Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@17:27:02 GMT

یلدا جشن تولد خورشید است

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۹۰۰۷

یلدا جشن تولد خورشید است

کارشناس فرهنگ و زبان‌های باستانی گفت: برخی معتقدند که یلدا زایش مهر است اما این روایت غلط است چرا که ایزد مهر روشنایی سپیده دم قبل از طلوع خورشید است. ۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۲ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، پیام سلطانی کارشناس فرهنگ و زبانهای باستانی در گفت‌وگو با قدس آنلاین در خصوص نقش اساطیر در شکل گیری آیین شب یلدا گفت: براساس متون کلاسیک آئین زرتشتی ایرانیان پیش از ظهور اسلام جشن‌های مختلفی برگزار می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از آنجایی که اساطیر نقش ویژه‌ای درجشن‌های ایرانیان داشته و اساطیر دارای ریشه مذهبی هستند و با باورهای دینی مردم عجین شده‌اند، مردم دنباله رو اساطیر بوده و اغلب خود را ملزم به تبعیت و الگوگیری از اساطیر می‌دانسته‌اند. در متون دینی زرتشتی به برگزاری شب چله اشاره‌ای نشده است یعنی براساس نوشته‌هایی که اینک در اختیار داریم نمی‌توانیم اطلاعات مستندی از این آیین ارائه دهیم تا به طور روشن دلیل، خاستگاه و هدف برگزاری مراسم چله را بیان کنیم.

وی دراین باره افزود:  در مواقعی که متن‌های کلاسیک اشاره روشنی به اصالت و چرایی برگزاری آیین‌ها ندارد، با استفاده از دیدگاه‌های پدیدار شناسانه آیین‌ها تبیین می‌شود بنابراین به صرف پرداختن و تشریح آیین، تبین ماهیت اصلی و فلسفه وجودی آیین مورد نظر قرار نمی‌گیرد. از سوی دیگر تئوریهای  اسطوره شناسی کمک می‌کند تا با نقش اساطیر در زندگی انسان مقدس آشنا شویم. جشن چله یا شب یلدا را اگر با  استفاده از اطلاعات کنونی اعم از نحوه و زمان برگزاری مورد بررسی قرار دهیم متوجه می‌شویم که جشن یلدا آیین پاسداشت آتش و خورشید و مبارزه با سرما و نکوهش سیاهی زمستان بوده است.

این اسطوره شناس تصریح کرد: اساطیر همواره الگویی در زندگی انسان مقدس بوده‌اند و با نوع مواجهه خود با خطرات و مشکلات طبیعی و غیر طبیعی درس‌ها و راه و روش زندگی کردن را به مردم می آموخته‌اند. آنها به عنوان یک قهرمان از زمان ازلی با مبارزه با مشکلات و موانع باعث تقویت اعتماد به نفس در مردم می‌شدند تا مردم در رویارویی با مشکلات به حل آن مبادرت ورزند.

 پیام سلطانی گفت: آیین شب چله که در اولین شب زمستان گرامی داشته می‌شود با ایجاد انگیزه در ایرانیان باستان آنها را به مقابله با  سرما دعوت کرده است. از آنجایی که سرما منفور ایرانیان بوده است و معتقد بودند سرما آفریده دیو است نه اهورامزدا، مبارزه با سرما را جشن می‌گرفتند. در متون باستانی آمده است ده ماه از یک سال ایرانیان باستان پیش ازمهاجرت به ایران در زمستان می‌گذشته لذا آنها سرما را دیو و دشمن می‌پنداشتند. ایرانیان برای مبارزه با دیو سرما با پناه بردن به اساطیر و آیین‌ها به دنبال تبعیت و الگوگیری از اسطوره‌ها در پشت سر گذاشتن زمستان و ایجاد آمادگی در برابر سرما بوده‌اند.

وی بیان داشت: در جهان اسطوره شناسی اصطلاحی به نام زمان ازلی وجود دارد که تبیین کننده شکل گرفتن خلقت است؛ خلقتی که روایتهای اساطیری درآن زمان اتفاق افتاده است. پژوهشگران اسطوره شناسی معتقدند جهان اساطیر، زمان خطی نیست؛ یکی از مهمترین دلایل برگزاری آیین‌ها توسط انسان مقدس، فرار از زمان خطی است یعنی همین زندگی طبیعی و عادی؛ در حالی که زمان برای اساطیر خطی نیست یعنی انسانها با برگزاری آیین ها از زمان حال کنده می‌شوند و به زمان ازلی برمی‌گردند تا  با تکرار نمادین رفتارها و رویکردهای قهرمانان و با شبیه سازی همان رفتارها خود را در جایگاه آنها قرار دهند و از  نیروی موجودات ماورایی و قهرمانان بهره مند شوند تا بتوانند بر مشکل خاص غلبه کنند این فلسفه برگزاری آیین است.

وی در پایان تصریح نمود: با توجه به اینکه سرما منفور ایرانیان باستان بوده، آتش وخورشید نزد ایرانیان از جایگاه بالایی برخوردار بوده است. هرچند برخی معتقدند که یلدا زایش مهر است اما این روایت غلط است چرا که ایزد مهر روشنایی سپیده دم قبل از طلوع خورشید است اما ایرانیان با برگزاری شب چله تلاش داشتند تا با تاسی به ایزد خورشید در طولانی ترین شب سال از پس هوای سرد و سرما برآیند تا با  طلوع ایزد خورشید، امیدوارانه در انتظار طلوع دوباره خورشید باشند. آیین شب چله،آیین جشن تولد خورشید است پس در پایان باید گفت آیین شب چله الگوبرداری از اساطیر برای تاسی جستن به ایزد خورشید برای مقابله با سرما و سردی است.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۹۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنکور هنر ۱۴۰۳ + تاریخ، زمان برگزاری و تعداد سوالات

کنکور هنر ۱۰۳ در دو نوبت برگزار می‌شود.

به گزارش ایمنا، کنکور هنر یکی از آزمون‌های آزمایشی سازمان سنجش هست.

ثبت نام کنکور هنر ۱۴۰۳

زمان ثبت نام کنکور اردیبهشت هنر ۱۴۰۳ با تاریخ نام نویسی کنکور دیگر رشته‌ها یکسان و در فصل پاییز و آذر ماه بود.

تاریخ کنکور هنر

نوبت اول کنکور هنر ۱۴۰۳ در ۶ اردیبهشت‌ماه و نوبت دوم این آزمون در ۷و ۸ تیرماه برگزار می‌شود.

زمان کنکور اردیبهشت هنر ۱۴۰۳

آزمون سراسر داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح پنجشنبه ششم اردیبهشت، گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی عصر پنجشنبه ششم اردیبهشت و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه، هفتم اردیبهشت برگزار می‌شود.

آزمون سراسری ۱۴۰۳

فرایند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس ساعت ۸ و بعدازظهر ساعت ۱۴:۳۰ آغاز می‌شود و درب حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس ساعت ۷:۳۰ و ۱۴ بسته می‌شود.

رشته‌های کنکور هنر

کنکور هنر شامل رشته‌های مختلفی ازجمله سینما، موسیقی (نوازندگی موسیقی جهانی، نوازندگی موسیقی ایرانی، آهنگسازی) طراحی صنعتی، نقاشی، ارتباط تصویری (گرافیک)، عکاسی، تئاتر (بازیگری-کارگردانی، ادبیات نمایشی، طراحی صحنه، نمایش عروسکی)، مجسمه سازی و … است.

زمان پاسخ گویی به سوالات کنکور هنر ۱۴۰۳

داوطلبانی که در کنکور آزمایشی هنر شرکت می‌کنند، باید به ۱۰۰ سوال در بازه زمانی ۱۱۵ دقیقه پاسخ دهند. فقط یک دفترچه در اختیار داوطلبان این گروه آزمایشی قرار می‌گیرد که شامل ۵۰ پرسش درک عمومی هنر، ۳۰ سوال درک عمومی ریاضی و فیزیک و ۲۰ سوال خلاقیت تصویری و تجسمی می‌شود.

جزئیات سوالات دفترچه کنکور هنر
۵۰ سوال از درس درک عمومی هنر (سوالات ۱ تا ۵۰)
۳۰ سوال از درس درک عمومی ریاضی فیزیک (سوالات ۵۱ تا ۸۰)
۲۰ سوال از درس خلاقیت تصویری (سوالات ۸۱ تا ۱۰۰)

آزمون عملی کنکور هنر

برخی رشته‌های کنکور هنر دارای آزمون عملی نیز هستند، درواقع نتیجه کنکور و پذیرش داوطلب در دانشگاه موردنظر را تراز کنکور تئوری، سوابق تحصیلی و نمره آزمون عملی تعیین می‌کند.

داوطلب باید پس از شرکت در کنکور تئوری نسبت به ثبت نام برای آزمون عملی اقدام کنند، هر شخص می‌تواند در دو آزمون عملی ثبت نام کند و با توجه به رشته انتخابی یک پروژه عملی را به پایان برسانند.

در روز امتحان فرد باید همراه با مدارک و وسایل لازم در جلسه حضور پیدا کرده و پروژه عملی خواسته شده را به پایان برساند، برای مثال ممکن است از داوطلبان گرافیک این طور خواسته شود که یک پارک را در صد سال آینده طراحی کنند.

کد خبر 747798

دیگر خبرها

  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • اعلام زمان قرعه‌کشی مرحله بعدی جام حذفی
  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • محتمل‌ترین زمان برای برگزاری انتخابات فدراسیون دوومیدانی
  • بهترین زمان برای تولد نوزاد (فیلم)
  • برگزاری آیین اختتامیه جشنواره قرآنی «پله های آسمان» در تبریز
  • برگزاری آیین اختتامیه جشنواره قرآنی «پله‌های آسمان» در تبریز
  • کنکور هنر ۱۴۰۳ + تاریخ، زمان برگزاری و تعداد سوالات
  • برگزاری آیین نخستین سالگرد شهید غیرت، حمیدرضا الداغی در سبزوار