصور نیست و سازمان مالیاتی مالیات مربوطه را اخذ می‌کند، حال این تبلیغ چه در اینستاگرام باشد چه هر محیط دیگری! "
اما او نگفته است که آیا تاکنون از سلبریتی‌هایی که همزمان با فعالیت هنری، در فضای مجازی هم تبلیغات تجاری می‌کنند مالیات ستانی انجام شده است یا خیر! او تنها گفته که معافیت‌های هنرمندان تنها در چارچوب مجوز وزارت ارشاد است.
از یک سو، معاون سازمان مالیاتی کشور گفته که بیشتر اینفلوئنسر‌ها و فعالان پردرآمد فضای مجازی پرونده و کد مالیاتی دارند. این در حالی ست که مالکیت بسیاری از صفحه‌های پرمخاطب حوزه آرایشی، بهداشتی، طنز، آشپزی و... که مخاطبان میلیونی و درآمد‌های آنچنانی از راه تبلیغات دارند، مشخص نیست. برخی از اینفلوئنسر‌ها هم صفحات جداگانه‌ای راه اندازی و بیشتر تبلیغات خود را به آنجا منتقل کرده اند. دراین صفحه‌ها مشخص نیست که مالک چه کسی ست. اما مخاطب میلیونی دارند و درآمد‌های آنچنانی!
حالا هم معلوم نشده که سازمان مالیاتی کشور با چه سازوکاری می‌خواهد مالکیت حقیقی و حقوقی این صفحه‌ها را مشخص کند و با چه ابزاری این افراد را برای مالیات ستانی فرابخواند تا عدالت مالیاتی یکسان برقرار شود.
از سوی دیگر در صورت فرار مالیاتی و عدم تمکین این افراد، سازمان مذکور با چه ابزاری می‌تواند اینفلوئنسر‌ها و فعالان پردرآمد فضای مجازی را مجاب به پرداخت مطالبات مالیاتی کند؟ ابهاماتی که تاکنون سازمان امور مالیاتی کشور به آن‌ها پاسخ نداده است.
معاون سازمان امور مالیاتی مبنای رسیدگی و تشخیص مالیات عملکرد سال را برای اشخاص حقیقی و حقوقی اظهارنامه مالیاتی عنوان کرده است. اما سوالی که برای اظهارنامه اینفلوئنسر‌ها و فعالان پردرآمد فضای مجازی پیش می‌آید، این است که نحوه انطباق خود اظهاری این افراد با درآمد واقعی آن‌ها با چه سازوکاری انجام می‌شود. چرا که دقیقا درآمد این افراد مشخص نیست و نرخ ثابتی هم برای تبلیغات آن‌ها وجود ندارد.
با این حال بعید به نظر می‌رسد که سازمان امور مالیاتی به راحتی بتواند عدالت مالیاتی را میان تمامی اینفلوئنسرها، سلبریتی‌ها و فعالان پردرآمد فضای مجازی و دیگر اصناف مالیات دهنده برقرار کند.درآمد اینفلوئنسر‌ها و سلبریتی‌ها از تبلیغات فضای مجازی چقدر است؟نرخ تبلیغات در صفحه این افراد متفاوت است و عدد ثابتی ندارد. مثلا در تعیین قیمت تبلیغات در صفحه اینفلوئنسر‌ها میزان مخاطبان و تعداد فالوئر‌ها مهم است. اما تبلیغات در صفحه سلبریتی‌ها قدری متفاوت است. چرا که در این صفحه‌ها به جز هزینه عمومی تبلیغات، باید هزینه برند هم پرداخت شود که رقمی بالاتر از باقی اینفلوئنسرهاست.
برای یافتن مبلغ برخی تبلیغات در صفحات اینفلوئنسر‌ها گاهی باید به افراد فرعی مراجعه کنید که خودشان را مسئول تبلیغات این اشخاص معرفی می‌کنند. مثلاً اینفلوئنسر‌هایی با ۵۰۰ هزار فالوئر، برای استوری ۲۴ ساعته، مبلغی مابین ۲ تا ۳ میلیون تومان درخواست می‌کنند البته اگر تبلیغات در حوزه کاری اینفلوئنسر باشد قیمت‌ها متفاوت وبیشتر است.
اگر همین شخص سلبریتی باشد و ۵۰۰ هزار دنبال کننده هم داشته باشد برای یک تبلیغات ۲۴ ساعته در استوری چیزی بین ۵ تا ۷ میلیون تومان دریافت می‌کند؛ که البته بسته به شخص متغیر است.
یک اینفلوئنسر دیگر با مخاطب یک و نیم میلیون نفری، قیمت تبلیغات را این گونه اعلام می‌کند: استوری ۲۴ ساعته، ۳.۵ میلیون تومان، استوری در لوکیشن شما ۵.۵ تا ۶.۵ میلیون تومان، کلیپ تبلیغاتی با ایده اینفلوئنسر هم بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان. این شخص به صورت متوسط روزانه دو استوری و هر هفته یک کلیپ تبلیغاتی منتشر می‌کند که به صورت میانگین حدود ۴۰۰ میلیون تومان در ماه و در طول سال به حدود ۵ میلیارد تومان هم می‌رسد.
تعداد اینفلوئنسر‌ها و سلبریتی‌هایی که در حوزه تبلیغات فعال هستند بسیار زیاد است. البته تعداد صفحات مجهول الهویه ای که مخاطبان میلیونی و گردش مالی بالایی هم دارند، چند برابر این افراد است. با این وجود سازمان امور مالیاتی نقطه مناسبی از فرار مالیاتی را برای مالیات ستانی یافته، اما به نظر می‌رسد که سازکار لازم را برای انجام این کار ندارد. اما حالا باید دید که سازمان امور مالیاتی به این ابهامات چه پاسخی خواهد داد. برچسب ها: شاخ‌هاس مجازی ، مالیات

منبع: خرداد

کلیدواژه: مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۸۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها

مالیات بر ارث به عنوان یکی از انواع مالیات در ایران به مالیاتی گفته می‌شود که پرداخت آن به عهده وارثان متوفی است. به عبارت بهتر بعد از فوت شخص، هر یک از وراث اگر بخواهند ماترک متوفی(آنچه از متوفی به جا مانده است) را میان ورثه تقسیم کنند، ابتدا باید مالیات آن را به دولت پرداخت کنند و هریک به اندازه سهمی که می برند، مشمول مالیات می‌شوند.

مهلت و نحوه پرداخت مالیات

 نماینده قانونی متوفی یا وارثان به مدت زمان یک سال مهلت دارند تا نسبت به پرداخت این نوع مالیات اقدام کنند. برای این منظور افراد باید به سازمان امور مالیاتی موجود در محل زندگی متوفی مراجعه کنند. در قدم بعدی باید اظهارنامه‌های مخصوص سازمان امور مالیاتی با اطلاعاتی مانند: هویت متوفی، مکان سابق زندگی، اموال، دارایی‌ها و بدهی‌ها، هزینه‌های مربوط به کفن و دفن، واجبات مالی و عبادی و دیون متوفی پر شوند.

وارثان متوفی موظف هستند لیستی از دارایی‌های فرد فوت شده تهیه کنند و آن را به اداره امور مالیاتی محل سکونت متوفی تحویل دهند. اداره مالیات فهرست دارایی‌ها را همراه با سایر مدارک مربوطه برای بررسی به شورای حل اختلاف می‌فرستد. سپس شورای حل اختلاف طبق گواهی انحصار وراثت سهم ارث وارثان را تعیین می‌کند. البته قبل از محاسبه سهم الارث، وراث باید بدهی‌های متوفی از جمله مالیات‌های پرداخت نشده پرداخت شوند.

چه مواردی مشمول مالیات بر ارث می‌شود؟

طبق ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم به پول، املاک و آپارتمان‌های مسکونی، صندوق امانات بانک، مغازه و سرقفل ، حق امتیاز، اجناس و تجهیزات واحد های اداری و مغازه ها، سهام بورسی و غیر بورسی و سهام سهم الشرکه که از متوفی باقی می ماند، مالیات تعلق می‌گیرد.

طبقات ارث در قانون

وراث از نظر ماده ۸۶۲ قانون مدنی و ماده ۱۸ قانون مالیات های مستقیم به سه طبقه تقسیم می شوند:

وراث طبقه اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد.

وراث طبقه دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها.

وراث طبقه سوم که عبارتند از : عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها.

قانون مدنی نزدیکی به متوفی را در ارث ملاک قرار داده و هر طبقه‌ای که نزدیک‌تر است بر طبقه دورتر مقدم داشته است. در طبقات ارث، وراث طبقه بعد وقتی ارث می برند که از وراث طبقه قبل کسی نباشد.

میزان مالیات بر ارث

مالیات بر ارث با توجه به عواملی از جمله میزان دارایی، نوع، تعداد و دسته وارثان متفاوت است. در نتیجه میزان ثابتی ندارد و مالیات یک فرد ممکن است با فرد دیگر کاملا متفاوت باشد. وارثان متوفی، می‌توانند با در نظر گرفتن عوامل نامبرده شده، میزان مالیات را تعیین کنند.

روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها

براساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور، جهت تسهیل و تسریع بهره مندی مودیان مالیات بر ارث از سپرده های متوفیان نزد بانک ها و موسسات اعتباری، از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۳ وراث متوفیان ۰۱/۰۱/۱۳۹۵ و بعد از آن می توانند بدون مراجعه به اداره امور مالیاتی ذی‌ربط و صرفا با مراجعه مستقیم به شعبه بانک ذی‌ربط نسبت به پرداخت مالیات سپرده های متوفی و دریافت مابقی سپرده، اقدام کنند.

فائزه مجردیان-خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • کنکوری‌ها مراقب شگردهای کلاهبرداران باشند
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • انتقام از بلاگر معروف به خاطر اختلاف بر سر تبلیغات
  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس