Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-30@00:18:04 GMT

کاهش التهاب گلو با کمک به دانه

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۴۶۹۰

خرداد: از به دانه در درمان التهاب مخاط دهان و گلو و تسكین خشونت و گرفتگی صدا، سرفه و یبوست خفیف استفاده می‌ شود.


به گزارش خرداد به نقل از سیناپرس، Cydonia oblonga Miller ، گیاهی درختچه‌ای یا درختی به ارتفاع تا 8 متر است كه شاخه‌های جوان آن پوشیده از كرك های نمدی است. برگ های آن به ابعاد 10-5×5/7-5/3 سانتیمتر، مدور یا كم و بیش بیضوی، نوك منقارك دار، نوك تیز یا نوك كند، قاعده گرد یا كمی قلبی شكل است كه در ابتدای باز شدن برگ ها، دو سطح برگ پوشیده از كرك های پشمی شده كه در سطح فوقانی، بتدریج از بین می‌‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانه‌ های به كه داخل میوه است، اندام دارویی گیاه را تشكیل می‌دهد. این دانه‌ها به رنگ قهوه‌ای روشن یا قهوه‌ای تیره، بیضوی و مسطح، به طول 5 تا 10 میلیمتر، عرض 2 تا 5 میلیمتر و ضخامت 2 میلیمتر هستند.
زمان جمع‌آوری و خشك نمودن دانه‌های به، پس از رسیدن میوه به و در فصل پاییز است. خشك كردن دانه‌ها در دمای 40 تا 50 درجه سانتی‌گراد انجام می‌شود. ماده متشكله اصلی به دانه را موسیلاژ تشكیل می‌ دهد كه كمی پس از مجاورت دانه با آب از سلول های اپیدرم پوشش دانه ترشح می‌ شود.
میزان موسیلاژ محلول در آب فوق كه ایجاد نوعی محلول كلوئیدی غلیظ می کند،20 تا 22 درصد وزن دانه‌ها است. در برخی مواقع موسیلاژ به دانه با آب سرد اسیدی شده استخراج می ‌شود. موسیلاژ به دانه در اثر مجاورت با شیره گوارشی روده و نیز محلول رقیق نمك طعام به صورت ژل در می‌آید .در اثر هیدرولیز پلی ساركاریدهای متشكله موسیلاژ به دانه، قندهای آرابینوز، گزیلوز، گالاكتوز، گلوكز، مشتقات اسید اورونیك و مخلوطی از اسیدهای آلدوبیورونیك ایجاد می‌شود.
سایر تركیبات موجود در به دانه شامل روغن ثابت (تا 15 درصد)، گلیكوزیدهای سیانوژن (آمیگدالین تا 5/1 درصد)، آنزیم امولسین، پروتئین‌های مختلف و پكتین است. از به دانه در درمان التهاب مخاط دهان و گلو و تسكین خشونت و گرفتگی صدا، سرفه و یبوست خفیف استفاده می‌ شود. همچنین در صنایع دارویی به عنوان امولسیون كننده و سوسپانسیون كننده و در صنایع آرایشی- بهداشتی در فرآورده‌ های پوستی، مرطوب كننده و ضد چین و چروك و فرآورده‌های مو (حالت دهنده‌ها و نرم كننده‌ها) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقدار مصرف- خوراكی : جوشانده 10 تا 30 درهزار (6)، خیسانده 20 گرم دانه .
موضعی: خیسانده 5 تا 10 گرم دانه (8س)، كاربرد غلظت 0/01 تا 5 درصد از موسیلاژ در فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی و غلظت 0/1 درصد در صابون.




برچسب ها: التهاب گلو ، به دانه ، گلو درد

منبع: خرداد

کلیدواژه: التهاب گلو به دانه گلو درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۴۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، سیاست بانک مرکزی در سال جاری هدف‌گذاری برنامه‌ریزی شده برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی به همراه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید است. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌ها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در ابتدای سال جدید در راستای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی و به خصوص مهار تورم موفقیت‌آمیز بوده است. به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در فروردین سال ۱۴۰۳ می‌باشد. بر اساس آخرین آمار، تورم دوازده‌ماهه شاخص بهای تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

در همین راستا تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود از سال گذشته، با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین‌ماه سال جاری رسیده است. بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از کاهش تورم نقطه به نقطه هر دو گروه اختصاصی «کالا» و «خدمت» به ترتیب از ۴۱.۰ و ۴۰.۰ درصد در فروردین سال ۱۴۰۲ به ۲۰.۶ و ۳۱.۴ درصد در فروردین سال ۱۴۰۳ است.
تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به ۱.۳ درصد رسید. بررسی تورم ماهانه به تفکیک گروه‌های اختصاصی «کالا» و «خدمت» نیز حاکی از تحقق تورم ۲.۱ درصدی گروه کالا (ضریب اهمیت ۶۵.۷ درصد) با سهم از تورم ۱.۴ واحد درصد و تورم ۰.۴- درصدی خدمات (ضریب اهمیت ۳۴.۳ درصد) با سهم از تورم ۰.۱- واحد درصد می‌باشد.


شاخص بهای تولیدکننده - فروردین ۱۴۰۳

‌ کد خبر 6090650 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • نرخ تورم سالانه در مرغداری‌های صنعتی به ۵۷.۸ رسید
  • کاهش سرقت در اردبیل
  • نقاط حادثه خیز در خوزستان ۵۰ درصد کاهش یافت
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید