Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@12:25:06 GMT

استحصال آب از مه سه هزار ِ تنکابن

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۹۸۰۵۰

استحصال آب از مه سه هزار ِ تنکابن

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، روح‌الله نوروزیان گفت: امروزه ۹۰ درصد آب کشور در بخش‌های کشاورزی و ۱۰ درصد آن برای آب شرب و صنعت استفاده می‌شود.

کشورمان سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد متر مکعب ریزش جوی دارد و با توجه به جدی نگرفتن سازمان آبخیزداری کشور حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب از آن برداشت شده که از این مقدار آب نیز حدود ۳۰ میلیارد متر مکعب در شبکه آب‌رسانی کشور هدر می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی تصریح کرد: بنابراین حدود یکصد میلیارد متر مکعب آب برای مصرف باقی می‌ماند که از این مقدار حدود ۱۰ میلیارد متر مکعب صرف مصارف خانگی و صنعتی بوده و قسمت عمده آن یعنی حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود.

 مسئول کار گروه زیر ساخت و عمران قرارگاه پشتیبانی و آبادانی سپاه کربلا مازندران با اشاره به اینکه منطقه سه هزار تنکابن مناسب‌ترین مکان برای استحصال آب از مه بوده است، گفت: این منطقه به علت داشتن جنگل بکر و دست نخورده در طرح جنگلداری هیرکانی برای پروژه بین‌المللی استحصال آب در دستور کار قرار گرفته است.

نوروزیان با بیان اینکه دهستان سه هزار تنکابن دارای ۳۰ روستا بوده است، افزود: منبع اصلی پایداری آب کشاورزی و شرب این روستاها چشمه و رودخانه‌های دائمی بوده است که می‌تواند امنیت پایدار آب را در مواقع خشکسالی بر عهده گیرد.

وی در خصوص کشت هیدروپونیک یا کشت بدون خاک خاطرنشان کرد: این کشت بدون خاک بوده و متخصصان مربوطه نیازهای غذایی گیاه را اندازه‌گیری می‌کنند و سپس به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می‌شود، می‌توان نیاز به خاک را منتفی کند.

کد خبر 472148 برچسب‌ها استان مازندران آب بحران روستا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: روستا استان مازندران آب بحران روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۸۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌ غربی اظهار کرد: مرحله دوم رهاسازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از محل سد سیلوه پیرانشهر به سمت دریاچه آغاز شد.

وی افزود: این مرحله از رهاسازی در فاز اول از محل سد سیلوه از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین بوده و در ادامه پشت سد مخزنی کانی سیب رهاسازی می‌شود.

رستگاری گفت: در فاز اول ۱۲ مترمکعب بر ثانیه و در فاز دوم پنج متر مکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپر آباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی ادامه داد: در مجموع ۱۷ متر مکعب آب در ثانیه در حال طی مسیر از طریق سامانه های انتقال آب به سمت حوضه دریاچه ارومیه است.

وی گفت: در مرحله پیشین رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری، ۱۲ میلیون متر مکعب آب از سد سیلوه رهاسازی شده بود.

سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.

کد خبر 847132 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر مهم دریاچه ارومیه سد سازی استان آذربایجان غربی سد

دیگر خبرها

  • آبگیری ۳ میلیون ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • دستگیری سارقان حرفه‌ای منازل در تنکابن
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟
  • پیشگیری از هدر روی ۲۵ میلیون متر مکعب آب در نظرآباد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • ثبت ۱۳۳۰ میلی‌متر باران در کهگیلویه و بویراحمد
  • کشف ۳ تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن