Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@02:29:41 GMT

صفر تا صد ماجرای کیک‌های حاوی قرص

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۱۵۹۵

صفر تا صد ماجرای کیک‌های حاوی قرص

دیگر رسانه‌ها ــ چند روز پیش بود که انتشار تصاویر پیدا شدن قرص‌های نامتعارف در کیک‌ها در شهرهای مختلف از جمله تبریز، موجی از نگرانی را بین مردم به وجود آورد؛ موضوعی که شائبه تروریسم اقتصادی را قوت می‌بخشد.

به گزارش ایکنا، مهر نوشت: چند روزی است که تصاویری از جاسازی قرص و کپسول در برخی از کیک‌ها در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود که باعث نگرانی خانواده‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه در ابتدا مشخص نبود که این تصاویر واقعی هستند و یا ساختگی ولی مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند که پیگیر این موضوع هستند و احتمال رد پای تروریسم اقتصادی در این موضوع وجود دارد تا علیه تولید ملی اقداماتی انجام دهند.

اولین قرص‌های کشف‌شده از داخل کیک‌ها در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان مشاهده شد و بعدازآن تصاویری از کرمان، کرمانشاه، بوشهر، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، البرز، ایلام، کردستان و کهگیلویه و بویراحمد منتشر شد و مردم اعلام کردند که در این استان‌ها نیز کیک و کلوچه‌های حاوی قرص و کپسول پیدا شده است.

با بررسی این اتفاقات و استان‌هایی که این کیک‌های آلوده در آن‌ها مشاهده‌شده است می‌توان به این نکته پی برد که بیشتر این استان‌ها جزو استان‌های محروم کشور هستند.

به نظر می‌رسد تروریسم اقتصادی علیه تولید ملی در حال اقدام است و باید با تداوم پیگیری‌ها تا روشن شدن کامل موضوع بررسی‌های لازم انجام شود.

طبق اعلام دبیر کل کانون صنایع غذایی کشور تاکنون در ۱۲ برند تولید کیک و کلوچه کشور این قرص‌ها مشاهده‌شده است.

خطوط تولیدی کیک و کلوچه در تبریز سالم است

یکی از فعالان صنعت کیک و کلوچه آذربایجان شرقی با بیان اینکه خطوط تولید کیک و کلوچه در تبریز سالم است و مشکلی وجود ندارد، افزود: قرص‌هایی که جاسازی‌شده یک خرابکاری است و دشمن به دنبال جنگ روانی علیه تولیدکنندگان ایران است.

قاسم رضائیان در گفت‌وگویی ادامه داد: چطور می‌شود که قرص در داخل خمیر کیک یا کلوچه قرار گیرد و بعدازآن در کوره برود و سالم بماند. این قضیه مشکوک بوده و امکان جاسازی این قرص‌ها در کارخانه وجود ندارد.

دشمن به دنبال جنگ روانی علیه تولید کنندگان ایران است وی ادامه داد: باید بررسی شود که چرا قرص‌های معمولی را داخل کیک‌هایی با برندهای متفاوت جاسازی کرده‌اند و هدف و انگیزه این موضوع چیست. دشمن به خاطر ضربه اقتصادی به تولید ملی ایران می‌خواهد تا مردم را به تولیدات ملی مشکوک کند و با این روش به اقتصاد ایران ضربه بزند.

این فعال عرصه تولید کیک و کلوچه تبریز افزود: شبکه توزیع ما مشخص بوده و تولیدات کارخانه‌ها کانال مشخصی دارند و محصولات تولیدی در کارخانه‌های ما کنترل می‌شود.

جاسازی قرص‌ها خارج از شبکه‌های تولید و توزیع انجام شده است

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این خصوص گفت: جاسازی قرص‌ها خارج از شبکه‌های تولید و توزیع انجام شده است.

محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه دشمن جنگ اقتصادی تمام‌عیار را آغاز کرده است، افزود: این دشمنان و نفوذی‌های آن با جای گذاری قرص‌های اعتیادآور در داخل کیک، کلوچه و شیر خشک تلاش می‌کند تا به اقتصاد و آرامش روانی جامعه ضربه بزند.

وی با تأکید بر اینکه شبکه پیچیده دشمن علیه اقتصاد ایران فعالیت می‌کند، گفت: آن‌ها با این کار می‌خواهند مردم از خرید تولیدات ملی خودداری کنند. آن‌ها به دنبال ضربه زدن به اقتصاد ایران هستند و در این راه به امنیت غذایی کودکان هم رحم نمی‌کنند.

پورمحمدی با اشاره به اهمیت تولید ملی و رونق اقتصاد کشور گفت: هم‌اکنون در جنگ اقتصادی با دشمن هستیم و با توجه به اینکه آذربایجان شرقی یک قطب بزرگ تولید کیک و کلوچه در ایران است دشمن می‌خواهد با این اقدامات به اقتصاد تبریز و آذربایجان شرقی ضربه بزند.

وی افزود: در خط تولید این کیک‌ها مشکلی نبوده است چراکه امکان ندارد قرص یا کپسول در فرآیند تولید و در داخل این کوره‌های پخت سالم بماند.

مردم نگران سلامت محصولات غذایی نباشند

رئیس سازمان غذا و دارو نیز که برای بررسی واحدهای تولید کیک، کلوچه، شیرینی و شکلات به تبریز سفر کرده بود در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سلامت خطوط تولیدی کیک و کلوچه در تبریز بررسی شد و مردم نگران سلامت محصولات غذایی نباشند.

محمدرضا شانه ساز با اشاره به اینکه موضوع پیدا شدن قرص‌های نامتعارف و خطرناک در کیک‌ها در دست بررسی است، گفت: این اقدام امنیتی بوده و برای ضربه زدن به اقتصاد ملی و تولید داخل انجام‌شده است درحالی‌که امکان ندارد این قرص‌ها تغییر شکل و رنگ ندهند.

وی افزود: احتمال اینکه در واحدهای تولیدی این اتفاق افتاده باشد و قرص جاسازی کرده باشند، بسیار بعید است چراکه اگر این اتفاق می‌افتاد قرص‌ها تغییر شکل و رنگ می‌دادند.

شانه ساز ادامه داد: در بازدید از کارخانه‌های تولیدی تبریز می‌بینیم که تولید از ابتدا یعنی از زمانی که ماده اولیه وارد شرکت می‌شود تا انتها یعنی زمانی که پخت و بسته‌بندی و توزیع انجام می‌شود همه تحت نظارت جدی پرسنل و دوربین‌هایی که درحالی‌که مانیتورینگ هستند قرار دارد و امکان این اقدام در داخل کارخانه وجود ندارد.

آلودگی شیرهای خشک ممکن نیست

رئیس سازمان غذا و دارو ابراز داشت: از نظر داروسازی نیز امکان ندارد قرص و کپسول در دمای ۲۶۰ درجه در زمان ۱۵ دقیقه پخت هیچ تغییر شکل و رنگی نداشته باشد و این موضوع نشان می‌دهد که یک شیطنت اتفاق افتاده است.

شانه ساز ادامه داد: غذا و دارو مهم‌ترین ارکان امنیت غذایی هستند و به همین دلیل روند تولید و عرضه دارو از پیشرفته‌ترین سیستم‌های پایش و ره‌گیری برخوردار است اما توزیع مواد غذایی همچنان با روش‌های سنتی انجام می‌گیرد.

وی در خصوص آلوده بودن شیرهای خشک هم اظهار داشت: به‌تازگی شایعه‌ای مبنی بر آلودگی شیرهای خشک شنیده می‌شود که باید گفت آلودگی شیرهای خشک اصلاً ممکن نیست.

راه افتادن هشتگ من کیک و کلوچه ایرانی می خرم در فضای مجازی

بااین‌حال نکته جالبی که این روزها در فضای مجازی راه افتاده است، هشتگ من کیک و کلوچه ایرانی می‌خرم است که کاربران با راه‌اندازی آن عنوان می‌کنند که کیک و کلوچه ایرانی طرفدار دارد و باوجود هجمه‌های عده‌ای خاص برای خرید نکردن کیک تولید داخل ولی مردم همچنان مشتری تولید ملی هستند.

یکی از فعالان فضای مجازی در این خصوص گفت: در تبریز واحدهای تولیدی بزرگ کیک و کلوچه وجود دارد که هزاران نفر در آن مشغول به کار هستند و با راه‌اندازی این هشتگ تلاش می‌کنیم تا از کالای ایرانی حمایت کنیم. مردم هرگز به خاطر این شیطنت‌ها دست از تولید ملی برنمی‌دارند.

