Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@11:43:36 GMT

توافقی برای گسستن عشق/ طلاق زشت ضروری

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۳۷۰۸

توافقی برای گسستن عشق/ طلاق زشت ضروری

ایسنا/کردستان مونا و ارسلان امروز تصمیم سختی برای آینده خود گرفته‌اند. انگار دیگر از آن تب‌وتاب عشقی که در سایه آن می خواستند مسیر پر پیچ و خم زندگیشان را طی کنند، خبری نیست؛ و امروز باهم فقط در یک مورد به توافق رسیده‌اند، آن هم طلاق توافقی است.

مونا می‌گوید تحمل بیکاری شوهرم برایم راحت‌تر از دخالت‌های بیجای خانواده شوهرم بود و هرروز این دخالت‌ها فاصله بین زندگی چند ماه ما را سخت‌تر می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا اینکه دیگر طاقت این زندگی سراسر جنگ‌ودعوا را نداشتم و می خواهم طلاق توافقی بگیرم.

شیرین می‌گوید نمی‌توانم باکسی که به من خیانت می‌کند و تنوع‌طلبی را در پیش‌گرفته زندگی‌ام را تقسیم کنم، سینا نیز از دیدگاه خود این‌گونه اعلام می‌دارد که شیرین او را دوست نداشته و با او سرناسازگاری در پیش گرفته است. به‌این‌ترتیب هر دو باوجود تمامی اختلافات، در یک موضوع با یکدیگر تفاهم و نظر مشترک دارند و آن‌هم طلاق توافقی است.

با بالا رفتن از پله‌های دادگاه و حاضر شدن در جلسات طلاق، گسستن زنجیر زندگی مشترک هرلحظه نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود و انگار عقربه‌های ساعت‌ها برای پایان دادن به عشقی نافرجام از هم پیشی می‌گیرند. در سالن انتظار دادگاه خانواده، زوج‌هایی را می‌بینی که هرکدام با دلایلی و نجات از دغدغه‌های مشکلاتشان به طلاق پناه آورده‌اند در میان آن‌ها گروهی دلهره آینده مبهم خود رادارند، تعدادی به دنبال آن هستند که شاید راهکاری باشد تا به خاطر فرزندانشان بازهم به این زندگی ادامه دهند، عده‌ای سرگردان‌اند؛ اما زوج‌هایی نیز هستند که در کمال خونسردی می‌خواهند طلاق بگیرند. شاید خونسردی‌شان از توافقی بودن جدایی نشأت گرفته است و نسبت به دیگران آرامش خاطری بیشتری دارند، اما آیا این آرامش خاطر همیشگی است...

زوجینی که با طلاق توافقی از یکدیگر جدا می‌شوند، تصور می‌کنند رسیدن به قله برایشان نزدیک است، اما افراد همیشه بعد از طلاق به قله نمی‌رسند و برخی تا آخر عمر انکار می‌کنند و نمی‌پذیرند که این اتفاق برای آن‌ها افتاده است و تا آخر عمر کینه به دل می‌گیرند و برخی از آن‌ها در غار تنهایی فرو می‌روند. برخی نیز دیگر تاب و تحمل در کنار قرار گرفتن جنس مخالف را ندارد.

امروز طلاق به یک واقعیت و آسیب جدی اجتماعی تبدیل‌شده است

دکتر ایرج نگهدار، یکی از اساتید حقوق دانشگاه‌های استان به ایسنا گفت: طلاق اگرچه زشت و نازیباست اما در بعضی موارد انجام آن ضرورت دارد هرچند برنامه ما در دادگاه خانواده این است که خانواده‌ها کمتر به امر طلاق کمتر پناه ببرند.

وی افزود: با توجه به شرایط کنونی جامعه و هجمه‌های فرهنگی امروز طلاق به یک واقعیت و آسیب جدی اجتماعی تبدیل‌شده است، باید آن را پذیرفت و براین اساس باید به جهت آماری و بُعد حقوقی این امر موردتوجه مسئولان و کارشناسان قرار گیرد.

نگهدار یکی از علل اصلی افزایش طلاق زوجین جوان را وجود طلاق توافقی اعلام و بیان کرد: بر اساس مراجعات و آمارهای موجود زوجین جوان بیشتر گرایش به طلاق توافقی دارند، درحالی‌که از آسیب‌های بعد از طلاق ناآگاه‌اند.

وی افزود: زن و مرد بعد از دادخواست طلاق توافقی بر اساس ماده‌قانون ۲۵ حمایت از خانواده ابتدا زوجین به مرکز مشاوره ارجاع داده می‌شوند که شاید در این مرکز با ارائه مشاوره توسط کارشناسان حوزه از طلاق انصراف دهند، در غیر این صورت اگر زوجین بر طلاق اصرار داشته باشند، با نامه مرکز مشاوره و شرح جزئیات طلاق توافقی آن‌ها به دادگاه برای جدایی، ارجاع داده می‌شوند.

این کارشناس حقوقی عنوان کرد: در طلاق توافقی به جهت اینکه زوجین در منزل با مشورت یکدیگر ازجمله میزان مهریه، نفقه و حضانت فرزند به توافق رسیده‌اند، دیگر زیاد این جلسات مشاوره کارساز نیست پس زوجین با حضور در دادگاه توافقی از یکدیگر جدا می‌شوند.

وی افزود: متأسفانه بی‌میلی زوجین، تنوع‌طلبی، کم‌طاقتی، عدم درک متقابل، عدم درک مسائل زناشویی، خانوادگی و اجتماعی، اعتیاد، مشکلات اقتصادی و فضای مجازی از دلایل اصلی وقوع طلاق است، یقیناً ما هم طلاق را زشت می‌دانیم اما باوجود بعضی مشکلات مانند تنش، زدوخورد، خیانت و عدم آرامش انجام این امر را ضرورت می‌بخشد و درنتیجه نمی‌توان از آن دوری کرد.

رویه طلاق توافقی کوتاه و کم‌هزینه است

نگهدار عنوان کرد: طی شدن رویه طلاق توافقی بسیار کوتاه بوده و درنهایت طی دو هفته انجام سپس صیغه طلاق جاری می‌شود، اما در مورد سایر طلاق‌ها که یک‌طرف راضی و طرف دیگر ناراضی است، پروسه طولانی خواهد بود.

وی بابیان اینکه برای طی شدن روال طلاق زوجین باید مقداری هزینه کنند، گفت: در طلاق توافقی به علت رفع شدن بسیاری از موارد بین زوجین هزینه این امر بسیار کم و ناچیز است، بنابراین موضوع و سهولت روال طلاق توافقی، گرایش زوج‌های جوان به سمت طلاق توافقی بیشتر است.

۳,۶ درصد افزایش طلاق توافقی در کردستان

این استاد دانشگاه با ابراز تأسف از رشد روزافزون طلاق توافقی در استان عنوان کرد: در مقایسه آمار طلاق شش ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته شاهد رشد ۳,۶ درصدی آمار طلاق توافقی در استان کردستان هستیم.

وی افزود: در ازدواج توافقی ما نمی‌توانیم هیچ تأثیری بر زوجین داشته باشیم چراکه دیگر فرصت مشاوره دادن و سایر اقدامات ازدست‌رفته است.

نگهدار عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی جامعه ما این است که مشاوره گرفتن را عیب می‌دانند و مردم به این امر باور ندارند که نیازمند نظر متخصصان و کارشناسان برای رفع برخی مشکلات زندگی هستند و همان‌گونه که با دیدن کوچک‌ترین مشکل در ماشین و یا یک سرماخوردگی ساده، به افراد متخصص مراجعه می‌کنیم برای رفع مشکلات زندگی مشترک هم به متخصصان این امر مراجعه کنیم.

وی عنوان کرد: زندگی مشترک بزرگ‌ترین، بنیادی‌ترین و مهم‌ترین مسئله زندگی هر فردی است اما ما در مورد آن بسیار سهل‌انگار هستیم و باوجود حساسیت‌های لازم در تمام زمینه‌های روانشناسی فردی، خانوادگی و اجتماعی کوتاهی می‌کنیم و به آن بها نمی‌دهیم.

این استاد دانشگاه افزود: اختلافات متعدد روانی، تربیتی، اخلاقی و فردی در خانواده‌ها وجود دارد که کارشناسان زبده با شناخت آن‌ها می‌توانند راهکارهای علمی و کاربردی ارائه دهند تا از متلاشی شدن زندگی‌های زوجین بپرهیزند.

وی ادامه داد: در پروسه طلاق بسیاری مسائل جزئی و پیش‌پاافتاده‌ای که به خاطر ریز پارامترهای شخصیتی افراد پیش‌آمده و در زمان مناسب به آن‌ها توجه نشده درنتیجه منجر به عدم تحمل یکدیگر درنتیجه طلاق توافقی آن‌ها می‌شود.

نگهدار با تأکید بر اهمیت مشاوره‌های پیش از ازدواج عنوان کرد: مشاوره‌های حین ازدواج نیز به دلیل اینکه بسیار از مسائل به خاطر تعارفات، تعارضات و تناقضات زوجین در آن زمان شکل می‌گیرد، از اهمیت بسزایی برخوردار هستند و مشاوره در این دوران می‌تواند ریشه این تعارض و تناقضات را از همان نطفه بخشکاند.

۵۲,۶ درصد طلاق‌ها در کردستان مربوط به پنج سال اول زندگی است

حسن صومی، مدیرکل ثبت‌احوال کردستان از ثبت ۷ هزار و ۴۸۸ واقعه ازدواج و دو هزار و ۴۱۸ واقعه طلاق در هفت‌ماهه سال جاری خبر داد و گفت: ۵۲,۶ درصد از طلاق‌های ثبت‌شده در این استان مربوط به پنج سال نخست زندگی مشترک زوجین است.

وی با اشاره به اینکه میانگین سن طلاق بار اول مردان ۳۴ سال وزنان هم ۲۹ سال بوده است، افزود: بیشترین طلاق ثبت‌شده در مردان مربوط به گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ و در زنان ۲۵ تا ۲۹ سال بوده است.

صومی به میزان دوام ازدواج در زوج‌های استان اشاره کرد و یادآور شد: ۱۷.۱ درصد طول مدت ازدواج زوجین که طلاق گرفتند در استان کمتر از یک سال و درمجموع ۵۲.۶ درصد طلاق‌ها مربوط به پنج سال اول زندگی مشترک بوده است.

توافق به معنی تفاهم و به نتیجه مثبت رسیدن گروهی یا دو نفر در یک امری است و به همین دلیل همواره دیدگاه در موردتوافق مثبت است اما با قرار گرفتن این کلمه در کنار طلاق یا همان زشت ضروری این حس به انسان القا می‌شود که آیا این توافق هم نتیجه مثبتی دارد یا ...

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طلاق استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۳۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسوولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود: برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

ارائه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی بهزیستی به مردم

مهری سادات موسوی معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه سازمان بهزیستی اولین تشکیلات دولتی است که علم روانشناسی و مشاوره را توانسته وارد ساختار اجرایی کند، گفت: ۹۴ مرکز دولتی و ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز مشاوره غیر دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون نفر را طی دو میلیون و ۷۵۰ هزار جلسه مورد مشاوره قرار دادند.

وی افزود: در راستای عدالت اجتماعی و دسترسی عموم افراد به خدمات مشاوره خط ۱۴۸۰ سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی ارائه داده است و در سال جاری ارتقای خط و ارتباط با سایر خطوط در دستور کار قرار دارد.

موسوی با اشاره به اختصاص یاری برگ به خانواده های کم بضاعت و مددجویان سازمان بهزیستی، اظهارداشت: برنامه های دیگری مثل مشاوره های به افراد در شرف طلاق، دوره های آموزشی پیش از ازدواج، مهارتهای زندگی و فرزندپروری ارائه می شود که به سلامت روان جامعه کمک می کند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲۲ سال پیش مسوولیت صدور پروانه فعالیت مراکز مشاوره به سازمان بهزیستی واگذار شده است، گفت: ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز در این سال‌ها همراه بهزیستی بودند و نظارت های مختلفی بر روی این مراکز انجام می شود.

کد خبر 6092732

دیگر خبرها

  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • تخمین بازه زمانی پروسه طلاق در نبود شوهر با مشاوره حقوقی
  • اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی نیازمندان هرمزگانی
  • تامین بیش از ۳ هزار دستگاه لوازم ضروری زندگی برای مددجویان هرمزگانی
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق