Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@10:37:00 GMT

تغییر ذائقه تهرانی‌ها و توسعه میراث صنعتی در کشور

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۵۴۱۷

تغییر ذائقه تهرانی‌ها و توسعه میراث صنعتی در کشور

توسعه‌ی تهران با دوران صنعتی شدن ایران پیوند مشترکی دارد، پیوندی که می‌توان آن را ورود دومین موج صنعتی شدن به کشور و ایجاد دست‌کم دو کارخانه‌ی صنعتی در تهران همزمان دانست، از کارخانه «زمزم» در تهران تا چند کیلومتر آن طرف‌تر کارخانه «مارگارین» در شهر ری.

به گزارش ایسنا، سه پرونده میراث معاصر صنعتی یعنی «کارخانه مارگارین» در شهرری، «کارخانه دخانیات» در خیابان قزوین و «کارخانه زمزم» در خیابان آزادی تهران در همایش ملی ثبت میراث صنعتی که ۱۶ و ۱۸ آذر در بندر ماهشهر برگزار شد، واجد شرایط ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شدند، کارخانه‌هایی که با تولید محصولات در چرخه اقتصادی کشور، می‌توانند در کنار فعالیت خود با داشتن یک کاربری فرهنگی مکمل نیز  به همان اندازه در اقتصاد ملی سهیم باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن شیخ‌الاسلامی – معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران– در گفت‌وگو با ایسنا، از توجه کارشناسان این اجلاس به محتوای ثبت میراث صنعتی با رویکرد میراث صنعتی معاصر یا مدرن خبر می‌دهد.

او درباره‌ی ثبت ملی این سه اثر صنعتی در فهرست میراث ملی کشور می‌گوید: کارخانه «زمزم» در خیابان آزادی با طراحی مرحوم سیحون در سال ۱۳۳۲ ساخته شد، یعنی دو سال بعد از ورود دومین موج صنعتی به کشور که می‌توان آن را در شروع دوران موج صنعت مدرن کشور دانست.

وی با بیان این‌که با آغاز دوره‌ی پهلوی دو موج صنعتی به کشور وارد شد، توضیح می‌دهد: یک موج متعلق به دوره پهلوی اول و ساختِ یکسری کارخانجات و کارهای زیربنایی بزرگ مانند احداثِ سدها، خطِ ریل و راه‌آهن و کارخانجات بزرگ مانند کارخانه «دخانیات» در حدود ۱۳۰۷ و دومین موج صنعتی که در دهه ۱۳۳۰ به کشور وارد شد و به دنبال آن برخی کارخانجات صنعتی مانند «زمزم»، «مارگارین» و در تهران و ری ساخته شدند.

کارخانه زمزم در تهران

او با اشاره به طراحی معماری کارخانه زمزم که توسط مرحوم سیحون انجام شده است، به خط تولیدِ این کارخانه که در لبه‌ی خیابان آزادی قرار دارد و توسط مردم قابل مشاهده است، اشاره می‌کند و می‌گوید: این یک معماری عملکردی و نوگراست که خط تولید را می‌توان دید و در عین حال خصوصیات معماری مدرن را نیز در خود دارد. از سوی دیگر نمونه‌ی این ساختمان در قالب قرینه، در لبه‌ی خیابان جیحون ساخته شده که آن بخش دفتری مجموعه بوده و همه‌ی این ساختمان‌ها در قالب یک مجموعه ثبت شده‌اند.

شیخ‌الاسلامی ساخت هر کدام از این کارخانه‌ها با بهره‌برداری‌های متفاوت را به تغییر ذائقه‌ها در زمان‌های مختلف نیز مرتبط می‌داند و ادامه می‌دهد: این نوع رویکرد یعنی ساخت تولید نوشیدنی و از سوی دیگر تغییر ذائقه به سمت مصرف روغن حیوانی و سنتی به عنوان روغن مارگارین نیز خود یک تغییر ذائقه اجتماعی و فرهنگی در میراث صنعتی کشور محسوب می‌شود.

به گفته‌ی او در اجلاس‌های ثبت میراث صنعتی کشور که در طول سال‌های گذشته برگزار شده است، تا کنون ساختمان سیلو تهران، کارخانه قند کهریزک و کارخانه قند ورامین در فهرست میراث صنعتی کشور ثبت شده‌اند.

کارخانه مارگارین شهر ری

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ميراث صنعتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۵۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ ️ حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی در ابتدای ورود به میامی در گلزار شهدا حاضر و به مقام شامخ شهدا با نثار شاخه گل ادای احترام کرد.
سپس در سفر به میامی از روستا‌ی بدون بیکار محمد آباد قطب تولید پیراهن کشور ، روستای جودانه قطب تولیدات دامی استان سمنان ، مجموعه روستایی پل ابریشم شامل پنج روستای حسین آباد ، محمد آباد  ،چاه شیرین خانه گلی و چاه فرش و نیز دهستان فرومد دیدن و با روستاییان درباره مشکلات این مناطق گفت و گو کرد .

وی همچنین با حضور در شورای اداری میامی گفت: شهرستان میامی دارای ظرفیت‌های عظیم است و تولید روزانه ۲۷ تن شیر نشان از ظرفیت‌های عظیم روستا‌های شهرستان است و برای چنین ظرفیت‌هایی سرمایه گذاری و ایجاد کارخانه‌های فرآوری و شرکت‌های تعاونی روستایی که مرکز تولید لبنیات، معدن،  دوخت پیراهن و صنایع دستی  می‌تواند به توسعه شهرستان میامی کمک کند

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۵ طرح صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، آماده کلنگ‌زنی است
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • افشای شگرد مادر و پسر تهرانی برای آدم‌ربایی مردان جوان
  • زورخانه پولاد هرچه زودتر ثبت ملی شود
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد