Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان مرکزی گفت: هم‌اکنون ۱۵۰ سواد آموز برتر در استان داریم که به دوره های عالی دانشگاهی رسیده اند و برخی از آنها نیز از آموزش دهنده نهضت هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ حسین میرزایی معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی امروز به مناسبت هفته نهضت سواد آموزی در جمع اصحاب رسانه به مناسبت روز سوادآموزی با اشاره به ۷ دی سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی به فرمان امام خمینی(ره) گفت: در طول این چهل سال در نهضت سواد آموزی اقدامات زیادی برای رشد و توسعه سواد و کاهش چشمگیر بی سوادی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر می خواهیم جامعه ای رشد محور داشته باشیم باید بر روی افزایش سواد فعالیت کنیم و این نگاه سبب تشکیل نهضت سواد آموزی توسط امام خمینی(ره) بود.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به اهداف بزرگ امام برای صدور فرمان تشکیل نهضت سواد آموزی بیان داشت: هدف بلند مدت آموزش سواد به اقشار مختلف جامعه و هدف بلند مدت برای ارتقای دانش و آگاهی بزرگسالان و نجات از فرهنگ وابستگی به استقلال از مهمترین اهداف بود که امروز به آنها دست پیدا کرده ایم.

وی با تشریح روز شمار هفته نهضت سواد آموزی گفت: یک دی سواد آموزی و رسانه، دو دی سواد آموزی، مشارکت و رونق تولید، سه دی سواد آموزی، مشارکت و فرهنگ کتابخوانی،چهار دی سواد آموزی و مسئولین، پنج دی سواد آموزی، فرهنگ ایثار و شهادت، شش دی سواد آموزی، فرهنگ نماز و انتظار و هفت دی سواد آموزی تجدید پیمان با آرمان های امام و رهبری روز شمار این هفته است.

میرزایی با اشاره به برنامه های مهم در هفته سواد آموزی بیان داشت: نشست با رسانه ها، برگزاری جلسات شورایی به ریاست استاندار مرکزی و در شهرستان ها با ریاست فرمانداران، تجلیل از فعالین سواد آموزی، مسابقات کتابخوانی و بازدید سواد آموزان از کتابخانه های استان، دیدار با مسئولین استانی، بازدید از بیت حضرت امام(ره) در خمین و تجلیل از شهید سواد آموزی در خمین، شرکت در نماز جمعه و سخنرانی در پیش از خطبه ها و دیدار با امام جمعه اراک و شهرستان ها از جمله برنامه های مهم این هفته است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی توانایی خواندن و نوشتن و انجام محاسبات ریاضی را تعریف سواد برای مرکز نهضت سواد رسانه ای خواند و افزود: کار سواد آموزی از جمله کارهای سخت و دشوار است چراکه علاوه براینکه متاسفانه هیچگونه آمار و اطلاعاتی از بی سوادان نداریم و شناسایی آنها سخت است.

وی ادامه داد: به دلیل سختی هایی که در بحث سواد آموزی وجود دارد می طلبد که همه دستگاه ها در راستای محو پدیده بی سوادی مشارکت فعال داشته باشند چراکه بدون مشارکت نمی توان این مسئولیت سنگین را به ثمر رساند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی با تاکید بر اینکه جامعه با سواد برای همه مفید خواهد بود، گفت: جامعه ای پویا و زنده است که در راستای ارتقای دانش خود بکوشد و لذا همه باید در این راستا تلاش کنند.

وی با اشاره به اینکه در طی این چهل سال انقلاب اسلامی در استان مرکزی نرخ سواد در مقطع سنی ۶ سال به بالاتر از ۴۱ درصد به ۸۷ درصد رسیده، گفت: این رشد ۴۶ درصدی بی نظیر است که می توان آن را دستاورد مهم انقلاب اسلامی برای ریشه کن کردن سواد محسوب کرد.

میرزایی نرخ سواد در جامعه شهری قبل از انقلاب را ۶۳/۴ درصد و امروز ۹۱/۸ درصدعنوان کرد و گفت: همچنین جامعه روستایی از نرخ ۳۲/۶ درصدی به ۷۴/۴ رسیده و همچنین در مردان از ۵۶ درصد  ۹۱/۱ درصد و زنان نیز از ۲۶/۵ به ۸۲/۸ رسیده است.

وی نرخ سواد برای گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال را قبل از انقلاب ۵۴ درصد دانست و گفت: این نرخ به ۹۶/۵ درصد رسیده که رشد ۴۲/۵ درصدی به همراه داشته که مردان این گروه سنی از ۵۲/۵۸ به ۹۷/۳ و زنان این گروه سنی از ۴۷ به ۹۵/۶ درصد رسیده است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی با بیان اینکه در سه سال اخیر معاونت سواد آموزی با اراده ها و تلاش هایی که انجام داده توانسته از حجم ابلاغی خود فراتر عبور کند، گفت: با تفاهم نامه هایی که با دادگستری استان، سمن ها، نهاد کتابخانه ها، کمیته امداد، بهزیستی و سایر دستگاه ها انجام دادیم توانسته ایم دستاوردهای خوبی کسب کنیم که یکی از آنها مجازات جایگزین حبس است.

وی با اشاره به دوره های مختلف سواد آموزی و آمار تحت پوشش بیان داشت:در دوره اول که ۱۱۳۰ نفر ابلاغی بود ۱۱۵۹ نفر تحت پوشش قرار گرفت، در دوره تحکیم که ۱۹۵۰ نفر ابلاغی بود ۱۹۶۵ نفر تحت پوشش قرار گرفت، در دوره سواد آموزی ایرانی که ۲۲۱۹ نفر ابلاغی بود تا امروز ۱۳۰۹ نفر تحت پوشش قرار دادیم که تا پایان دی ماه فرصت دارد، در دوره اتباع ۴۴۸ و پناهندگان ۱۹ نفر ابلاغی بود که کاملا تحت پوشش قرار گرفتند.

میرزایی با بیان اینکه چالش نیروی انسانی در آموزش و پروش کار معاونت سواد آموزی را سخت کرده افزود: می طلبد مسئولین به این موضوع توجه جدی تری داشته باشند.

وی ادامه داد: طبق آماری که در سال ۹۵ از استان مرکزی اخذ شده اراک با نرخ ۹۷/۸ بالاترین و کمیجان با ۹۱/۹ پایین ترین نرخ سواد در استان مرکزی هستند.

وی با بیان اینکه طبق سرشماری سال ۹۵ تعداد ۳۹ هزار نفر بی سواد در استان مرکزی وجود دارد که این طبق اظهارات خودشان بوده گفت: استان مرکزی رتبه ۸ در کشور از نظر سواد را داراست که از میانگین کشوری نیز بالاتر است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به اینکه در استان مرکزی هم اکنون ۳ مرکز یادگیری وجود دارد افزود: با مشارکت شهرداری ۴ مرکز یادگیری به زودی افتتاح خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون ۱۵۰ سواد آموز برتر در استان داریم که به دوره های عالی دانشگاهی رسیده اند و برخی از آنها نیز از آموزش دهنده نهضت هستند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۲۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند

بانک مرکزی در خصوص وضعیت تسهیلات پرداختی بانکها در طرح نهضت ملی مسکن به تسنیم اعلام کرد: از تعداد ۸۶۹،۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۷۹۳،۷۳۲ نفر (حدود ۹۱ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد شده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن نشان میدهد که از بین 26 بانک، عملکرد 18 بانک در این بخش کماکان صفر است.

عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردگشری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی صفر بوده است.

سهم 18 بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن، همچنان صفر + جدول

 

بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که در تاریخ منتهی به 31 فروردین ماه امسال جمعاً 657.596 میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

بانک مرکزی در پاسخ به پیگیری خبرنگار تسنیم درباره وضعیت مشارکت بانک ها در قانون جهش تولید مسکن اعلام کرد:‌ پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ 30‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/6‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1400، سقف فردی و سهمیه بانکی تسهیلات موضوع قانون مزبور برای سال‌های اول، دوم و سوم اجرای قانون، به ترتیب به مبالغ کلی 3.600، 4.580 و 6.059  هزار میلیارد ریال و دستورالعمل اجرایی مربوطه به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.

حسب مصوبات شورای پول و اعتبار مورخ 19‏‏‏‏‏/2‏‏‏‏‏/1402، سقف فردی تسهیلات پروژه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده قانونی یادشده در تمامی شهرهای کشور به صورت یکسان، معادل 5.500 میلیون ریال تعیین و به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ابلاغ شد. ضمناً در راستای حمایت بیشتر از متقاضیان تسهیلات مزبور سقف یادشده به پروژه‌های نیمه‌تمام حمایتی مسکن که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضی عرضه شده و تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها قبل از ابلاغیه مربوط به افزایش سقف موصوف بوده و به پروژه‌های خود مالک با پیشرفت 65 درصد و بالاتر که تا پایان سال 1402 تکمیل و به فروش اقساطی می‌رسند با معرفی وزارت راه و شهرسازی، تعمیم یافت.شورای پول و اعتبار، در جلسه مورخ 09‏‏‏‏‏‏‏‏‏/08‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1402 به‌منظور حمایت از طرح نهضت ملی مسکن و با هدف تقویت رشد و افزایش ساخت مسکن، در راستای کاهش مبلغ اقساط تسهیلات مزبور برای متقاضیان مشمول نرخ سود تسهیلات پروه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن برای 500 هزار واحد مسکونی که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضیان فاقد مسکن عرضه می‌شود را 18 درصد تعیین نمود.با عنایت به تبصره (2) ذیل ماده (4) قانون جهش تولید مسکن مبنی بر اعطای تسهیلات موضوع این ماده به طرح‌های معرفی شده توسط وزارت راه و شهرسازی، بدیهی است تعهد شبکه بانکی در قبال متقاضیانی می‌باشد که واجد شرایط اخذ تسهیلات مزبور بوده و توسط سامانه وزارت راه و شهرسازی، به بانک عامل معرفی شده باشند. در این راستا و درصورت معرفی متقاضی از طریق سامانه، بانک‌های عامل موظف‌اند نسبت به اعطای تسهیلات مزبور در چارچوب منابع و مصارف بانک اقدام ‌نمایند.علیرغم محدودیت منابع بانکی، حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ 09‏‏/02‏‏/1403 تعداد 1.330.795 نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه نموده‌اند که از این تعداد، 461.442 نفر (در حدود 35 درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و....، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف می‌باشند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد 869،353 نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد 793،732 نفر (در حدود 91 درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ 4‏‏‏‏‏‏/266 هزار میلیارد تومان شده‌اند.‏‏

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات قرآن دانش آموزی در کازرون
  • برگزاری نهمین دوره مسابقات روباتیک دانش‌آموزی
  • ۲۴۰ هزار سرباز در کشور مهارت تخصصی فرا گرفتند
  • مهارت آموزی کارکنان وظیفه در استان
  • مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • ثبت نام دور جدید مسابقات روبوتیکاپ دانش آموزی آغاز شد