Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

 

 سعی کنید پس از شناسایی خطا‌های مزبور، به تدریج آن‌ها را اصلاح کنید:

۱- تفکر همه یا هیچ:
شخصی که دارای نوعی از تفکر به نام همه یا هیچ است، همه چیز را سفید و در غیر این صورت سیاه می‌بیند و هر اتفاقِ کمتر از کامل را نوعی شکست می‌داند. به عنوان مثال، مردی که معتقد است به همسرش یا هیچ هدیه‌ای نمی‌دهد و یا هدیه‌ای گران‌قیمت برای او تهیه خواهد کرد، به تفکر همه یا هیچ (تفکر دو قطبی) دچار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


۲- تعمیم مبالغه‌آمیز:
فردی که دارای این نوع از تفکر است، هر حادثه‌ی منفی را به منزله‌ی یک شکست تمام‌نشدنی تلقی می‌کند. به عنوان مثال، زنی که بداخلاقی شوهرش را همیشگی می‌داند، از تعمیم مبالغه‌آمیز استفاده کرده است؛ زیرا در این توصیف، اوقات خوبی را که با شوهرش سپری کرده و صفات و خصائل خوبی را که از او دیده از یاد برده است.

۳- فیلتر ذهنی:
این حالت زمانی ایجاد می‌شود که شخص، تحت تأثیر یک حادثه، همه‌ی واقعیت‌ها را تار ببیند و تنها به یک جزء منفی از حادثه توجه کند و باقی اجزاء اتفاق را فراموش کند. برای مثال مردی که تمام خدمات همسرش را فراموش کرده و صرفاً در تعامل با او به اشتباهاتِ حتی کوچک توجه می‌کند، از فیلتر ذهنی استفاده می‌نماید.

۴- بی‌توجهی به امور مثبت شخص:
در چنین حالتی، فرد، با بی‌ارزش شمردن تجربه‌های مثبت، اصرار بر مهم نبودن آن‌ها دارد. به عنوان مثال، مردی که صرف شام به اتفاق همسر و فرزندان‌اش را اتفاق مهمی نمی‌داند، گرفتار این تفکر منفی است.

۵- نتیجه‌گیری شتاب‌زده:
شخص مبتلا به این نوع از تفکر، عجولانه و بدون ارائه‌ی دلیل نتیجه‌گیری و قضاوت می‌کند. چنین تعجیل‌هایی عموماً در دو زمینه دیده می‌شوند:
الف) ذهن‌خوانی:
در این نوع از تعجیل، فرد، با یک بررسی سطحی و ناکافی و یا بدون بررسی کردن و تجزیه و تحلیل ماجرا و تنها بر اساس ذهنیات خود، اقدام به نتیجه‌گیری می‌کند.
ب) پیشگویی:
در این حالت از تعجیل، فرد، بدون هیچ دلیلی پیش‌بینی می‌کند که اوضاع برخلاف میل او در جریان است.

۶- درشت‌نمایی:
در این نوع از خطای شناختی، فرد درباره‌ی اهمیت مسائل و یا شدت اشتباهات خود مبالغه می‌کند و اهمیت جنبه‌های مثبت زندگی را کمتر از آنچه که هست برآورد می‌کند. برای مثال، زنی که دیر آمدن همسرش به منزل را به منزله‌ی یک گناه بزرگ تلقی می‌کند و نمی‌تواند به آن از یک زاویه‌ی مثبت نگاه کند، در دام تفکر درشت‌نمایی افتاده است.

۷- استدلال حسی:
شخصی که دارای استدلال احساسی است، احساس منفی خود را لزوماً منعکس‌کننده‌ی واقعیت‌ها می‌داند. به عنوان مثال، زنی که فقط احساس می‌کند شوهرش به او خیانت کرده و تنها بر مبنای احساس قلبی خود و بدون ارائه‌ی هیچ نوع دلیلی بر صحت ادعای خود اصرار می‌ورزد از استدلال احساسی استفاده می‌کند.

۸- بایدها:
در این حالت از خطا‌های شناختی، شخص همواره این‌طور انتظار دارد که اوضاع حتماً باید بر وفق مرادش باشد. به عنوان مثال، زنی که از همسرش عصبانی است، تنها به این دلیل که نتوانسته است خانه‌ای مجلل برای او تهیه کند، در دام باید‌ها و نباید‌ها افتاده است.

۹- برچسب زدن:
به عنوان مثال، مردی که به زنش لقب دروغ‌گو داده است، گرفتار خطای شناختیِ برچسب زدن شده است؛ زیرا با این رفتار، راست‌گویی او را در تمام زمان‌ها و مکان‌ها انکار کرده است.

۱۰۔ شخصی‌سازی و سرزنش:
در این حالت، فرد کاملاً بی‌جهت و بی‌دلیل، خودش را مسئول حادثه‌ای می‌داند که کنترل آن برایش امکان‌پذیر نبوده است. به عنوان مثال، زنی که همیشه خود را به این دلیل سرزنش می‌کند که اگر به تمام خواسته‌های شوهرش پاسخ مثبت می‌داد بین آن‌ها جدایی و طلاق واقع نمی‌شد، گرفتار تفکر شخصی‌سازی و سرزنش شده است.



منبع:شفقنا

منبع: پارسینه

کلیدواژه: همسر همسران همسران احساسات منفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۶۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام کارهای بی‌منت در گرو داشتن تفکر بسیجی است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسن بیگدلی صبح سه‌شنبه در همایش حکمت مطهر که به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی سپاه برگزار شد، سپاه را مجموعه‌ای که بر پایه اعتقاد و دین بنا نهاده شده است، عنوان کرد و افزود: بی‌تردی همین ویژگی‌ها و ساختارها باعث شده است تا این مجموعه در همه عرصه‌ها با قدرت وارد میدان شود.

وی با یادآوری اینکه در مجموعه‌ای چون سپاه پاسداران که با مولفه‌های قدرت‌آفرین شکل گرفته، افرادی چون سردار سلیمانی و شهید حججی تربیت یافته‌اند، تصریح کرد: بی‌تردید هر آنچه که بر پایه دین، اعتقاد و عقیده بنا نهاده شده باشد، در همه عرصه‌ها با قدرت وارد شده و انسان‌های ارزشمندی را با معیارهای والای انسانی تربیت خواهد کرد.

این مسوول یکی از نمادهای بارز این قدرت‌مندی را وجود تشکل مردمی بسیج عنوان کرد و یادآور شد: بسیج نماد واقعی یک تفکر و فرهنگ است که بر پایه عقیده بنا نهاده شده و هر جا ورود پیدا کرده، خدمات خود را بدون هیچ چشم‌داشتی انجام داده است.

مسوول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان در ادامه، به برخی از وظایف ذاتی حوزه نمایندگی در سپاه پاسداران اشاره کرد و گفت: حمایت و کمک با سایر مجموعه‌ها، ترویج معارف انقلابی و دینی و نیز تعمیق بصیرت و معرفت از جمله وظایف این حوزه به شمار می‌رود.

بیگدلی با اشاره به اینکه این حوزه در سال گذشته با کمک و همکاری هادیان سیاسی، روشنگران و روحانیون اقدام به برگزاری بیش از ۲۳ هزار جلسه بصیرتی کرده است، خاطرنشان کرد: هدف ما این است که بتوانیم پرچمی را که امروز در دستان ما قرار دارد را به دست صاحب اصلی آن حضرت حجت (عج) برسانیم.

کد خبر 6092850

دیگر خبرها

  • فیلم‌های تبلیغاتی در هند احساسات ضد اسلامی را تقویت می‌کند
  • هرمزگان پیشتاز در ابتکار و تحول قضائی
  • گروه‌های جهادی تحریم‌ها را بی‌اثر کرده‌اند
  • استاد مطهری شهید راه تدبیر و تفکر است
  • عکس/ ابراز احساسات جالب یک معلم در دیدار امروز با رهبر انقلاب
  • وحدت بین شیعه و سنی در تالش مثال زدنی است
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • ماجرای «نفرین فرعون» چگونه بر سر زبان‌ها افتاد؟
  • انجام کارهای بی‌منت در گرو داشتن تفکر بسیجی است
  • صاحب‌نظر روس: ایران الگوی مثال‌زدنی پیشرفت برای شرق و غرب است