Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مسیرهای مهم اقتصادی ایران و عراق در هفته‌های گذشته مورد حملات سنگین قرار گرفته و این سناریو با صحنه‌گردانی آمریکایی‌ها دنبال می‌شود.

سرویس جهان مشرق - حدود ۳ ماه از اعتراضات و ناآرامی‌ها در مناطق مرکزی و جنوبی عراق می‌گذرد و همزمان تحرکات هسته‌های خاموش گروهک تروریستی داعش با پشتیبانی آمریکایی‌ها و رژیم های مرتجع منطقه در این کشور افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هفته‌های گذشته استان‌های «الانبار، نینوا، صلاح الدین، کرکوک و بغداد» هدف حملات عناصر تقویت شده داعش قرار گرفتند اما نیروهای امنیتی و رزمندگان بسیج مردمی که در آماده باش کامل بودند تروریست‌ها را در تمامی محورها ناکام گذاشتند.

عناصر مخفی داعش در یک ماه اخیر نیز چندین مرتبه مواضع نیروهای عراقی را در «دیاله» هدف قرار دادند و حالا این سوال مطرح می شود چرا این استان شاهد بیشترین حملات بوده و چه اهمیتی برای تروریست ها دارد؟

استان دیاله  که در شرق عراق واقع شده، حدود ۲۴۰ کیلومتر با کشورمان مرزهای مشترک دارد و از سمت شمال با اقلیم کردستان و از جنوب با استان بغداد هم مرز است؛ شهر بعقوبه مرکز استان دیاله با پایتخت عراق فقط ۶۰ کیلومتر فاصله دارد.

یکی از اصلی ترین و مهم ترین گذرگاه های مرزی مشترک ایران با عراق (مرز خسروی) به دیاله وصل می شود و این استان نقطه اتصال مرزهای ایران با بغداد، پایتخت عراق محسوب می شود و این موضوع نیز بر ارزشش افزوده است.

نباید فراموش کرد جاده اصلی که شرق آسیا و مسیر مهم و راهبردی تهران را به بغداد و در نهایت دمشق و مدیترانه متصل می کند از دیاله عبور می کند و همین مسئله حساسیت این استان را چند برابر کرده است.

دیاله یکی از شریان های اصلی و نقطه اتصال اقتصاد ایران و عراق به شمار می آید و تروریست های داعش به نمایندگی از ائتلاف غربی - عربی - صهیونیستی در تلاش هستند با ناامن کردن این استان، این شاهرگ اقتصادی را قطع کنند.

آمریکایی ها در راستای سناریوی فشار حداکثری به ایران به دنبال ناامن کردن استان دیاله هستند چرا که پیشتر دولت عراق از اجرای تحریم های یک طرفه واشنگتن علیه تهران پیروی نکرد و این مسئله راهبردهای آنان را با مشکل روبه رو کرده است.

میزان مبادلات تجاری ایران و عراق سالانه ۱۲ میلیارد دلار است و این حجم از ارتباط اقتصادی سناریوی فشار حداکثری را با چالش مواجه و آمریکایی ها را به شدت خشمگین و عصبانی کرده  است و به همین دلیل استان دیاله را هدف قرار می دهند.

براساس اطلاعات به دست آمده، آمریکایی ها علاوه بر تقویت عناصر مخفی داعش در استان دیاله، راه را هم برای ورود گروهی دیگری از تروریست ها از محور شرقی استان صلاح الدین به مناطق غربی استان دیاله باز کرده اند.

به گفته منابع میدانی، تحرکات تروریست های مخفی داعش در مناطق مرزی غرب استان دیاله و شرق استان صلاح الدین به طور کامل رصد شده و از دید نیروهای امنیتی عراق که در این محور مستقر هستنند دور نمانده است.

وجود مناطق متروکه در مناطق غربی استان دیاله از جمله «حوض الزور و حوض الوقف» که با مشارکت آمریکایی ها از سال ۲۰۰۳ به مکانی برای آموزش و رشد تروریست ها تبدیل شده اند به هسته های خاموش داعش برای بازیابی قدرت کمک می کند.

استان دیاله علاوه بر اهمیت اقتصادی و نقش ویژه ای که در مناسبات ایران و عراق ایفا می کند، به دلیل داشتن منابع مهم نفتی برای آمریکایی ها و تروریست های داعش اهمیت زیادی دارد و در هفته های گذشته تعدادی از حملات علیه مناطق نفت خیز از جمله منطقه «نفت خانه» صورت گرفت اما با واکنش قاطع نیروهای بسیج مردمی در این محور حملات به طور کامل خنثی شد.

منطقه نفت خیز «نفت خانه» که در نزدیکی مرزهای ایران واقع شده، نقطه اتصال جاده مهم مرز خسروی و منطقه خانقین به منطقه مندلی به شمار می آید و ناامن شدن این منطقه می تواند منجر به مسدود شدن این مسیر راهبردی شود.

حمله عناصر تروریستی داعش به مناطق نفت خیز باعث شد نیروهای عراقی عملیات گسترده ای را در محور «مندلی» در شرق و در محور «حوض الثلاب» در شمال شرق استان دیاله  آغاز کنند.

عملیات نیروهای عراقی در محور نخست از حدفاصل مناطق «نفت خانه و مندلی» تا منطقه «کلای» و کوه «قزلاقز» در حال انجام است و در محور دوم نیز عملیات در منطقه «قلعه» در شمال المقدادیه جریان دارد که تاکنون ده روستا در این محور پاکسازی و تامین امنیت شده اند.

در حال حاضر، مناطق شرقی، شمال شرقی، شمال و شمال غربی استان دیاله و نقاط مرزی مشترک با استان صلاح الدین به عناصر تروریستی آلوده هستند و عملیات برای پاکسازی این نقاط همچنان جریان دارد.

به گزارش مشرق، موقعیت راهبردی دیاله که یکی از پل های مهم اقتصادی تهران و بغداد به شمار می آید به این سوال پاسخ می دهد که چرا این استان شاهد بیشترین حملات تروریست های داعش بود که با پشتیبانی آمریکایی ها صورت گرفته است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق استراماچونی سهمیه بندی بنزین بسیج مردمی عراق استان دیاله آمریکا داعش جمهوری اسلامی ایران تحولات منطقه عراق تحولات عراق ارتش عراق استان صلاح الدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۸۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: بارزانی در حالی روز یکشنبه در راس یک هیأت‌ عالی‌رتبه به تهران سفر کرد که مناسبات دوطرف طی سال‌های اخیر با فراز و فرودهای قابل‌توجهی مواجه بوده‌است. اکنون اما، کارشناسان معتقدند رایزنی‌های بارزانی با مقام‌های ارشد ایرانی، نشان‌دهنده اراده دوطرف به‌منظور تقویت روابط دوجانبه است و می‌تواند چشم‌انداز نوینی برای گسترش همکاری‌های فی‌مابین ترسیم کند.

اهمیت این سفر زمانی دوچندان می‌شود که روابط تهران و اربیل به‌دنبال حوادث یک سال اخیر، با تنش‌های سیاسی – امنیتی محسوسی مواجه بوده‌است. در چنین شرایطی ناظران تحولات منطقه معتقدند این سفر اهداف چندگانه‌ای را دنبال می‌کند که در ادامه به بررسی بخشی از آنها می‌پردازیم.

۱

اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق

نخستین سفر بارزانی به تهران پس از تنش‌های اخیر میان دوطرف در شرایطی است اجرای توافق‌ امنیتی ایران و عراق درباره اخراج گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب از اقلیم کردستان عراق، یکی از مهم‌ترین پرونده‌های روی‌میز رایزنی‌های دوطرف در تهران به‌شمار می‌رود. این در شرایطی است که با وجود انجام اقدام‌هایی ازسوی طرف عراقی به‌منظور اجرای این توافق، ایران همچنان انتقادهایی را درباره عدم اجرای کامل این توافق‌نامه مطرح می‌کند؛ انتقادهایی که متوجه مقام‌های اقلیم کردستان این کشور و عدم توجه کافی به تحقق کامل مفاد قرارداد است.

۲

مبارزه موثر با تحرکات تروریستی گروهک‌ها

مقابله موثر اقلیم کردستان عراق با فعالیت‌های تروریستی گروهک‌های تجزیه‌طلب یکی از مهم‌ترین مطالبات ایران از طرف مقابل است و به‌نظر می‌رسد از اصلی‌ترین محورهای رایزنی بارزانی در تهران نیز باشد. تهران بارها دراین باره به مقام‌های اقلیم کردستان عراق هشدار داده و در مواردی نیز اقدام‌های نظامی مستقیمی را نیز دراین حوزه انجام داده‌است. این درحالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود اقدام‌هایی که مسئولان اقلیم برای مقابله با تحرکات ضدامنیتی گروهک‌های تروریستی انجام داده‌اند، این اقدام‌ها تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد.

۳

مقابله با تحرکات ضدایرانی صهیونیست‌ها

میزبانی و همکاری مقام‌های اقلیم کردستان عراق با سرویس‌های امنیتی ضدایرانی، از جمله موساد، یکی از موضوع‌هایی به‌شمار می‌رود که همواره زمینه‌ساز بروز تنش‌هایی میان دوطرف شده‌است. درچنین شرایطی هم بود که ایران در مواردی با توجه به کم‌توجهی اربیل به هشدارهای تهران، راسا اقدام به هدف قرار دادن پایگاه‌های موساد در اقلیم کردستان کرده‌است. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد این موضوع از اصلی‌ترین محورهای رایزنی‌های بارزانی در تهران باشد.

۴

توسعه همکاری‌های اقتصادی - تجاری

تهران و اربیل طی سال‌های اخیر همواره از اراده لازم به‌منظور توسعه همکاری‌های اقتصادی برخوردار بوده‌اند؛ رویکردی که طی ماه‌های اخیر و به‌دنبال بروز تنش‌هایی در روابط دوطرف، با مشکلاتی مواجه شده‌است. درچنین شرایطی به‌نظر می‌رسد هموارسازی بیش‌از پیش همکاری‌های اقتصادی – تجاری ایران و منطقه اقلیم کردستان عراق، از مهم‌ترین محورهای رایزنی بارزانی در تهران خواهد بود. براساس برخی آمارهای موجود، حجم مبادلات تجاری ایران و اقلیم کردستان پیش از بروز تنش‌های سال‌گذشته، به حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نیز رسید و امید می‌رود سفر رئیس اقلیم به تهران، بستر مناسبی به‌منظور توسعه بیشتر این مبادلات فراهم کند.

۵

کمک ایران به حل بحران سیاسی اقلیم

اقلیم کردستان عراق طی روزهای اخیر با بحران‌های سیاسی، به‌ویژه در زمینه برگزاری انتخابات مواجه بوده‌است. درچنین شرایطی برخی کارشناسان معتقدند این موضوع در جریان سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران، ازسوی بارزانی پیگیری خواهد شد. برخی براین اعتقادند با توجه به روابط موجود میان ایران و اتحادیه میهنی کردستان، به‌عنوان یکی از دو جریان اصلی این منطقه، جمهوری‌اسلامی می‌تواند راهگشای بحران سیاسی کنونی در اقلیم کردستان باشد.

کد خبر 849490 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ایران و اسرائیل دفاع - سپاه پاسداران خبر ویژه عراق - اقلیم کردستان ایران و عراق حمله ایران به اسرائیل

دیگر خبرها

  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • 5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • افزایش عملیات‌های حزب الله در پاسخ به تهدیدهای صهیونیست‌ها/ توقف جنگ در نوار غزه شرط مقاومت برای پایان درگیری در شمال سرزمین‌های اشغالی+ نقشه میدانی و عکس
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • حملات داعش در عراق شروع شد