Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان داروسازی گفت: با تولید دارو‌هایی که در گذشته به کشور وارد می‌شد، ۸۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در تولید دارو داشته‌ایم.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صنعت داروسازی به‌ویژه در حوزه زیست‌فناوری به دلیل اهمیت آن بر سلامت انسان‌ها یکی از مهم‌ترین ارکان نظام سلامت است و زیست‌فناوری، به عنوان یکی از صنایع کلیدی و استراتژیک در جهان شناخته می‌شود و برخورداری از سطح بالای توانمندی در این حوزه، به منزله توسعه یافتگی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنبن، دانش و تولید فراورده‌های بیوتکنولوژی به یکی از صنایع با ارزش افزوده بالا در دنیا تبدیل شده است و این موضوع اهمیت این دانش را دوچندان می‌کند.

ایران نیز به یکی از کشور‌های پیشرو در حوزه توسعه دانش بیوتکنولوژی و تولید دارو‌های نوترکیب تبدیل شده است که دستاورد‌های بسیاری در زمینه تولیدات مختلف برای درمان و یا پیشگیری از بیماری‌ها داشته است.

در ایران تعدادی از شرکت‌ها توانسته‌اند به رشد قابل توجه‌ای در خلق و توسعه دانش بیوتکنولوژی و تولید دارو‌های نوترکیب دست یابند؛ بنابر آمار مسئولین بخش سلامت کشور ظرفیت تولید دارو در ایران ۴ برابر نیاز کشور است.

شرکت دانش‌بنیان «آریا تیناژن» که در زمینه تولید چند دارو‌ی نوترکیب فعالیت دارد توانسته است با بکارگیری ۸۰ نیروی تحصیل کرده و متخصص به یکی شرکت‌های بزرگ کشور در زمینه تولید دارو‌های نوترکیب تبدیل شود که علاوه بر تامین نیاز بازار داخل کشور، توانایی صادرات به بازار‌های مختلف دنیا را نیز دارد.

مجید شهبازی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: در دنیا استاندارد‌های تعریف شده‌ای در حوزه دارو‌های نوترکیب وجود دارد و تولید دارو‌های نوترکیب در کشورمان نیز براساس همین استاندارد‌های جهانی صورت می‌گیرد. به عبارتی دیگر تفاوتی بین یک داروی نوترکیب خاص که در این شرکت تولید شده است با داروی نو ترکیبی که توسط یک شرکت خارجی در کشور‌های اروپایی و یا آمریکایی و ... تولید شده باشد وجود ندارد

شهبازی درباره محصولات تولیدی این شرکت گفت: این شرکت در زمینه تولید دارو‌های نوترکیب در حوزه انکولوژی مشغول به فعالیت است، در راستای توسعه این شرکت در حال کار آزمایی و تولید آزمایشی چندین داروی بیوتکنولوژی است که همگی توسط جوانان و محققین این شرکت به دانش فنی دست یافته‌اند.

شهبازی درباره صادرات محصولات به دیگر کشور‌ها هم توضیح داد: هم اکنون برخی از دارو‌های تولید شده به کشور سوریه صادر می‌شود و اخیرا نیز اقدامات در راستای صادرات به کشور آفریقای جنوبی صورت گرفته است؛ قرارداد‌های اولیه امضا و بازدید‌های اولیه انجام شده است که امیدواریم همکاری تجاری با این کشور در آینده بسیار نزدیک صورت بگیرد.

وی افزود: در دیدار با سفیر اوکراین در ایران و چند شرکت خصوصی اوکراینی، قرارداد‌های همکاری اولیه با این شرکت‌ها به امضا رسیده و پیگیر نهایی کردن این قرارداد‌ها و فاز اجرایی شدن آن هستیم.

این فعال صنعت دارو به ارزآوری که از این قرارداد‌ها بدست خواهد آمد پرداخت و بیان کرد: بازار آفریقای جنوبی بزرگ و متنوع است که پیش بینی می‌شود فقط از صادرات یک قلم دارو بتوانیم ۷ تا ۸ میلیون دلار ارزآوری داشته باشیم. همچنین پیش بینی که از بازار کشور اوکراین صورت گرفته این است که بتوانیم چیزی در حدود یک میلیون دلار ارز عائد کشور کنیم.

شهبازی درباره واردات دارو‌های مشابه تولید داخل به کشور گفت: متاسفانه برخی از دارو‌های مشابه تولید داخل در سال‌های گذشته وارد کشورمی‌شد که با تلاش فراوان و مکاتباتی که با مسئولین کشور صورت گرفت قرار بر این شد که از ورود این دارو‌ها به داخل کشور جلوگیری به عمل آید.

به گفته شهبازی، این شرکت بیش از نیاز مصرف داخل کشور دارو‌ها را تولید می‌کند و علاوه بر توانایی تامین کامل نیاز کشور توانایی صادرات بیش از ۵ برابر نیاز کشور را نیز دار

وی به اختلاف قیمت محصولات تولیدی ایران با نمونه‌های مشابه خارجی اشاره کرد و گفت: داروی آمریکایی با ۴ برابر و داروی ساخت کشور سوئیس با ۳ برابر قیمت داروی مشابه تولید داخل به کشور وارد می‌شد. متاسفانه برخی شرکت‌های خارجی برای پایمال کردن زحمات این شرکت‌های دانش بنیان پیشنهادات وسوسه انگیز با هدف دمپینگ و توقف تولید دارو‌هایی که در کشور دانش‌اش بومی شده است می‌پردازند که لازم است مسئولین بویژه وزارت بهداشت در این خصوص تولید ملی را مدنظر بگیرند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: این شرکت برای ۸۰ نفر به طور مستقیم و در برابر این میزان نیز به طور غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.

به گفته این تولیدکننده دارو، رقمی در حدود ۸۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در تولید دارو توسط این شرکت صورت گرفته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تولید دارو صرفه جویی ارزی واردات دارو شرکت دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۸۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، دوشنبه۱۰ اردیبهشت‌ماه در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. 

فریدالدین نصریف، سفیر کشور ازبکستان ضمن خوشامدگویی و تشکر از هیئت‌های ایرانی در این همایش، گفت: سال گذشته رویداد دیدار علمی رئیس جمهور ایران از تاشکند انجام شد. 

 نصریف درباره دیدار ها و فعالیت های بازرگانی و علمی دو کشور توضیح داد: تبادلات کالا بین دو کشور  ایران و ازبکستان، در سال گذشته به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده است. 

وی ادامه داد: برای سال آینده به دنبال افزایش این مبلغ به میران ۱ میلیارد دلار هستیم.

سفیر کشور ازبکستان یادآوردشد: برای رسیدن به چنین هدف بزرگی  در فضای اقتصادی و بازار فناورانه دو کشور، همکاری تمام کشورهای دخیل بسیار مهم است. 

نصریف با اشاره به بازدید وزیر صمت وقت ایران از جمهوری تاشکند در سال گذشته، گفت: در بازدید وزیر صمت از  کشور ازبکستان، هیئتی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبک در این رویداد حاضر شدند و سرمایه گذاری و صادرات بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت. 

وی ادامه داد: در جریان بازدیدهای دو‌کشور ایران و ازبکستان از دستاوردهای فناورانه یکدیگر، بیش از ۵۰ کشور دانش بنیان ازبکستانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور پیدا کردند. 

نصریف به نماینده‌های کشور ازبکستان که در نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴، حضور یافتند، استره کرد و گفت: معاون وزیر سازمان انرژی اتمی ازبکستان، معاون اتاق بازرگانی این کشور در ایران اکسپوی امسال حضور دارند.

سفیر کشور ازبکستان در ادامه به حضور نمایندگان ایرانی در رویدادهای علمی ازبکستان اشاره کرد و‌گفت: در جریان نشست تاشکند، سید رسول  موسوی، نماینده وزارت خارجه ایران به‌عنوان نماینده ایران حضور خواهد داشت.

سفیر کشور ازبکستان در ‌پایان، از تمام شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ایرانی درخواست حضور و شرکت در رویداد علمی و اقتصادی پیش‌روی کشور ازبکستان را اعلام کرد و ادامه داد: در‌منطقه خوارزم ازبکستان، فضایی مناسب  برای حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی تدارک دیده شده است تا بتوانند پروژه‌های خود را در این منطقه شروع و به مرحله تجاری‌سازی برسانند. 

اتاق‌های مشترک بازرگانی برای توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای دیگر

در ‌قسمت‌ بعدی این رویداد بین‌المللی، موسی آقایی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در باره مهم‌ترین وظایف اتاق های مشترک بازرگانی ایران با کشورهای دیگر گفت: بسترسازی برای حضور شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در بازارهای جهانی، از جمله مهم‌ترین کارکردهای اتاق‌های بازرگانی مشترک است. 
وی افزود: در‌همین جهت به دنبال ایجاد این فرصت  مناسب در آسیای میانه با همکاری کشور ازبکستان و دانشگاه تربیت مدرس بوده‌ایم.

آقایی، به دستاوردهای تجاری میان دو کشور ایران و ازبکستان، اشاره کرد و گفت:  تاکنون ۸۵میلیارد دلار دستاورد روابط تجاری کارساز با ازبکستان شده است. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محورهای تخصصی که در جلسات B2B همایش بین‌المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان، قطعات صنعتی، تولید لبنیات، مواد شیمیایی و پتروشیمی، نفت ‌و گاز، دارویی، بهداشتی و الکترونیک ، از جمله حوزه‌های مورد بحث در این جلسات بودند. 

همچنین، نمایندگانی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبکستانی از‌جمله مناطق بخارا، تاشکند و خوارزم در این همایش بین‌المللی حضور پیدا کردند. 
علاوه‌براین، براساس اعلام کارگزران پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس، تاکنون حدود ۳۵۰ میلیون دلار صادرات از ایران به کشور ازبکستان، داشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان‌ها
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند