Web Analytics Made Easy - Statcounter

به تازگی نشر نورالزهرا(س) مجموعه ده جلدی از ضرب‌المثل‌های فارسی را برای گروه سنی کودک تولید کرده و به بازار کتاب فرستاده است که با شیوه و روش تازه ای نوشته شده‌اند.

قدس آنلاین: این مجموعه ده جلدی «ضرب‌المثل‌های دم دار» نام دارد که توسط غلامرضا حیدری ابهری نوشته شده  و مهدی صادقی تصویرگری آن را بر عهده داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیدری ابهری به عنوان نویسنده این کتاب‌ها ، 50 ضرب‌المثل را برای گروه سنی کودک انتخاب کرده است. هر جلد 5 ضرب‌المثل دارد که با زبان کودکانه برای بچه‌ها بیان می‌شوند. 

نویسنده برای ایجاد جذابیت خواندن مثل‌ها برای بچه‌ها در هر ضرب‌المثل از واژه‌های الاغ یا خر استفاده کرده و به بهانه این حیوان یک ضرب‌المثل را توضیح داده است. 

حیدری ابهری که پیش از این هم تجربه مثل نویسی برای بچه‌ها دارد و کتاب «شهر ضرب‌المثل‌ها» را که شامل مثل‌های فارسی است برای کودکان نوشته است،  در این ده جلد با روش تازه ای مثل‌ها را به بچه‌ها معرفی کرده است. خودش درباره دومین تجربه مثل نویسی برای بچه‌ها و شیوه تازه اش این طور توضیح می‌دهد: نویسندگان دیگر در زمینه داستان‌های امثال،  آثار زیادی نوشته‌اند از جمله خود من که همگی در این آثار تلاش کرده ایم، داستان‌های امثال را بگوییم در حالی که ضرب‌المثل‌های زیادی وجود دارد که اگر چه داستانی ندارند اما شنیدن آن‌ها برای بچه‌ها شیرین و آموزنده است. این بخش ضرب‌المثل‌ها به نظر من مورد غفلت قرار گرفته و چندان به آن توجهی نشده است که من سعی کرده ام در این مجموعه به این مثل‌ها توجه کنم. 

نویسنده «نان و نمک» که آثار زیادی برای گروه سنی کودک و نوجوان نوشته، معتقد است: صرف بیان کلی کاربرد ضرب‌المثل برای بچه‌ها کفایت نمی‌کند. مثلا بگوییم فلان ضرب‌المثل درباره کار و تلاش است. بچه‌ها این مساله را سخت متوجه می‌شوند و فکر می‌کنند این به زندگی آن‌ها مربوط نیست در حالی که اگر هر ضرب‌المثل با مثال بیان شود بچه‌ها براحتی با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنند و متوجه کاربرد مثل‌ها در زندگی روزمره شان می‌شوند. 

آقای نویسنده از این شگرد در این اثرش استفاده کرده است و با آوردن مثال‌هایی که همه آن‌ها از زندگی بچه‌ها گرفته شده است، زندگی بچه‌ها را با مثل‌ها درگیر کرده است به طوری که خواننده این کتاب می‌تواند هر مثل را با زندگی اش تطبیق دهد و مفهوم ضرب‌المثل را براحتی درک کند.

 ابهری توضیح می‌دهد: اگر به بچه‌ها بگوییم ضرب‌المثل «خر خفته جو نمی‌خورد» یعنی کار و تلاش، آن‌ها فکر می‌کنند این مثل به آن‌ها مربوط نمی‌شود، اما من اینطور به یک مثل پرداخته‌ام. «اگر دانش آموزی درس نخواند، با سواد نمی‌شود. اگر کشاورزی دانه نکارد، محصول درو نمی‌کند. اگر کارگری کار نکند، پول بدست نمی‌آورد. آدمی‌که اهل کار و کوشش نباشد در زندگی به جایی نمی‌رسد، به قول معروف: «خر خفته، جو نمی‌خورد.»   

ابهری در پاسخ به این پرسش که انتخاب ضرب‌المثل‌ها بر چه مبنایی بوده است، پاسخ می‌دهد: من در انتخاب ضرب‌المثل‌ها به سبک زندگی و مهارت‌های زندگی توجه داشته‌ام و منبع من  کتاب دو جلدی و مرجع «فرهنگ بزرگ ضرب‌المثل‌های فارسی» نوشته حسن ذوالفقاری بوده است.

او با بیان اینکه ضرب‌المثل‌ها غنی ترین منبع آموزش مهارت‌های رفتاری و اخلاقی به بچه‌ها هستند ، معتقد است: مثل‌ها همه حوزه‌هایی که یک انسان برای زندگی درست به آن‌ها نیاز دارد را بیان می‌کنند. آن‌ها می‌توانند جهان بینی بچه‌ها را هم به هستی اصلاح کنند چون بچه‌ها بیش از هر چیز با خواندن کتاب و مخصوصا مثل‌ها می‌توانند دنیا و قاعده‌های زندگی را بشناسند. مثلاً خیلی جذاب است به جای آنکه به بچه‌های مان بگوییم سعی کن کار بی فایده انجام ندهی و قدر زمان زندگی ات را بدانی، بگوییم: «آب سر بالا نمی‌رود.» و یا به جای آنکه بگوییم اگر چند روز دچار سختی شدی، احساس یاس و ناامیدی نکن، تو هم از نعمات خدا بهره مند می‌شوی، بگوییم :« آب به جوی خشکیده ما هم می‌رود.»   

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ضرب المثل حیدری ابهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۸۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با حضور در هنرستان دخترانه فنی و حرفه‌ای روشنگران منطقه ۴ تهران از نزدیک از نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی و هنری دانش آموزان بازدید کرد.

محمود زاده با اشاره به اهمیت بالای مهارت آموزی و فراگیری تخصص در دوران تحصیل گفت: توجه به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و رشته‌های مهارتی شاید تا اندازه‌ای مورد غفلت قرار گرفته بوده که خوشبختانه در دولت سیزدهم عزم و اراده جدی بر تقویت آن وجود دارد و اقداماتی نیز صورت گرفته و در حال انجام است.

وی با اشاره به منویات و تأکیدات جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پیرامون توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های مهارتی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با کارگران نیز فرمودند که مدارس با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به اشتغال صحیح و راحت جوانان کمک کنند و این نشان از اهتمام ویژه به این حوزه را نشان می‌دهد چرا که هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانند آینده شغلی و تحصیلی دانش آموزان را نیز رقم بزنند.

محمودزاده با تاکید بر این سخن مهم که ما باید دالان کنکور را به دالان اشتغال تبدیل کنیم، اظهار کرد: دانش آموزان در محیط مدرسه با یادگیری حتی یک مهارت می‌توانند در آینده نقش بسیار موثرتری را ایفا کنند، با این رویکرد دانش آموزان با تخصص و مهارت افزایی به امنیت شغلی و درآمدزایی نیز نزدیک شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نگرش به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای امروز بسیار تغییر کرده است، تصریح کرد: اکنون اولیا و دانش آموزان انگیزه و علاقه جدی تری به رشته‌های مهارتی دارند و استعدادهای مهارتی بسیار زیادی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای ما مشغول به تحصیل می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه دستاوردهای فنی و آثار مهارتی دانش آموزان بهترین تبلیغ برای رشته‌های فنی و حرفه است، گفت: البته در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز مهارت آموزی مورد تاکید قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش در راستای توسعه و تجهیز رشته‌های هنرستانی گام‌های اساسی برداشته است.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با برنامه ریزی های مستمر و پیگیری‌های عملیاتی، امیدواریم که در آینده بتوانیم ۵۰ درصد دانش آموزان متوسطه را تحت پوشش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم و آموزش‌های پایه را حتی در مقاطع تحصیلی دبستان در مدارس آغاز نمائیم.

محمودزاده با اشاره به اینکه در سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی نیز توجه به هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای بسیار مورد تاکید است، گفت: هم در زمینه تأسیس هنرستان‌های ضمیمه اقدامات خوبی در حال انجام است و از موسسین علاقه مند به تأسیس هنرستان غیر دولتی در قالب وام‌های خوداشتغالی از محل تبصره ۱۸ حمایت خواهیم کرد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ظرفیت بالای هنرستان‌های با رشته‌های هنری، گفت: شما دانش آموزان هنرمند که بهترین مبلغ هنر اسلامی و انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید باید با خلق آثار ارزشمند خود در فضای رسانه‌ای نیز مؤثر باشید و با کنشگری‌های مؤثر پیرامون موضوعات مختلف جامعه نقشی جدی ایفا کنید.

کد خبر 6090359 علی قدمی

دیگر خبرها

  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد