Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@15:28:50 GMT

محقق ایرانی تراشه پژوهشی بیماری ابولا ساخت

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۰۴۸۲

محقق ایرانی تراشه پژوهشی بیماری ابولا ساخت

به گزارش خبرنگار مهر، تاکنون هیچ درمان موثری برای ویروس ابولا کشف نشده است. ابتلا به این ویروس که به تب هموراژیک در انسان ها منجر می شود در سراسر جهان قربانیان زیادی گرفته است. فقدان مدل های انسانی برای بررسی تب هموراژیک ابولا یکی از مهمترین موانع در توسعه استراتژی های درمانی برای این بیمار است.

از سوی دیگر مطالعه این بیماری بر روی حیوانات بسیار مشکل، پرهزینه و گاهی اوقت غیر ممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا گروهی از پژوهشگران به رهبری علیرضا مشاقی محقق ایرانی و استاد دانشگاه لیدن در هلند برای نخستین بار فرایند بیماری ابولا و تب هموراژیک آن را بر روی یک تراشه کوچک باز سازی کردند.

این پروژه تحقیقاتی طی ۳ سال و با همکاری مراکز دانشگاهی و صنعتی انجام شده است.

«اندام بر روی تراشه» و یا «اندام تراشه» یک فناوری جدید است که در آن اندام های انسانی در ابعاد کوچک بر روی یک تراشه کوچک باز سازی می شوند. این مدل های کوچک هم مانند نمونه های واقعی از بدن انسان توسط عوامل بیماری زا از جمله ویروسها بیمار شوند. از آنجا که در ساخت این تراشه ها از سلول های انسانی استفاده می شود، نشانگرهای بیماری های انسانی را دقیق تر از مدل های حیوانی از خود بروز می دهند.

تراشه ابولایی که مشاقی و همکارانش ساخته اند، نه تنها سندروم تب هموراژیک بلکه فرایند های بیوشیمیایی و بیومکانیکی ایجاد کننده این سندروم را به خوبی نشان می دهد. همچنین پژوهشگران از این تراشه برای تست چند داروی جدید استفاده کرده اند.

نتایج این پژوهش در نشریه iScience منتشر شده است.

علیرضا مشاقی استاد دانشگاه و پژوهشگر در دانشگاه لیدن هلند و هاروارد آمریکاست. اخیرا مشاقی و گروه تحقیقاتی اش برای پژوهش درباره بیماری ابولا برنده جوایز مختلف از جمله NWA-IDG  و Elise Mathilde prize  شده اند.

کد خبر 4803111 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی محقق ایرانی ویروس ابولا فناوری فضایی نوآوری تحقیقات علمی هفته پژوهش امنیت اطلاعات فناوری نانو موبایل گوگل ماهواره فیس بوک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان خودروی برقی هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۰۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ساخت بمب اتم توسط ایرانی‌ها ناراحتید؟ این بمب گوارای وجودشان

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 10 «خجالت آور است، درحالی که ایران فناوری بومی دارد، کشورهای عربی هنوز به دنبال خرید چند تیر موشک با قیمت‌های بالا و چند میلیارد دلاری از آمریکا هستند، موشک‌هایی که در هر جنگی در چند ثانیه دود خواهند شد... ناراحتید از ساخت بمب اتم توسط ایران صحبت میکنم؟ این بمب گوارای وجودشان چون با دست خودشان به آن رسیده‌اند، شما هم خودتان سلاح بسازید ببینید در این برنامه چه خواهم گفت...» این بخشی از مواضع مجری عرب در مناظره با چند مهمان عرب است که روی خط تلفن می‌آیند و ادعاهای عجیبی مطرح می‌کنند.

دیگر خبرها

  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • بخشی از رونق تولید با خرید کالای ایرانی محقق می‌شود
  • از ساخت بمب اتم توسط ایرانی‌ها ناراحتید؟ این بمب گوارای وجودشان
  • عرضه فناوری جدید ساخت تراشه شرکت TSMC تا سال ۲۰۲۶
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • ساخت تونلی ۱.۵ برابر برج میلاد به دست مهندسان ایرانی