Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@08:45:38 GMT

رمز یکبار مصرف، تحولی بزرگ در بانکداری الکترونیک

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۷۳۷۸

رمز یکبار مصرف، تحولی بزرگ در بانکداری الکترونیک

توسعه بانکداری الکترونیک در کشور ما با وجود روان سازی خدمات، برداشتن بسیاری از موانع، توسعه زیرساخت ها، سرعت بخشیدن به تراکنش ها و... همواره با چالش بزرگِ احتمال سو استفاده از کارت های بانکی مشتریان توسط افراد کلاهبردار و شیاد همراه بوده است.

 
ابتدا این نوع سواستفاده ها بسیار محدود بود و به تجهیزات خاصی نیاز داشت که فراهم کردن آنها چندان ساده نبود، اما با گسترش بانکداری الکترونیک و افزایش تراکنش های غیرحضوری مبتنی بر کارت های بانکی، میزان سواستفاده و سرقت اطلاعات کارت های بانکی مشتریان نیز گسترش یافت، به طوری که پلیس، قوه قضاییه و نظام بانکی روز به روز بیشتر درگیر مشکلات ناشی از این گونه اتفاقات شده و مشتریان بسیاری نیز از این محل دچار آسیب و زیان می شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور جلوگیری از ادامه این روند، روش ها و متدهای مختلفی مطرح و مورد آزمون قرار گرفت، اما در نهایت غیرفعال کردن رمزهای ایستا و استفاده از رمزهای پویا برای کارت های بانکی به عنوان راهکار اساسی برگزیده شد. البته با صراحت نیز می توان اذعان کرد که استفاده از رمزهای یکبار مصرف امن ترین راه برای انجام تراکنش های غیرحضوریِ مبتنی بر کارت همچون خریدهای اینترنتی است، چرا که این رمزها مدت زمان کوتاهی اعتبار دارد و تنها یک بار می توان از آنها استفاده کرد. با غیرفعال شدن رمزهای دوم ایستا و فراگیر شدن استفاده از رمزهای پویا در جامعه، احتمال سواستفاده از کارت های بانکی افراد تقریباً به صفر نزدیک می شود و مردم می توانند با آسودگی خاطر بیشتری نسبت به انجام تراکنش های اینترنتی اقدام نمایند.

به همین منظور بانک ملی ایران با معرفی اپلیکیشن 60 ، سامانه رمزبان و همچنین کد USSD منحصر بفرد #60*737* برای افرادی که گوشی هوشمند در اختیار ندارند، تلاش دارد که فرهنگ استفاده از رمز یکبار مصرف را میان مشتریانش نهادینه کرده و امنیت روزانه میلیون ها تراکنش اینترنتی را تضمین نماید.

معتقدم غیرممکن شدن تراکنش های غیرحضوری با رمزهای ثابت و فعال شدن رمزهای یکبارمصرف کارت های بانکی، یک تحول بزرگ در نظام بانکی محسوب می شود و از این طریق می توان علاوه بر کاهش چشمگیر پرونده های قضایی، رونق تولید و کسب و کارهای آنلاین را در کشور بهبود بخشید.

قطعاً نظام بانکی با اتخاذ این استراتژی و تلاش برای نائل شدن به هدفِ حفظ امنیت حساب ها و حقوق مشتریان و ایمن سازی تراکنش های بانکی، بار دیگر کارآمدی خود را در حوزه بانکداری الکترونیک به رخ خواهد کشید.

 

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۷۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسورد و حقایق جالب آن

پسورد (Password) یا همان گذرواژه و رمز عبور در دنیای آنلاین امروز کاملاً حیاتی است و به همین علت روز جهانی پسورد هر سال در اولین پنجشنبه ماه می برگزار می‌شود و شرکت‌های متخصص در این روز آمار جالبی را درباره رمزهای عبور منتشر می‌کنند تا آگاهی از این موضوع افزایش پیدا کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، روز جهانی پسورد یا رمز عبور هر سال در اولین پنجشنبه ماه می (دوم می ۲۰۲۴ مصادف با سیزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) برای رفع نیاز حیاتی به گذرواژه‌های قوی ایجاد شده است و به افزودن احراز هویت قوی به رمزهای عبور مهم برای جلوگیری از سرقت هویت و سایر جرایم سایبری اشاره دارد. رمزهای عبور قوی و ایمن بسیار مهم هستند، به‌ویژه در دنیای امروز که بیشتر فعالیت‌ها به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. به گفته مایکروسافت، ۹۹.۹ درصد از تهدیدات موجود برای رمزهای عبور را می‌توان با استفاده از احراز هویت چند عاملی متوقف کرد، با این حال هنوز هم عده انگشت‌شماری از مردم سراسر جهان به تغییر مکرر پسوردهای خود اقدام و خود را در برابر هکرها و دزدهای اطلاعات مصون می‌کنند.

پسوردها و حقایق جالب

امنیت سایبری در دنیای آنلاین کاملاً حیاتی و رمزهای عبور بخش بزرگی از آن است. با این حال به‌رغم آگاهی جهانی از لزوم به‌کارگیری نام‌های کاربری منحصربه‌فرد و ترکیب‌های رمز عبور پیچیده، توجه چندانی به این امر نمی‌شود و حتی تکرار گزارش‌های مربوط به حملات و نقض‌های سایبری در طول سال‌های متمادی حاکی از رایج‌تر شدن عادات بد مربوط به رمزهای عبور است. بررسی این عادات حقایق جالبی را نشان می‌دهد:

رمزهای عبور به راحتی هک می‌شوند، زیرا اکثر انسان‌ها از الگوهای مشابهی پیروی می‌کنند.

محبوب‌ترین رمز عبور در آغاز فعالیت صفحات وب ۱۲۳۴۵ بود و امروزه ۱۲۳۴۵۶ است.

زنان به استفاده از نام‌های شخصی در رمز عبور خود مشهور هستند و مردان سرگرمی‌های خود را انتخاب می‌کنند.

۹۱ درصد از مردم می‌دانند که هک رمز عبور خطرات امنیتی زیادی را به همراه دارد، با این حال ۵۹ درصد هنوز هم برای همه اطلاعات خود از یک رمز عبور استفاده می‌کنند.

اغلب میان رمزهای عبور ایجاد شده برای حساب‌های شخصی و کاری هم‌پوشانی وجود دارد و ۶۲ درصد از افراد از رمز عبور یکسانی برای حساب‌های کاری و شخصی خود استفاده می‌کنند.

مولدهای رمز عبور ابزاری عالی برای استفاده در صورتی هستند که به‌سختی می‌توان رمزهای عبور متعدد و قوی پیدا کرد. آن‌ها با ایجاد خودکار رمز عبور با استفاده از پارامترهایی مانند حروف مختلط، نمادها، اعداد، طول و قدرت کار می‌کنند.

هفت از هر ۱۰ نفر به رمزهای عبور برای محافظت از حساب‌های آنلاین خود اعتماد ندارند.

احراز هویت چند عاملی (MFA) یا احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA) دو روش احراز هویت محبوب هستند که هویت کاربر را با درخواست چندین اعتبار تأیید می‌کنند، بنابراین راه‌های خوبی برای ایمن‌سازی همه حساب‌های آنلاین هستند و ۸۶ درصد از کاربران به این شیوه‌ها اعتماد دارند.

پسوردها از زمان شروع انقلاب دیجیتال، شکل اصلی احراز هویت بوده‌اند اما با پیچیده‌تر شدن رمزهای عبور و روش‌های رمزگذاری، مهارت‌های مجرمان سایبری نیز پیچیده‌تر شده است.

۹۰ درصد رمزهای عبور را می‌توان در کمتر از ۶ ساعت شکست.

۱۸ درصد از کارمندان رمز عبور خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند که این امر می‌تواند امنیت سایبری یک سازمان را به‌طور جدی به خطر بیندازد. ۴۲ درصد از کارمندان این کار را انجام می‌دهند تا بتوانند راحت‌تر با اعضای تیم همکاری کنند و ۳۸ درصد به این دلیل رمز عبور را به اشتراک می‌گذارند که خط‌مشی شرکت این است.

کد خبر 750048

دیگر خبرها

  • دومین مانور انتخابات الکترونیک در شیراز برگزار شد 
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • پسورد و حقایق جالب آن
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • مدیر عامل بانک سینا برکنار شد
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد