Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@12:41:19 GMT

تصمیم ائتلاف البناء درباره نامزد نخست‌وزیری

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۰۵۷۵

به گزارش تسنیم، یک منبع پلیس عراقی امروز شنبه گفت تظاهرات کنندگان از پل الاحرار و میدان الوثبه عقب نشینی کرده‌ اند و زندگی عادی به شکل  تدریجی در حال بازگشت به میدان الوثبه و خیابان الرشید است.

این منبع به شبکه السومریه گفت تعداد کمی از تظاهرات کنندگان همچنان در آنجا هستند تا عملیات پاکسازی را با همکاری نیروهای امنیتی تکمیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منبع که خواست نامش فاش نشود، افزود احتمال دارد که پل الاحرار تا ساعات آینده بازگشایی شود. زندگی عادی در حال بازگشت به میدان الوثبه و خیابان الرشید است به طوری که صاحبان مراکز تجاری، این مراکز را با سرازیر شدن شهروندان برای خرید بازگشایی کرده‌اند.

تصمیم هیئتی از ائتلاف البناء برای دیدار با برهم صالح و رئیس دادگاه فدرال

خبر دیگر اینکه یک منبع از ائتلاف  البناء امروز شنبه اظهار داشت هیئتی از این ائتلاف برای بررسی موضع معرفی فراکسیون بزرگتر و نامزد نخست وزیری با رئیس دادگاه فدرال و رئیس جمهور دیدار خواهد کرد.

این منبع به شبکه السومریه گفت که ائتلاف البناء، فراکسیون بزرگتر است.

این رسانه عراقی گزارش داد ائتلاف البناء امروز نشست مهمی را برای بررسی قانون انتخابات و نامزد نخست وزیری دولت جدید برگزار کرده است.

اظهارات مشاور برهم صالح درباره موضوع انتخاب نخست وزیر

مشاور رئیس جمهوری عراق توضیحاتی درباره موضوع انتخاب نخست وزیر جدید ارائه کرده است. به گزارش شبکه الفرات، «فرهاد علاء الدین» گفته است منبع فشارهای مستقیم و غیر مستقیم بر ریاست جمهوری این است که وی در برابر مامور کردن نامزد یک طرف معادله پارلمانی که معارضه قدرتمندی از سوی طرف دیگر وجود دارد، کوتاه نمی‌آید.

وی افزود واقعیت این است که این طرف‌های سیاسی بسیاری از مسائل مهمی را نادیده گرفته‌اند که باید به جای هجمه به رئیس جمهوری به آن توجه کنند از جمله اینکه : گروه‌های سیاسی از همان روز نخست مسئله فراکسیون بزرگتر را نهایی و حل نکردند و آقای عادل عبدالمهدی نخست وزیر هم بر اساس توافق مامور تشکیل دولت شد، آنها فراموش کردند که ممکن است باردیگر در آینده با چنین معضلی روبرو شود و اکنون زمانی که به فراکسیون بزرگتر نیاز پیدا کرده‌اند، از رئیس جمهور می‌خواهند که به جای پارلمان یا دادگاه فدرال، او(برهم صالح)،‌آنها را به عنوان فراکسیون بزرگتر معرفیکند که این اشتباه بزرگی است.

مسئله دیگر گسترش دامنه شکاف‌ها در داخل فراکسیون‌هاست و یکی از نتایج این شکاف‌ها، موفق نبودن در انتخاب نامزدی است که مورد پذیرش همه طرف‌ها باشد.

گروه‌های سیاسی عادت کرده‌ اند که از طرطیق فشار بر طرف‌های مشخصی به آنچه می‌خواهند دست یابند و این نکته را فراموش کرده‌اند که فشارها ابزاری که در هر زمانی کارامد باشد، نیست و این فشارها آنها در قبال ریاست جمهوری سودی ندارد و فشار به تهدید برای عزل تبدیل شده است.

گروه‌های سیاسی که فشار وارد می‌کنند، خواهان مامور شدن نامزدشان بدون توجه به آنچه جامعه و مرجعیت و فراکسیونهای پارلمانی مخالف می‌خواهند، هستند و این معادله نمی‌تواند از سوی رئیس جمهور نادیده گرفته شود به همین سبب بهتر است که درباره شخصیتی توافق به دست آید که مورد پذیرش و قبول اکثریت است تا در پارلمان هم تایید شود.

مشاور برهم صالح افزود شایسته است که گروه‌های سیاسی به شکل گسترده‌تر فکر کنند و اوضاع سیاسی عراق و منطقه و بین المللی را مورد ارزیابی قرار دهند، معادله قدیمی دیگر سودی ندارد و باید آنچه را که مرجعیت، تظاهرات کنندگان و گروه‌های معارض می‌خواهند، پیش از اعمال فشار بر رئیس جمهور برای انتخاب نامزدشان،‌در نظر بگیرند.

خبر دیگر اینکه یکی از گروه‌های سیاسی وابسته به اقلیت اهل سنت عراق امروز شنبه اعلام کرد آمادگی دارد از حق خود در خصوص داشتن وزیر در ترکیب دولت آینده به شرط تحقق توازن ملی چشم پوشی کند.

فلاح الزیدان از نمایندگان «تحالف القوی العراقیه» به خبرگزاری رسمی عراق گفت تحالف القوی نشستی را برگزار کرده و طی آن تصمیم گرفت که آماده است از کابینه وزارتی جدید در صورت تمایل نخست وزیر جدید به تشکیل کابینه‌ای به دور از گروه‌های سیاسی به شرط تحقق توازن ملی چشم پوشی کند.

ترسیم نشانه‌های خروج از بحران عراق

یک عضو جریان حکمت ملی به رهبری سید عمار حکیم گفت مرجعیت عالی نشانه‌های خروج از بحران را ترسیم کرد. بر اساس گزارش شبکه الفرات،‌فرات التمیمی امروز شنبه گفت : مرجعیت دینی نشانه‌های دوره آتی برای خروج از بحران را از طریق انتخابات زودهنگام با بازگشت به مردمی ترسیم کرد که منبع و منشاء قدرت بر اساس قانون انتخاباتی عادلانه‌ای است که مردم را به نمایندگانشان نزدیک می‌کند.

وی افزود مهمترین مسئله از نگاه مرجعیت، برگزاری انتخابات در شرایطی است که به دور از تاثیرگذاری سلاح، پول و تاثیر خارجی باشد و اینکه دولتی به دور از جنجال و کشمکش باشد، که معنایش دستیابی به توافق سیاسی و مردمی برای بازگرداندن اقتدار دولت است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۰۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، بنابر گزارش شبکه المیادین، جنبش حماس امروز (شنبه) اعلام کرد که نشست مهمی با حضور «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس، «جمیل مزهر» معاون دبیر کل جبهه مردمی برای آزادی فلسطین و «محمد الهندی» معاون دبیر کل جهاد اسلامی و تعدادی دیگر از رهبران این سه جنبش برگزار شد.

بنابر اعلام حماس، این نشست در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی نوار غزه برگزار شد و طی آن حاضرین پایداری مثال زدنی ملت فلسطین که اراده شکست‌ناپذیر خود با وجود نسل‌کُشی توسط رژیم صهیونیستی را به دنیا ثابت کرد، ستودند.

در این نشست همچنین تلاش‌های صورت گرفته برای برقراری آتش‌بس، عقب‌نشینی فوری و فراگیر نظامیان اشغالگر، آزادی اسرای قهرمان فلسطینی و نیز راهکارهای کاهش درد و رنج فلسطینیان و تقویت پایداری جبهه داخلی در برابر سلطه‌جویی‌های رژیم اشغالگر، بررسی شد.

رهبران جنبش‌های مذکور بر ضرورت توسعه اقدام ملی و میدانی برای ناکام گذاشتن طرح‌های رژیم اشغالگر و تحقق اهداف ملت فلسطین برای دستیابی به استقلال و بازگشت آوارگان فلسطینی تأکید کردند.

حاضران در این نشست همچنین عملیات‌های قهرمانانه گردان‌های مقاومت و یگان‌های آن در رهبری نبرد را ستودند و ضرورت ارتباطات ملی به منظور تقویت وحدت ملت فلسطین و بهره‌برداری از این پایداری را مورد بررسی قرار دادند.

رهبران جنبش‌های مذکور همچنین به فلسطینیان ساکن غزه، قدس، کرانه باختری، اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ و خارج از فلسطین درود فرستادند و علاوه بر آن اوضاع اسرای در بند زندان‌های رژیم اشغالگر را بررسی و بر خواسته ملت فلسطین برای انجام تبادل اسرای جدی و شرافتمندانه تأکید کردند.

به گفته حماس، حاضران در نشست مذکور به جبهه‌های مقاومت حامی فلسطین از لبنان گرفته تا یمن، سوریه، عراق و ایران درود فرستادند و توافق کردند که رایزنی‌ها با بقیه گروه‌های فلسطینی در داخل و خارج ادامه یابد.

«خلیل الحیه» معاون رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در غزه بامداد امروز (شنبه) گفته بود که پاسخ رسمی دشمن صهیونیستی را در خصوص پیشنهاد جدید برای مذاکرات دریافت کرده‌اند و پس از اتمام بررسی‌ها، حماس پاسخ آن را ارسال خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلسه منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • نشست همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • نشست همدلی و همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می شود
  • مقام نخست طرح عهد خدمت از آن گروه‌های جهادی خوزستان
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • کلید اولیه نوبت نخست کنکور فردا منتشر می شود/ ۵ روز فرصت اعتراض داوطلبان
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس: تصمیم ما برای حمایت از استقلال جدی است
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • نشست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی