Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@19:34:08 GMT

جریان ۱۴ مارس لبنان در دولت آینده مشارکت نمی کند

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۰۲۹۸

جریان ۱۴ مارس لبنان در دولت آینده مشارکت نمی کند

«سعد الحریری» نخست وزیر پیشین لبنان امروز (شنبه) در دیدار با حسان دیاب نخست وزیر مامور تشکیل کابینه، شرایط آینده لبنان و تشکیل کابینه جدید دراین کشور را مورد بررسی قرار داد و در عین حال تاکید کرد که حزب وی - المستقبل- در کابینه آینده حضور نخواهد داشت.

در همین حال «سمیر الجسر» نماینده فراکسیون المستقبل نیز در پارلمان اعلام کرد که اعضای این فراکسیون در دیدار با دیاب بر تشکیل هرچه سریع تر دولت جدید تاکید کردند اما در عین حال به وی اطلاع دادند که در کابینه آینده نه به صورت مستقیم و نه به صورت غیرمستقیم حضور نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سمیر جعجع» رهبر حزب مسیحی «نیروهای لبنانی» هم در دیدار با «دیوید هیل» معاون وزیر خارجه آمریکا که روز گذشته (پنج شنبه) به لبنان سفر کرد، تاکید کرد: ما امیدواریم دولت آینده موفق باشد اما چیزی هم از آن نمی خواهیم. با تمام احترام برای «میشل عون» (رییس جمهوری لبنان) باید بگویم که لازم نیست همه جریان ها و احزاب در کابینه آینده حضور داشته باشند.

وی با بیان اینکه مساله اول امروز لبنان معیشت و اوضاع اقتصادی است، گفت: مساله حضور ۸ مارس یا ۱۴ مارس در قدرت نیست.

حزب دروزی «سوسیالیست ترقی خواه» لبنان نیز به رهبری «ولید جنبلاط» اعلام کرد نه حزبش در دولت آینده شرکت خواهد کرد و نه مشاوره ای برای تشکیل کابینه جدید به حسان دیاب خواهد داد.

احزاب المستقبل، نیروهای لبنانی و سوسیالیست ترقی خواه که وابسته به جریان موسوم به ۱۴ مارس هستند روابط نزدیکی با عربستان و آمریکا دارند.

از سوی دیگر «نبیه بری» رییس پارلمان لبنان هم امروز (شنبه) و حسان دیاب شرایط تشکیل کابینه جدید و انتخاب وزیران جدید را مورد بررسی قرار دادند. بری بر ضرورت مقابله با فساد و حضور همه جریان های پارلمان در دولت آینده تاکید کرد.

در همین حال فراکسیون «وفاداری به مقاومت» در پارلمان لبنان (وابسته به حزب الله) خاطرنشان کرد که قرار نیست دولت آینده دولتی یک دست باشد بلکه قرار است با برقراری ثبات، روش های درستی را برای اداره کشور و مقابله با فساد دنبال کند.

حسان دیاب از شخصیت های اهل سنت، استاد دانشگاه آمریکایی بیروت و وزیر پیشین آموزش عالی لبنان پنجشنبه شب با کسب ۶۹ رای، بیشترین آرای نمایندگان مجلس ملی این کشور را به دست آورد و به عنوان «نامزد پست نخست وزیری» معرفی شد.

فراکسیون های «لبنان قوی» وابسته به «جریان آزاد ملی» به رهبری «جبران باسیل» وزیر امور خارجه، فراکسیون «پیشرفت و آزادی» وابسته به جنبش شیعی اَمَل به رهبری «نبیه بری»، فراکسیون «وفاداری به مقاومت» وابسته به جنبش شیعی حزب الله، فراکسیون «گردهمایی برای مشورت» وابسته به اهل تسنن شمال لبنان و فراکسیون ارامنه از جمله فراکسیون هایی بودند که به حسان دیاب برای احراز پست نخست وزیری رای مثبت دادند.

حال و پس از فراز و فرودهای فراوان برای معرفی نخست وزیر جدید لبنان باید دید اعلام موضع احزاب وابسته به آمریکا و عربستان سعودی مبنی بر عدم حضور در دولت جدید این کشور و از سوی دیگر تلاش احزاب جریان مقاومت برای تشکیل دولت فراگیر ملی، آینده سیاسی این کشور را پس از اعتراضات فراگیر در ماه های اخیر به کدامین سو رهنمون خواهد کرد؟ برون رفت نهایی از بحران سیاسی یا شکست مجدد در تحقق دولتی قدرتمند، مستقل و فن سالار.

برچسب‌ها سمیر جعجع لبنان مقاومت حزب الله لبنان نبیه بری میشل عون دولت لبنان سعد الحریری پروندهٔ خبری اعتراض‌های مردمی در لبنان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سمیر جعجع لبنان مقاومت حزب الله لبنان نبیه بری میشل عون دولت لبنان سعد الحریری سمیر جعجع لبنان مقاومت حزب الله لبنان نبیه بری میشل عون دولت لبنان سعد الحریری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۰۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود

«عبدالوحید فیاضی» منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس آینده اظهار کرد: فراکسیونی که منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بداند، قطعاً مهم‌ترین فراکسیون و فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم باید باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت‌های سیاسی و حزبی منتخبان مجلس آینده باعث می‌شود که آن‌ها در مجلس آینده با یکدیگر وارد چالش شوند، افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم اما قطعاً تمام تلاش خود را می‌کنیم که این تفاوت‌ها منجر به اختلاف اساسی بین نمایندگان مجلس آینده یا به عبارت دیگر، یقه‌گیری آن‌ها نشود.

فیاضی درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفت: از آنجایی که شاهد تکثر و گستردگی گرایش‌های سیاسی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم، پیش‌بینی درباره ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی سخت است.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در ادامه درباره راهکارهای تحقق شعار سال، اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در آغازین روزهای خود درباره راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد جهش تولید مسایل لازم را در نظر گیرد.

فیاضی گفت: مسأله مهم بعدی درباره مشارکت مردم است و مجلس دوازدهم باید مکلف باشد که درباره مشارکت مردم بازنگری‌های لازم را داشته باشد؛ مشارکت مردم باید در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و کاملاً به صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود چراکه حکمرانی درست زمانی محقق می‌شود که مشارکت مردم را شاهد باشیم.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم گفت: ما بعضاً از جهش تولید و رفع تورم حرف می‌زدیم اما مشارکت مردم را نادیده می‌گرفتیم و به همین دلیل، فرمایش مقام معظم رهبری درباره مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

وی تصریح کرد: در امر اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به موانع تولید و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید با همکاری یکدیگر، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی مردم و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد باشند.

فیاضی تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی و ارزی هم مسأله بسیار مهمی است چراکه ما در حال حاضر شاهد افزایش شدید قیمت ارز هستیم که به علت فقدان مدیریت در حوزه ارز است؛ دلارزدایی هم بسیار ضرورت دارد چراکه سلطه دلار به نظام اقتصادی ما آسیب وارد کرده و باید با سیاست‌های درست کاری کنیم که نقش دلار در اقتصاد کشور به مرور کمرنگ شود.

کد خبر 6084389 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • بستگان اسرای اسرائیلی:کابینه فرصت امضای توافق را از دست ندهد
  • عضو کنست صهیونیستی: هیچ چیز مهمتر از بازگشت اسرا نیست
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • تسلیم شدن ۱۰۰ تروریست الشباب سومالی
  • نوری قزلجه: ریاست قالیباف از بیرون مجلس حمایت می‌شود /طرح‌های «صیانت» و «شفافیت» سفارش شده بودند /نگران رادیکال‌های مجلس آینده نیستم
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است