Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، ماجرا آن قدر عجیب و حیرت انگیز است که حامد آس، این جوان ناشنوا که قدرت سخن گفتن و توانایی دفاع از هویت ایرانی اش را نداشته، دستگیر و سر از افغانستان در می‌آورد.

ماجرا چه بود؟

آبان ماه امسال، حامد آس نوجوان ۱۸ ساله که دارای معلولیت گفتاری و شنوایی مادرزادی است، بی خبر تصمیم می‌گیرد با موتورسیکلتش برای زیارت امام هشتم به مشهد برود اما، به علت نداشتن مدارک هویتی در خرم آباد دستگیر و موتورش به پارکینگ منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اظهارات دادستان لرستان، چهره این نوجوان ایلامی، به اتباع افغانی شباهت داشته ، همین مسئله باعث آغاز ماجرا‌هایی تلخ برای حامد آس و انتقال او به افغانستان می‌شود.

به گفته پدرش حدود بیست روز سخت و تلخ از گم شدن او گذشت و هر روزش به اندازه سال‌ها برای خانواده‌ و اقوام پر مشقت بود.

پدر حامد از عشایر روستای مهر ملکشاهی ایلام برایمان از روز‌های سختی گفت که کار و زندگیش را تعطیل کرده و شهر به شهر در جستجوی فرزندش به امید آن که او را بار دیگر در آغوش بکشد، گشته است.

ماجرای گم شدن حامد از زبان پدر

کامل آس، پدر حامد در خصوص جزئیات این ماجرا گفت: روز بیست و یکم آبان، یک روز قبل از گم شدن به برادر کوچکترش که اوهم کرولال است گفته بود به زیارت امام رضا(ع) می روم، اما بدون اطلاع و کاملا ناگهانی با موتورسیکت راهی سفری پرمخاطره می شود، درمسیر عزیمت به مشهد در شهر خرم آباد به دلایل نامعلومی توسط نیروی انتظامی دستگیر می‌شود، روز ۲۲ آبان ماه موتورسیلکت حامد توقیف می شود .

حامد را چند روز در بازداشتگاه نگه می دارند و روز ۲۸ آبان بعد از انتقال به یک اردوگاه در شهر اراک ، راهی قم و مشهد و در نهایت به افغانستان منتقل می‌شود.

پدر حامد آس با ابراز تعجب از این اقدام عجولانه  اظهار داشت: نوع پوشش حامد لباس کردی بوده و حتی پلاک موتورسیکلت او به شماره ایلام است، اما بر اساس یک تشخیص اشتباه از روی حدس و گمان که شبیه افغان است ، او را به افغانستان انتقال می‌دهند.

او ادامه داد:بیشتر ناراحتی ما از این بود که توان حرف زدن و شنیدن نداشت که بتواند مأمورین را توجیه کند و یا به خانه برگردد.

تمام اطلاعات هویتی فرزندم در گوشی تلفن همراه اش بود

پدر حامد گفت: حامد در لرستان به علت کر و لال بودن نتوانسته بود ابراز هویت کند ، این در حالی بود که حامد گوشی تلفن همراه دارد و تمام هویت او و شماره تلفن های خانواده داخل آن ذخیره شده بود و می‌توانستند با یکی از آن شماره‌ها تماس بگیرند.

پدر حامد گفت:آن روز‌ها عکس‌های حامد را به داخل شهر بردیم و به دیوار‌ها چسباندیم حال و روزمان باتوجه به اینکه حامد کرولال است و در کشوری غریب گم شده بود بسیار سخت بود.

او اضافه کرد: خدا رو شکر می‌کنم که پسرم را پیدا کردم روز‌های سخت و تلخی برای من و خانواده ام بود . برای پیدا کردن حامد تلاش زیادی کردم من عشایر هستم و درآمدم از محل دامداری است و در این مدت به علت اینکه در جستجوی پسرم بودم حتی شمار زیادی از دام‌هایم تلف شد و از اقوام و آشنایان مبالغ زیادی را قرض گرفتم تا بتوانم با سفر به شهرهای مختلف سرنخی از فرزندم به دست بیاورم.

حامد در اردوگاه اتباع خارجی در اراک

عموی حامد می‌گوید:حامد متولد سال ۸۰ و به طور مادر زاد کرو لال است، پدر و مادر حامد ۴ فرزند دارند که دوتای آنها کر و لال هستند و یکی دیگرشان نیز معلول است و حامد تحت پوشش بهزیستی شهرستان ملکشاهی قرار دارد .

او ادامه داد: پس از دستگیری، او را به اردوگاه ابراهیم آباد محل اسکان اتباع افغان در شهرستان اراک و سپس به استان قم منتقل می کنند تا از آنحا به مشهد و از مرز تایباد به کشور افغانستان بفرستند.

پس از چند روز حامد را از طریق مرز تایباد به کشور افغانستان منتقل می‌کنند که البته در طول این مدت از طریق کلانتری استان ایلام پیگیر مفقود شدنش بودیم.

سعید رازانی دادستان عمومی و انقلاب لرستان می‌گوید: پس از دستگیری حامد آس  توسط مأمورین کلانتری محل و شباهت او به اتباع کشور افغانستان، او را تحویل اردوگاه نگهداری اتباغ افغانی در شهر اراک می دهند و پس از آن هم به قم ، مشهد و نهایتا از کشور خارج می شود.

پیدا شدن اولین سرنخ از حامد

دایی حامد می گوید: بعد از اینکه خبری از حامد نبود با مراجعه به پلیس ۱۱۰ ایلام مشخصات حامد و شماره پلاک موتورش را اعلام کردیم که در نهایت دوم آذرماه امسال مامور آگاهی ایلام با ما تماس گرفتند که موتور حامد در کلانتری ۱۲ شهر خرم‌آباد استان لرستان توقیف شده است.

او گفت: با وجود اینکه حامد قدرت تکلم نداشته و بیسواد مطلق است، اما مهارت زیادی در موتور سواری دارد و به رانندگی با موتورسیکلت مسلط است.
دایی حامد در ادامه گفت: پس از کسب این اطلاعات به شوق پیدا شدن حامد به لرستان مراجعه کردیم که مسئولان کلانتری ۱۲ شهر خرم‌آباد اعلام کردند حامد چند روز اینجا بازداشت بوده که در نهایت به تشخیص قاضی، اداره اماکن و رئیس کلانتری ۱۲ شهر خرم‌آباد با عنوان اینکه تبعه افغانستان است به اردوگاه ابراهیم‌آباد اراک محل نگهداری افغان‌ها منتقل شده است.

حامد در افغانستان باباخان می شود

دایی حامد می‌گوید: پس از اینکه به شهر اراک و این اردوگاه مراجعه کردیم اعلام کردند حامد به شهر مرزی تایباد نزدیک مرز ایران و افغانستان در مشهد منتقل شده است تا به قصد افغانستان از کشور اخراج شود.

او اظهار داشت: پس از مراجعه به این منطقه نیز به ما اعلام کردند که حامد ۲۸ آبان ماه با نام باباخان به عنوان تبعه افغان از کشور خارج و به شهر هرات کشور افغانستان منتقل شده است و تصاویری که از حامد گرفته بودند را به ما نشان دادند.

دایی حامد گفت: پدر حامد به شهرستان لرستان عزیمت و در حال پیگیری شکایت بود و عمو و پسر عموی حامد نیز برای پیدا کردن حامد به شهر کابل در افغانستان سفر کردند.

حامد از طریق مرز دوغارون به کشور بازگشت

سرهنگ قربانی، فرمانده انتظامی شهرستان تایباد گفت: با شروع تحقیقات از سوی خانواده این فرد گمشده و ارائه مدارک هویتی مشخص می‌شود این فرد ۲۸ آبان ۹۸ از طریق مرز دوغارون وارد کشور افغانستان شده است.

او تصریح کرد: با رایزنی‌های انجام شده و روابط دیپلماتیک دو کشور ایران و افغانستان حامد آس بعد از چند روز در نهایت در شهر هرات به مقامات ایرانی مستقر در این شهر سپرده می‌شود.

شاکری رابط ایران و افغانستان در این باره می‌گوید: با همکاری دوستان و طلبه‌های افغانستانی و از طریق امور بین الملل پیگیری کردیم و متوجه شدیم که این نوجوان ناشنوا به کابل و از آنجا به نیمروز منتقل شده که حامد را در نیمروز یافتیم و او را به هرات منتقل وتحویل کنسولگری دادیم.

این رابط ایران و افغانستان گفت: حامد از طریق مرز دوغارون    وارد کشور شد.


رسیدن حامد به آرزویش و پایان خوش سفر ؛ زیارت امام رئوف

پس از بیست روز جستجو برای یافتنش در نهایت با پشت سر گذاشتن تمامی اتفاقات این سفر پرماجرا، حامد آس به آرزویش که زیارت امام هشتم بود ، رسید و در اولین مقصد خود به پابوسی امام رضا(ع) رفت و با شوقی که از زیارت امام رئوف به دل داشت به آغوش خانواده اش بازگشت.اما سفر یک پسر کر و لال به تنهایی، صدور حکم از روی ظاهر حامد و اینکه چرا برای یافتن خانواده حامد راه ساده تری مثل تماس با مخاطبین تلفن همراه حامد انجام نشد و چرا در بدو دستگیری و روزهای بازداشت تصویری از حامد آس از طریق فضای مجازی، رسانه و مطبوعات منتشر نشد تا این نوجوان ایرانی راحت تر در آغوش خانواده اش قرار بگیرد، از سوال‌های بی‌جواب این سفر پر ماجرا است.

هرچند یک تصمیم اشتباه  این نوجوان ایلامی را به کشور افغانستان برد، اما با عنایت امام رضا(ع) و پیگیری‌های دیپلماتیک این ماجرا ختم به خیر شد و اکنون حامد آس در بین اعضای خانواده اش است.

گزارش از روح الله جام سحر

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فضای مجازی آستان قدس رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۷۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند

خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست هم اندیشی و تبادل نظر با قضات دادگستری استان تهران که با حضور علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران و علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران برگزار شد، عملیات «وعده صادق» را افتخاری برای نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: اینکه موشک‌های ایرانی از فاصله بیش از هزار کیلومتری از گنبد آهنین رژیم اشغالگر قدس عبور و با موفقیت به هدف اصابت کرده، افتخاری برای هر ایرانی است و به فرموده مقام معظم رهبری ظهور قدرت اراده ملّت ایران و نیرو‌های مسلح در عرصه بین‌المللی و اثبات آن است.

خدائیان در بخش دیگری از سخنانش از فساد به عنوان پدیده‌ای بسیار پیچیده و چند بعدی یاد کرد و با اشاره به روش‌های مفسدین برای سوء استفاده از منافذ فساد، افزود: مبارزه جدی با فساد عزمی همگانی اعم از دولت و قوه قضاییه را می‌طلبد و همکاری و تعامل این دو قوه نقش اساسی در مبارزه با این پدیده خانمانسوز دارد.

وی با تبیین جایگاه سازمان بازرسی در سلامت اداری و مالی کشور به نقش پیشگیرانه این سازمان اشاره و تصریح کرد: گاهی اوقات با ورود سازمان بازرسی کل کشور در یک قرارداد، چند ده میلیون دلار از مبلغ اولیه قرارداد داده می‌شود که این موارد تبدیل به پرونده نشده و به مراجع قضایی ارسال نمی‌شود.

خدائیان با اشاره به نتیجه اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در سال ۱۴۰۲، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات واصله از ثبت اثربخشی‌های سازمان بازرسی در سال گذشته، نتیجه اقدامات این سازمان در حوزه مالی بیش از ۲۸۸ هزار میلیارد تومان بوده و منجر به وصول و استرداد وجوه؛ شناسایی، جلوگیری از فرار مالیاتی و همچنین اخذ مالیات به نفع دولت؛ تسریع در انتقال و جابجایی وجوه و جلوگیری از تضییع اموال و حقوق دولتی شده است. در حوزه اراضی نیز با پیگیری‌های سازمان بازرسی چند صد هکتار به بیت المال بازگشته است

وی در پاسخ به ادعا‌هایی مبنی بر اینکه سازمان بازرسی کل کشور جرات را از مدیران گرفته است، ادامه داد: وظیفه سازمان بازرسی نظارت بر اجرای صحیح قانون و حسن جریان امور است، بنابراین این سازمان به هر موضوعی ورود می‌کند، به دلیل اجرای درست قانون است و اگر مدیری در محور قانون حرکت می‌کند نباید ترسی از سازمان بازرسی داشته باشد.

رئیس سازمان بازرسی با تأکید بر اینکه این سازمان در کنار مدیران شجاع، پاکدست و مردمی قرار دارد، بیان کرد: از سوی دیگر تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند تا در چارچوب قانون حرکت کرده و از وقوع جرم و تخلف جلوگیری شود.

خدائیان با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور به دنبال نظارت قبل از وقوع سوءجریان است، تصریح کرد: هدف و نیت سازمان بازرسی کل کشور این نیست که به کشف فساد‌ها افتخار کند بلکه اکثر اقدامات اثرگذار سازمان بازرسی قبل از ارتکاب جرم و سوء جریان است. به عنوان مصداق بازرسان این سازمان در اکثر قریب به اتفاق قرارداد‌ها کنار مدیران حضور داشته و راهنمایی می‌کنند تا سوء جریان و تخلفی اتفاق نیفتد.

وی در آستانه ۱۰ اردیبهشت ماه سالروز ابلاغ فرمان ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری درخصوص مبارزه همه‌جانبه و سازمان‌یافته با مفاسد مالی و اقتصادی، مروری بر بند‌های این فرمان داشت و تصریح کرد: مقام معظم رهبری قبل از هر مسئولی علم مبارزه با فساد را در کشور برداشته‌اند و در بند اول این فرمان تاکید داشته‌اند که مبارزه با فساد با مخالفت روبرو خواهد شد.

خدائیان با تاکید بر اینکه همه مسئولان باید اجرای این فرمان را نصب العین خود در مبارزه با فساد قرار دهند، گفت: از فساد همه متضرر می‌شوند؛ هر شخصی حتی کسانی که در دورترین نقطه ایران در یک روستا زندگی می‌کند؛ چراکه فساد مانند موریانه‌ای است که به مرور یک ساختمان را تخریب می‌کند بدون اینکه صدایی داشته باشد و لازم است همه در اجرای فرامین مقام معظم رهبری عزم جدی داشته تا در پیشگاه خدای متعال در پرونده مدیریتی خود سربلند باشیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور به وظایف و اختیارات سازمان بازرسی اشاره کرد و گفت: طبق ماده ۲ قانون سازمان بازرسی اگر دولت یک سهم نیز در شرکتی داشته باشد یا به نحوی از انحا بر آنها نظارت یا کمک کند، سازمان بازرسی حق نظارت و ورود به آن شرکت را دارد. اما اگر شبهه ایجاد شد که آیا این دستگاه مشمول نظارت سازمان بازرسی است یا خیر، آئین نامه اجرایی قانون سازمان که به تصویب رئیس قوه قضائیه رسیده، تشخیص این موضوع را بر عهده سازمان بازرسی گذاشته است.

خدائیان با تاکید بر تصریح قانون به تسریع در رسیدگی به پرونده‌های سازمان بازرسی کل کشور، خاطرنشان کرد: در قانون تصریح شده است که پرونده‌های سازمان بازرسی در دیوان عدالت، مراجع قضایی و هیات‌های تخلف اداری باید ظرف ۳ ماه رسیدگی شود و اگر نیاز به تمدید داشت علت آن قید شود ولی گاهی در برخی مراجع قضایی این مهم مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

خدائیان ادامه داد: همچنین قانون سازمان بازرسی برای پیشنهادات این سازمان ضمانت اجرایی گذاشته است و مدیر دستگاه مکلف است ظرف ۱۰ روز پیشنهاد را اجرایی کند و اگر تخطی کرد و منجر به عمل خلاف قانون شد، جرم محسوب می‌شود و مجازات انفصال برای آن در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه طبق قانون دستگاه‌ها مکلف هستند کلیه اسناد و مدارک را در اختیار سازمان بازرسی قرار دهند افزود: اگر دستگاه‌ها به این موضوع عمل نکنند، جرم است. بعضا ما به دستگاه ورود کرده‌ایم و دستگاه مقاومت کرده و اسناد را در اختیار سازمان قرار نمی‌دهد که منجر به تشکیل پرونده و ارسال به مراجع قضایی شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: اگر سازمان بازرسی پرونده تشکیل داده و مرجع قضایی تشخیص دهد که تضییع اموال دولتی صورت گرفته است، دادستان بایستی ضمن تعقیب کیفری متهمان، در صورت احراز خسارت و ضرر زیان راسا جبران آن را بدون پرداخت هزینه دادرسی درخواست کند.

وی ادامه داد: اگر دولت در یک شرکت غیردولتی سهم داشته باشد هر چند سهمش کم باشد و تضییع حقوق دولتی صورت گرفته باشد نیازی به شکایت مدیر آن شرکت یا سازمان بازرسی کل کشور نیست و دادستان می‌تواند مستقیما ورود کند.

خدائیان در خصوص نیاز پرونده به ارجاع به کارشناس، بیان کرد: چنانچه در پرونده‌ای نیاز به کارشناس وجود داشت، همکاران سازمان بازرسی به عنوان کارشناس بی طرف آمادگی همکاری دارند و نیازی به ارجاع به کارشناس نیست.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به روند تهیه گزارش‌های سازمان گفت: در گزارش‌های سازمان بازرسی علاوه بر بازرس، سربازرس، معاون بازرسی امور، بازرس کل امور و بازرس قضایی نظر می‌دهند و بعد از این مرحله از معاونت تخصصی به معاونت حقوقی می‌رود که کارشناسان آن اکثرا دکترای حقوق هستند؛ بنابراین در هر پرونده سازمان دو الی سه نفر از قضات باسابقه نظر می‌دهند و بعد از طی این مراحل پرونده از سازمان خارج می‌شود.

وی با اشاره به استقرار دبیرخانه موضوع ماده ۶ قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد در سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: در قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، حکمی وجود دارد مبنی بر اینکه قضات مکلف هستند در اتهاماتی مانند اختلاس، ارتشاء، تبانی و امثال آن که مرتکب محکوم به دو سال حبس یا بیشتر می‌شود، مراتب را به سازمان بازرسی اعلام کنند و در سازمان بازرسی هیاتی متشکل از نماینده سازمان بازرسی، نماینده قوه قضائیه، نماینده وزارت اطلاعات، نماینده وزارت اقتصاد و دارایی، نماینده بانک مرکزی، نماینده اتاق تعاون و بازرگانی تشکیل و موضوع در این هیات بررسی می‌شود و در صورت احراز محکومیت کیفری محکوم علیه یکسری محرومیت‌ها در خصوص آنها اعمال می‌شود.

خدائیان در پایان با استقبال از برگزاری مستمر نشست‌های مشترک سازمان بازرسی با قضات دادگستری گفت: رئیس قوه قضائیه بعد از مقام معظم رهبری بیشترین دغدغه مبارزه با فساد را دارند و عملکرد ایشان نشان داده است که با هرگونه فساد داخل قوه قضائیه و خارج از قوه قضائیه بدون اغماض برخورد می‌کند و سازمان بازرسی کل کشور هم با این دید کنار دستگاه قضایی است و امید دارم با همکاری همدیگر دست معدود افرادی که به دنبال خیانت به ملت هستند، از بیت المال کوتاه کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • خانوادهٔ شهید «نسیم افغانی» شناسایی شد
  • هفته گرافیک افتتاح شد
  • قیمت افغانی به تومان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ماجرای توقف قطار ترانزیتی افغانستان در ایران چیست؟
  • نوه دختر امام خمینی در خارج از کشور مشغول چه کاری است؟
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد
  • پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه