Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسؤول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان هوای همدان ناسالم است گفت: یک ایستگاه «سنجش آلودگی هوا» برای همدان کافیست.

مهدی خدابخشی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به آلودگی هوای همدان طی روزهای اخیر اظهار کرد: شاید بین مردم ترس و یا شائبه باشد که چرا هوای همدان آلوده است و تدابیر لازم اندیشیده نمی‌شود و اقدامات لازم صورت نمی گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه وضعیت جوی همدان با شهرهای صنعتی مانند تهران، اراک، اصفهان و مشهد تفاوت زیادی دارد
و نمی‌توان این استان را با آنها مقایسه کرد گفت: در چنین شهرهایی هنگام وارونگی دما، معمولا اکثر آلاینده‌ها که معمولا چند نوع نوع نظیر ،SO2 ،NO2 ، ازون، پی ام 2.5 و... هستند و برای ما معیار.

مسؤول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: این نوع آلاینده ها به شیوه متقارن و متوازن در این شهرها بالا می‌روند اما در همدان از نوع آینده‌ها تنها غلظت  ذرات معلق زیر 2.5 میکرون بالاست.

وی با اشاره به اینکه ذرات معلق زیر 2.5 میکرون برای ما بسیار حائز اهمیت است افزود: موضوع مورد توجه این است که تنها این نوع آلاینده در استان بالا می‌رود و معمولا در ساعات خاصی شاید بین 10:30 تا 11 و یا 14 تا 15 غلظت آلاینده بالاست و در سایر ساعات روز مشکل خاصی نیست.

خدابخشی ادامه داد: دید افقی یکی از شاخص‌های آلودگی در همدان به شمار می‌آید و چندان بالا نیست؛ یعنی در خصوص کدر بودن هوا مشکل چندانی نداریم و مردم نیز نگران نباشند که چرا مدارس تعطیل نمی‌شود.

وی گفت: تعطیلی مدارس چندان مشکلی را حل نمی‌کند و ما تنها می‌توانیم توصیه بهداشتی داشته باشیم تا جایی که امکان دارد از مواجهه با هوای آلوده در فضای باز به ویژه در بین افراد در معرض خطر خودداری شود.

مسؤول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه البته با تصمیمات استان می‌توان به تعطیلی نیز فکر کرد افزود: به افراد درگیر بیماری تنفسی، بیماران قلبی، دارای بیماری آسم و خانم‌های باردار، سالخوردگان، کودکان و نوزادان تاکید می‌کنیم از حضور در فضای باز خودداری کنند، از سایر مردم هم می‌خواهیم حضور خود را از فضای باز به حداقل برسانند.

وی با بیان اینکه مردم در روزهای آلودگی هوا از پیاده‌روی و ورزش در هوای باز خودداری کنند بیان کرد: لازم است زنگ تفریح دانش‌آموزان در فضای باز نباشد و داخل کلاس تشکیل شود.

خدابخشی تاکید کرد: امیدوارم با تغییر شرایط اقلیمی و بارش باران در همدان مقداری از آلودگی در سطح استان خصوصا در شهرهایی مانند همدان و ملایر کم شود.

وی با اشاره به اینکه در این فصل با آلودگی هوا مواجه هستیم و باید با تدابیر خاص حافظ سلامت مردم باشیم گفت: مردم تا جایی که امکان دارد از خودروهای شخصی استفاده نکنند.

مسؤول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در فصل سرد معمولا وسایل گرمایشی و پکیج‌ها روشن است و مقداری از آلودگی ها مربوط به این وسایل است افزود: از آنجا که نمی‌توانیم توصیه به خاموش کردن وسایل گرمایشی کنیم اما باید به نحوی مصرف بهینه داشت و درجه بخاری‌ها را کم کرد تا کمکی در کاهش آلودگی هوا باشد.

وی با تاکید به اینکه اگر تعداد خودروهای تک‌سرنشین کم باشد قطعا از شدت آلودگی کم خواهد شد گفت: از مردم درخواست داریم در شرایط وارونگی دما از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.

باید وضعیت موتورخانه ادارات و سازمان‌ها بررسی شود 

مسؤول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه صبح دیروز با آلودگی هوا مواجه نبودیم و ساعت ۱۱:۳۰ شرایط هوا در مرز ناسالم قرار گرفت افزود: مقدار گرد و غبار باید ۶۵ می‌شد که به ۶۸ رسیده بود و هوای همدان را ناسالم کرده بود.

وی با اشاره به اینکه امروز نیز شرایط هوا برای تمام گروه‌ها ناسالم است بیان کرد: امروز متاسفانه مقداری شاخص هوا از شاخص دیروز بالاتر رفته و آلوده‌تر است که امروز در جلسه‌ استانداری تدابیر لازم اندیشیده خواهد شد.

خدابخشی با بیان اینکه ۶ رده‌بندی شاخص وجود دارد و با آغاز روز کاری و فعالیت مردم و تردد خودروها از ساعت ۱۱ به بعد آلودگی سطح بیشتر می‌شود و همین منجر به وضعیت ناسالم خواهد شد گفت: بسیاری از آلودگی‌ها نیز مربوط به وسایلش گرمایشی ادارات و سازمان‌های دولتی است.

وی تاکید کرد: باید وضعیت موتورخانه ادارات و سازمان‌ها بررسی شود و اگر نقصی وجود که احیاناً باعث بازدهی کم می‌شود برطرف شود چراکه این نوع سوخت در آلودگی هوای سطح شهر بسیار موثر است.

مسؤول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه معمولا استقرار ایستگاه سنجش هوا با معیارهای زیست محیطی انجام می‌شود و شرکتی که این دستگاه‌ها را نصب می‌کند با ضوابط زیست‌محیطی عمل می‌کند خاطرنشان کرد: «میدان پروانه‌ها» معمولا جای شلوغ شهر و از طرفی هم جای خلوت نیست و با ترافیک بالاست که دستگاه سنجش در آنجا مستقر شده است.

وی عنوان کرد: در این منطقه دستگاه سنجش ممکن است آلایندگی مرتبط با ترافیک را بیش از حد نشان دهد اما اگر این ایستگاه در نقاط خوب شهر مثلا استادان و ... باشد که مشکل خاصی ندارد، البته ضرورت چندانی هم نخواهد داشت تا آنجا نصب شود.

خدابخشی بیان کرد: بیشتر مردم در بازار و قسمت مرکزی شهر تردد دارند و چندان بی‌ربط نخواهد بود که این ایستگاه سنجش در میدان پروانه‌ها نصب و تعبیه شود.

وی با بیان اینکه اگر در سطح شهر چند ایستگاه سنجش شهر تعبیه شود، برای ما ملاک و معیار باز ایستگاهی خواهد بود که بیشترین آلاینده را نشان می‌دهد گفت:  آنچنان فرق نمی‌کند در سطح شهر چند ایستگاه باشد؛ از طرفی هزینه‌ها و راهبری این دستگاه‌ها مخارج بالایی دارد.

مسؤول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه آلودگی هوای همدان در ایام وارونگی دما مطرح است و می‌طلبد در این ایام مردم حضور خود را در فضای باز به حداقل برسانند تاکید کرد:  اگر جاهای دیگر ایستگاه سنجش دما داشتیم و شاخص آن کمتر از ایستگاه فعلی بود، بازهم باید شاخص بالاتر را به مردم نشان می‌دادیم و برای ما شاخص ایستگاهی بوده که از همه آلوده‌تر باشد.

وی با اشاره به اینکه برای جمعیت همدان شاید یک ایستگاه نیز کافی باشد چرا که خوشبختانه این شهر چندان آلوده نیست و چندان صنایع آلاینده‌ای ندارد افزود: جهت باد نیز طوری نیست که آلاینده‌ها را از بخش‌های دیگر به سمت شهر بیاورد.

 آلودگی نیروگاه شهیدمفتح آنچنان تاثیرگذار نیست

خدابخشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چطور باید آلودگی نیروگاه مفتح را کنترل کرد چراکه مردم فامنین، کبودراهنگ و قهاوند در معرض این آلودگی هستند بیان کرد: در سایر شهرهای استان دستگاه سنجش وجود دارد اما مانند همدان دستگاه‌های ثابت ندارند بلکه ایستگاه پرتابل دارند که در نقاط آلوده شهر قرار می‌گیرد و به شکل ساعتی و لحظه‌ای غلظت هوا سنجیده می‌شود.

وی با بیان اینکه آلودگی نیروگاه آنچنان تاثیرگذار نخواهد بود چراکه در آن بخش چندان با تراکم جمعیت مواجه نیستیم افزود: شرایط جوی هوا هم به گونه‌ای است که آلودگی را منتشر و از بین می‌برد.

مسؤول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه بخشی از آلودگی ها معمولا ذرات بخار است و موجب ایجاد مه رقیق صبحگاهی می شود افزود: چون تراکم جمعیت سمت نیروگاه وجود ندارد چندان سنجش انجام نشده که البته این موضوع به محیط زیست برمی‌گردد که بخواهد پژوهشی در این منطقه انجام دهد.

وی ا اشاره به اینکه البته در ایامی از سال که با آلودگی مواجه هستیم نیروگاه سوخت خود را عوض می‌کند افزود: آنها در فصولی از سوخت مازوت استفاده می‌کنند ضمن اینکه احتمالاً سیستم‌های تهویه هوا هم داشته باشند و بخش عمده ای از آلودگی هوا تصفیه شود.

انتهای پیام/89026/

منبع: فارس

کلیدواژه: خدابخشی خبرگزاری فارس همدان آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۸۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت «نارنجی» هوا در دو شهر خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان از قرار گرفتن هوای پنج شهر خوزستان در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» خبر داد.

شهریار عسکری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۱ امروز (۱۱ اردیبهشت‌ماه) شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه استانداری خوزستان در اهواز ۱۳۹، ایستگاه نیوساید اهواز ۱۲۷، ایستگاه حفاری اهواز ۱۱۷ و ایستگاه پادادشهر اهواز ۱۰۶، ایستگاه اندیمشک ۱۱۹، ایستگاه دزفول ۱۱۶،‌ایستگاه ماهشهر ۱۳۷ و ایستگاه هندیجان ۱۱۳ میکروگرم بر مترمکعب بوده بنابراین هوای این شهرها در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» بوده است.

وی افزود: همچنین در این مدت هوای مسجدسلیمان و خرمشهر در وضعیت «قابل قبول» بوده و هوای هیچکدام از شهرهای خوزستان در وضعیت «پاک» نبوده است.

به گزارش ایسنا، شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هوای اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت «نارنجی» هوا در دو شهر خوزستان
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق