Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم ظهر امروز در آئین اختتامیه پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که در مرکز همایش‌های غدیر قم برگزار شد، اظهار داشت: آنچه که در فرهنگ ما وجود داشته، تحقیق است که امروز به پژوهش تبدیل شده است و ما در گذشته با واژه محقق و تحقیق روبرو بودیم که معنای این واژه‌ها بسیار عمیق‌تر از پژوهش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رسیدن به معنای حقیقی واژه تحقیق می‌تواند فرهنگ پژوهشی‌وار را تغییر دهد، گفت: تحقیق همان دستیابی به حق است و امروز تفاوت مبانی معرفت‌شناسی غربی همین موضوع است چراکه در غرب حقیقت مستقر و حقی مستقل از معرفت و شناخت ما قائل نیستند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه پیوند اساسی میان مباحث مهم جامعه و تحقیقات فعلی وجود ندارد، گفت: فرزندان ما نزدیک به ۱۳ سال در آموزش و پرورش تحصیل می‌کنند و این مهم‌ترین دغدغه ما است که طی این مدت، فرزندان چه نگاهی به ارزش‌ها پیدا می‌کنند.

وی افزود: نهضت وحدت حوزه و دانشگاه که توسط امام خمینی (ره) مطرح شد، اکنون به همکاری این دو مجموعه تقلیل پیدا کرده و در نگاه برخی از افراد نیز این هدف، نشدنی است، درحالی‌که امام راحل در اواخر عمر خود فرمودند که حوزه و دانشگاه باید در یکدیگر ذوب شوند و معنای این جمله، یکی شدن حوزه و دانشگاه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم اظهار داشت: دانشگاه و حوزه به تعبیر امام راحل نتوانسته به جایگاه اصلی خود برسند اما این هدف زمانی که در کنار یکدیگر قرار گیرند رقم زده می‌شود.

وی اضافه کرد: وحدت حوزه و دانشگاه به‌عنوان یک موضوع محوری در سیاست، اداره، تعلیم و تربیت و تمدن نوین اسلامی مؤثر است چراکه اوج تحقق گام دوم انقلاب که همان پیشرفت به سمت تمدن نوین اسلامی است، نیازمند کارآمدی و این کارآمدی وابسته به وحدت حوزه و دانشگاه است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کانون اصلی تفکر دانشگاهی ما از نگاه‌های ناظر بر تفکر در غرب شکل گرفته است، تصریح کرد: در این جامعه به این فکر می‌کنیم که وحی مورد نظر پیامبر (ص) و آموزه‌های دینی که با آموزه‌های غربی در تضاد است را به جامعه منتقل کنیم که این موضوع را می‌توان نشدنی دانست.

وی با تأکید بر اینکه امروزه یک شکاف اساسی میان حوزه و دانشگاه وجود دارد، افزود: وحدت میان حوزه و دانشگاه با مقالاتی نوشته‌شده و عملکردهای دنبال‌شده از نگاه برخی از افراد، به یک موضوع نشدنی تبدیل شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم با اشاره به اینکه مبانی حوزه و دانشگاه با یکدیگر سرستیز دارند، اظهار داشت: امروز استاد دانشگاه ما که در یک مرکز پژوهشی اثرگذار فعالیت می‌کند، اعتقاد دارد که باید مقابل غربی‌ها زانو زده و خوب یاد بگیریم تا بتوانیم خوب عمل کنیم و چیزی به اسم تولید علم دینی و تحول در علوم را قبول ندارد.

وی با بیان اینکه حوزه علمیه ما دانشگاه را به‌عنوان یک نهاد معتبر قبول ندارد، گفت: وحدتی که باید حاصل شود، همان وحدتی است که در نگاه معرفت‌شناسی به علم و منابع علمی باید اتفاق بیفتد، به این معنا که حوزه هم باید بپذیرد که عقل و به ویژه عقل تجربی نیز جایگاهی دارد و دانشگاه نیز باید بپذیرد که به دانش وحیانی نیز باید تکیه زد و علاوه بر اینکه قرآن را اول جلسه بخواند، از آن به‌عنوان یک منبع علمی استفاده و قواعد علمی را از این کتاب گران‌بها استخراج کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: هر چند اختلاف نظر در عرصه‌های علمی وجود دارد اما این اختلاف نظر باید در یک چارچوب معرفتی رفع شود و وحدت حوزه و دانشگاه در چارچوب معیارهای معرفت‌شناسی معین است که معنادار می‌شود.

وی افزود: تا زمانی که دو ریل علمی متفاوت، محتوای کتب درسی دانش‌آموزان را تأمین کنند، شاهد تناقض اساسی و ریشه‌ای در آموزش و پرورش خواهیم بود چراکه کتاب تعلیمات دینی ما آموزه‌ای را به دانش‌آموز ارائه می‌کند که این آموزه با آموزه کتب‌های تاریخ و زیست در تضاد است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم اظهار داشت: ما شاهد یک تعارض درونی ناآشکار اما تأثیرگذار در نظام درسی و آموزش و پرورش هستیم چراکه از دو منبع علمی حوزه و دانشگاه آموزه‌های متفاوتی به کتب درسی و در نهایت به دانش‌آموزان می‌رسد و زمانی که وحدت حوزه و دانشگاه رقم زده شود، این مشکل رفع خواهد شد.

وی گفت: امروز کتب درسی را مجموعه‌هایی ارزشیابی می‌کنند که به علم و آموزش دینی توجهی ندارد و می‌گویند چرا حوزه‌های آموزشی با واژه تربیت نیز همراه می‌شود.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: امیدواریم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی همانند گذشته به آموزش و پرورش توجه ویژه داشته تا این دو مجموعه در کنار یکدیگر بتوانند خلأهای موجود را در حد توان رفع کنند.

کد خبر 4804050

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب نشست علمی دفتر تبلیغات اسلامی نشست علمی هفته پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کنفرانس بین المللی فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی جامعه شناسی گام دوم انقلاب دفتر تبلیغات اسلامی آیت الله جوادی آملی حوزه علمیه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قرآن علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۴۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان گفت:متاسفانه بیشتر مدارس شهرستان قوچان بالای ۵۰ سال قدمت دارند و عملا استاندارد‌های لازم مدارس را ندارند و در حال حاضر ۷۰درصد مدارس قوچان فرسوده هستند.
جواد واعظ افزود:در حال حاضر شهرستان قوچان در حدود ۳۶ هزار نفر دانش آموز دارد که ۲۶۴۸ معلم وظیفه آموزش و پرورش آنها را برعهده دارند.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان گفت: آموزش و پرورش در حوزه‌های مختلفی فعالیت دارد که سه حوزه آموزشی عمرانی و پرورشی و تربیتی جزو سه اولولیت اول هستند و شاید بیشتر مردم حوزه آموزشی را مد نظر داشته باشند که خوشبختانه این اداره درسال گذشته فعالیت‌های خوبی در این حوزه داشته که در بخش پژوهش سرا که در حدود ۴ سال روبه تعطیلی رفته بود به ۲۶ رشته معرفی شد که در دو رشته از آنها حائز رتبه کشوری شده‌ایم همچنین در دانشگاه فرهنگیان امسال ۳۲ نفراز شهرستان پذیرفته شده اند.

واعظ افزود:در حوزه تربیتی و پرورشی، سال گذشته به عنوان اولین بار اعتکاف دانش آموزی با حضور بیش ۱۶۰۰ دانش آموز قوچانی برگزار شد.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان با اشاره به فعالیت‌های مربوط به مشارکت سیاسی گفت: برای اولین بار در حوزه مشارکت سیاسی و با هدف افزایش مشارکت عملی دانش آموزان در بحث انتخابات با هماهنگی شورای نگهبان ۵۰ حکم برای دانش آموزان به عنوان ناظر انتخابات صادر و از آنها در روند برگزاری انتخابات استقاده شد و نتیجه آن در مسابقه‌ای با قالب دل نوشته جمع آوری و به نفرات برتر جوایزی اهدا شد.

وی افزود: عملیات اجرایی این استخر در سال‌های گذشته آغاز و با اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی در حال حاضر ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد البته هنوز در بحث انشعابات مخصوصا در حوزه آب نیازمند دو میلیارد و دویست میلیون تومان اعتبار هستیم، اما در تلاشیم برای سال جاری به بهره برداری برسد.

واعظ گفت: در بحث مجتمع رفاهی فرهنگیان نیز این مرکز در سال‌های گذشته بدهی‌هایی به ادارات شهرستان از جمله بحث مالیات داشته که تاکنون مجموعا حدود ۸۰۰ میلیون تومان شده است و امیدواریم با تمهیدات اندیشیده شده به زودی شاهد فعالیت مجدد آن باشیم.

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • دیدار معلمان و فرهنگیان نمونه با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • بیانات رهبری در جمع معلمان شور امید آفرین و انگیزه بخش بود
  • قایباف:باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود
  • جذب بیش از صد و پنج هزار معلم جدید
  • ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان با آرمان‌های انقلاب اسلامی
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است