Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@04:41:41 GMT

هیچ‌کس علت قطعی بو ی تهران را نمی‌داند!

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۱۴۲۲

هیچ‌کس علت قطعی بو ی تهران را نمی‌داند!

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران جزئیات جلسه امروز کارگروه تشخیص علت انتشار بوی نامطبوع را تشریح کرده و خبر از خرید ۲ دستگاه تشخیص بو داد.

به گزارش مشرق، بیش از یک سال قبل در شامگاه ۱۲ دی بویی نامطبوع در مناطق مرکزی شهر تهران به مشام شهروندان رسید.

این بو حدود ۳ الی ۴ ساعت در مناطق مرکزی و شمالی شهر تهران استمشام شد و حتی برخی شهروندان در حوالی میدان شهدا این بو را استشمام کردند و به یک باره بو از بین رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید: فیلم/ "سامانه" ثبت بوی نامطبوع! فیلم/ این "بوی مدیریت بحران ماست"

بلافاصله پس از آن محیط زیست استان تهران، محیط زیست شهرداری تهران، استانداری و برخی دستگاه‌های دیگر نسبت به انتشار این بوی نامطبوع واکنش نشان داده و بررسی‌هایی آغاز کردند تا اینکه سرانجام به طور دقیق منشا بو مشخص نشد.

هر چند برخی انتشار بو را به ماده مرکاپتان ربط دادند اما این نظریه هم خیلی دقیق و قطعی نبود.

حالا بعد از گذشت کمتر از یک سال بار دیگر در تاریخ ۱۱ آذرماه امسال بویی نامطبوع و کمی شبیه به بوی سال قبل در مناطق مرکزی شهر تهران به مشام رسید.

گله‌ آقای رئیس از مدیریت بحران

واکنش‌ها درخصوص علت این بو زیاد بود اما روز یکشنبه ۲۴ آذرماه محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران درخصوص اینکه سرانجام بررسی منشأ بوی نامطبوع در تهران چه شد گفت: ما گله داریم از تشکیلات مدیریت بحران شهرداری تهران زیرا لازم بود یک جلسه ویژه ای برگزار می‌شد.

بیشتر بخوانید: استاندار تهران سه منبع احتمالی بوی نامطبوع را اعلام کرد

محسن هاشمی گفته بود بحران نباید حتما منجر به کشته شدن افراد بشود تا تشکیل جلسه بدهند بلکه باید برای همین موضوع یک جلسه ای تشکیل می دادند.

وی درخصوص اینکه در شهرداری گفته می شود که پولی برای خرید تجهیزات مورد نظر در خصوص بوی نامطبوع وجود ندارد گفت: باید اولا بررسی ها انجام شود ببینیم منبع این بو کجاست.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در این خصوص اولا باید منشأ بو معلوم شود و سپس درخصوص‌تجهیزات و بودجه صحبت شود.

مدیریت بحران شنبه ۳۰ آذر تشکیل جلسه می‌دهد

رضا کرمی محمدی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران، در خصوص اینکه در حاشیه برگزاری جلسه شورای اسلامی شهر تهران محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران از عملکرد این سازمان گلایه کرده و گفته است بهتر بود تشکیلات مدیریت بحران شهرداری تهران برای پیدا کردن منشأ بوی نامطبوع در شهر تهران جلسه‌ای برگزار می‌کرد و موضوع را مورد رسیدگی قرار می‌داد، گفت: گلایه ایشان را احترام می‌گذاریم.

کرمی محمدی ادامه داد: البته این را هم می‌گوییم که ما یکسری بررسی‌هایی انجام دادیم و به یک نتایجی هم درخصوص‌ منشأ بوی نامطبوع رسیدیم. 

وی گفت:‌ با توجه به فرمایشات ایشان(محسن هاشمی) قرار است روز دوشنبه دعوتنامه‌هایی را برای اعضای کارگروه مدیریت بحران بفرستیم تا در روز شنبه پیش‌رو یعنی ۳۰ آذرماه جلسه‌ای تشکیل شود تا نتایج بررسی همه سازمان‌ها جمع‌بندی شده و به اطلاع مردم برسد.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: اینکه ما بخواهیم به صورت مطلق و براساس یک وظیفه ذاتی به سراغ بررسی این موضوع برویم این کار را نکرده‌ایم به خاطر اینکه اعتقاد داشتیم در این موضوع سازمان محیط زیست، شرکت کنترل کیفیت هوا و دستگاه‌های دیگر مسئولیت دارند و از قضا تجهیزات آن شرکت‌ها و دستگاه‌ها و سازمان‌ها برای شناسایی او و تشخیص عوامل آن قوی‌تر بوده است و تلاش کردیم کار تکراری انجام نشود.

وی افزود:‌ البته بیکار هم ننشستیم و به سراغ آن رفتیم که ببینیم آیا اصلاً سنسور و تجهیزاتی برای بررسی چنین وضعیتی در کشور وجود دارد یا خیر، که به این نتیجه رسیدیم در کشور چنین سنسوری وجود ندارد.

کرمی محمدی گفت: اما تحقیقات‌مان را صرفاً معطوف به داخل کشور نکردیم و کشورهای پیشرفته دنیا را هم بررسی کردیم و فهمیدم که در رابطه با انتشار بو یکسری سنسور در خارج از کشور وجود دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: در حال حاضر هم درصدد تهیه و خرید این سنسورها هستیم.

وی تصریح کرد: البته بودجه سازمان بسیار محدود است و طبیعتاً اگر دوستان در سایر بخش‌ها کمک کنند می‌توانیم این تجهیزات را خریداری کنیم.

۳ منشأ انتشار بوی نامطبوع از نگاه استاندار تهران

۲۶ آذر ماه بود که انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران درباره کارگروه شناسایی علت بوی نامطبوع در شهر تهران و مصوبات این جلسه اظهار داشت: قرار شد کارخانه سیمان شهرستان ری از سوخت مازوت استفاده نکند و از گاز استفاده کند.

وی بیان داشت:‌ مقرر شد اداره کل سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران فعالیت تمام صنایع در جنوب تهران را بررسی کند و خروجی آلاینده‌های آنها مورد بررسی قرار گیرد و ظرف مدت یک هفته گزارش آن ارائه شود همچنین قرار شد گزارش عوامل ۲۰‌گانه بوی نامطبوع تا ۱۰ روز آینده در کاگروه اعلام شود.

استاندار تهران گفت: شهرداری تهران نیز ملکف به خریداری دستگاه‌های سنجش آلاینده‌های تهران شده است.

وی با بیان اینکه آیا منشأ بوی نامطبوع تهران مشخص شده است، گفت:‌ سه نوع گاز به نام‌های SO۲ ، SH۲  و به احتمال کمتر آمونیاک مشخص شده ولی متهم اصلی منشأ بوی نامطبوع تهران هنوز مشخص نشده است.

هیچ کس قطعی علت انتشار بو را نمی‌داند

رضا کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران، در خصوص برگزاری کارگروه ویژه بررسی علت انتشار بوی نامطبوع در تهران که پیش از ظهر امروز به میزبانی سازمان مدیریت بحران و حضور تمام دستگاه‌های متولی در این حوزه برگزار شد، گفت: خوشبختانه همه اعضای دعوت‌شده در این کارگروه در ساعت مقرر در این جلسه حضور بهم رساندند.

وی افزود: اولین نتیجه برگزاری این جلسه این بود که مشخص شد هیچ کدام از دستگاه‌ها به طور قطعی نمی‌توانند یک عامل را برای انتشار بوی نامطبوع معرفی کنند و همه تنها حدس و گمانه‌هایی در خصوص علت انتشار بوی نامطبوع بیان می‌کنند.

کرمی محمدی خاطرنشان کرد: دومین نتیجه‌ای که از این جلسه به دست آمد این بود که هیچ کدام از دستگاه‌های متولی این امر و عضو این کارگروه تجهیزات دقیق برای شناسایی منشا بو را ندارند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: سومین نتیجه حاصل از این جلسه این بود که مقرر شد بر اساس قانون هوای پاک سازمان محیط زیست استان تهران مسئول ایجاد یک کارگروه برای بررسی علل انتشار بو شود و هر هفته اعضای این کارگروه با تشکیل جلسه نسبت به شناسایی منشا انتشار بو اقدام لازم را انجام دهند.

وی ادامه داد: همه اعضای کارگروه این مصوبه و نتیجه سوم را پذیرفتند به جز خود سازمان محیط زیست و نماینده سازمان محیط زیست اعلام کرد که باید این موضوع به اطلاع استاندار تهران برسد و در صورت موافقت استاندار این کارگروه تشکیل شود.

کرمی محمدی گفت: ما به محیط زیست اعلام کردیم که این آمادگی را داریم که دبیرخانه این کارگروه در سازمان مدیریت بحران تشکیل شود و همچنین به آنها گفتیم که تشکیل این کارگروه منافاتی با اقدامات استانداری تهران ندارد و حتی به آنها اعلام کردیم که می‌شود این کارگروه تشکیل شود و اگر استاندار تهران آن را موازی‌کاری و غیرقابل نیاز دانستند، ادامه فعالیت آن متوقف شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در خصوص اینکه شما از تعدادی حدس و گمان صحبت کردید، اینها کدام منشاهای انتشار بو هستند، گفت: فعالیت پالایشگاه جنوب تهران، تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب بخش جنوبی تهران، فعالیت آرادکوه و در نهایت اقدامات دامداری‌ها چهار علتی بود که بر روی آن حدس و گمان‌هایی وجود داشت.

وی همچنین خبر از خرید دو دستگاه سنجش بو و تشخیص علت انتشار بو داد و گفت: این دستگاه‌ها ظرف یک هفته تا ۱۰ روز آینده وارد کشور شده و پس از نصب اقدام به کارهای تشخیصی خواهند کرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق استراماچونی سهمیه بندی بنزین سازمان محیط زیست استانداری تهران استان تهران شهرداری تهران آذر سازمان مدیریت بحران تهران انوشیروان محسنی بندپی سازمان محیط زیست شهرداری محسن هاشمی شهر تهران مشرق شورای اسلامی شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۱۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا محمدی در حاشیه مراسم تکریم ۸۰۰ نفر از پاکبانان شهر تهران که به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بی‌تردید امروز شهر تهران از پاریس تمیز‌تر است. در حال حاضر نظرسنجی درخصوص نظافت شهر تهران از مردم انجام نشده است، اما سامانه ۱۳۷ که سامانه‌ای نظارتی است نظرات مردم را منعکس می‌کند. از این منظر شاهد کاهش ۶۵ درصدی شکایت‌ها در حوزه پسماند هستیم.

وی افزود: از نگاه میدانی نیز با توجه به بهبود عوامل مؤثر در نظافت شهر شاهد بهبود وضعیت هستیم. یکی از مشکلات ما در حوزه جمع‌آوری پسماند معدل مدل ماشین‌آلات بود که از ۹۱ تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری به ۱۴۰۰ خواهد رسید. این موضوع می‌تواند تاثیر بسزایی در کیفیت جمع‌آوری زباله داشته باشد. از سوی دیگر کف حقوق پاکبانان از ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون تومان افزایش پیدا کرد تا به این ترتیب قدر این زحمتکشان بیشتر دیده شود.

افزایش حقوق پاکبان‌ها

محمدی تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه وزارت کار سطح حقوق پاکبانان را افزایش دادیم و افزایش بیشتر نیز در دستور کار قرار گرفته است که اثرات آن را می‌توانیم در کف خیابان مشاهده کنیم. وضعیت شهر تهران در حوزه پسماند بهبود یافته ولی ما همچنان راضی به این مقدار نیستیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر بالاترین امتیاز پیمانکاران در سطح مناطق ۷۵ از ۱۰۰ است که نشان می‌دهد همچنان جای کار وجود دارد البته پیمانکاری هم داریم که ۴۰ امتیاز کسب کرده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درخصوص وضعیت مخازن در سطح شهر گفت: سال گذشته ۳۳ درصد کل مخازن سطح شهر نوسازی شد. ۱۷ هزار مخزن جدید در سال گذشته در میان مناطق توزیع شد و در موضوع شستشو و نگه‌داشت مخازن با توجه به تبدیل شدن قرارداد‌ها به قرارداد‌های حجمی، قطعا از این پس وضعیت شستشوی مخازن بهتر خواهد شد.

قیمت خرید زباله خشک در اپلیکیشن نوماند

محمدی در پاسخ به سؤالی درخصوص قیمت خرید زباله خشک در اپلیکیشن نوماند گفت: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قرارداد‌های بسته شده تعیین شده است پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. بی‌تردید این پیمانکاران هزینه‌هایی دارند که افرادی که به صورت غیرمجاز خریداری می‌کنند بالاتر باشد، اما غیر از پیمانکار شهرداری هر کسی نسبت به خرید زباله ارزشمند اقدام کند جرم است.

وی درباره زباله‌سوز ۶ هزار تنی تهران نیز گفت: با توجه به اینکه انعقاد چنین قراردادی در کشور در این سطح برای اولین بار است شرکت‌های مشاور برای انعقاد این قرارداد نیاز به بررسی‌های بیشتر و اخذ مشاوره‌های فنی بیشتر داشتند لذا مقرر شد از مجموعه‌های دانشگاهی و همچنین کارشناسان وزارت کشور استفاده کنیم. در این مسیر یک مشاور بین‌المللی نیز استخدام کردیم تا این قرارداد‌ها تنظیم شود. امیدواریم تا دو هفته آینده پیش‌نویس این قرارداد تنظیم شود.

 توضیح درباره شیرابه مجموعه دفن زباله آرادکوه 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص شیرابه و انتشار آن در هنگام حمل پسماند و در مجموعه آرادکوه، اظهار کرد: بیش از هفتاد سال است که در مجموعه آرادکوه زباله دفن می‌شود طبیعتا بوی نامطبوع در آنجا وجود دارد لذا برنامه‌ریزی شده که به عنوان تنها راه حل آلودگی زیست محیطی و گاز متان موجود در آنجا استحصال این گاز انجام شود که منابع و اعتبارات در طرح جامع دیده شده و مقرر بود تا اسفندماه سال گذشته برای جذب سرمایه‌گذار اقدام شود که با یک ماه و نیم تاخیر در اردیبهشت‌ماه فراخوان جذب سرمایه‌گذار انجام خواهد شد. هر چند که این موضوع برای شهرداری تهران پرهزینه است، اما آن را به عنوان یک راه حل تمام کننده و حلقه پایانی مدیریت پسماند پذیرفته است. اما موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد و خوشبختانه دریاچه شیرابه‌ای که در گذشته وجود داشته امروز خشک شده و دیگر وجود ندارد.

محمدی درخصوص تعداد کاربران اپلیکیشن نوماند گفت: هدف‌گذاری که دنبال کردیم این بود که روزانه ۱۹۰۰ نفر در این اپلیکیشن ثبت‌نام کنند که در مجموع حدود ۴۲ هزار نفر می‌شد که در حال حاضر ۴۵ درصد از هدف‌گذاری ما محقق شده است و تبلیغات مویرگی برای افزایش تعداد کاربران نیز به صورت جدی دنبال می‌شود.

وی در خصوص شیرابه‌ای که از خودرو‌های حمل پسماند بعضا جاری می‌شود نیز تصریح کرد: تمام تلاش این است که بویژه در فصول گرم با نوسازی ناوگان که بخشی از آن مربوط به سیم‌تریلر‌ها می‌شود بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم. تعدادی از این خودرو‌ها در سال گذشته نوسازی و اورهال شدند و نظارت بر پیمانکار نیز در این حوزه به صورت جدی افزایش پیدا کرده است. اگر این موضوع در سطح شهر دیده می‌شود تخلف است و قطعا با آن برخورد خواهیم کرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: مرکز تحقیق و پژوهشی به صورت مشترک با شهاب‌خودرو احداث کردیم که ماشین‌هایی طراحی کنند که به صورت وکیوم شده به هیچ عنوان شیرابه از آن خارج نشود و به این ترتیب وضعیت بهبود پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جلسه کارگروه ایمنی و بهداشت آب و فاضلاب در ماکو
  • ایران رئیس کمیته کشاورزی «اسمیک» شد
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • تکالیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور