Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شمال غرب شهرستان دلگان، قبرستانی تاریخی و قدیمی وجود دارد که قدمت آن به صدها سال قبل برمی گردد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، در ۵۰ کیلومتری شمال غرب مرکز شهرستان دلگان منطقه ای بکر وجود دارد که علاوه بر اینکه گردشگری است قبرستانی قدیمی و تاریخی وجود دارد که به گفته بزرگان آنجا قدمت آن به دوره رندها(هزار سال قبل) بر میگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علی قنبری از معتمدین این منطقه در گفتگو با خبرنگار ما گفت: قدمت قبرستان تاریخی و قدیمی مزارسانان شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان به صدها سال قبل برمی گردد.

وی ادامه داد: اطراف قبور دیواره های سنگی دست سازی وجود دارد که به حلیله معروف و قدمت آنها به اندازه همین قبرستان قدیمی و تاریخی است.

این معتمد اضافه کرد : سنگ برخی از قبور که سالم است از جنس مرمر و با توجه به اینکه به شکل آن، تا حدودی مشخص می کند که قدمت آن بعد متعلق به دوره اسلامی است.

قنبری گفت:هر چند تا همین چند سال قبل مردم منطقه گنبد و زیارت مزارسانان اموات خود را در این قبرستان قدیمی دفن می‌کردند اما قبور قدیمی متمایز از قبور جدید است.


وی تصریح کرد: به گفته اجداد و نیاکان ما اسم منطقه مزارسانان شهرستان دلگان برگرفته از همین قبرستان قدیمی و تاریخی است.

قنبری افزود: اکثر ساکنان منطقه مزارسانان که از طایفه قنبری هستند از اینجا رفته و در روستای گنبد شهرستان دلگان ساکن شده و اموات را در همان گنبد دفن میکنند.

این معتمد خاطرنشان کرد: قبرستان قدیمی و تاریخی مزارسانان که گنجی پنهان برای شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان است، توجه ویژه مسئولان این منطقه را می طلبد.

عازم بامری رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دلگان در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: قدمت قبرستان قدیمی و تاریخی مزارسانان مربوط به دوره اسلامی و به طور دقیق نمی توان گفت که مربوط به چند صد سال است.
 

وی ادامه داد: تحقیقات ما نشان می دهد که ساکنان قدیمی این منطقه از دوران رندها بوده و اموات خود را در همین قبرستان دفن کرده اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۳۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: بر اثر بارندگی‌های سیل‌آسای اخیر بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است.
 محمدهادی طهرانی‌مقدم افزود:در بارندگی‌های شدیدی که هفته‌های اخیر در استان رخ داد بخش زیادی از بنا‌ها و آثار تاریخی استان خسارت‌هایی از ۱۵ تا ۹۰ درصد دیده‌اند.
وی افزود:  پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی استان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در شهرستان نیکشهر با ریزش حصار، دیوار‌ها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰ درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.
او ادامه داد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به دلیل ریزش دیوار‌ها ۵۰ درصد تخریب شده‌اند. همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به دلیل ریزش دیوار‌ها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل‌ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شده‌اند.
طهرانی‌مقدم، افزود: برج‌ها و دیوار‌ها و فضا‌های داخلی قلعه‌هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستشوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت‌هایی تا ۴۰ درصد به هر کدام از این بنا‌ها وارد شده است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد وارد کرده است.
وی تصریح کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بنا‌ها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال تخمین زده شده است و بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی ممکن است بارندگی‌هایی که در روز‌های آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • کماکان سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه خیرین است
  • کارگران زحمت کشور نیازمند توجه مسئولان هستند
  • کلکسیون مشکلات اصفهان نیازمند توجه ویژه است
  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • مرگ ۲ کودک در رودخانه سیستان وبلوچستان
  • یکی از مشکلات شهرستان اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • یکی از مشکلات اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • سفر به گورستان باستانی خالد نبی (عکس)
  • سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمین‌گیر شد؟ | طغرل در تپه سیف ناکام ماند