Web Analytics Made Easy - Statcounter

چگینی سفر سوبرامانیام جایشکار وزیر امور خارجه جمهوری هند به ایران را دارای ابعاد سیاسی و اقتصادی بسیار مهم دانست و گفت: جایشکار یکی از وزرای خارجه بسیار فعال و حرفه ای در تاریخ هند است که از قبل دوستی نزدیکی با آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان داشته است.

چگینی خاطرنشان کرد که وزیر خارجه هند به گسترش روابط دهلی نو- تهران بسیار علاقه مند است و سفر ایشان به تهران با هدف شرکت در نوزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی میان ایران و هند صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر ایران گفت: نسبت به این اجلاس بسیار خوش بین هستیم و مطمئنیم نتایج خوبی حاصل خواهد شد و قرار است وزیر خارجه هند علاوه بر آقای ظریف با رییس جمهوری نیز دیدار کند.

تلاش برای گسترش همکاری های اقتصادی از مهم ترین اهداف سفر وزیر خارجه هند به تهران

سفیر ایران افزود: وزیر خارجه هند در راس یک هیات اقتصادی به تهران سفر کرده و پیشبینی می کنیم که در این اجلاس راه های مختلف گسترش روابط در زمینه های انرژی، کالاهای غیرنفتی، سرمایه گذاری، امور بانکی و بحث های مربوط به مبازره با تروریسم و همکاری های منطقه ای مورد بررسی قرار بگیرد.

سفیر ایران در هند همچنین این سفر را با توجه به روابط بسیار خوب دو کشور دارای اهمیت سیاسی و اقتصادی دانست و گفت: برای نخستین بار در تاریخ روابط دو کشور، حجم مبادلات تجاری در سال گذشته از ۱۷ میلیارد دلار عبور کرد.

سفیر ایران هند را کشور رو به پیشرفتی دانست و گفت: این کشور در زمینه های اقتصادی بسیار خوب پیشرفت کرده است و تهران و دهلی نو ظرفیت های بسیار بالایی برای گسترش روابط اقتصادی حتی در زمینه های غیر نفتی با یکدیگر دارند.

چگینی همچنین تاکید کرد که هند به عنوان یک قدرت نو ظهور اقتصادی در جهان امروزی مطرح بوده و دو اقتصاد ایران و هند مکمل یکدیگر هستند و آنچه ما تولید و صادر می کنیم هند نیاز دارد و انچه هند تولید و صادر میکند نیازهای مارا تامین میکند لذا ما دو اقتصاد رقیب نیستیم.

چگینی به تهاتر انرژی و خدمات میان دو کشور نیز اشاره کرد و گفت: می توانیم در قالب تهاتر انرژی و فروش نفت و حتی تهاتر خدمات بسیاری از نیازمندی های کشور را تامین کنیم.

سفیر ایران افزود: هم اکنون صادرات میوه، خشکبار، سنگ ساختمانی، قیر، و بسیاری از کالاهای معدنی به هند صورت می گیرد و در مقابل ما نیازمندی های داریم که با دستور مقام معظم رهبری و با سیاست نگاه به شرق می توانیم از طریق هند آنها را برطرف کنیم.

چگینی به همکاری نفتی و گازی دو کشور هم اشاره کرد و گفت: انتقال گاز در آینده جزو اهداف زودحاصلده است و بحث تامین نفت برای هند یک موضوع راهبردی و حیاتی هست که همه این موارد منجر به همکاری دوطرف می شود.

حوزه های همکاری مشترک سیاست خارجی میان ایران و هند

سفیر ایران روابط دو کشور به دلیل ریشه های تمدنی و تاریخی و فرهنگی در طول تاریخ و به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره صعودی و مثبتی بوده است و موقعیت راهبردی دو کشور به ویژه ایران، به عنوان یک چهار راه ارتباط میان غرب، آسیای میانه، حوزه خلیج فارس و خاور میانه برای کشور هند بسیار مهم بوده است که تجسم و تجلی آن را میتوانیم در چابهار ببینیم.

سفیر ایران به همکاری های مشترک تهران و دهلی نو در سیاست خارجی نیز پرداخت و گفت: دوکشور در سیاست های منطقه ای دیدگاه های نزدیکی دارند، ایجاد ثبات و بحث انرژی به خصوص در منطقه خلیج فارس بسیار برای هند مهم است.

چگینی افزود: بندر چابهار به عنوان بزرگ ترین بندر اقیانوسی در منطقه و به تعبیر نخست وزیر هند به عنوان "golden Gate" (دروازه طلایی) برای این کشور محسوب می شود که هند را به غرب اعم از شمال و جنوب و شمال و شرق اروپا وصل می کند.

چگینی همچنین گفت: قرار است با طرف هندی در خصوص طرح صلح هرمز بحث و گفت و گو شود و امیدوار هستیم که نتایج خوبی از اجلاس حاصل شود.

به گزارش ایرنا، سابرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه جمهوری هند که برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و هند به تهران سفر کرده است، ظهر امروز با محمدجواد ظریف دیدار کرد.

در این دیدار طرفین درخصوص آخرین تحولات روابط دوجانبه، مهمترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی با یکدیگر تبادل نظر کردند.  

بعد از ظهر امروز نیز دور دوم گفت‌وگوهای وزرای امور خارجه ایران و هند به صورت خصوصی برگزار شد. 

در پایان نوزدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند هم سند توافقات انجام شده به امضای روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و هند رسید.

جایشانکار فردا هم قرار است با رییس جمهوری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت و گو کند.

برچسب‌ها هند بندر چابهار تهران دولت هند خلیج فارس دهلی نو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند بندر چابهار تهران دولت هند خلیج فارس دهلی نو هند بندر چابهار تهران دولت هند خلیج فارس دهلی نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۴۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، فرالدین نصریف سفیر ازبکستان در ایران در همایش تجاری ازبکستان و ایران در محل اتاق ایران گفت: ۲۵۰ نفر از کارآفرینان ازبکستانی به ایران آمدند تا از اکسپو ۲۰۲۴ بازدید کنند. همچنین در سال گذشته رییس جمهور دو کشور به ایران و ازبکستان سفر داشتند.

نصریف ادامه داد: ارزش تجارت دو کشور سال گذشته میلادی حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که این رقم در سال ۲۰۲۴ به یک میلیارد خواهد رسید. ازبکستان ۳۶ میلیون نفر جمعیت دارد، این کشور از سیستم حمل و نقل خوبی برخوردار است.

سفیر ازبکستان در ایران اظهار کرد: فروش کالا امروز از تولید آن سخت‌تر شده چون بازار، رقابتی است. ازبکستان و کشورهای همسایه آن بازارهای فروش خوبی را تشکیل می‌دهند.

ایرانی ها در خوارزم سرمایه گذاری کنند

وی خاطرنشان کرد: ارز ملی ازبکستان قابل تبدیل به ارزهای جهانی است و حوزه بانک ازبکستان آمادگی خدمات رسانی به ایرانی‌ها را دارد. همچنین ازبکستان مناطق آزاد تجاری فراوان و ارتباطات قوی با جهان دارد، در همین راستا استان خوارزم از آنجا که لاجستیک خوبی دارد و به ایران نزدیک‌تر است منطقه مناسبی برای سرمایه‌گذاری ایرانی ها در این کشور به شمار می آید.

فرالدین خبر داد: به زودی در ازبکستان یک همایش سرمایه‌گذاری برگزار می‌شود که میزبان هیاتی ایرانی هم است.

فعالیت هزار شرکت ایرانی در ازبکستان

وی گفت: سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار دارو به ازبکستان وارد می شود، ازبکستان از اینکه ایرانی‌ها در این کشور دارو تولید کنند استقبال می کند. ازبکستان همچنین سالانه پنج میلیون دلار منسوجات صادر می کند و اکنون بیش از ۱۰۰۰ شرکت ایرانی در ازبکستان کار می کنند.

حضور ۸۰ نفر از ازبکستان در اکسپو

همچنین، موسی آقایی، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان، گفت: گردشگری می‌تواند سطح تجارت دو کشور را به رقم مطلوب ارتقا دهد. سال گذشته ارزش تجارت دو کشور حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که ۱۵۰ میلیون دلار از این رقم را واردات از ازبکستان به ایران و باقی آن صادرات از ایران به ازبکستان تشکیل می‌داد. این رقم بسیار کم است و دستیابی به ارقام بیشتر در تجارت دو کشور شدنی است.

رییس اتاق مشترک ایران و ازبکستان خاطرنشان کرد: تولید مشترک برای ارائه محصول مشترک به بازارهای جهانی گزینه خوبی در همکاری اقتصادی دو کشور است و محصولات ایرانی می توانند با این راهکار در شرایط تحریم در بازارهای جهانی عرضه شوند.

در این نشست همچنین رحمت الله خرمالی رایزن بازرگانی ایران در ازبکستان گفت: در سال گذشته محصولات پتروشیمی و کشاورزی بیشتر و محصولات پزشکی و دارویی بسیار کمتر از ایران به ازبکستان صادر شد.

وی افزود: سال گذشته از ازبکستان تنها چهار نفر در اکسپو ۲۰۲۳ حضور داشتند که امسال این تعداد به ۸۰ نفر افزایش یافت.

خرمالی همچنین اظهار کرد: تجارت دو کشور پتانسیل این را دارد که تا بیشتر از دو میلیارد دلار پیش رود.

کد خبر 6093022 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • بررسی آخرین وضعیت روابط دوجانبه توسط وزرای خارجه ایران و استونی
  • امیرعبداللهیان بر توسعه روابط ایران و لبنان تاکید کرد
  • تاکید امیرعبداللهیان بر تفاهم در انتخاب رئیس جمهور لبنان
  • دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با سفیر ایران در لبنان
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد