Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای رفع نیازهای ضروری کشور در شرایط نامطلوب، با تایید رهبر معظم انقلاب انجام می شود.

 سال ۱۳۹۷ براساس آینده‌نگری صورت گرفته از شرایط سال‌های تحریمی پیش‌رو و براساس تصمیم های شورای عالی هماهنگی اقتصادی، مقرر شد ضمن انجام صرفه‌جویی در بخش مصارف، ۱۲ درصد منابع صندوق توسعه ملی برای رفع نیازهای ضروری کشور در سال بعد ذخیره شود و در حساب مخصوص نگهداری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 براساس برنامه‌ریزی انجام شده و دوراندیشی صورت گرفته که مورد تایید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته، بخشی از منابع مزبور ‌حداکثر تا سقف ۴۵ هزار میلیاردتومان امسال بتدریج برای پرداخت‌های اجتناب‌ناپذیر و جبران کاهش منابع درآمد نفتی نسبت به ارقام پیش‌بینی شده در حال استفاده است که به اشتباه گاه به عنوان استقراض از بانک مرکزی و تزریق نقدینگی تلقی می‌شود.

برپایه لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ باتوجه به فروض درنظر گرفته شده برای میزان صادرات نفت خام و خالص صادرات گاز، مجموع درآمد ارزی کشور از اقلام یاد شده، معادل ۲۲.۲۵ میلیارد دلار برآورد شده که ۱۴.۵ درصد آن معادل ۳.۲ میلیارد دلار سهم شرکت ملی نفت ایران و شرکت های دولتی تابعه وزارت نفت است.

همچنین ۴۹.۵ درصد سهم دولت معادل ۱۱ میلیارد دلار و ۳۶ درصد سهم صندوق توسعه ملی مطابق قانون برنامه ششم توسعه معادل هشت میلیارد دلاراست.

براساس اجازه اخذ شده از رهبر معظم انقلاب برای استفاده از ۳۰ هزار میلیارد تومان به شکل تسهیلات ارزی دریافتی از صندوق توسعه ملی با تضمین دولت، پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته است.

بدیهی است مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته هرگونه پرداخت از محل بازپرداخت اوراق مالی سررسیده سال ۱۳۹۹ که در سال‌های قبل برای تکمیل و بهره‌برداری پروژه‌های عمرانی کشور یا تأمین مابه‌التفاوت اعتبارات عمرانی پیش‌بینی شده یا منابع از صادرات نفت خام و گاز، در انطباق با اصول موازین مصارف صندوق توسعه ملی انجام خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی رهبر معظم انقلاب صندوق توسعه ملی سازمان برنامه و بودجه کشور استقراض از بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۲۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟

با توجه به پیگیری‌های انجام شده در خصوص توافق ارائه تسهیلات ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در حوزه مسکن که مقرر بود با واسطه بانک مسکن انجام شود، این بانک همچنان اقدامی در جهت اجرا انجام نداده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حدود چهار ماه قبل توافق‌نامه‌ای بین بانک مسکن و صندوق توسعه ملی به امضا رسید که براساس آن امکان تخصیص تسهیلات ارزی تا سقف دو میلیارد دلار برای پروژه‌های تامین مالی حوزه مسکن فراهم شد.

با وجود اینکه مدت‌ها از امضای این قرارداد می‌گذرد، خبری از اجرای آن و تعریف پروژه‌ها برای تخصیص تسهیلات ارزی نیست. پیگیری‌ها از صندوق توسعه ملی نشان می‌دهد که این صندوق قرارداد مربوط را از سمت خود امضا و برای بانک مسکن ارسال کرده است. با این وجود همچنان اقدامی از سوی این بانک انجام نشده است.

قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند

بر همین اساس نیز هنوز خبری از اقدام در راستای تحقق ارائه تسهیلات ارزی خبری نیست. برخی کارشناسان علت این تعلل بانک مسکن را ناآشنایی این بانک با حوزه تسهیلات ارزی و عدم تعریف پروژه معتبر می‌دانند.

ناگفته نماند که صندوق توسعه ملی بانک ارائه دهنده تسهیلات را به عنوان ضامن وام در نظر می‌گیرد و اگر وام گیرنده نتواند اقساط ارزی خود را به موقع پرداخت کند خود بانک مسئولیت آن را برعهده خواهد داشت. بر همین اساس نیز بود که در سال گذشته صندوق توسعه ملی بخشی از سهام بانک سینا در تملک کرد.

با توجه به این تجربه شاید غیرطبیعی نباشد که بانک مسکن هنوز اقدام عملی انجام نداده است. با این وجود این موضوع تنها یک سناریو است و خود این بانک باید در خصوص علت عدم اجرای قرارداد با صندوق توسعه ملی شفاف‌سازی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال