Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@18:14:59 GMT

حیات خارج از منظومه شمسی بدبو است!

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۳۵۶۴

حیات خارج از منظومه شمسی بدبو است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، تحقیقاتی جدید به رهبری کلارا سوسا سیلوا از  دانشگاه MIT نشان می دهد احتمالا موجودات فرازمینی بوی مخصوصی داشته باشند. محققان متوجه شده اند ماده «فسفین» احتمالا نشانه ای از حیات بدون اکسیژن روی سیارات خارج از منظومه شمسی باشد. جالب آنکه  می توان این نوع حیات را با تلسکوپ های فضایی رصد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فسفین گازی بدبو، آتش زا و سمی است.

هنگامیکه نخستین سیارات خارج از منظومه شمسی کشف شدند این سوال به وجود آمد که آیا در آنها حیاتی ساده وجود دارد یا خیر. این سیارات چه اندازه هستند؟ آیا این سیارات در خود آب مایع داشتند و در آخر اینکه آنها صخره ای بودند یا گازی. اما امروز سوالات کمی پیچیده تر شده اند.

دانشمندان با بررسی اتمسفر سیارات خارج از منظومه شمسی سعی دارند ترکیبات آنها را تشخیص دهند و تعیین کنند آیا نشانگرهای زیستی در آنها وجود دارد یا خیر. منظور از این نشانگرهای زیستی گازهایی هستند که با حیات ارتباط دارند مانند اکسیژن و متان.

درهمین راستا محققان MIT یک نشانگر زیستی عجیب به شکل «فسفین» را بررسی کردند. این گاز از یک اتم فسفر و سه اتم هیدروژن تشکیل شده است. روی زمین بیشتر اشکال حیات ارتباطی با این گاز ندارند و بیشتر اوقات این گاز در روده گورکن و فضولات پنگوئن ها یافت می شود.

از سوی دیگر تولید «فسفین» کار بسیار سختی است . اما این گاز در فضا در اتمسفر مشتری و زحل وجود دارد. انرژی های عظیم موجود در اعماق اتمسفر سیارات به تشکیل این گاز منجر شده است. همچنین طوفان های عظیم آن را به سمت بالا هدایت کرده اند.

محققان پس از بررسی ۱۶ هزار نشانگر زیستی متوجه شدند مولکول های بدبو فقط به وسیله باکتری و میکروب ها تحت شرایط خاصی در سیارات مشابه زمین به وجود می آیند.

از آنجا که «فسفین» در ارگانیسم های غیرهوازی (anaerobic) مانند اکسیژن رفتار می کند، محققان متوجه شدند اگر فسفین در اتمسفر یک سیاره و با غلظت متان در زمین وجود داشته باشد، می توان آن را از فاصله ۱۶ سال نوری رصد کرد.

کد خبر 4803261

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی منظومه شمسی هوافضا تحقیقات علمی نوآوری فناوری فضایی هفته پژوهش گوگل فناوری نانو موبایل امنیت اطلاعات فیس بوک ماهواره معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان خودروی برقی هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۳۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانندگی خودرو دیزلی با سوخت زیستی

ایسنا/ایلام کتاب «خودرو دیزلتان را با سوخت‌های زیستی برانید» اثر جان استارباک و گاوین هارپر با ترجمه دکتر «رضا یگانه» عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام منتشر شد.

در بخشی از این کتاب آمده است؛

تلاش برای دستیابی به روشی که بتوان به کمک آن موتور دیزل را با سوخت به دست آمده از روغن‌های گیاهی و حیوانی راه اندازی کرد بسیار لذت بخش است. اگر این روش به شیوه صحیح انجام شود می‌تواند تاثیر قابل ملاحظه‌ای در کاهش هزینه های راندن خودرو و همچنین بهبود اثرات کربن موجود در جو داشته باشد.

در منابع مختلف نوشتاری و اینترنتی اطلاعات گسترده‌یی پیرامون روش‌ها، راه حل‌ها و پیشنهادات مربوط به این حوزه آمده است. ما نیز امیدواریم تا بتوانیم در این کتاب تمامی روش‌ها و راه حل‌های موجود را گردآوری کرده و به خواننده در تصمیم گیری برای انتخاب روش مناسب کمک کنیم. در سرتاسر این کتاب با نگاهی منتقدانه به موضوع پرداخته شده است. ما هرگز ادعا نمی‌کنیم که سوخت‌های زیستی همه جا قابل استفاده هستند بلکه هدف تنها ایجاد انگیزه برای مطالعات بیشتر و نتیجه‌گیری آگاهانه در مورد بکارگیری این سوخت‌هاست.

کتاب حاضر کوشش کرده است تا اطلاعات عملی و کاربردی پیرامون سوخت‌های زیستی در اختیار خوانندگان قرار دهد. اگر چه کتابی که پیشروی خود دارید یک کتاب دانشگاهی نیست، اما سعی شده است تا از منابع کاملاً علمی و دانشگاهی در تدوین آن استفاده شود. موضوع سوخت‌های زیستی یک بحث دو قطبی با استدلال‌های قابل قبول در هر دو دیدگاه است. ما معتقدیم که با شناخت منشأ این فناوری و همچنین پیامدهای اجتماعی و اخلاقی کاربرد آن، می‌توان به درک صحیحی از سوخت‌های زیستی دست یافت.

ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که با انبوهی از مشکلات زیست محیطی روبرو هستیم. بعلاوه، با توجه به کمبود منابع اقتصاد جهانی ناچار است تا خود را با دگرگونی‌های موجود تطبیق دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیات یک خانه‌!
  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • رانندگی خودرو دیزلی با سوخت زیستی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