Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با  خبرگزاری تسنیم، درباره اهمیت سفر حسن روحانی به ژاپن و اهداف این سفر، اظهار داشت: سفر آقای روحانی، سفر مهم و مفیدی بود بخاطر اینکه بعد از 15 سال رئیس کشور ما به ژاپن رفت و این در پاسخ به سفر شینزو آبه به تهران بود. یادمان نرود که در روابط بین‌الملل نشست و برخاست از ملزومات کار است و اینرا باید در نظر داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط منطقه هم شرایط خاصی است. بحران اقتصادی که در برخی کشورهای اروپا هست و شرایطی که جمهوری اسلامی در منطقه دارد، سفرهایی از این دست در سطح بالا را ضروری می‌کند.

وی افزود: نفس این سفر بماهو سفر لازم بود اما باید انتظارات‌مان را منطبق بر واقعیات کنیم تا دچار تحلیل غلط نشویم. از هیچ سفری نمی‌توان انتظار شق‌القمر داشت. این سفر در بعد روابط دوجانبه مفید بود تا دو کشور موانع پیش‌روی خود را ببینند. ژاپن در یک سال گذشته عملکرد خوب اقتصادی نداشته، البته ژاپن بعد از دور اول تحریم‌ها عملکردش همینگونه بود. 

آصفی، خاطرنشان کرد: هر دو کشور از خانواده آسیایی و از کشورهای مهم قاره هستیم اما ژاپن در روابطش محافظه‌کار و محتاط بوده و بعد از تحریم‌های آمریکا منطبق با میل‌ آمریکا عمل کرد. این سفر ظرفیت و فضایی را ایجاد کرد که به ژاپنی‌ها تعهداتشان را در ابعاد دوجانبه و بین‌المللی تذکر دهیم. 

سخنگوی پیشین وزارت خارجه با بیان اینکه گمانه‌زنی‌هایی درباره صحبت بر سر برجام در این سفر می‌شود، اظهار داشت: من شک می‌دانم ژاپن بیشتر از  ظرفیتی که تاکنون نشان داده بتواند کاری کند چراکه ترامپ هم نشان داده انسان مذبذب و غیر قابل اعتمادی است. آمریکا دو قاضی ایرانی را اخیرا در تحریم قرار داده که از لحاط میدانی ارزشی ندارد اما محکی برای شناخت طرف مقابل است. پمپئو هم مواضع تندی گرفت و زشت‌تر از‌ آن از اغتشاش‌گران حمایت کردند در حالی‌که ما در داخل از شخص رهبری تا سایر مسئولان صف مردم را از اغتشاش‌گران جدا کردند.

وی افزود: ما در موضوع جنگ تحمیلی وقتی ایران دست برتر را در جنگ داشت، آمریکا ضدانقلاب را در کردستان فعال کرد و آمریکا وقتی ببیند تحریم و فشار اقتصادی جواب نمی‌دهد از پلن B و C استفاده می‌کند. ترامپ بعد از حاودث اخیر فورا جشن گرفت و گفت دولت ایران ضعیف شده است. در این شرایط، اینکه ژاپن بتواند اتفاق عجیب و غریبی را رقم بزند بعید می‌دانم و با منطقی که ما  از سوی آمریکا و ژاپن می‌شناسم، شک دارم درخصوص برجام تحول جدی مثبتی به وقوع بپیوندد. 

آصفی در پاسخ به این پرسش که آیا مراد اروپایی ها از "مکانیزم ماشه" همان مکانیزم حل اختلاف است یا اینکه پرونده ایران به شورای امنیت نیز ارجاع می‌شود یا خیر، اظهار داشت: مکانیزم حل اختلاف چند رفت و برگشت پیدا می‌کند و زمان‌‌بر است و در نهایت به شورای امنیت می‌رود. ابتدا در سطح کارشناسان بعد در سطح وزرا گفتگوهایی صورت می‌گیرد و در نهایت می‌تواند به شورای امنیت برود. اروپایی‌ها خودشان گفتند ما این مسیر را طی می‌کنیم اما نمی‌گذاریم به شورای امنیت برسد و اینها این تهدید را کردند که ایران گام پنجم را برندارد اما بنظر نمی‌رسد بتواند کار جدی بکنند.  

سفیر پیشین ایران در فرانسه ادامه داد: رفتن پرونده ایران به شورای امنیت بحث یک روز و دو روز نیست و ماه‌ها طول می‌کشد و چندین قدم باید برداشته شود و در سطح وزرا، کارشناسان و کمیسیون‌های مشترک بحث‌هایی صورت می‌گیرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره که ایران گفته فرایند حل اختلاف را براساس بند 36 و 26 برجام کلید زده و اروپا مبنای حقوقی برای شروع مکانیزم ماشه ندارد، گفت:  به لحاظ حقوقی آنچه ما می‌گوییم درست است و ما شروع کننده نقض برجام نبودیم. آمریکایی ها از برجام خارج شدند و وقتی اروپایی‌ها به تعهداتشان عمل نکردند گام‌هایمان را برداشتیم. ما صبوری زیادی نشان دادیم و در واقع به کارهای خلاف طرف مقابل پاسخ دادیم و کاری که ما کردیم یک نوع اقدام جبرانی بود و آنها هم نمی‌توانند ادعای اقدام جبرانی داشته باشند و به لحاظ حقوقی حرف ما خریدار دارد. 

آصفی درباره عواقب عملیاتی کردن مکانیزم ماشه گفت: اروپایی‌ها می‌دانند ممکن است ایران از برجام بیرون نیاید و پوسته برجام را نگه دارد که کار عاقلانه‌ای است و گزینه‌های زیادی داریم. ما بحث خروج از ان پی تی را داریم، خروج از پروتکل الحاقی را داریم که داوطلبانه عمل کردیم. بالاخره اروپایی‌ها می‌دانند جمهوری اسلامی زیربار فشار و  امتیاز دادن به آنها نمی‌رود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۲۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات

روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند.

 

به گزارش سایت رسمی رئیس جمهور سابق ایران، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

دیگر خبرها

  • هشتمی شمشیربازان قم در لیگ برتر کشور
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • اگر گلبال به پارالمپیک نمی‌رفت، آسیب بیشتری می‌دید
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است