Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@10:45:59 GMT

«هنرفر» تاریخ ایران را وامدار اصفهان کرد

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۶۳۶۹

«هنرفر» تاریخ ایران را وامدار اصفهان کرد

گروه فرهنگی ــ مدیر مرکز اصفهان‌شناسی و خانه ملل سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه مرحوم لطف‌الله هنرفر تاریخ ایران را از منظری مدیون اصفهان کرد، ابراز امیدواری کرد که ارزشمندترین اثر او به زودی چاپ شود.

به گزارش ایکنا از اصفهان، به نقل از سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اصفهان، رضوان پورعصار، مدیر مرکز اصفهان‌شناسی و خانه ملل سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به رونمایی از نسخه الکترونیکی مجموعه مقالات مرحوم دکتر لطف‌الله هنرفر، تاریخ‌دان، اصفهان‌شناس، نویسنده و استاد دانشگاه اصفهان که از سوی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان تهیه شده است، اظهار کرد: زمانی طولانی بود که مترصد برگزاری مراسمی برای بزرگداشت مقام شامخ مرحوم دکتر لطف‌اله هنرفر بودیم که به برگزاری آیین رونمایی از نسخه الکترونیکی مجموعه مقالات ایشان منتهی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شرایط پرآشوب زمانه ایجاب می‌کند که پیوندی قدرتمند به همراه شناختی روشن از ظرفیت، شایستگی و ارزش‌های اجتماع پیرامون خود داشته باشیم. از بین رفتن هویت فرهنگی، نبود سرمشق‌های ارزشمند، تغییر و تحول‌های سریع و همیشه حاضر در صحنه زندگی، ما را در مقطع خطرناکی از تاریخ قرار داده است و شاید یکی از بزرگ‌ترین آفت‌هایی که بتواند قوی‌ترین آسیب را بر پیکره کالبد هستی و جریان بالندگی رشد و پیشرفت یک جامعه مدنی وارد نماید، غفلت از دارایی‌های فکری، پتانسیل‌های فرهنگی و داشته‌هایی است که لزوماً باید در پیچ و خم هر راه دشواری مورد بازیابی قرار گرفته و چراغ پیش ‌رو گردند.

هنرفر گفت: اگر بر این باور صحه بگذاریم که تاریخ شریف‌ترین علمی است که بشر به آن پرداخته، این نکته را هم می‌توانیم بپذیریم که شریف‌تر از علم تاریخ بزرگان و فرهیختگانی بوده و هستند که در راه پرداختن به این مهم آیینه ذهن را از تمامی پیش‌داوری‌ها غبارروبی کرده و پا به جولانگاه پر تب و تاب تاریخ نهاده و با همتی استوار به بررسی لایه به لایه انبار قوی اندوخته‌های بشریت پرداخته و با برداشتی نو و بدیع احوال و آثار گذشتگان را مورد بازیابی قرار داده‌اند. افرادی که سرمایه عمر گرانبار خود را به تلاش و تکاپو در راه شناسایی و شناساندن میراث گرانبار فرهنگی، اندوخته‌ها و دانش‌های عمیق فکری و تجربیات ارزشمند پیشینیان صرف نموده و دستاوردهای وزینی از خود به یادگار گذاشته‌اند.

به گفته وی، شاید اغراق نباشد اگر بگوییم در بلندای تاریخ و فرهنگ ایران کسی را سراغ نداریم که به اندازه استاد فقید دکتر لطف‌اله هنرفر در عرصه اصفهان‌شناسی سهمی داشته باشد.

پورعصار ادامه داد: اینکه دکتر هنرفر چگونه بالید و درخت بالنده تحصیلات دانشگاهی او چه زمانی به بار نشست، چه پست‌های بر عهده گرفت و چه زمانی بر کرسی استادی دانشگاه اصفهان نشست، شاید برای بیشتر بزرگان روشن و آشکار باشد اما آنچه که هنرفر را هنرفر ساخت، شرایطی بود که از درون و بیرون مهیا گردید تا او را به آنجا که باید برسد، رساند و بر یکی از بلندمرتبه‌ترین جایگاه‌های اصفهان‌شناسی قرار داد.

وی تأکید کرد که مرحوم هنرفر تاریخ را با خوانش خاص خود شناخت و با بینش خاص خود پرداخت. او آوازه اصفهان را چنان بلند ساخت که تاریخ ایران را از منظری وامدار این شهر نمود.

مدیر مرکز اصفهان‌شناسی و خانه ملل سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان بیان کرد: هنرفر چنان زیست که بود و چنان بود که زیست و در فاصله این بودن تا زیستن تمام تلاش خود را به کار بست. شاید اغراق نباشد که ادعا کنیم این مرد بزرگ در هیچ زمینه‌ای به اندازه تاریخ وقت صرف نکرد و در هیچ زمینه‌ای مانند تاریخ با دشواری‌های یأس‌انگیز مواجه نشد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: اصفهان تاریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۶۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی به مناسبت روز روانشناس و مشاور با بیان اینکه مراتب قدردانیم را از این قشر دغدغه‌مند و دلسوز در راستای سلامت روان جامعه اعلام می‌دارم، گفت: حضور و فعالیت روانشناسان و مشاوران در سازمان بزرگ انتظامی کشور نیز منشاء خیر و مفید فایده بوده است.

وی در ادامه یادداشت یادآور شد: بیش از یک سده از جای گرفتن روان شناسی «علم النفس» در متون دانشگاهی ایران می‌گذرد وزمینه برای نشر و اشاعه این رشته علمی نوپا در کشورمان فراهم شد؛ در این سال‌ها روان شناسی و متعاقب آن مشاوره، به تدریج قلمرو کاربست خود را به بسیاری از حیطه‌های حیات فردی و اجتماعی مردمان این دیار بسط و گسترش یافته بگونه‌ای که اینک کمتر حیطه اجتماعی، سازمانی، بین فردی و فردی را می‌توان نشان کرد که در آن روانشناسان ایفای نقش نکرده باشند.

وی گفت: اینک گروهی از روان شناسان در قلمروهای آموزشی و یادگیری به معلمان و مربیان می‌آموزند تا فعالیت‌های آموزشی و تربیتی خود را به نحوی سامان دهند که بهتر از همیشه به شکل گیری «شخصیت» و منش کودکان، نوجوانان و جوانان این سرزمین یاری رسانند. گروهی دیگر از آنان، به همراه مشاوران و روان پزشکان، در کلینیک‌ها و درمانگاه‌های خصوصی و عمومی صبورانه و حرفه‌ای چم و خم «کنار آمدن» با رنج‌های ناگزیر زندگی و فروکاستن از آلام حاد و مزمن روان را به درمانجویان یاد می‌دهند. آنان با بهره جستن از دانش بالینی و مشاوره ای خویش روان یاری گیرندگان را شفا می‌بخشند و ذهن آنان را پذیرای تجارب نو و کامرواساز می‌کنند.

منتظر المهدی گفت: خدمات روان شناسان و مشاوران، به ویژه در این سالیان، بسیار فراتر از این دو قلمرو آموزشی و درمانی (تراپی) رفته است؛ هم اکنون دهها روانشناس در صنایع، کارخانجات، موسسات اجتماعی، سازمان‌های نظامی و سازمان پلیس حضور دارند و با دانش روان شناختی خود (از روان شناسی اجتماعی گرفته تا روان شناسی صنعتی و سازمانی و روان شناسی نظامی و جز آن) به مدیران کمک می‌کنند تا منابع انسانی خویش را بگونه‌ای به کار گیرند که هم رضایت و سلامت و انگیزش آنان فرونی یابد و هم بهره وری و عملکرد سازمان افزایش یابد.

وی بیان داشت: ما درسازمان پلیس بسیاری از موفقیت‌های خود را مرهون تلاش‌های حرفه‌ای و مسئولانه‌ی روان شناسان و مشاورانی هستیم که در جای جای این سازمان بزرگ (از پلیس آگاهی تا گزینش و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و کلانتری‌ها و بیمارستان‌ها و مراکز مشاوره و …) به ایفای نقش می‌پردازند و به گره گشودن از مشکلات مردم و کارکنان یاری می‌رسانند.

سردار سعید منتظرالمهدی افزود: حاصل تلاش بیش از ۱۸۰۰ مشاور در ۱۱۰۰ کلانتری و ۵۵ مرکز مشاوره، همانا صلح و سازش ۷۰ درصدی در پرونده‌های ارجاعی است؛ پرونده‌هایی با اختلافات چندین ساله به دست و تدبیر روانشناسان و مشاورانِ معاونت فرهنگی و اجتماعی مستقر در کلانتری‌ها و مراکز و دوایر مشاوره حل و فصل گردیده و در نهایت از حجم ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی کاسته شده است.

معاون فرهنگی اجتماعی فراجا خاطر نشان کرد: در انتها باید قدردانِ روان شناسان و مشاورانی باشیم که با ارائه دامنه وسیعی از خدمات حرفه‌ای و تخصصی، سهم سترگی در پویایی و توسعه و سلامت جامعه دارند؛ همانانی که رنجمان را تسکین می‌بخشند و راه و روش خوشبخت زیستن، فضیلت‌مند بودن و شکوفا شدن را پیش رویمان قرار می‌دهند.

کد خبر 6092142

دیگر خبرها

  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • پاسخ سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک/ به نسل‌کشی واکنش نشان دهید
  • «گروسی» به ایران می‌آید
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی 
  • خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد