Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@11:34:29 GMT

دو راهی «عبدا...» در افغانستان

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۸۲۶۵

 کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان روز گذشته بالاخره پس از کش‌وقوس‌های فراوان و دو ماه و نیم پس از برگزاری انتخابات، نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را اعلام کرد که براساس آن محمد اشرف‌غنی توانست با کسب 64/50 درصد آرا به عنوان پیروز مرحله ابتدایی اعلام نتایج معرفی شود.بلافاصله پس از اعلام نتایج ابتدایی انتخابات، عبدا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. عبدا... رقیب اصلی محمداشرف‌غنی که با کسب 52/39 درصد آرا در جایگاه دوم قرار گرفته است اعلام کرد که نتایج اعلام شده را نخواهد پذیرفت و از طرق قانونی برای احقاق حقوقش اقدام خواهد کرد.

جالب این جاست که کمیسیون انتخابات افغانستان در ابتدا میزان مشارکت را حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر اعلام کرده بود. بعد از بررسی کمیسیون انتخابات حدود یک میلیون رأی را باطل اعلام کرد که سطح آرای معتبر در انتخابات ۱۳۹۸ ریاست جمهوری یک میلیون و ۸۴۳ هزار رأی است. در واقع با وجود آن که 9.6۷ میلیون واجد شرایط رأی دادن در افغانستان بودند، تنها حدود ۲۰ درصد مردم در چهارمین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شرکت کردند.حالا اتفاقی که اکنون و در دور چهارم انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان برای عبدا... افتاده دقیقا شبیه آن چیزی است که پیش از این در دوره‌های دوم و سوم انتخابات و در رقابت وی با حامد کرزای و همین محمد اشرف‌غنی رخ داده بود که هر بار با واکنشی متفاوت از سوی عبدا... و حامیانش همراه بود.اکنون نیز عبدا... تا زمان اعلام نتایج نهایی انتخابات فرصت دارد تا به شکلی میدان اعتراضات را در دست بگیرد و در این فاصله بتواند تا حدی خود را در قدرت آینده شریک کند. او به خوبی می‌داند اعلام نتایج ابتدایی پس از نزدیک به سه ماه معطلی معنایش این است که دست‌های پشت‌پرده انتخابات افغانستان تصمیم نهایی خود برای رساندن اشرف‌غنی به کرسی قدرت را گرفته‌اند و او راهی جز پذیرش این موضوع ندارد و باید برای ماندن در عرصه سیاسی و تکیه زدن بر بخشی از اریکه قدرت تلاش کند.

اکنون دو سناریو برای رفتار احتمالی عبدا...عبدا... در برابر اعلام نتایج ابتدایی انتخابات تا رسیدن به مرحله نهایی این روند متصور است:

۱- سناریوی اول این است که عبدا... پیش از این هیچ معامله‌ای با طرف مقابل و حامیانش برای به دست گرفتن بخشی از قدرت در حکومت آینده افغانستان نکرده و اکنون خود را بازنده می‌بیند. در این حالت باید منتظر واکنش تند وی و تلاش برای برخی اقدامات تند و خشن از سوی حامیانش باشیم. عبدا... در این حالت می‌داند تمام زندگی سیاسی‌اش را خواهد باخت بنابراین خود وارد میدان می‌شود و رهبری تظاهرات کف خیابانی را بر عهده می‌گیرد و به نوعی دست به انتحار سیاسی می‌زند.اما در این بین او با یک مانع جدی روبه‌روست؛ برخی از حامیان جدی و قدرتمند او از جمله عطامحمدنور و ژنرال دوستم در هفته‌های گذشته از او فاصله گرفته‌اند و در اعتراضات او را یاری نخواهند کرد که همین موضوع باعث می‌شود قدوقواره اعتراضات عبدا... کوتاه‌تر از قبل شود.

۲- سناریوی دوم که محتمل‌تر نیز به نظر می‌رسد این است که حامیان داخلی و خارجی اشرف‌غنی در طول حدود سه ماه گذشته رایزنی‌های خود را با عبدا... عبدا... انجام داده و او را نسبت به پذیرش اعلام نتایج نهایی انتخابات راضی کرده‌اند اما عبدا... در طول این سه ماه مواردی را به عنوان پیش‌شرط رضایتش اعلام کرده که هیچ کدام محقق نشده است که از آن جمله می‌توان به ابطال ۳۰۰ هزار رای مدنظرش اشاره کرد.اکنون عبدا... در ظاهر چاره‌ای جز اعتراض ندارد اما جنس این اعتراضات با جنس اعتراضات سناریوی اول متفاوت است. در این سناریو عبدا...چهره‌ای دموکراتیک و مدنی به خود می‌گیرد و مسیر اعتراضات را به سمت‌وسوی اعتراضات قانونی و غیرخیابانی می‌برد. از سوی دیگر در فاصله میان اعلام نتایج ابتدایی و نهایی نیز برخی خواسته‌های او از جمله ابطال بخشی از آرا و اعلام جرم علیه برخی از رهبران کمیسیون انتخابات افغانستان و حتی محاکمه آن‌ها از سوی حامیان داخلی و خارجی اشرف‌غنی در دستور کار قرار می‌گیرد و عبدا... براساس توافقی که از پیش انجام شده در بخشی از قدرت شریک می‌شود. در این صورت هم خواسته حامیان خارجی غنی از جمله آمریکا مبنی بر عدم بروز اعتراضات خیابانی برآورده می‌شود، هم حامیان عبدا... احساس می‌کنند به خواسته‌های قانونی‌شان در روند انتخابات رسیده‌اند و هم عبدا... و طرفدارانش در بخشی از قدرت در حکومت آینده شریک می‌شوند.آن‌چه از روند تمام انتخابات‌های افغانستان از زمان حضور آمریکا در این کشور برمی‌آید این است که سناریوی دوم به واقعیت نزدیک‌تر است با این حال باید منتظر ماند و دید در صحنه عمل چه اتفاقی رقم می‌خورد.

نویسنده : سیدحسام رضوی

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: انتخابات افغانستان افغانستان انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۸۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجاتی: همیشه باید سود تیم ملی در نظر گرفته شود

مربی تیم والیبال جوانان ایران گفت: من از نتایج فصل گذشته تیم ملی خجالت می‌کشم و امیدوارم وضعیت آشفته این تیم به زودی به آرامش و موفقیت تبدیل شود. - اخبار ورزشی -

حسین نجاتی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در مورد حضور در کادر فنی تیم والیبال جوانان ایران اظهار داشت: از گذشته ارتباط خوبی با رضا مومنی‌مقدم (سرمربی تیم جوانان و تیم صنعتگران) داشتم و از طرفی اسکلت تیم والیبال صنعتگران که به تازگی به لیگ برتر صعود کرده از بازیکنان تیم جوانان ایران تشکیل شده است. همکاری ما در دو تیم جوانان و صنعتگران، توفیقی بود که نصیب من شد. مسئولان تیم صنعتگران نیز در کنار علاقه به والیبال، جوانگرایی را در برنامه خود دارند.

یزد میزبان والیبال باشگاه‌های مردان آسیا شد

مربی تیم جوانان ایران در مورد تیم ملی بزرگسالان و مسابقات سخت پیش روی این تیم گفت: من شناختی از سرمربی برزیلی تیم ملی ندارم ولی انتخاب پیمان اکبری به عنوان کمک اول، کار بسیار درست و به جایی بود. او از ملی‌پوشان رده‌بالای ایران بوده که سطح فنی بالایی داشته است. اکبری همچنین با مربیان مختلف کار کرده و سابقه حضور در تیم ملی را هم دارد. بعد از این که اعتماد به مربی ایرانی پس از نتایج فصل گذشته از بین رفت، حضور اکبری را می‌توان به فال نیک گرفت.

حسین نجاتی در مورد انصراف برخی ملی‌پوشان از جمله سید محمد موسوی برای حضور در تیم ملی تصریح کرد: همیشه باید سود تیم ملی در نظر گرفته شود. اگر تیم ملی به بازیکنی نیاز دارد، او باید بیاید و اگر نیاز به بازیکنی نیست، باید اردو را ترک کند. من از نتایج فصل گذشته تیم ملی خجالت می‌کشم چون به عنوان یک والیبالی، مورد بازخواست مردم قرار می‌گیرم. امیدوارم وضعیت آشفته تیم ملی به زودی به آرامش و موفقیت تبدیل شود.

او در مورد ریاست میلاد تقوی بر فدراسیون والیبال گفت: تقوی، سال‌ها سابقه مدیریت در کنار داورزنی را دارد. او تعامل خوبی در خانواده والیبال، بین ورزشکاران، مربیان، پیشکسوتان و ... ایجاد کرده است. حضور امیر منظمی به عنوان یکی از چهره‌های شناخته شده والیبال به عنوان دبیر فدراسیون نیز، می‌تواند نقطه قوت دیگری برای این فدراسیون باشد. همه خانواده والیبال باید تلاش کنند تا گسستگی ایجاد شده در جامعه والیبال را از بین ببرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است!
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • جوکار: مردم اصلح‌ترین افراد را راهی مجلس کنند
  • پرسپولیس ۵ بازی با نساجی، ۵ برد و ۱۵ گل زده
  • پرسپولیس 5 بازی با نساجی، 5 برد و 15 گل زده
  • نجاتی: همیشه باید سود تیم ملی در نظر گرفته شود
  • دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟
  • صادق خان باز هم شهردار لندن شد
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم