Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی وزیر آموزش‌وپرورش گفت: عدالت‌آموزشی، مسأله جدی ما است و یکی از دِین‌های ما نسبت به مردم توزیع آموزش به شیوه‌ عادلانه است.

محسن حاجی‌میرزایی، امروز 30 آذر در نشستی صمیمانه با  جمعی از فرهنگیان خراسان رضوی که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: نیازمند این هستیم تا بیشتر بشنویم و این نشست مجالی است برای شنیدن بیشتر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدواریم با تمام پیگیری‌ها به تدریج مسائل و مشکلات کاهش پیدا کند. مشکلات آموزش‌وپرورش مشکلات جدیدی نیست و سال‌هاست که آموزش‌وپرورش با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند. تلاش‌های مجموعه همکاران در آموزش‌وپرورش نتوانسته مسائل را حل و فصل کند و باید چاره کار در حل مسائل را پیدا کنیم.

وی افزود: آموزش‌وپرورش نهاد بزرگ و پهن‌پیکری است و به‌تبع گستردگی‌اش نیز، مسؤولیت گسترده‌ای دارد. کشور در شرایط سختی است و تلاش می‌کنیم مسائل را با تمام این شرایط حل کنیم.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه «عدالت‌آموزشی، مسأله جدی ما است»، تصریح کرد: یکی از دِین‌های ما نسبت به مردم، توزیع عادلانه‌ آموزش است، هرچقدر فرصت‌های یادگیری غیرعادلانه تولید شود، بازتوزیع این عوامل به عرصه‌های دیگر گرایش پیدا می‌کند.  شکل حقیقی عدالت در تمام سطوح اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، در برابری فرصت‌های آموزشی است و باید فرصت و کیفیت برابر را ایجاد کنیم و درصدد هستیم از بستر آی‌تی و توانایی‎های معلمان ظرفیتی را به وجود آوریم تا دسترسی آسان‌تر به این مقوله فراهم شود.

تجهیزات هنرستان‌ها یکی از داستان‌های غم‌انگیز ماست

وی تاکید کرد: تجهیزات هنرستان‌ها یکی از داستان‌های غم‌انگیز ماست، در ۹ سال گذشته نتوانسته‌ایم تجهیزات مناسبی را برای هنرستان‌ها تأمین کنیم. با توجه به جهت‌گیری‌ای که در قانون آمده، باید ۵۰ درصد دانش‌آموزان متوسطه را به سمت هنرستان‌های کارودانش سوق دهیم. هدف‌گذاری ما این است که هر دانش‌آموزی که از نظام تربیت فاصله گیرد به مهارتی برسد تا زندگی مؤثرتر و فعال‌تری داشته‌باشد.

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه «در برخی نقاط، مشکلات انتقال نیرو را داریم‌ و معلم باکیفیت به شکل عادلانه توزیع نشده»، عنوان کرد: برای جبران کاستی‌ها، دوره‌های آموزش ضمن خدمت را گذاشته‌ایم. در سال گذشته و مصادف با ورود بنده به وزارت، حدود ۱۰۸ هزار معلم کم داشتیم، اما این مشکل برطرف شد. با توجه به جایگاه ارزیابی، باید بررسی‌ها انجام شود و تلاش می‌کنیم وضعیت نیروی انسانی ما از جهت کاری تقویت شود.

باید از آموزش‌محوری به تربیت‌محوری پیش‌رویم

وی  اظهار کرد: در مورد کنکور حرف‌های زیادی داریم و آنچه که به عنوان مافیا از آن یاد می‌کنم، اقتصادی است که پیرامون آموزش وپرورش شکل گرفته است. این اقتصاد، نظام واقعی آموزش ما را هدایت می‌کند، باید از آموزش‌محوری به تربیت‌محوری پیش‌رویم. در پایان کار آموزش، هیچ وزنی برای این مفاهیم قائل نیستیم و اقتصاد پیرامون‌مان را هم جدی نگرفته‌ایم.

وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: اگر بتوانیم جریان آموزشی‌مان را به سمت تربیت گرایش دهیم موفق عمل کرده‌ایم و باید محصول نهایی، قابلیت‌های اجتماعی را داشته باشد، تربیتی را پیدا کند که در سازندگی جامعه مؤثر  باشد و امکان بروز و ظهور داشته‌باشد. نیازمند این هستیم تا با توجه به چرخشی که در نظام تحول بنیادین شکل گرفته خودمان را هماهنگ کنیم. این هماهنگی در مسیر واقعی دیده می‌شود اما با مسیر ذهنی هماهنگ نیست.

وی با اشاره به اینکه «تقریبا سال‌های بسیاری است که از تمرکززدایی در آموزش‌وپروش صحبت می‌شود»، عنوان کرد:  در سال ۱۳۲۷ هم تمرکززدایی مسأله بوده و الان هم مسأله است. ما باید به مدرسه مجال بیشتری دهیم و ظرفیت بیشتری برایش قائل شویم. مدرسه اصلی‌ترین نهاد تعلیم و تربیت است. حضور ما در مدرسه نباید دست‌وپاگیر و باعث کم شدن خلاقیت و یادگیری باشد. مدرسه ‌محوری یعنی مدرسه باید در محله عنصری زنده باشد و به مشکلات جامعه‌ای که در آن فعالیت می‌کند، پاسخ دهد. طرح بوم (برنامه ویژه مدرسه)، هدفش این است که سهم مدارس را در ارائه خدمات آموزشی افزایش دهد اما همچنان در حد گفتار باقی مانده است.

حاجی‌میرزایی خاطرنشان کرد: مصمم هستیم که در جهت افزایش ارائه خدمات کار کنیم و کارهایی که مخل چنین امری است را کاهش دهیم. بسیاری از کارها از نظر اثربخشی محل تردید دارند. مجموعه‌ها به گونه‌ای عادت کرده‌اند که رفتاری که شکل می‌گیرد به رویه تبدیل ‌شود و تغییری را ایجاد نمی‌کنند، درحالی که موظفیم کار درست را انجام دهیم و کار درست کاری است که اثربخش است و باید تأثیر بسزایی در جهت تعلیم و تربیت داشته باشد.

وزیرآموزش‌وپروش  با بیان اینکه «سایت‌های متعددی در آموزش‌وپروش وجود دارد»، گفت: یکی از ماموریت‌هایی که تعیین کرده‌ام این است تا  همه را تجمیع کنیم و سامانه جامع داشته‌باشیم. اطلاعات از نقاط مختلف و بدون هماهنگی لازم توزیع می‌شود. گروهی را مسؤول انجام این کار قرار داده‌ایم و دو ماهی است که برروی این  موضوع کار می‌کنند.

حمایت از مدارس غیردولتی، جزء سیاست‌های دولت است

وی مطرح کرد: حمایت از مدارس غیردولتی، جزء سیاست‌های دولت است، اما از هدف‌گذاری عقب‌ هستیم و با جدیت موضوع را دنبال می‌کنیم. در برخی از سال‌ها برخی مقررات ابلاغ شده، اما به هردلیلی این مقررات اجرا نشده‌اند. این موضوع امروز ما را گرفتار کرده و ما متعهد به پرداخت هستیم. تهمیدات برای مطالبات انجام شده، اما سنگین است و به تدریج پرداخت خواهد شد.

حاجی‌میرزایی ادامه داد: آمار نشان می‌دهد، برخی از شکایاتی که در مراکز مختلف اعلام می‌شوند، ناشی از عدم آگاهی همکاران ما از اجرای قانون است که قصد تخطی نداشته و مشکلاتی ایجاد شده است. تجربیات اداری ما متمرکز و انباشته نمی‌شود و ممکن است افراد با تخصص غیرکافی مسؤولیتی بگیرند. باید در مشاغل تخصصی و اداری، افراد کارشناس و متخصص را به کار گیریم؛ مانند دانشگاه‌ها که کادر علمی و اداری‌-اجرائی متفاوتی دارند.

وزیر آموزش‌وپروش در خصوص موضوع مسکن فرهنگیان، خاطرنشان کرد: توافق‌نامه‌ای را با وزارت راه و شهرسازی امضا کرده‌ایم، اقدامات انجام شده تا زمین‌ها را بگیریم که احداث خانه‌ها انجام شود. تعهد برای احداث، حدود ۱۷۰ هزار مورد بوده، اما ثبت‌نام‌ها اکنون بیش از ۲۰۰ هزار مورد است. امیدواریم این طرح با اراده آموزش‌وپرورش و وزارت راه و شهرسازی انجام شود.

در به‌کارگیری معلمان از روش‌های غیررقابتی استفاده شده است

وی تأکید کرد: متاسفانه در 10 سال اخیر، در معلمی و به‌کارگیری آنان، حدود ۳۰ درصد از روش‌های غیررقابتی استفاده شده است. با خیلی از روش‌های اعمال شده، آموزش‌وپروش موافق نبوده، اما زمانی که این روش‌ها تبدیل به قانون می‌شود و یک ملزم است باید آنها را اجرا کنیم. درصدد این هستیم تا سامانی به وضع نیروی انسانی آموزش‌وپروش بدهیم. این وضعیت برای آموزش‌وپروش قابل تحمل نیست و نیروی انسانی باید از آرامش کافی برخوردار باشد. برنامه این است تا با ورود به سال تحصیلی جدید نیروهای مناسب‌تر و باکیفیت‌بالاتری داشته‌باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی عدالت آموزشی وزير آموزش و پرورش هنرستان های فنی و حرفه ای ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۸۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند

احمد محمودزاده با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه دریافت شده پس داده شود.

وی افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساتی است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیا و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونان آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارش های سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده است که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • «نمی‌توان با میانگین معدل ۱۲ مدعی الگوی جهانی بود»
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش