Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علی آزادگان با بیان اینکه شب یلدا مصادف با انقلاب زمستانی در نیمکره شمالی زمین است، اظهار کرد: اگرچه این روز لحظه آغاز زمستان است، اما از این زمان خورشید سفر خود به جنوب آسمان را پایان می‌دهد و شروع به بالا آمدن در آسمان می‌کند.

این کارشناس نجوم با اشاره به زمان انقلاب زمستانی امسال خاطر نشان کرد: لحظه انقلاب زمستانی امسال در ساعت ۷ و ۵۰ دقیقه صبح روز اول دی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزادگان ادامه داد: در این زمان خورشید از دید ناظران نیم‌کره شمالی به جنوبی‌ترین مکان خود در آسمان می‌رسد و بلندترین سایه ممکن را ایجاد می‌کند. از این لحظه به بعد خورشید به آرامی شروع به حرکت به سوی استوای آسمان می‌کند تا اینکه در اول فروردین به استوا خواهد رسید.

به گفته وی، طول روز اول دی برابر با ۹ ساعت و ۳۴ دقیقه خواهد بود که شب قبل از اول دی برابر با ۱۴ ساعت و ۲۶ دقیقه است؛ این مقدار نسبت به شب‌های قبل و بعد از یلدا تفاوت ناچیزی دارد، ولی همین تفاوت ناچیز نشان دهنده نقطه اوج حرکت سالانه خورشید است.

وی تاکید کرد:، اما شب یلدا که از آن طولانی‌ترین شب سال یاد می‌کنند یک دقیقه با شب‌های دیگر تفاوت دارد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شب یلدا نجوم شب چله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۶۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد

پدیده‌های نجوم هفته جاری برای سیارات ماه، مریخ، نپتون و عطارد اتفاق خواهد افتاد و شاهد تربیع آخر ماه خواهیم بود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آسمان شب طی هفته جاری شاهد غیبت قمری آنتارس، مقارنه سیاره مریخ و نپتون، نزدیک شدن سیاره مریخ و نپتون به یکدیگر، سیاره عطارد در اوج خورشیدی و تربیع آخر ماه خواهد بود.

دانلود جدول رویدادهای نجوم هفته (فایل گرافیکی در اندازه اصل)

کد خبر 748215

دیگر خبرها

  • اوقات شرعی فردا یازدهم اردیبهشت در شیراز
  • آبشک به‌دنبال اتفاقی شیرین در قلب اهواز
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • ۲۸ اردیبهشت، روز جهانی نجوم در ایران
  • آسمان صاف و آفتابی قم تا روز سه شنبه
  • آسمان صاف و آفتابی قم تا روز سه شنبه 
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • آغاز هفته نجوم با شعار «نجوم ایران، همبستگی و تعامل»
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد