Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفت: با گاز سوز کردن خودروهای پرمصرف بنزینی، سالی 1.8 میلیارد دلار عاید کشور می‌شود.
به گزارش خبرنگار شانا، علیرضا صادق‌آبادی، امروز (یکشنبه، یکم دی‌ماه) در همایش «سی‌ان‌جی، توسعه پایدار» در محل دانشگاه صنعتی شریف، گفت: شدت مصرف انرژی در ایران در همه بخش‌ها از جمله مصرف‌کننده انرژی، حمل‌ونقل، نیروگاهی، صنایع عمده، خانگی و تجاری بسیار بالاست و با یک محاسبه و مقایسه به‌راحتی به این اجماع می‌رسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه ادامه وضع موجود از لحاظ اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی امکان‌پذیر نیست، افزود: سیاست‌گذاری کار سختی نیست، مهم‌تر از سیاست‌گذاری ایجاد اجماع است تا همه افرادی که تصمیم‌گیر هستند آن سیاست را بپذیرند و حاضر به اجرای آن باشند.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تصریح کرد: مصرف میانگین روزانه مجموع گاز و سوخت مایعی که فعلا از ارزش حرارتی آن استفاده می‌شود 750 تا 800 میلیون مترمکعب است که عدد بسیار بالایی است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی عنوان کرد: هر احتراقی هرچقدر هم کامل و پاک‌ترین سوخت باشد ایجاد آلودگی خواهد کرد. البته باید به این پرسش پاسخ داد که ظرفیت شهرهای مختلف ما برای احتراق چقدر است؟
وی ادامه داد: هرچند بخشی از بنزین در سبد مصرفی به سی‌ان‌جی تبدیل می‌شود، اما به هر حال هر احتراقی آلودگی ایجاد می‌کند. ما باید بدانیم ظرفیت تهران در بخش صنعت، خانگی و حمل‌ونقل روزانه چقدر است و چه میزان احتراق می‌توانیم در این کلانشهر داشته باشیم تا برمبنای آن برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کنیم.
صادق‌آبادی با اشاره به اینکه زمینه همکاری میان ما و دانشگاه وجود دارد، تصریح کرد: دانشگاهیان باید به پرسش‌هایی نظیر مدل‌سازی کلانشهرها و اینکه بدانیم در این شهرها چه میزان سوخت باید مصرف شود پاسخ دهند و همفکری کنند.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفت: این مقدار سوختی که مصرف می‌کنیم و این شدت بالای مصرف انرژی به‌طور طبیعی هم به محیط‌ زیست لطمه می‌زند و هم منابع قابل توجهی از انرژی را از دست می‌دهیم و به‌طور طبیعی این دو با مسائل اجتماعی نیز گره خواهند خورد.
وی ادامه داد: ممکن است در شهری که چهار یا پنج روز باران می‌بارد استفاده از سوخت یورو 5 اجباری نباشد، اما علم اقتصاد به معنای منابع محدود است که باید مدیریت شود و از ظرفیت‌ها به نحو احسن استفاده کرد، بنابراین باید برای شهرهای مختلف ظرفیت احتراق داشته باشیم و بعد سیاست‌گذاری انجام دهیم، یعنی براساس منابعی که در حوزه هیدروکربوری داریم اقتصادی‌ترین تخصیص را انجام دهیم و پس از سیاست‌گذاری اجماع در داخل کشور صورت گیرد که آیا این سیاست اجرایی‌شدنی هست یا خیر؟
دعوت از دانشگاه‌ها برای اندازه‌گیری مقدار احتراق در شهرها
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه دانشگاه می‌تواند برای ایجاد اجماع در بخش‌های مختلف به ما کمک کند، افزود: دانشگاه به‌طور حتم سیاسی تصمیم نمی‌گیرد و در تصمیم‌هایش غرض‌ورزی خاصی وجود ندارد و همه حاضرند به مطالعات دانشگاهی و مطالعاتی که منافع ملی در آن دیده شده است استناد کنند.
صادق‌آبادی با اشاره به اینکه حدود یک میلیون و 400 هزار خودرو پرمصرف در کشور وجود دارد، گفت: این خودروهای پرمصرف را که حدود 20 میلیون لیتر در روز مصرف بنزین دارند و شامل وانت‌بارها، تاکسی‌ها، تاکسی ون و مسافربر شخصی است می‌توان به سی‌ان‌جی سوز تبدیل کرد.
وی تصریح کرد: نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم که تمام این 20 میلیون مصرف با گاز جایگزن شود، اما اگر 10 میلیون مصرف نیز به گاز منتقل شود می‌توانیم با هزینه فرصت 50 سنتی برای بنزین، سالی 1.8 میلیارد دلار عاید کشور کنیم.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش عنوان کرد: این طرحی است که ظرف سه یا چهار ماه منابع خود را برمی‌گرداند و اشتغالی کوتاه‌مدت در کارگاه‌ها ایجاد می‌کند و به‌طور پایدار 10 میلیون لیتر از مصرف بنزین روی گاز منتقل می‌شود که طبیعتا اثرات خاصی بر محیط‌زیست نیز خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: این طرح نمونه‌ای از طرح‌هایی است که می‌توانیم اجرا کنیم و با توجه به شدت بالای مصرف انرژی در بخش‌های مختلف، تاثیر بسیاری بر اقتصاد ملی و محیط‌زیست خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۳۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد

پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل پاکستان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در ارتباط سفر رئیس‌جمهور کشورمان به پاکستان اظهار کرد: آخرین سفر رئیس‌جمهور ما به پاکستان در زمان روحانی بود و تقریبا زمان زیادی از آخرین حضور روسای جمهور ما در پاکستان می‌گذرد. اما این سفر که در شرایط فعلی صورت گرفت از چند زاویه مهم است.

وی افزود: مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد که گاهی هم با تنش همراه است و به نوعی هم رقابت و هم شراکت در بعضی مسائل میان دو کشور وجود دارد. این روابط به بندر چابهار و بند گوادر باز می‌گردد.

ملازهی گفت: در گوادر چینی‌ها سرمایه گذاری کردند و در چابهار هندی‌ها علاقه‌مند به همکاری با ایران هستند. با توجه به قراردادی که میان ایران و افغانستان و هندی‌ها در این بندر شکل گرفت، پاکستانی‌ها برای این بندر نگرانی‌هایی دارند و فکر می‌کنند با توجه به موقعیت برتر چابهار ممکن است سرمایه گذاری چین در بندر گوادر تحت تاثیر قرار گیرد و به نوعی رقابتی این جا وجود دارد.

وی تاکید کرد: بخش دیگر رقابتی که میان ایران و پاکستان وجود دارد، موضوع افغانستان است. صلح و ثبات افغانستان به نفع ایران است، اما برای پاکستانی‌ها چنین فکری وجود ندارد چرا که اختلاف مرزی گسترده‌ای با افغانستان‌ها درباره خط جوران دارند. هفت منطقه قبیله‌ای وجود دارد و همچنین منطقه بلوچستان حدود ۴۷ درصد خاک پاکستان را تشکیل می‌دهد اگر آن دو منطقه را اضافه کنیم روی ۵۳ یا ۵۴ درصد خاک پاکستان افغان‌ها ادعای مالکیت دارند و این موضوع برای پاکستانی‌ها مهم است.

وی افزود: در طول ۴۰ سال گذشته از زمان داوود خان در پاکستان  تا به امروز سیاست پاکستان تحمیل جنگ داخلی وتنش و از این دست مسائل بوده  و اینجا هم رقابتی بین دو کشور وجود دارد.

ملازهی تصریح کرد: در شرایط موجود که اکنون در منطقه غزه وجود دارد و برنامه‌هایی که اسرائیل برای منطقه دارد. پاکستان کشور بزرگ اسلامی است و افکار عمومی در این کشور به شدت طرفدار فلسطینی‌ها هستند و این سیاست هماهنگی که ایران و پاکستان در این زمینه دارند می‌تواند باعث افزایش مناسبات دو کشور شود. در قبال مسائل منطقه‌ای در خاورمیانه دیدگاه‌های مشترکی داریم که در سیاست منطقه‌ای می‌توانیم با یکدیگر هم مسیر باشیم.

کارشناس مسائل پاکستان گفت: اما در سیاست بین الملل دیدگاه‌های دو کشور متفاوت است. پاکستان با آمریکا روابط نزدیکی دارد و بعد از اسرائیل بیشترین  کمک ها‌ی مالی و نظامی را سالانه  چیزی حدود ۲ میلیون دلار  از آمریکا دریافت می‌کند و ارتباط خاص خود را دارد و علاوه بر این که کشور‌های عربی نیز هستند   و سالی ۵ تا ۶ میلیون دلار پاکستان از طریق همین کشور‌های عربی ارز آوردی دارد.

ملازهی درباره اهمیت روابط ایران با پاکستان گفت: در دو بخش می‌توان روابط را مهم ارزیابی کرد یک بخش امنیتی و مرزی است و این دو کشور باید کمک کنند که هماهنگی برای کنترل مرز‌ها وجود داشته باشد و دیگری بخش تجاری است که روی آن بسیار حساب می‌شود. نیاز پاکستان به گاز و نفت و گازوئیل بالا است و ایران این امکانات را در اختیار دارد، اما خط لوله‌ای که میان دو کشور قرار به اجرایی سازی آن بود با مخالفت آمریکا رو به رو شد و آن‌‌ها خود را کنار کشیدند البته قصد در این سفر این بود که مجدد خط لوله را فعال کنیم که چندان به دلیل مخالفت آمریکایی‌ها به این موضوع خوش بین نیستم.

وی گفت: بخش دیگر مناطق و گذرگاه‌های مرزی مانند کهک سروان و تفتان است که با توجه به نیاز‌های ایران و پاکستان در صورت شناسایی کالای مورد نیاز دو کشور به نظر می‌رسد بهترین زمینه برای همکاری دو کشور بخش تجاری و اقتصادی است.

وی افزود: رئیس جمهور ما عنوان کردند از ۵ میلیارد دلار فعلی تبادلات دو کشور باید به ۱۰ میلیارد دلار برسد که پاکستانی‌ها هم از این موضوع  استقبال کردند.

ملازهی ادامه داد: اکنون مشکلی که در تبادلات ارزی است ناهماهنگی میان گمرک و جا‌های دیگر است. تجار ایرانی معمولا به سود کوتاه مدت فکر می‌‌کنند در حالی که اگر بازار وسود آن را  بخواهیم این غلط است. به عنوان مثال کاشی و سرامیک ایران در پاکستان مشتری بالایی دارد، اما تاجران ایرانی چندان پیگیری در این زمینه نیستند. نباید به سود‌های کم راضی بود. متاسفانه سیستم اداری ما فعال نیست و در گمرک معطلی‌ها زیاد است و هزینه بالا بوده و حمل و نقل مشکلاتی داریم  و اگر این‌ها حل شود می‌توان به آینده روابط تجاری ایران و پاکستان بیش از گذشته امیدوار بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد​
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • فروش بیش از ۵۵ هزار تن گوگرد در پالایشگاه گاز ایلام
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
  • بورل: ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است