با این اوصاف مشخص است که گروهی به شکل سازمان‌یافته برای تخریب اذهان عمومی و فلج کردن صنعت مواد غذایی اقدام کرده‌اند؛ با آلوده کردن کیک‌ها با قرص، دشمن جنگی تمام‌عیار را شروع کرده و باید در مقابل، دفاع و مقاومتی همه‌جانبه از طرف مردم و مسئولان انجام شود و دراین‌بین به رونق تولید ملی توجه ویژه‌ای کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن تروریسم اقتصادی کیک قرص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۱۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد

بدون شک تعاونی‌ها یکی از الگوهای مطلوب رشد تولید با مشارکت مردم هستند. با ایجاد هماهنگی در فرایندهای تولید و توزیع، تعاونی‌ها می‌توانند به بهره‌وری بیشتری در استفاده از منابع و کاهش هزینه‌ها کمک کنند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، رهبر انقلاب در دیدار کارگران با اشاره به وظایف مسئولان برای تحقق شعار سال 1403، «جهش تولید با مشارکت مردم» ایجاد تعاونی‌های تولید را یکی از اقدامات لازم در این زمینه دانستند: «ما گفتیم «جهش تولید با مشارکت مردم». «مشارکت مردم» چه جوری [حاصل] میشود؟ این سؤال است دیگر. حالا یک نفری فرض کنید که مایل است در جهش تولید شرکت کند؛ چه جوری شرکت کند؟ چه کسی باید به او یاد بدهد؟ حرف من این است. یکی از وظایف مهمّ مسئولین این است که بنشینند زمینه‌های حضور مردم و مشارکت مردم در تولید را، در کار تولیدی را تبیین کنند و زمینه‌ها را آماده کنند. حالا مثلاً یکی‌اش تعاون است، ایجاد شرکتهای تعاونی تولید.» 1403/02/05

رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشتی به قلم آقای رضا موسایی، کارشناس مسائل اقتصادی به بررسی نقش تعاونی‌های تولید در اقتصاد و تحقق مشارکت مردم در جهش تولید پرداخته است.

 از منظر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای انقلاب اسلامی، یک ساخت سیاسی سلطنتی را در هم شکست و مردم‌سالاری را جایگزین آن کرد؛ این انقلاب، یک نظام دست‌نشانده و ذلیل در مقابل قدرت‌ها را از میدان خارج کرد و یک نظام مستقل و متّکی به عزّت ملّی را جایگزین آن کرد.

بنابراین به دلیل چارچوب مردم‌محور نظام جمهوری اسلامی، حرکت و رشد اقتصادی این نظام نیز باید مردم‌محور باشد. رهبر انقلاب پیش‌تر بارها اهمیت «مشارکت مردم» در تولید و اقتصاد را یادآور شده بودند اما در شعار سال 1403 به‌طور ویژه بر جایگاه مردم در نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران تأکید شد.

بدون شک تعاونی‌ها یکی از الگوهای مطلوب رشد تولید با مشارکت مردم هستند. با ایجاد هماهنگی در فرایندهای تولید و توزیع، تعاونی‌ها می‌توانند به بهره‌وری بیشتری در استفاده از منابع و کاهش هزینه‌ها کمک کنند. رهبر انقلاب معتقدند تعاونی‌ها پدیده‌ی بسیار مطلوبی برای اقتصاد ایران هستند؛ سرمایه‌های خُرد را جمع می‌کنند، تک‌تکِ افراد را توانمند می‌کنند، اشتغالِ فراوان ایجاد می‌کنند؛ بعد اگر بشود این تعاونی‌ها را شبکه‌سازی کرد، در یک شبکه‌ای جمع کرد، یک مجموعه‌های عظیمی به وجود می‌آید.
 
 تعاونی‌ها در تجربه‌ی جهان
مهم‌ترین هدف سیاست‌های توسعه در کشورها، رشد تولید ناخالص داخلی است. به همین جهت هر نوع سیاست و اقدامی در چارچوب برنامه‌های توسعه اقتصادی، باید به رشد تولید بینجامد. به جهت همین نقش تعاونی‌ها در ایجاد رشد اقتصادی پایدار است که سهم شرکت‌های تعاونی و مخصوصاَ تعاونی‌های تولیدی در فرآیند توسعه اقتصادی اهمیت می‌یابد. در سال 1844 در شهر لنشکر رشدال انگلستان شرکت تعاونی رشدال بین 28 نفر انگلیسی تأسیس شد. هدف از تأسیس فروشگاه مواد غذایی و البسه، تهیه ساختمان برای کمک به اعضا شرکت، تهیه کار جهت اعضا بیکار و رفع سایر نیازها بود.

از نظر تعداد تعاونی‌ها، پنج کشور نخست به ترتیب عبارتند از: ایران، آمریکا، کانادا، استرالیا و انگلستان. ایران با حدود 100 هزار تعاونی و آمریکا با حدود 40 هزار تعاونی در صدر جدول قرار گرفته‌اند. مطابق آمارها 12درصد کل جمعیت جهان دست‌کم در یکی از سه میلیون تعاونی ثبت شده در جهان عضو هستند. این سه میلیون تعاونی، برای 10 درصد از جمعیت شاغلان جهان، فرصت شغلی ایجاد کرده‌اند. گزارش اشتغال و تعاونی سال 2017 اتحادیه بین‌المللی تعاون، بر اساس آمارهای سال 2014 عنوان می‌کند که 300 میلیون نفر در تعاونی‌ها یا مرتبط با تعاونی‌ها در جهان مشغول به‌کار هستند و در مجموع چیزی حدود 1 میلیارد و سیصد میلیون نفر عضو و شاغل در بخش تعاونی وجود دارد.

از سوی دیگر، طبق گزارش اتحادیه بین‌المللی تعاون از سهم 300 تعاونی برتر جهان در گردش مالی سال 2018، به ترتیب بخش بیمه با 33.7 درصد، بخش کشاورزی با 33.3 درصد، بخش خدمات با 19.7 درصد، بخش مالی و بانکی با 8 درصد، بخش صنعت با 3 درصد و سایر بخش‌ها با کمتر از 2 درصد بیشترین گردش مالی تعاونی‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.
 
 روح تعاونی‌ در کالبد قانون
در اقتصاد ایران تحقق سهم 25 درصدی تعاونی از اقتصاد و سهم 30 درصدی از منابع خصوصی‌سازی بنگاه‌های دولتی دغدغه اصلی برنامه‌ریزان در قانون برنامه پنجم و ششم توسعه بوده است. در ماده 124 قانون برنامه پنجم توسعه بر الگوی تعاونی تأکید شده است. مبتنی بر این ماده، دولت مکلف است سهم بخش تعاون از بازارهای پولی را از طریق تسهیل در صدور مجوز مؤسسات مالی و پولی و بانک‌های تعاونی به 15 درصد برساند. همچنین، سرمایه بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون به‌طور سالیانه باید از طریق اجرای بند «2» ماده 129 قانون اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی تقویت شود.

از سوی دیگر، در بند «د» اصل 44 قانون اساسی در دو جزء به تعاونی‌ها توجه شده است. بند 1-1 توانمندسازی تعاونی‌ها را مطرح کرده است و در بند 2-2 اختصاص %30 از درآمدهای حاصل از واگذاری، به تعاونی‌های فراگیر ملی در راستای فقرزدایی مورد توجه قرار گرفته است و در بند 2-4 اعطای تسهیلات برای تقویت تعاونی‌ها مورد ملاحظه بوده است.
 
 ارزیابی تحقق اهداف قانون
علی‌رغم همه تأکیدات قانونی و راهبردی برای افزایش سهم تعاونی‌ها در اقتصاد ایران به 25 درصد، مشاهده می‌گردد که تعاونی‌ها نتوانستند به‌خوبی در مسیر هدف خود حرکت کنند. ده درصد از اشتغال دنیا مربوط به بخش تعاون می‌شود. بخشی که در قوی‌ترین اقتصادهای دنیا حضور پررنگی را ایفا می‌کند. اما در ایران باوجود آنکه در سیاست‌های کلی اصل 44 رسیدن به سهم 25 درصدی تعاون در برنامه پنجم توسعه هدفگذاری‌ شد، همچنان سهم این بخش بین 5 تا 8 درصد برآورد می‌شود.

تعاونی‌های خدماتی با حدود هجده هزار، تعاونی‌های کشاورزی با تعداد تقریبی پانزده هزار و تعاونی‌های صنعتی با یازده هزار و تعاونی‌های مسکن با 10 هزار، بیشترین تعاونی‌های ایران را تشکیل می‌دهند. ایران با حدود یکصد هزار تعاونی ثبت شده، اولین کشور جهان در این رتبه است و آمریکا با حدود چهل هزار تعاونی ثبت شده در رتبه دوم قرار دارد. با این وجود، سهم بخش تعاون از ایجاد فرصت شغلی یک میلیون و 850 هزار فرصت شغلی است؛ یعنی 9 درصد از کل اشتغال کشور در اختیار بخش تعاون است. درحالی‌که طبق اسناد بالادستی ازجمله سند سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نیز سند چشم‌انداز بیست ساله کشور، بخش تعاونی باید 25 درصد اقتصاد باشد که به معنای سهم 15 درصدی از اشتغال ایران است.
 
 چرا بخش تعاونی‌ عقب‌ماند؟
مبتنی بر آمار ارائه شده، 198 هزار تعاونی در کشور ثبت شده که 43 درصد آنها غیر‌فعال و راکد هستند. این آمار حاکی از آن است که مزیت‌های اقتصادی و اجتماعی تعاونی‌ها به درستی شناخته نشده و روند توسعه‌ی آن‌ها با برخی چالش‌ها مواجه است. مشکلات و آسیب‌های بخش تعاون اعم از مسائل حقوقی و قضایی، مسائل روابط انسانی، بودجه، کمرنگ شدن روح تعاون و حضور افراد غیرتعاونگر در لوای تعاونی، همگی برخاسته از دو محور کلی شامل مسائل قانونی و باورهای ذهنی نامولد درباره تعاونی‌ها است.

از دیگر مشکلات تعاونی‌ها، مسئله‌ی تأمین مالی است. این شرکت‌ها عموماً با آورده‌های ناچیز اعضا آغاز به کار می‌کنند. در شرایط فعلی، رشد یک شرکت بدون دسترسی به منابع تأمین مالی پایدار ممکن نیست. یکی از انتقادات صاحبان تعاونی‌ها، عدم اعتماد نظام بانکی به ایشان است. بنابراین ضروری است دولت به‌طور جدی به روش‌های تأمین مالی شرکت‌های تعاونی بیندیشد. یکی از راه‌ها می‌تواند آسان گرفتن به بانک‌ها در سیاست کنترل ترازنامه باشد؛ به‌شرط آنکه اعتبارات بانکی را به شرکت‌های تعاونی تخصیص دهند. استفاده از روش تأمین مالی جمعی نیز دیگر ابزاری است که می‌تواند در اختیار توسعه‌ی بخش تعاونی قرار گیرد.
 
 الزامات توسعه‌ی تعاون
باوجود تأکیدات گسترده در سیاست‌های کلان نظام جمهوری اسلامی و اهمیت تعاون در این نظام اقتصادی، متأسفانه هنوز فاصله‌ی بین آمار کمی تعاونی‌ها و کیفیت مطلوبشان فاصله بسیار است. بنابراین ضروری است برای پشتیبانی از تعاونی‌ها و مانع‌زدایی از رشد سهم بخش تعاونی در اقتصاد ملی تدابیری اندیشیده شود. یکی از اصلی‌ترین رشد بخش تعاونی، ایجاد و تقویت فرهنگ تعاون است. فرهنگ تعاون باید به‌عنوان یک تفکر و ارزش ملی در ذهن آحاد مردم جامعه نهادینه شود. از دیگر ضرورت‌های رشد بخش تعاونی، شناسایی و حمایت از تعاونی‌های پیشران -به‌مثابه لوکوموتیو کل بخش تعاونی- است.

همچنین ضروری است سیاست‌های پشتیبانی و مانع‌زدایی از توسعه‌ی تعاونی‌ها، در یک چارچوب واحد و یک بسته قانونی مشترک قرار گیرند. علاوه‌بر هم‌سویی قوانین و تعاونی‌ها، نیاز است دستگاه‌های اجرایی کشور -نظیر وزارت‌خانه‌های مرتبط- برای توسعه‌ی تعاونی‌های ذیل خود برنامه‌ی مشترک داشته باشند. این امر موجب جلوگیری از موازی‌کاری و افزایش ضریب موفقیت در تحقق اهداف خواهد شد.

منبع: KHAMENEI.IR

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • ببینید | لحظه تکان‌دهنده خودکشی یک زن در سالن تیراندازی / حاوی تصاویر ناراحت‌کننده
  • با 7 بمب منیزیم آشنا شوید
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون