Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع پرداخت دستمزد ارزی یک سرمربی فوتبال و مشکلات جدی دولت در نقل و انتقال پول برای این پرداختی، روزها است که به نقل محافل بانکی و ورزشی کشور تبدیل شده است. این موضوع آنقدر پیچیده شده بود که حتی پای عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را هم به این موضوع باز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خبرهایی که در این رابطه منتشر شده، نام وی نیز به عنوان یکی از افرادی که پرداخت و نقل و انتقال ارز مورد نیاز برای ارائه به استراماچونی را پیگیری می‌کرد، به میان آمد.

در این رابطه برخی از منابع خبری، صحبت از دستورات وی برای این پرداخت به برخی از شعب بانکی به میان آورده و اعلام کردند که او دستور ویژه‌ای را برای این پرداخت صادر کرده است؛ در حالیکه عدد و رقم این پرداختی نسبت به حجم مراودات و تبادلات ارزی سالانه کشور، رقم ناچیزی به شمار می‌رود؛ اما همین رقم ناچیز به دلیل حواشی که ایجاد کرد موجب موج سواری عده‌ای در داخل کشور شد و اینگونه وانمود شد که چون ایران به کنوانسیون‌های CFT و پالرمو ملحق نشده است، این مشکلات برای پرداخت دستمزد سرمربی استقلال ایجاد شد. در حالی که این قبیل مشکلات، نه بخاطر کنوانسیون‌های مذکور بلکه سالهاست بدلیل تحریم‌های بانکی امریکا علیه ایران وجود دارد و دولتمردان امریکایی حتی بعد از امضای برجام حاضر نشدند این تحریم‌ها را لغو کنند.

تلاش ۳۰ میلیارد دلاری صادرکنندگان در مقابل عجز دولت در پرداخت ارزی دستمزد استراماچونی

در چنین شرایطی اما، فعالان اقتصادی و صادرکنندگان توانستند در همین فضای غبارآلود تحریم و در سایه سختی‌هایی که این مشکلات و محدودیت‌های بی‌سابقه پیش روی اقتصاد ایران و به تبع آن صادرات و واردات کشور قرار داده است وارتباطی به توانسته‌اند ۲۷ میلیارد دلار در هشت ماهه ابتدایی سال جاری، کالا صادر کرده و بخش عمده‌ای از ارز حاصل از این صادرات را هم به کشور برگردانند.

ناتوانی دولت در نقل و انتقال دستمزد کمتر از ۱۲۰ هزار یورویی «استراماچونی» در حالی است که صادرکنندگان در ۸ ماهه ابتدای امسال، بالغ بر ۲۰ میلیارد از ۲۷ میلیارد یورو ارز صادراتی به کشور برگرداندند.

آنگونه که آمار رسمی کشور می‌گوید، صادرکنندگان کشور توانسته‌اند در هشت ماهه منتهی به پایان آبان سال ۹۸، بیش از ۸۸ هزار تن کالا به ارزش ۲۷ میلیارد دلار صادر کرده که به لحاظ وزنی، ۱۶ درصد رشد صادرات را نسبت به مدت مشابه سال گذشته رقم زده است.

در این میان، آمارهای گمرک نشانگر آن است که میزان تناژ کالاهای صادراتی در ۸ ماهه سال ۹۷ چیزی حدود ۷۵ هزار تن کالا بوده است. بنابراین صادرکنندگان در همین شرایط سخت تحریمی، نه تنها سختی‌های خاصی پیش روی صادرات کالا و تولید آن قرار گرفته است، توانسته‌اند معادل ۲۷ میلیارد دلار ارز برای کشور تأمین نمایند.

احسان قمری، مدیرکل توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران می‌گوید: صادرکنندگان در هشت ماهه ابتدای سال جاری، حدود ۳۰ میلیارد دلار کالا صادر کرده‌اند که بنا به آمارهای رسمی بانک مرکزی، بالغ بر ۷۵ درصد از ارز حاصل از صادرات خود را هم به کشور برگردانده‌اند.

این صحبت‌های قمری در شرایطی مطرح می‌شود که هم اکنون دولت برای یک نقل و انتقال ساده با رقم بسیار ناچیزتر از میزان صادراتی که صادرکنندگان در سال ۹۸ با سختی‌های بسیار تحریم انجام داده‌اند، دچار مشکل است.

فروش ارز صادراتی در نیما از مرز ۱۲ میلیارد یورو گذشت

بر اساس آخرین آمار رسمی سامانه نیما، از ابتدای فروردین ۹۸ تا ۳۰ آذر ۹۸، صادرکنندگان توانسته‌اند معادل ۱۲ میلیارد و ۱۲۰ میلیون یورو ارز را در سامانه نیما به فروش برسانند.

در مقابل ارز صادراتی ارائه شده در سامانه نیما، واردکنندگان نیز معادل ۹ میلیارد و ۹۸۹ میلیون یورو ارز از صادرکنندگان خریداری کرده‌اند.

آنگونه که آمار نیما می‌گوید، میانگین نرخ خرید دلار در بازار ثانویه یا همان سامانه نیما ۱۱ هزار و ۱۷۳ تومان بوده که در مقابل میانگین نرخ فروش دلار در بازار ثانویه نیز ۱۱ هزار و ۳۸۹ تومان به ثبت رسیده است.

کد خبر 4803990 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: عبدالناصر همتی بانک مرکزی ایران صادرات غیرنفتی آندره استراماچونی بازگشت ارز صادراتی بانک مرکزی ایران قیمت دلار طرح ملی مسکن وزارت جهاد کشاورزی مالیات لایحه بودجه سال 99 کل کشور وزارت صنعت معدن و تجارت عباس کشاورز قیمت یورو قیمت سکه بهار آزادی وزارت راه و شهرسازی محمد اسلامی صادرات غیرنفتی قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۳۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارت بانکی این شش بانک حذف می‌شوند

در حال حاضر، ۶ بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش این طرح قرار دارند. تعداد بانک ‌های این طرح در حال افزایش است و به زودی تمامی بانک ‌های کشور به آن ملحق خواهند شد. طرح «کهربا» تحولی نوین در نظام پرداخت کشور است که می‌ تواند به نفع مصرف‌کنندگان و فعالان اقتصادی باشد.

تلفن همراه، جایگزین کارت ‌های بانکی فیزیکی 

به گزارش عرشه آنلاین، طبق گفته های بانک مرکزی در مورد طرح «کهربا»، مشتریان شبکه بانکی می ‌توانند کارت بانکی فیزیکی خود را در برنامه ‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه تعریف کنند.

نسخه الکترونیکی ایمن کارت ‌های بانکی جایگزین کارت ‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌ های پایانه فروشگاهی مجهز شده، مطابق با آخرین فناوری و استانداردهای روز خواهد شد. در ضمن انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت ‌های بانکی امکان‌ پذیر می ‌شود.

مزایای طرح حذف کارت های بانکی فیزیکی 

امنیت: نسخه ‌های الکترونیکی کارت ‌های بانکی از امنیت بالاتری نسبت به کارت‌ های فیزیکی برخوردار هستند.

راحتی: با استفاده از نسخه‌ های الکترونیکی کارت ‌های بانکی، نیازی به همراه داشتن کارت‌ های فیزیکی نخواهد بود.

بهداشت: در شرایط کنونی که بیماری‌ های واگیردار همچنان شیوع دارند، استفاده از نسخه‌ های الکترونیکی کارت‌ های بانکی می‌ تواند به حفظ بهداشت کمک کند.

رایگان: این موضوع برای مردم هزینه خاصی ایجاد نمی کند بلکه طرح «کهربا» با حذف کارت های بانکی فیزیکی، هزینه‌ های مردم برای دریافت و تعویض کارت های فیزیکی را کاهش می دهد

جزئیات و نحوه جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد. 

  طبق اعلام معاون فناوری‌های نوین بانک‌مرکزی، امکان پرداخت پول از طریق موبایل به جای استفاده از کارت (NFC) در کشور عملیاتی شده است و در حال حاضر پنج بانک به این شبکه پیوسته‌اند.

از مهر ماه سال گذشته مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اطلاعاتی درخصوص پروژه کهربا ارائه داده و اعلام کرده بود: طرح کارت هوشمند همراه بانکی ( کهربا ) که به "تراکنش‎های حضوری بدون کارت" معروف هستند با هدف ارتقای استانداردهای امنیتی به شبکه پرداخت کشور متصل می شود.

وی هدف‎گذاری اصلی این پروژه را ارتقای استانداردهای امنیتی شبکه پرداخت کشور و کارت های بانکی عنوان کرد و افزود: در این روش باتوجه به عدم نیاز به حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنش‎های حضوری، مخاطره کپی شدن کارت بانکی تقریباً از بین می ‎رود.

وی با بیان اینکه امنیت پرداخت با اخذ اثر انگشت مشتری طی چندین مرحله روی برنامک هوشمند تا حد قابل ملاحظه ای افزایش می یابد، ‌تصریح کرد: علاوه بر این تراکنش نیز از آخرین استاندارهای امنیتی روز برخوردار است و روی برنامک هوشمند چندین کارت به صورت الکترونیکی و غیرحضوری امکان استفاده دارد، این ویژگی ها موجب جذابیت هرچه بیشتر این روش پرداخت می شود.

در عین حال باتوجه به افزایش ایمنی که اتفاق می افتد، این امکان فراهم است که مشتری خود انتخاب کند که تراکنش از مبلغی پایین تر بدون رمز کارت و تنها با اثر انگشت خود مشتری انجام شود.

مقام مسئول بانک مرکزی درخصوص چگونگی و روند انجام تراکنش با این شیوه خاطرنشان کرد: در پروژه کهربا مشتریان یک بار نسبت به فعالسازی و نصب یکی از برنامک های حوزه پرداخت اقدام کرده، کارت های بانکی خود را بر روی این برنامک ثبت می کنند و البته این کار تنها یک بار انجام می شود.

سپس در هر تراکنش خرید، مشابه تراکنش های خرید کارتی دیگر، بر روی پایانه فروشگاهی مبلغ تراکنش درج می شود، بعد از تأیید مبلغ توسط پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که کارت بر روی آن ثبت شده است به صورت غیرتماسی در کنار پایانه قرار می گیرد و بلافاصله عملیات تأیید تراکنش آغاز می شود و رسید الکترونیکی بر روی تجهیز پایانه فروشگاهی و نیز برنامک هوشمند در اختیار مشتری قرار می گیرد. 

در حال حاضر امکان پرداخت پول از طریق موبایل به جای استفاده از کارت (NFC) در کشور عملیاتی شده است و در حال حاضر پنج بانک به پروژه کهربا متصل شده و بانک‌های دیگر نیز در حال پیوستن به این پروژه هستند.

 قابلیت‌ (Near Field Communication) NFC یا «ارتباط حوزه نزدیک» یک ارتباط کوتاه‌ برد است که به گوشی‌ها، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و ...  اجازه می‌دهد به‌راحتی داده‌ها را با سایر دستگاه‌های مجهز به NFC به اشتراک بگذارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خشونت در چهاردیواری‌های بدون شاهد
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج در کشور
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • دشمن در تلاش است موضوع حجاب را به مسئله امنیتی تبدیل کند
  • تلاش فعالان مدنی در انگلیس علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی
  • کارت بانکی این شش بانک حذف می‌شوند
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • ناتوانی واشنگتن و لندن از مقابله با حملات ارتش یمن