Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@13:51:51 GMT

چندوقت بعد از زایمان می توان ورزش کرد؟

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۰۴۲۶

زمان انجام و نوع تمرین‌های ورزشی که مادران پس از پایان بارداری می‌توانند انجام دهند بستگی به وضعیت جسمانی مادر، وضعیت سلامت نوزاد، وجود بیماری‌های زمینه ای، وزن و سن مادر، سابقه بارداری‌های پیشین، نوع زایمانی که مادر انجام داده است، دارد.
ناطقان: برای انجام ورزش‌های سنگین بعد از پایان زایمان عجله نکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتیکه که مادر مشکلی نداشته باشد یک هفته پس از زایمان طبیعی و ۱۰ روز بعد از زایمان سزارین مادران می‌توانند ورزش‌های سبک را شروع کنند که البته تاکید می‌شود که این ورزش‌ها حتما تحت‌نظر پزشک متخصص انجام شود.

 

زنان بعد از زایمان می‌توانند پیاده‌روی آرام و یوگای آرام انجام دهند اما ورزشی که زیاد به بدن یا شکم فشار بیاورد مناسب نیست.

 

تمرینات ملایم پایین شکم و تمرینات کف لگن، تمام آن چیزی هستند که برای کمک به بهبود بدن‌تان در این مرحله، نیاز است.

 

فواید ورزش بعد از زایمان:

با افزایش سطوح مواد شیمیایی شادی‌آور (اندورفین‌ها) در مغزتان، خلق‌وخوی‌ شما را بهبود بخشد.

درصورت معقولانه غذاخوردن، به شما کمک کند، هرگونه اضافه‌ی وزن ناشی از بارداری را رفع کنید.

از شما دربرابر درد و رنج، محافظت کند.

سطوح انرژی شما را افزایش بدهد.

قدرت و استقامت شما را بهبود بخشد که در نتیجه‌ی آن مراقبت از نوزادتان آسان‌تر می‌شود.

 

روزهای اول بعد از زایمان با چه ورزش هایی می توان شروع کرد؟

- مهم ترین ورزش ها در روزهای اول بعد از زایمان، ورزش های باسن هستند. سعی کنید هرچه زودتر این ورزش ها را شروع کنید.

- این ورزش ها به شما کمک می کنند نشتی ادرار کمتری داشته باشید. همچنین این ورزش ها به شما کمک می کند بتوانید نزدیکی واژینال داشته باشید و از آن بیشتر لذت ببرید.

- این ورزش در طولانی مدت به شما کمک می کند بهبود یابید.

- همچنین این ورزش به شما کمک می کند واژنتان سریع تر بهبود یابد. زیرا ورزش به شما کمک می کند گردش خون بیشتری داشته باشید و از ورم جلوگیری می کند.

- همین که احساس کردید بهتر شده اید می توانید با نوزاد به پیاده روی بروید. سعی کنید در ابتدا به مدت ده دقیقه پیاده روی کنید سپس به بیست دقیقه برسانید. آب همراه خود داشته باشید بخصوص اگر فرزندتان را شیر می دهید آب بخورید که تشنه نشوید.

 

ورزش‏هاي عضلات شکم

بعد از زايمان انجام صحيح ورزش‏هاي شکمي براي برگشت طول و قدرت عضلات شکمي الزامي است.

 

1) ورزش تيلت لگن

- درحالت خوابيده به پشت زانوها را خم کنيد و کف پاها را روي زمين قرار دهيد.

- بدون حبس نفس، شکم خود را 5 ثانيه به داخل بکشيد و کمرتان را به زمين بچسبانيد.

اين حرکت علاوه بر تقويت عضله عرضي شکم، در درمان و پيشگيري کمردرد مادران هم اهميت دارد.

 

2) ورزش کرانچ يا دراز و نشست اصلاح‌شده

- به پشت بخوابيد و زانوها را خم کنيد.

- با انقباض عضلات شکم، شانه‏ ها را از زمين بلند کنيد.

- کمي مکث کنيد و دوباره به آرامي به حالت اول برگرديد.

 

3) ورزش پل زدن

به پشت بخوابيد، سر، شانه‏ها، بازوها و کف پاها را روي زمين تکيه دهيد. حال سعي کنيد باسن خود را تا‌حد ممکن بالا ببريد سپس آهسته به وضع اول برگرديد.

 
لاغری پس از زایمان , ورزشهای پس از زایمان

فواید ورزشهای پس از زایمان

 

ورزش‏هاي عضلات کف لگن

براي تقويت و برگشت سريع‏تر کارکرد عضلات کف لگن و کمک به پيشگيري از مشکلات ادراري و افتادگي احشاي لگني تجويز مي‏شود. به اين شکل که در زمان خالي بودن مثانه بدون حبس نفس، عضلات واژن را به داخل بدن (سمت بالا) بکشيد. 3 تا 5 ثانيه نگه‌داريد و سپس شل کنيد. اين کار را 10 بار ديگر هم انجام دهيد.

 

اهمیت ورزش­های پس از زایمان

ورزش­های پس از زایمان نقش مهمی در بهبودی فرد دارند. اگر آنها را به درستی انجام دهید، با محافظت و تقویت عضلات و استخوان­ها، به تسریع روند بهبودی کمک خواهند کرد. تمرینات منظم به افزایش انرژی کمک می­کنند بنابراین با اینکه ممکن است هنگام مراقبت شبانه روزی خود از نوزاد، آخرین چیزی که تمایل به انجام دادنش داشته باشید ورزش باشد، اما یک پیاده روی مختصر می­تواند دقیقاً عامل تجدید قوایتان باشد.

 

ورزش­ های پس از زایمان به سلامت ذهن نیز کمک می­کنند. بسیاری از مادران با بی حوصلگی و افسردگی پس از زایمان دست و پنجه نرم می­کنند. تمرینات ورزشی می­توانند این احساسات را برطرف کرده و وضعیت خوابتان را نیز بهبود بخشند.

 

مراقب باشید که زیاد به خودتان فشار نیاورید چرا که فشار زیاد پس از زایمان سزارین می­تواند عواقب خطرناکی همچون عفونت یا جراحت داشته باشد.

 

انجام ورزش هایی همچون دو و پرش حداقل از ۶ ماهگی کودک باید آغاز شود تا مادر دچارآسیب نشود. البته بی توجهی به کاهش وزن و چاقی پس از زایمان سبب ابتلای مادر به بیماری هایی چون دیابت نوع دو، بیماری‌های قلبی عروقی، خطر ابتلا به سرطان و فشارخون بالا می‌شود.

 منبع:بیتوته
برچسب ها: ورزش ، زایمان ، بارداری ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ورزش زایمان بارداری ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت

  به گزارش­ خبرگزاری صدا و سیما­؛ ­ماما‌های عضو هیئت مدیره نظام پزشکی‌های سراسر کشور در مراسمی که با حضور رئیس و اعضای هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی برگزار شد، بیانیه‌ای را صادر کردند. در این بیانیه آمده است: حرفه مامایی یکی از قدیمی­­ ترین­­ رشته‌های گروه پزشکی است که همواره در ارتقای سلامت زنان، کودکان و سلامت خانواده نقش ویژه­ای­داشته است. امروز که کشور شاهد چالش‌های جمعیتی ناشی از کاهش نرخ باروری است و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی از یکسو و ظرفیت‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دیگر سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، ضرورت دارد تا تغییر نگرش اساسی در مسئولین نظام سلامت و سازمان‌های مختلف جهت بهره­ ­مندی­ ­فراگیر خانواده‌ها به خصوص زنان باردار از خدمات با کیفیت مامایی و سلامت باروری صورت پذیرد تا بتوان با تبیین نقش­­ ماماها­­ در نظام سلامت برای دستیابی به اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام‌های اساسی برداشت. لزوم توجه به سلامت نسل آینده و حل بحران‌هایی نظیر کاهش ازدواج، کاهش نرخ باروری و افزایش سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و کودکان ایجاب می‌نماید تا همگام با کشور‌های پیشرفته جهان، جایگاه و استقلال حرفه‌ای ­ماماه­ای­ کشور مورد توجه قرار گیرد. در این راستا جامعه مامایی کشور مصرانه خواستار رفع چالش‌های ذیل است تا بتواند با فراغ بال در خدمت نظام سلامت و زنان و نوزادان کشور باشد: - اصلاح نظام پرداخت در زایشگاه‌ها و پرداخت تعرفه زایمانی به­­ ماماهای­­ عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان - ⁠پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به­­ ماماهای­­ عامل زایمان در مراکزی که متخصص زنان حضور دارد و زایمان توسط­­ ماما­ ­انجام می‌شود. - ⁠پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین­ لیبر - استاندارد سازی نیروی انسانی­­ ماما­­ برای حمایت و تکریم مادر باردار در حین­ لیبر­، زایمان و بهره­ ­مندی­­ تمامی مادران از مراقبت نفر به نفر مامایی در حین زایمان - فراهم شدن امکان حضور­ ­ماما­­ همراه (حسب درخواست مادر) در تمامی مراکز زایشگاهی دولتی و خصوصی - اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات مامایی (دارو، ­پارکلینیک) توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی بالاخص بیمه تأمین اجتماعی. در پایان پیشنهاد می‌شود تا جهت نیل به اهداف قانون جوانی جمعیت و بهبود کیفی خدمات سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد، ساختار تشکیلاتی مامایی به اداره کل مامایی و سلامت باروری در حوزه ستادی وزارت بهداشت ارتقا یابد.

دیگر خبرها

  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز
  • البرز رتبه دوم کشوری در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی را کسب کرد
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • برخی از فرهنگیان هدیه روز معلم دریافت نکردند
  • پیام ده‌روسی به لورکوزن: به کامبک اعتقاد داریم
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • برای بازگشت سه امتیاز شمس آذر مذاکرات متعددی انجام شده است
  • پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)