Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@11:33:45 GMT

بیکاری و طلاق مهمترین مسائل زنان خوزستان است

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۲۵۳۱

بیکاری و طلاق مهمترین مسائل زنان خوزستان است

پروانه ولوی شنبه در نشست خبری با هدف تشریح «سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان» در مرکز تحقیقات زنان دانشگاه شهید چمران اهواز، تاکید کرد: این چهار مورددر همه شهرستان‌ها جزو اولویت‌های نخست بوده و شاخص‌های زنان خوزستان در این مسائل نیز از میانگین کشوری کمتر است، از سوی دیگر حل این مشکلات باعث می‌شود سایر مسائل زنان مرتفع شود، به همین دلیل به عنوان اولویت‌های اول سند ارتقای زنان استان معرفی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این سند ۱۳ مساله مهم زنان شناسایی شد که بر اساس برنامه، چهار اولویت نخست معرفی و با جزییات به آن پرداخته شده است.

رییس مرکز تحقیقات زنان دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده، بالا بودن نرخ طلاق، پایین بودن نرخ ازدواج، نرخ باسوادی در جمعیت ۶ ساله، خشونت علیه زنان و کودکان، درصد پوشش تحصیلی دانش آموزان راهنمایی و متوسطه اول و پیش دانشگاهی، تعداد خانه‌های بهداشت فعال روستایی، آگاهی صحیح زنان درباره پیشگیری از ایدز، زایمان در سن پایین، تعداد پزشکان، درصد دانشجویان و دانش آموختگان کارشناسی ارشد و دکتری، تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سمن های فرهنگی اجتماعی و خیریه ای زنان، ۱۳ مساله مهم زنان استان را شامل می‌شود.

وی آمار کشوری را با شاخص‌های زنان خوزستان مقایسه کرد و گفت: میانگین نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده در کشور ۵۸.۷ درصد، اما در خوزستان ۶۰.۸ درصد است و متوسط نرخ رشد طلاق در کشور با ۴.۹ درصد از نرخ رشد طلاق در خوزستان با ۵.۵ درصد کمتر است.

ولوی تصریح کرد: متوسط نرخ عمومیت ازدواج در کشور ۹۴.۳ درصد و در خوزستان ۹۲.۳ درصد همچنین متوسط نرخ باسوادی زنان در کشور ۸۴.۲ درصد و در خوزستان ۸۲.۵ درصد است.

وی افزود: نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده در ۱۰ شهرستان شامل ایذه، باغملک، بهبهان، دزفول، آبادان، خرمشهر، رامشیر، شادگان، شوش و ماهشهر در اولویت اول، در ۱۴ شهرستان در اولویت دوم و در سه شهرستان در اولویت سوم قرار دارد، به عبارت دیگر بیکاری زنان در اکثر شهرستان‌های خوزستان جزو اولویت‌هایی است که نیازمند بررسی و ارائه راهکار است.

ولوی اضافه کرد: نرخ بی‌سوادی در هفت شهرستان شامل اندیکا، حمیدیه، دشت آزادگان، کارون، هویزه، گتوند و لالی در اولویت اول، در شهرستان ایذه در اولویت دوم، در پنج شهرستان در اولویت سوم و در چهار شهرستان در اولویت چهارم است.

آمارهای ضد و نقیض از کودک همسری در خوزستان

مجری مطالعات «سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان» همچنین گفت: مساله کودک همسری جزو چهار اولویت سند ارتقای وضعیت زنان خوزستان نبوده است، زیرا این آسیب عمومیت نداشته و در برخی از شهرستان‌ها اصلا مطرح نیست.

وی با اشاره به انتشار اخبار اشتباه از سند ارتقای وضعیت زنان استان، اظهار داشت: در این سند به مساله کودک همسری پرداخته نشده، این در حالیست که در آخرین نشست شورای برنامه‌ریزی استان که با حضور ابتکار معاون رییس جمهوری در امور زنان برگزار شد، موحد مدیرکل معاونت زنان ریاست جمهوری آمار کودک همسری در یک استان دیگر را به اشتباه به عنوان آمار کودک همسری در خوزستان اعلام کرد.

به گفته وی آماری از وضعیت کودک همسری در خوزستان نداریم اما برخلاف آنچه در شورای برنامه ریزی اعلام شد، خوزستان رتبه دوم کودک همسری در کشور را ندارد.

بر اساس این گزارش، سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان در شورای برنامه ریزی خوزستان در تاریخ ۱۸ آذر ماه رونمایی شد. در این نشست بهناز موحدی مدیرکل برنامه‌ریزی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، خوزستان دومین استان کشور در ازدواج دختران کمتر از ۱۰ سال است و بر اساس جامعه آماری که در اختیار معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار گرفته ۳۹ مورد ازدواج زیر ۱۰ سال، در سال ۹۵ در خوزستان ثبت شده، این در حالیست که بسیاری از این ازدواج‌ها نیز ثبت نمی‌شود.

تحقق سند زنان در گروی مدیران

رییس مرکز تحقیقات زنان دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه گفت: سند ارتقای وضعیت زنان خوزستان با نگرشی در راستای توانمندسازی زنان استان، افزایش بهزیستی روانشناختی و سلامت روان فردی و اجتماعی جامعه زنان و به تبع آن سلامت روانی خانواده و جامعه، و توجه به موضوع تحکیم بنیان‌های خانواده تدوین شده است.

وی با بیان اینکه رویکرد مورد استفاده در این سند، مدیریت نتیجه محور است؛ این رویکرد را راهبردی مدیریتی دانست که از طریق آن تمامی دست اندرکارانی که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در کسب مجموعه‌ای از نتایج همکاری کرده‌اند، از نقش موثر فرآیندها، محصولات و خدمات خود در دستیابی به نتایج مورد انتظار (خروجی‌ها، دستاوردها، اهداف بالاتر و تاثیرات) اطمینان حاصل می‌کنند.

ولوی افزود: این سند در هشت فصل تدوین شده که شامل کلیات، توصیف وضع زنان و خانواده، پتانسیل‌ها و محدودیت‌های زنان و خانواده، اولویت‌بندی مسائل زنان و خانواده، تجزیه و تحلیل، راهکارهایی بر اساس تجزیه و تحلیل، ماتریس نتایج و برنامه تغییر و پایش و ارزیابی برنامه‌ها، ارائه شده است.

وی خاطرنشان کرد: برای ارائه آمار دقیق در این سند بسیار تلاش شده و مبنای آمار آن، مرکز آمار خوزستان، مرکز آمار کشور، مرکز اطلاعات ریاست جمهوری، اطلس سیاسی اجتماعی خوزستان، معاونت امور زنان ریاست جمهوری، داده‌های آماری خوزستان و داده‌هایی است که بر اساس پرسشنامه از زنان استان جمع آوری شده است.

وی اضافه کرد: مجری طرح سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده خوزستان، مرکز تحقیقات زنان دانشگاه چمران و کارفرمای آن اداره کل زنان استانداری خوزستان است، این مطالعات در سال ۱۳۹۶ به این مرکز پیشنهاد شد، به همین دلیل اطلاعات آن مربوط همان سال است.

به گفته وی سند ارتقای وضعیت زنان خوزستان حدود یک سال پیش به اتمام رسید و در کمیسیون‌های مختلف ارائه و بررسی شد و در جلسه اخیر شورای برنامه ریزی استان در آذر ماه به تصویب رسید.

ولوی افزود: در این طرح ۲۰ نفر از اساتید دانشگاه، دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های جامعه شناسی، روانشناسی، علوم سیاسی، مدیریت و حقوق شرکت داشتند تا بررسی همه جانبه‌ای بر روی مسائل صورت گیرد.

وی ادامه داد: پنج هزار و تا ۶ هزار نفر از زنان خوزستان در این مطالعات مورد بررسی قرار گرفتند، البته در این مطالعات به جز تعداد اندکی از مردان سایرین تقریبا حاضر به همکاری نشدند.

ولوی اظهار داشت: این مطالعات با اعتبار ۵۰۰ میلیون ریال انجام شده اما هنوز این مبلغ به مرکز تحقیقات زنان پرداخت نشده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز همچنین گفت: تاکنون چهار جلسه برای تشریح و ارائه این سند با استاندار و سازمان‌های ذیربط و مدیران برگزار شده، با توجه به اینکه سند ارتقای وضعیت زنان خوزستان جزو بهترین سندهای استانی معرفی شده، اگر مدیران بخواهند و بودجه لازم اختصاص داده شود، می‌توان به تحقق آن امیدوار بود.

وی با بیان اینکه میزان تحقق سند ارتقای زنان به پیگیری و قدرت مدیرکل امور زنان استانداری مربوط است، تصریح کرد: برای تحقق این سند دستگاه‌های اجرایی وظایفی دارند، البته این طرح‌ها جزو وظایف ذاتی دستگاه‌هاست و چیزی به آنها تحمیل نمی‌شود ولی باید برای تامین اعتبار آن تلاش کنند.

ولوی افزود: در همه ارگان‌ها می‌گویند که بودجه‌ای برای زنان نداریم، اما حتی در دستگاه‌هایی که بودجه ویژه برای زنان اختصاص می‌یابد، مانند ورزش، باز هم شاهد هستیم که این بودجه در محل خود هزینه نمی‌شود و صرف ورزش مردان می‌شود.

وی اضافه کرد: در این سند امکان ارائه پیشنهادات و راهکارهای جدید از سوی مدیران وجود دارد.

بر اساس آخرین آمار جمعیتی خوزستان در سرشماری سال ۱۳۹۵، از ۴.۷ میلیون نفر جمعیت این استان ۴۹.۵ درصد را زنان تشکیل می‌دهند که ۴۹ درصد در شهرها ساکن هستند. خوزستان رتبه ۱۷ کشوری را از نظر جمعیت زنان داراست. خوزستان دارای ۳۳ هزار زن سرپرست خانوار است که بیشترین آمار در بین استان های کشور است.

وی یکی از مسائل استان را پایین بودن نرخ اشتغال زنان تحصیلکرده عنوان کرد و افزود: به ویژه در شهرستان های دزفول و بهبهان، با وجود فعالیت دانشگاه پیام نور و آزاد، اشتغال زنان به نسبت تعداد فارغ التحصیلان نیست.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 ایدز حقوق زنان طلاق نمایندگان مجلس شورای اسلامی قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۲۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادان: حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند

سردار احمدرضا رادان در دیدار با نماینده مقام معظم رهبری در استان خوزستان، نمایندگان مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، سران اقوام، عشایر، نخبگان و خانواده‌های معظم شهدای استان خوزستان با بیان اینکه خوشحالم که توفیق رفیق شد تا در جمع نورانی شما عزیزان خواهران و برادران، علما، اقوام و عشایر خوزستان باشم، اظهار داشت: به قدری هجمه دشمن با برنامه، زیرکانه، با آهنگ و ملودی خاص مردم فریب است که بعضی وقت‌ها در درون آتش هستید، اما سوزش را احساس نمی‌کنیم اگرچه در حال سوختن هستیم.

به گزارش تسنیم، فرمانده کل انتظامی کشور با بیان اینکه همواره اقوام و عشایر خوزستان در قبل و بعد از دوران دفاع مقدس دنبال حق مظلوم بودند و به ظالم تاخته‌اند، افزود: دشمن در فتنه سال ۸۸ آموزش ۶ هفته‌ای در ۶ مرحله داشت تا به خیال واهی انقلاب مخملی راه انداخته و سقوط کشور را منجر شود، اما مردم هوشیار وارد صحنه شده و سیلی جانانه‌ای به صورت آنان نواخت.

 

سردار رادان اضافه کرد: دشمن نفوذ را انجام می‌دهد پس از آن دست به تغییر و سپس استحاله می‌زند که نتیجه آن منجر به فروپاشی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه جنگ دوران دفاع مقدس جنگ سخت بود و جنگ کنونی جنگ نرم و ترکیبی است، اذعان کرد: سربازی و رزمندگی در این جنگ سهم همه است و اندازه آن دست خودتان و توشه آخرت تان خواهد بود.

سردار رادان اظهار داشت: هدف اصلی، جوانان ما هستند چه بایستی کرد اگر قبول کنیم جنگی هست آن هم جنگ نیمه سخت و نرم؟! سرباز‌ها این جنگ چه کسانی هستند؟!

وی با بیان اینکه ابزار زن خوزستانی، حجاب و خط قرمز، وطن و دین است حال اگر که حجاب را بگیرند خود به خود وطن و دین هم نیست می‌شود و از بین می‌رود، ادامه داد: مسیر اختلاف افکنی بسیار زیاد است و بسیاری مسائل اقتصادی را در این میان دستآویز می‌کنند.

وی در خصوص مسائل اقتصادی گفت: ما هم اعتقاد به حل مسائل اقتصادی داریم، اما چه تعداد از این آدم‌های بدحجاب به خاطر مسائل اقتصادی کشف حجاب می‌کنند آرایش و مو‌های آن‌ها به چه قیمت آرایش شده است؟ پس درد اقتصاد نیست اتفاقاً آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت سر این دولت هستند.

سردار رادان با بیان اینکه موضوع عفاف و حجاب را فرهنگی می‌دانیم، اما هر موضوع فرهنگی باید و نباید‌هایی دارد، تاکید کرد: موضوع حجاب مطالبه مردمی است و همه باید وارد عمل شده و حافظ نشان حجب و حیای زنان مان باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین "سید عبدالنبی موسوی فرد" نماینده مقام معظم رهبری در استان خوزستان نیز در دیدار فرمانده کل انتظامی کشور با نمایندگان مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، سران اقوام، عشایر، نخبگان و خانواده‌های معظم شهدای استان خوزستان اظهار داشت: چهار اولویت خداوند متعال در نظام اسلامی نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر برای نظام اسلامی صادر شده است.

وی افزود: در این دوره اخیر سردار رادان جزو اولین کسانی است که در خط مقدم امر به معروف و نهی از منکر می‌باشد و افتخار داریم امروز میزبانش هستیم.

نماینده مقام معظم رهبری در استان خوزستان بیان داشت: در بحث حجاب و برخورد با منکرات مجموعه انتظامی تنها نیست و همه دستگاه‌ها باید حضور فعال داشته باشند.

وی اذعان داشت: به سهم خودمان از این زحمات ارزشمند شما تقدیر و تشکر می‌کنیم چرا که جز اولین کسانی بودید که در خصوص حجاب با طرح و برنامه پا به میدان گذاشتید که آثار و برکات زیادی برای کشور داشت.

موسوی فرد بیان داشت: علی رغم توطئه‌های و برنامه‌ریزی‌های دشمنان ان‌شاءالله اقدامات شما در طرح نور مستمر باشد و تلاش کنید که مردم در صحنه باشند.

وی عنوان داشت: تقاضای بنده این است که در حوزه حجاب در ادارات، فرودگاه‌ها و ترمینال‌ها اقدامات لازم نیز انجام شود.

نماینده مقام معظم رهبری در استان خوزستان گفت: با توجه به توطئه‌های دشمنان نیاز است که پلیس در اجرای این طرح، هوشمندانه و با ظرافت، اقدامات خود را انجام دهد.

دیگر خبرها

  • نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی بررسی می شود
  • تاج: اگر کسی نمی‌تواند کرامت بانوان را حفظ کند حضورش در ورزشگاه‌ها منع می‌شود/ وزیر ورزش از مسائل فرهنگی باشگاه‌ها نگران است
  • تاج:اگر کسی نمی‌تواند کرامت بانوان را حفظ کند حضورش در ورزشگاه‌ها منع می‌شود/وزیر ورزش از مسائل فرهنگی باشگاه‌ها نگران است
  • رادان: حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • تاج:اگر کسی نمی‌تواند کرامت بانوان را حفط کند حضورش در ورزشگاه‌ها منع می‌شود/وزیر ورزش از مسائل فرهنگی باشگاه‌ها نگران است
  • حل مسائل نرم افزاری و سخت افزاری هرمز اولویت مدیران دولتی است
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته