Web Analytics Made Easy - Statcounter

عرفان مومن‌پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاهش نزولات جوی در سیکل هیدرولوژی، حجم روانآب و آورد رودخانه‌های منتهی به مخازن سدها را دچار نقصان کرده و در نتیجه ادامه این روند در دراز مدت، تمام بخش‌ها اعم از شرب، صنعت و کشاورزی متاثر می‌شود.

وی اضافه کرد: متوسط بارندگی کردستان در سال آبی جاری (۹۹ - ۹۸) ۱۱۳ میلیمتر بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۹ درصد کاهش یافته اما نسبت به متوسط دراز مدت هشت درصد افزایش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان افزود: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون در بانه ۱۶۷ میلیمتر، بیجار ۱۲۰، دهگلان ۹۸، دیواندره ۱۰۴، سروآباد ۱۴۴، سقز ۱۰۶، سنندج ۹۶، قروه ۶۹، کامیاران ۱۱۲ و مریوان ۱۶۱ میلیمتر بارندگی ثبت شده است.

مومن‌پور یادآور شد: میزان نزولات جوی در بانه نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۴ درصد، بیجار ۲ درصد، دهگلان ۲۹ درصد، دیواندره ۳۶ درصد، سروآباد ۵۷، سقز ۴۱، سنندج ۳۵، قروه ۴۲، کامیاران ۴۶ و مریوان ۵۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.

کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

از حوضه‌های آبریز اصلی این استان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه‌های زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت‌های قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه (از نظر برداشت آب های زیرزمینی) محسوب می‌شوند.

استان کردستان ۹ سد در حال بهره برداری، ۱۲ سد در دست اجرا و ۱۵ مورد نیز در مرحله مطالعات دارد.

برچسب‌ها کردستان بارندگی بارش باران شرکت آب منطقه ای منابع آبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان بارندگی بارش باران شرکت آب منطقه ای منابع آبی کردستان بارندگی بارش باران شرکت آب منطقه ای منابع آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۸۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر

سیاوش بهروز با ترسیم سیمای استان فارس در بارندگی اخیر از بروز پدیده بهاران پربارش در این استان خبر داد و اظهار داشت: تا امروز نزدیک ۹ میلیمتر بارش تجمعی در سطح استان نازل شد و در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تاکنون بطور متوسط، ۲۰۳ میلی‌متر باران در فارس باریده است.

او با بیان اینکه بارندگی‌های بهاری چهره کم آبی امسال را کمی ترمیم کرد و مجموع حجم آب پشت سد‌های در حال بهره برداری استان را به ۴۰ درصد رساند. ایشان افزود میزان اختلاف بارندگی استان فارس با بارش بلند مدت مشابه یعنی میانگین ۵۵ ساله حدود ۳۰ درصد کاهش دارد. 

 مدیر مطالعات پایه منابع شرکت آب منطقه‌ای فارس با اشاره به میزان ثبت بارندگی در ایستگاه‌های مختلف گفت:بیشترین بارش طی جبهه بارندگی اخیر که شروع آن از ۳۱ فروردین ماه ثبت شده به ترتیب در شیراز با ۳۶ میلی‌متر، سوریان با ۳۳ میلی‌متر، صفاشهر با ۲۸/۵/میلی‌متر و اقلید با ۲۸ میلی‌متر بوده است. 

او اضافه کرد: بعد از ظهر چهارشنبه گذشته بارش‌های رگباری و نقطه‌ای در مناطق مرکزی و شرقی استان فارس رخ داد که منجر به سیلابی شدن رودخانه‌های این مناطق شده است. از جمله بارش شدید در شهر شیراز به میزان ۳۶ میلی‌متر طی ساعات ۱۳ تا ۱۷ ثبت شد که منجر به آبگرفتگی معابر شهری و سیلابی شدن رودخانه خشک شیراز شد. 

بهروز ادامه داد: هر چند لطف خداوند شامل بندگانش شده و بهبودی نسبی با نزول رحمت الهی شامل حال مردم شده است، لیکن تاکنون تنها ۷۰ درصد از میانگین بلند مدت بارندگی استان محقق شده لذا صرفه جویی در کلیه بخش‌های مصرفی آب شامل شرب و بهداشت، صنعت و خدمات و بخصوص کشاورزی توصیه می‌شود.

لازم به ذکر است سال آبی از آغاز مهرماه هر سال تا پایان شهریورماه سال بعد می‌باشد و امید میرود با یاری خداوند منان چند ماه باقیمانده تا سال آبی جاری میانگین بارش استان بالاتر برود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • 42.5 درصد حجم مخازن سدهای استان گلستان آب دارند
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان
  • شناسایی مهم ترین عامل تصادفات درون‌شهری در کردستان
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر