Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته معاون ارزیابی و کیفیت استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران، براساس تصمیم کمیسیون زیربنایی دولت؛ خود واردکنندگان باید هزینه امحا محموله ذرت‌های آلوده را بپردازند.

مسلم بیات در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه به دلیل وجود حساسیت در بخش واردات مواد غذایی و احتمال آلودگی مواد غذایی در طول مسیر، استاندارد این محصولات در مبدا و مقصد کنترل می‌شود، اظهار کرد: هیچ کدام از محموله‌های وارداتی بدون گواهی استاندارد به کشور وارد نشده، اما بعد از نمونه‌گیری در ایران برخی از نمونه‌ها مردود اعلام شد، که باعث شد مطالعات تخصصی‌تری در این زمینه انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هر محموله‌ای که در مطالعات تخصصی تشخیص داده شد استاندارد نیست، اجازه ورود به کشور را پیدا نکرد، گفت: وظیفه سازمان ملی استاندارد این است که انطباق با استاندارد محصول را تعیین کند، اما تعیین تکلیف درباره وضعیت فعلی ذرت‌های آلوده وظیفه این سازمان نیست.

این مقام مسئول در پاسخ به اینکه "آیا می‌توان اطمینان حاصل کرد که این ذرت‌ها در مبدا آلوده نبوده؟"، تصریح کرد: نحوه نمونه‌برداری از محصول خیلی مهم است، همچنین با توجه به اینکه محموله سه تا چهار ماه در کشتی است ممکن است در طول مسیر هم آلوده شده باشد.

بیات در ادامه در پاسخ به اینکه "این احتمال مطرح نیست که واردکننده از ابتدا از آلوده بودن محموله‌ها اطلاع داشته؟"، تصریح کرد: این سوال نیازمند قضاوت است و از من نخواهید که قضاوت کنم.

وی همچنین در پاسخ به اینکه "آیا شکایت واردکنندگان ذرت‌های آلوده از سازمان ملی استاندارد نشان‌دهنده وجود ضعف در قوانین نیست"، گفت: خسارتی بالاتر از اینکه واردکننده مجوز ورود محموله خود را به کشور دریافت نکرده، میلیاردها تومان خسارت دیده و هزینه امحای محموله آلوده نیز به عهده خود واردکننده است، وجود ندارد.

به گفته معاون ارزیابی و کیفیت استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران، براساس تصمیم کمیسیون زیربنایی دولت، خود واردکنندگان باید هزینه امحا این محموله را بپردازند.

بیات با تاکید بر اینکه سازمان ملی استاندارد مرجع پاسخگویی به اینکه چرا تاکنون وضعیت ذرت‌های آلوده تعیین تکلیف نشده نیست، گفت: احتمالاً واردکنندگان به دنبال این بودند که بتوانند به یک شکلی محموله ذرت‌های آلوده را اصلاح یا به کشور وارد کنند، به همین دلیل تاکنون اقدامی برای امحای آن انجام ندادند.

وی افزود: در پاسخ به اینکه چرا این افراد از سازمان ملی استاندارد شکایت کردند، هم می‌توان گفت که طبیعی است هر کسی که بازی را می‌بازد، به هر وسیله‌ای مستمسک می‌شود تا تغییری ایجاد کند؛ اما خوشبختانه مرجع قضایی تاکنون تصمیمات منطقی در این باره گرفته و سازمان ملی استاندارد نیز اجازه ورود این محصولات به کشور را صادر نکرده است.

به گزارش ایسنا، سال ۱۳۹۵ حدود ۱۲۰ هزار تن ذرت وارد بندر امام (ره) شد که با انجام آزمایش‌های متعدد از سوی سازمان ملی استاندارد، وجود سم آفلاتوکسین بالا در این محموله اثبات شده و گواهی انطباق برای این محموله صادر نشد.

به دنبال آن ۱۲ مرداد ماه امسال رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد که "رئیس‌جمهوری دستور توقف واردات ذرت‌های آلوده به کشور و برخورد قضایی با متخلفان را صادر کرده و تکلیف کرده است که اگر این محموله مرجوع نشود، باید امحا شود".

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ذرت آلوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۵۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم

مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم از ورود نخستین محموله از خودروهای هیبریدی واردات قطعی به جزیره قشم خبر داد.

به گزارش مشرق، امیرعلی داود مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم گفت: واردات قطعی خودروهای هیبریدی از چهار برند مطرح (تویوتا، نیسان، لکسوس و سوزوکی) و واردات قطعی خودروهای سواری و تجاری از محصولات هشت برند، ذیل رویه گمرکی براساس مصوبه هیات وزیران برای واردات قطعی خودرو در ۲۳ دی ماه ۱۴۰۲ به مناطق آزاد کشور بوده و توسط شرکت طلوع طلایی کیش شعبه قشم انجام گرفته که در روزهای آینده وارد جزیره قشم می‌شوند.

وی افزود: پس از ورود این خودروهای وارداتی به منطقه آزاد قشم توسط یکی از شرکت‌های معتبر واردات و صادرات، مراحل ترخیص گمرکی و شماره گذاری آنها آغاز می شود و برای استفاده شخصی ساکنان جزیره قشم، کیش و شبکه حمل و نقل عمومی این جزایر به فروش می‌رسند.

مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم گفت: طبق تفاهم نامه‌ای که اسفند سال گذشته میان مناطق آزاد قشم و کیش و این شرکت به امضا رسیده، بخشی از این خودروها پس از ورود به منطقه آزاد قشم، در منطقه آزاد کیش توسط این شرکت عرضه خواهند شد.

امیرعلی داود افزود: مذاکراتی هم با سایر مناطق آزاد کشور برای عرضه این خودروها با رویه ترانزیت خارجی بین مناطق در حال انجام است.

وی با بیان اینکه مراحل ثبت سفارش برای واردات قطعی این خودروها در سامانه جامع پنجره واحد تجارت فرامرزی کشور (EPL) انجام شده است،

مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم افزود: تمامی مجوزهای لازم از سازمان ملی استاندارد و سازمان حفاظت از محیط زیست کشور اخذ شده و این خودروها دارای استانداردهای بین المللی GCC و CCC هستند.

امیرعلی داود گفت: همه خودروهای وارداتی به صورت صفر کیلومتر و مدل ۲۰۲۴ است که واردات برخی از مدل‌ها مانند تویوتا کرولا و کرولا کراس، انواع ون مرسدس بنز، تویوتا سی اچ آر، تویوتا کمری، تویوتا لوین، تویوتا سیه‌نا، لکسوس UX و ۱۸ مدل ون برای سیستم حمل و نقل عمومی برای نخستین بار صورت می‌گیرد.

مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم گفت: طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته محموله‌های بعدی خودروهای واردات قطعی به فوریت و طی روزهای آینده، وارد جزیره قشم خواهند شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • لزوم ایجاد آزمایشگاه استاندارد کنترل کیفی کالا در مرز باشماق
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به منطقه آزاد قشم رسید
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار