Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@00:17:10 GMT

صعود دربورس ادامه دارد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۵۶۵۱

نگاه اجمالی به وضعیت بورس در هفته‌های گذشته نشان می‌دهد روند رو به رشد در این بازار ادامه‌دار بوده و چراغ بورس سبز مانده است؛ به طوریکه این بازار در دو هفته اخیر دو بار رکورد شکست و شاخص تا بیش از ۳۴۶ هزار واحد نیز صعود کرد. ناطقان: بازار سرمایه که در شش ماهه نخست سال با نوسان روبرو بود و در اواسط تابستان افت ناگهانی داشت، در ماه‌های اخیر روند رو به رشد خود را از سر گرفت و پیش‌بینی کارشناسان بازار سرمایه حاکی از آن است که این روند نه تنها حباب نبوده بلکه تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نگاه اجمالی به وضعیت بورس در هفته‌های گذشته نشان می‌دهد روند رو به رشد در این بازار ادامه‌دار بوده و چراغ بورس سبز مانده است؛ به طوریکه این بازار در دو هفته اخیر دو بار رکورد شکست و شاخص تا بیش از ۳۴۶ هزار واحد نیز صعود کرد.

صعودی که فردین آقابزرگی - کارشناس بازار سرمایه - بر این باور است عوامل متعددی از جمله پیش‌بینی لایحه بودجه، اصلاح قیمت بنزین و قانون‌مند بودن بازار سرمایه باعث آن شده و تا پایان سال جاری نیز ادامه دار خواهد بود.

 آقا بزرگی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه عوامل موثر بر فضای اقتصادی و در نهایت بازار سرمایه و بورس، تغییرات و اثرات سیاست‌های پولی و مالی هستند، گفت: در این میان پیش  بینی بودجه سال ۱۳۹۹ و همزمان با آن، اصلاح قیمت بنزین و به تبع آن فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی در نهایت این فضا را پیش روی کارشناسان و تحلیل گران قرار می‌دهد که بار تورمی که در شش ماه ابتدایی سال ۹۸ وجود داشت، ممکن است با رشد بیشتر در شش ماهه دوم و سه ماهه پایانی سال ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به فضای اقتصادی کشور، گفت: تداوم کاهش فروش نفت و فراورده‌های نفتی، عدم وصول و ورود منابع حاصل از صادرات به داخل کشور که باعث کاهش گردش وجوه نفت در کل کشور می شود و چشم انداز تورمی که در لایحه بودجه سال ۹۹ هم دیده شده است باعث پیش‌بینی مذکور می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به نوسان بازار سرمایه در نیمه نخست سال و ریزش ناگهانی این بازار، عنوان کرد: به دلیل علاقه مندی برخی اشخاص حقوقی و حقیقی و شناسایی سود یا خارج کردن بخشی از منابع شان از بازار سرمایه در برخی مقاطع شش ماه نخست سال چربش عرضه بیش از تقاضا بود؛ بنابراین نمی توان این را تغییر روند پیش‌بینی کرد اما رشد شاخص و سطح عمومی قیمت ها نسبت به شش ماه اول سال سرعت کم‌تری گرفته است.

تاثیر لایحه بودجه بر رفتار تحلیل‌گران

آقا بزرگی درمورد لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ اظهار کرد: تثبیت یا افزایش فشارهای ناشی از مسائل سیاسی و تحریم، دولت را به عنوان بزرگ ترین بنگاه اقتصادی مجبور کرده که بودجه را طوری پیش بینی کند که اتکای کمتری به نفت و فراورده های نفتی داشته باشد. به همین دلیل دولت به سمت افزایش درآمدهای مالیاتی، واگذاری دارایی‌ها و تامین مالی از طریق انتشار اوراق تغییر جهت داده است که این تغییر یک سیاست انبساطی است و از آنجاکه از لحاظ اقتصادی مشابهت زیادی با نشر یا چاپ پول و اسکناس یا استقراض از بانک مرکزی دارد، سیاستی تورم زا است و این موضوع مقدمه‌ای می‌شود برای تحلیل گران و کارشناسان که سبد پرتفوی خود را درمورد نسبت نقدینگی به اوراق و دارایی‌های مالی تغییر دهند. یعنی کاهش در نگهداری نقدینگی و افزایش دارایی‌های مالی.

رشد بازار سرمایه حباب نیست

وی با تاکید بر اینکه هیچ بازاری به دلیل نقد شونده بودن و قانون‌مند بودن قابلیت مقایسه با بازار سرمایه را ندارد، گفت: عوامل مذکور باعث می شود شاخص بورس تا انتهای سال جاری به راحتی عدد ۳۷ هزار واحد را هم تجربه کند. هرچند بیش از ۱۰۰ درصد بازدهی برای سال ۱۳۹۸ ثبت می شود اما مناسبت دارد و همسو با عوامل و متغیرهای اثرگذار بر وضعیت اقتصاد است.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به برخی پیش‌بینی‌ها مبنی بر اینکه روند صعودی بازار سرمایه حباب است، اظهار کرد: با توجه به اینکه وضعیت کنونی بازار سرمایه منبعث از متغیرهای مذکور است از روند صعودی آن به عنوان حباب نمی‌توان یاد کرد.
منبع: ایسنا برچسب ها: بورس ، صعود ، بازار ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بورس صعود بازار ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۵۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی