Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@06:06:20 GMT

مضرات گرم کردن غذاها

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۶۰۷۲

مضرات گرم کردن غذاها

مینا کاویانی، درباره مضرات حرارت دهی مجدد به مواد غذایی، گفت: باید دانست با انجام هر فرآیندی نظیر گرم کردن دوباره غذا، درصدی از مواد مغذی موجود در آن از بین می‌رود و در بعضی موارد، مضراتی هم برای بدن در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه همه مواد غذایی به حرارت دهی مجدد و دوباره گرم کردن به خوبی پاسخ نمی‌دهند، افزود: برای مثال چگونگی واکنش غذا‌های مختلف نسبت به آلودگی باکتریایی به ویژه در زمان ذخیره و نگهداری، متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کاویانی یادآور شد: همچنین باید دانست پروتئین‌ها در طول زمان پخت شکسته می‌شوند و ترکیب آن‌ها تغییر می‌کند.

سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، در ادامه به توصیه آژانس استاندارد‌های غذایی و مرکز اطلاعات غذایی اروپا درباره پرهیز از حرارت دهی مجدد پنج ماده غذایی اشاره کرد و افزود: حرارت دهی مجدد مرغ عموما توصیه نمی‌شود، زیرا چگالی پروتئینی بالاتری نسبت به گوشت قرمز دارد و زمانی که دوباره گرم شود، پروتئین‌های آن به طور متفاوتی شکسته می‌شوند که می‌توانند موجب بروز ناراحتی معده شود.

وی درباره نحوه پخت این ماده غذایی و سایر ماکیان نیز عنوان کرد: مرغ و سایر ماکیان اغلب می‌توانند حاوی مقدار قابل توجهی آلودگی سالمونلایی باشند، این امر می‌تواند با حرارت دهی مجدد در مایکروویو مشکل ساز باشد، زیرا حرارت به همه سطوح ماده غذایی بطور یکسان نفوذ نمی‌کند.

کاویانی ادامه داد: این بدین معنی است که بعضی از بخش‌های غذا زودتر از سایر بخش‌ها می‌پزند. در این مورد بخصوص باید گوشت مرغ را مرتب بچرخانیم تا مطمئن شویم که درون و بیرون آن به خوبی حرارت دیده باشد.

سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در ادامه تصریح کرد: بر طبق توصیه‌های آژانس استاندارد ملی غذایی اروپا، اینکه چگونه برنج پخته شده ذخیره و نگهداری شود، نکته با اهمیت تری نسبت به موضوع حرارت دهی مجدد این ماده غذایی است.

وی افزود:، زیرا اگر برنج پخته شده در دمای اتاق قرار داده شود، اسپور‌ها می‌توانند در آن چند برابر شوند و سم تولید کنند که ممکن است موجب بروز تهوع یا اسهال شود. از طرفی حرارت دهی مجدد هم اغلب باعث خلاصی از این سموم نمی‌شود.

کاویانی با اشاره به اینکه چگونگی نگهداری سیب زمینی‌ها بعد از پختن، مسئله مهمی است، افزود: اگر سیب زمینی‌ها در دمای اتاق خنک شده وسپس آن را بیرون یخچال بگذارید، ممکن است شرایط برای رشد کلستریدیوم بوتولینوم فراهم شود؛ به خصوص اگر آن‌ها را میان فویل بپیچید و اکسیژن به سیب زمینی نرسد.

وی ادامه داد: حرارت دهی مجدد سیب زمینی، همیشه این باکتری‌ها را از بین نخواهد برد، بنابراین نگهداری مناسب سیب زمینی‌ها زمانی که خنک می‌شوند، مهم است.

سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، درباره ذخیره و نگهداری قارچ نیزتوضیح داد: قارچ‌ها حاوی پروتئین هستند که امکان دارد به آسانی توسط آنزیم‌ها و میکروارگانیسم‌ها تخریب شوند. اگر قارچ‌ها به خوبی ذخیره و نگهداری نشوند، می‌توانند به سرعت بعد از دوباره گرم کردن، موجب بروز ناراحتی معده شوند.

کاویانی خاطرنشان کرد: چنانچه قارچ پخته در یخچال به مدت کمتر از ۲۴ ساعت نگهداری شود، مشکلی برای گرم کردن دوباره در دمای پیشنهادی۷۰ درجه سانتیگراد نخواهد بود.

سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور وی نسبت به حرارت دهی مجدد برخی سبزیجات هشدار داد و یادآور شد: اسفناج و سایر سبزیجات برگی می‌توانند بسته به خاک محلی که سبزی در آن رشد کرده است، حاوی مقادیر قابل توجهی نیترات باشند.

وی با بیان اینکه نیترات به خودی خود بی ضرر است، توضیح داد:، ولی نیترات در اثر حرارت دهی مجدد می‌تواند به نیتریت و سپس نیتروزآمین تبدیل شود که این ترکیبات به عنوان عوامل سرطانزا شناخته می‌شوند؛ بنابراین گرم کردن مجدد این سبزیجات توصیه نمی‌شود.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: موادغذایی فاسد تغذیه گرم کردن غذا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۶۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهرمانی مجدد پالما در اروپا/ اولادقباد و طیبی در قله اروپا

تیم فوتسال پالما اسپانیا با برتری برابر بارسلونا، برای دومین سال متوالی، قهرمانان لیگ قهرمانان اروپا شد.

به گزارش ایسنا، در فینال لیگ قهرمانان اروپا، تیم فوتسال پالما اسپانیا به مصاف بارسلونا رفت و توانست با نتیجه ۵ بر یک حریفش را شکست دهد و برای دومین سال متوالی، قهرمان اروپا لقب بگیرد.

پالما ابتدا با یک گل عقب افتاد اما در ادامه با توانست دو گل به ثمر برساند و نیمه نخست را برنده به رختکن برود. در نیمه دوم پالما موفق شد ۳ گل را به ثمر برساند تا با پیروزی ۵ بر یک قهرمان اروپا شود.

در این دیدار مسلم اولادقباد برای تیمش دقایقی به میدان رفت اما حسین طیبی این دیدار را به علت مصدومیت از دست داده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • قهرمانی مجدد پالما در اروپا/ اولادقباد و طیبی در قله اروپا
  • تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی
  • آغاز مجدد بارش‌ها در خوزستان از امشب
  • تمام خواص و مضرات ادویه کاری + طرز تهیه و ارزش غذایی
  • وصل مجدد برق روستای تختان در شهرستان دهلران
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • پایش مواد غذایی دریایی با جوهر هوشمند ایرانی
  • سامانه بارشی مجدد دوشنبه در اصفهان فعال می‌شود
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)