Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  بار‌ها شنیده‌ایم که گذشته چراغ راه آینده است. این چراغ، روشنگر مسیری است که به ساختن بنای تمدن ایرانی اسلامی می‌انجامد. چراغی که انوار روشنگرش حاصل تلاش صد‌ها حکیم، هنرمند و فیلسوف مسلمان است که از قرن‌ها پیش خشت به خشت این بنای سترگ را روی هم گذاشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شما مخاطب گرامی قراری گذاشته‌ایم تا هر روز به بهانه عددی که تقویم برای تاریخ آن روز به ما نشان می‌دهد، به زندگی یکی از مشاهیر و بزرگان تاریخ کهن ایران و اسلام مختصر اشاره‌ای کنیم تا بتوانیم پس از یک سال، با این انوار روشنگر چراغ تمدن و فرهنگ آشنا شویم. به این منظور هر روز صبح، بخشی از تاریخ کهن خود و افتخارات آن را مرور خواهیم کرد.

ابومحمد علی بن عنایت‌الله، عارف و فقیه شیعی و نواده بایزید بسطامی در اواسط قرن دهم و اوایل قرن یازدهم هجری قمری است.

بایزید از محضر استادانی، چون شیخ علی بن عبدالعاغلی، معروف به محقق کَرَکی (متوفی ۹۴۰ق) و شهاب‌الدین عبدالله بن محمود شوشتری، معروف به شهید ثالث (متوفی ۹۹۷ق) و نیز شیخ عز‌الدین حسین بن عبدالصمد حارثی (متوفی ۹۸۴ق)، پدر شیخ بهایی، بهره برد و از آنان اجازه روایت گرفت. بایزید، پس از آموختن علوم دینی، مشغول تدریس و تألیف آثاری در زمینه دین شد. وی شاگردانی نیز تربیت کرد؛ از آن جمله می‌توان سید حسین بن حیدر کرکی عاملی را نام برد که در محرم ۱۰۰۴ از وی اجازه‌ای برای روایت تألیفاتش گرفته بود.

تاریخ وفات بایزید در منابع ذکر نشده و همین‌قدر می‌دانیم که در ۱۴ جمادی‌الآخر ۱۰۱۱ تألیف رساله قضا و قدر را به پایان رساند و از این رو، می‌توان گفت که تاریخ وفات وی در نیمه اول سده یازدهم قمری بوده است. از جمله آثار بایزید می‌توان کتاب‌های زیر را برشمرد:

نجاتیه، اثری است به فارسی شامل دو باب، باب اول در بیان غیبت و توابع آن و باب دوم در بیان توبه و آنچه به آن متعلق است.

اوقات الصلوه، رساله‌ای است فقهی، در پنج فصل، درباره اوقات نماز‌های پنجگانه.

الانصاف فی‌الامامة و معرفة الأسلاف و تعیین الفرقة الناجیة، در موضوع امامت و تعیین فرقه ناجیه که شیعه را یگانه فرقه ناجی از میان ۷۳ فرقه دانسته است.

جوابات المسائل الکلامیه، رساله‌ای به فارسی است.

تفسیر آیة تبلیغ الولایه، تفسیری است به عربی که بایزید آن را به نام مولی حسین صاعد، در ۱۲ جمادی الآخر ۹۸۹، در تبریز نوشت.

روضه العارفین، کتابی است به فارسی، در۹ باب، در بیان حقیقت تصوف و مقامات سالکان و آداب سلوک که در محرم ۹۹۴ نوشته شده است.

قضا و قدر، کتابی است در سه بخش؛ الف) مسئله اختیار و قدر در اعمال انسان‌ها؛ ب) تأثیر اراده خداوند در اعمال انسان‌ها؛ ج) درباره قضا و قدر؛ که در ۱۴ جمادی‌الآخر ۱۰۱۱ به نام امیر سید علی مظفر نوشته شده است.

معارج التحقیق، کتابی است به زبان عربی در فقه استدلالی شیعه. جلد اول آن در مباحث اصول فقه و جلد دوم آن در مباحث زکات است.

منبع: آنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بایزید بسطامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۹۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرایی بازهم به تیم ملی کشتی دعوت نشد!

به گزارش "ورزش سه"، اولین اردوی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان به منظور حضور در بازی های المپیک تابستانی پاریس ۲۰۲۴ روزهای ۱۷ لغایت ۲۸ اردیبهشت ماه در خانه کشتی شهید مصطفی صدرزاده کمپ تیم های ملی کشتی برگزار می شود. 

اسامی نفرات دعوت شده که می باید، به شرح زیر است:

۵۵ کیلوگرم: پویا دادمرز، محمد حسیوند پناهی
۶۰ کیلوگرم: امیررضا ده بزرگی، مهدی محسن نژاد، پویا ناصرپور
۶۳ کیلوگرم: میثم دلخانی، محمد مهدی کشتکار
۶۷ کیلوگرم: محمدرضا گرایی، سعید اسماعیلی، حجت رضایی
۷۲ کیلوگرم: دانیال سهرابی، علی دارابی
۷۷ کیلوگرم: امین کاویانی نژاد، غلامرضا فرخی، محمدرضا مختاری
۸۲ کیلوگرم: اشکان سعادتی فر، شاهین بداغی
۸۷ کیلوگرم: علیرضا مهمدی، ناصر علیزاده، محمد حسین محمودی، بهروز هدایت
۹۷ کیلوگرم: محمد هادی ساروی، شایان حبیب زارع، حسین بالی
۱۳۰ کیلوگرم: امین میرزازاده، فردین هدایتی، محمد سروش رنجبر، مهرداد کلیوند

سرمربی: حسن رنگرز
مربیان: حسن حسین زاده، مجید رمضانی، طالب نعمت پور، فرزاد ایمانعلی زاده
سرپرست: امید شایگان

جالب اینکه همچنان نامی از محمدعلی گرایی بعد از پایان محرومیتش در لیست تیم ملی دیده نمی شود. این در حالی است که چند روز قبل فدراسیون اعلام کرده بود گرایی می تواند در وزن 82 کیلوگرم کار خود را در چرخه انتخابی برای حضور در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی آغاز کند.

از سوی دیگر در برخی اوزان که تکلیف نفر اعزامی به المپیک مشخص است، 3 یا 4 نفر از سوی رنگرز دعوت شده اند که این موضوع نیز در نوع خود جالب به نظر می آید.

دیگر خبرها

  • معرفی شهید سرسنگی به عنوان شهید شاخص استان یزد
  • چگونه بعد از فوت متوفی، از دارایی کامل او باخبر شویم؟! + فیلم
  • پرچم یا حسین در تظاهرات حامیان فلسطین در لندن + فیلم
  • یادواره شهدای حسین آباد دورود
  • گرایی بازهم به تیم ملی کشتی دعوت نشد!
  • خوشحالی عبدی یک مخاطب خاص داشت (عکس)
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • (تصاویر) حضور شخصیت‌های حوزوی در منزل سید حسین خمینی
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • هواداران در بازی با استقلال هم حمایت کنند