Web Analytics Made Easy - Statcounter

اوایل آذرماه بود که وزیر جهاد کشاورزی بعد از ۶ سال تصدی وزارت جهاد کشاورزی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در واکنش به دومین طرح استیضاح خود در اقدامی زودرس از سمتش استعفا کرد.

به گزارش تابناک،در پی همین اقدام بود که رئیس جمهور مطابق اصل ۱۳۵ قانون اساسی برای مدتی معین،  مسئولیت اداره وزارت جهاد کشاورزی را به سرپرست واگذار کرد، مدتی که در قانون سه ماه تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها وزارت جهاد کشاورزی در حالی از سوی سرپرست اداره می‌شود که گفته می‌شود با مشکلات عدیده‌ای روبه رو ست، از اجرایی نشدن قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی گرفته تا مشکلات در تنظیم بازار و ناتوانی در مهار قیمت کالاهای اساسی؛ به این موارد باید تخلفات در واردات محصولات کشاورزی، انحصار در واردات و صادرات محصولات و حمایت نکردن از تولیدکنندگان  را نیز افزود، مشکلاتی که در بندهای طرح استیضاح حجتی هم به آنها اشاره شده بود.

گفته می‌شود به دلیل موقعیت حساس وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مجموعه‌ای که با امنیت غذایی جامعه سر وکار دارد باید هر چه سریع‌تر وزیر این وزارتخانه تعیین شود، اگرچه اجماع‌نظر بر تعیین سریع‌تر گزینه وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، اما این سوال مطرح است که چه کسی و با چه ویژگی هایی قادر خواهد بود مشکلات پیش روی این وزارتخانه را به حداقل برساند؟

طبق آخرین اخبار از غلامرضا نوری به عنوان گزینه نهایی تصدی وزارت جهاد کشاورزی نام برده می‌شود؛ او که کار خود در وزارت جهاد کشاورزی را به عنوان کارشناس، رییس اداره و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آغاز و تا تصدی قائم مقامی وزیر کشاورزی دولت دوازدهم پیش رفت، در کارنامه کاری خود  نمایندگی مجلس، عضویت و نایب رییسی کمیسیون تخصصی کشاورزی، آب و منابع طبیعی  را  دارد، شاید مجموعه‌ی همین ویژگی‌هاست که او را به قویترین گزینه  برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی تبدیل کرده است.

نقش انکارناپذیر غلامرضا نوری در تصویب طرح تنفس جنگل ها

کارشناسان بر این عقیده‌اند که امروز فردی باید سکان وزارت جهاد کشاورزی را در دست بگیرد که علاوه بر توانمندی مدیریتی بر مسائل حوزه کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی اشراف کامل داشته باشد و این محقق نخواهد شد جز اینکه وزیر وزاتخانه، تحصیلات و تخصصی مرتبط با حوزه تحت مدیریت خود را داشته باشد. هادی کیا دلیری عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر کنوانسیون مرجع تنوع زیستی با مثبت ارزیابی کردن انتخاب غلامرضا نوری به عنوان گزینه تصدی  وزرات جهاد کشاورزی می‌گوید: "وزرات جهاد کشاورزی امروز نیازمند فردی است که علاوه بر صاحب‌نظر بودن در حوزه کشاورزی و توسعه روستایی، بر حوزه منابع طبیعی هم اشراف کاملی داشته باشد، خوشبختانه تجربه کاری آقای نوری نشان از آن دارد که ایشان از دلسوزان این حوزه است، به طوری که در زمان تصویب طرح تنفس جنگل‌ها تلاش بسیاری کرد".

کیا دلیری با انتقاد از بی‌توجهی وزرای گذشته به حوزه منابع طبیعی می‌افزاید: "واقعیت آن است که بی‌توجهی‌ها به منابع طبیعی ممکن است امنیت غذایی کشور را به  مخاطره بیندازد، در چنین شرایطی استفاده از ظرفیت‌هایی همچون دکتر نوری که معتقد به توسعه کشاورزی با در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیستی و منابع طبیعی است بسیار کارساز خواهد بود."    

تخصص گرایی فراموش نشود

نگاهی به کارنامه عملکردی غلامرضا نوری نشان می دهد که او علاوه بر  تجربه اجرایی و تقنینی، تحصیلات خود را در تمامی مقاطع از کارشناسی تا دکتری در حوزه تخصصی کشاورزی گذرانده است، موضوعی که از نظر کارشناسان و صاحب نظران مولفه ای بسیار حائز  اهمیت در انتصاب وزیر جدید محسوب می‌شود. عبدالله مرادی استاد دانشگاه کشاورزی یکی از آسیب‌های موجود در حوزه وزارت جهاد کشاورزی را بی‌توجهی به تخصص‌گرایی می‌داند و می‌گوید: "به طور قطع یک وزیر باید تحصیلاتی مرتبط با وزراتخانه خود داشته باشد، متاسفانه در نتیجه بکارگیری افرادی با تحصیلات غیرمرتبط، حوزه کشاورزی و منابع طبیعی کشور امروز با مشکلات عدیده‌ای روبرو است، بکارگیری فردی همچون آقای حجتی با تحصیلات غیرمرتبط با حوزه کشاورزی باید تجربه‌ای باشد تا در آینده افراد غیرمرتبط با وزراتخانه به کار گرفته نشوند."

مرادی با استقبال از احتمال معرفی نوری برای تصدی پست وزرات جهاد کشاورزی با اشاره به سوابق اجرایی او در وزرات جهاد از سطح کارشناسی تا مقامات وزارتی، ادامه می دهد:

"در کنار این، داشتن تحصیلات مرتبط از دوره کارشناسی تا دکتری ایشان را در جایگاه مقبولی از دیدگاه صاحب نظران و کارشناسان حوزه کشاورزی قرار داده است."

ارتباطات سیاسی درسطوح بالا،  مولفه‌ای تاثیرگذار در انتخاب وزیر 

اگرچه تجربه و تخصص به عنوان مولفه‌هایی تاثیرگذار و مهم در انتصاب وزیر جدید از درجه اهمیتی ویژه برخودار است، اما صاحبنظران معتقدند که وزیر آینده علاوه بر موارد مذکور باید سابقه فعالیت‌های سیاسی و ارتباطات و لینک‌هایی در سطوح  بالا داشته باشد تا بتواند از آنها به نفع زیرمجموعه خود بهره بگیرد. نگاهی به کارنامه سیاسی نوری نشان می دهند که او به واسطه حضور در مجلس امکان توسعه روابطی را داشته که یکی از نیازهای فوری این روزهای وزارت جهاد کشاورزی است. 

کیا دلیری در این باره می‌گوید: "ارتباطات و لینک‌های سیاسی مولفه‌ای است که در بسیاری از موارد راهگشا است، تجربه نشان داده که تخصص صرف جوابگو نیست به طوری که بهترین ایده‌ها و تخصص‌ها در مقابل سیاستمدارن و کمپانی‌های بزرگ متحمل شکست شدند. در این زمینه به نظر می رسد  از ظرفیت افرادی همچون غلامرضا نوری که دارای روابط سیاسی در فرادست و در حوزه قانونگذاری است می توان به شکل مثبت در جهت بهبود مشکلات حوزه کشاورزی و منابع طبیعی بهره گرفت.

پیمان عالمی عضو شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور اما از نگاهی دیگر ارتباطات سیاسی را دارای کارکرد می داند. او به تنش همیشگی میان نمایندگان و وزارتخانه اشاره می‌کند که بخش قابل توجهی از انرژی طرفین را هدر داده است. عالمی تاکید می کند که "استفاده از پتانسیل فردی که تجربه پارلمانی داشته و مورداعتماد نمایندگان است، به طور قطع در سوق دادن نقاط افتراق به سمت نقاط اشتراک موثر و کارساز خواهد بود. وظیفه‌ای که به نظر می‌رسد دکتر نوری به دلیل داشتن ظرفیت تعاملی بالا با طیف‌های مختلف فکری و سیاسی و همچنین تجربه حضور در مجلس و نایب رییسی کمیسیون کشاورزی به راحتی از عهده آن برآید."

وی همچنین با اشاره به روحیه تعاملی نوری می‌گوید: با اینکه دکتر نوری هم اکنون در جایگاه معاون رئیس مجلس است، اما همچنان ارتباطات و تعامل خود را با گروه‌های صنفی حوزه کشاورزی حفظ کرده و از هیچ تلاشی برای پیشبرد کارهای این صنف دریغ ندارد."

به نظر می‌رسد دولت با انتخاب نوری به طور مشخص پیشبرد دو هدف را در دستور کار خود قرار داده است؛ نخست اهداف صنفی و دوم اهداف سیاسی. به این معنی که دولت در اقدامی پیش دستانه و در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی تلاش دارد تا با انتصاب فردی همچون غلامرضا نوری به عنوان عنصری بی حاشیه، معتدل و مورد وثوق طرف های سیاسی، پالس مثبتی را به جامعه کشاورزی و دامداری فرستاده تا آنها را در انتخابات آینده با خود همراه کند، اقدامی که باید منتظر ماند و دید که آیا دولت نتیجه‌ای از آن حاصل خواهد کرد.

از منظری دیگر دولت با انتصاب نوری تلاش دارد تا شکاف بین دولت و کشاورزان و دامداران را پر کند. اما واقع امر این است که به دلیل حجم مشکلات موجود و با توجه به اینکه وزیر آینده تنها دو سال فرصت در اختیار دارد، این سوال مطرح است که آیا گزینه جدید وزرات خواهد توانست مسیری پیش روی کشاورزی، دامداری و منابع طبیعی کشور باز کند، موضوعی که اظهارنظر قطعی درباره آن را باید به آینده موکول کرد./

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا انتخابات افغانستان اشرف غنی احد گودرزیانی نانسی پلوسی شاخص آلودگی هوا شب یلدا آلودگی هوا کولبری اورامان وزارت جهاد نوری غلامرضا نوری انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا انتخابات افغانستان اشرف غنی احد گودرزیانی نانسی پلوسی شاخص آلودگی هوا شب یلدا آلودگی هوا کولبری اورامان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۸۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخل ۹۰۰ پلاک از اراضی لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از رفع تداخل ۹۰۰پلاک کشاورزی در این استان طی دو سال اخیر خبر داد. - اخبار استانها -

سید عماد شاهرخی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به وجود 800هزار هکتار اراضی کشاورزی در لرستان، گفت: تولیدات کشاورزی در این استان به بیش از سه میلیون تن رسیده‌است.

او با بیان اینکه مساحت گلخانه‌های لرستان تا پیش از دولت سیزدهم 78هتکار بوده‌است، اضافه کرد: این میزان اکنون به بیش از 115هکتار رسیده‌است.

بازگشت 6هزار مترمربع از اراضی لرستان به چرخۀ تولید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد: تولید گندم این استان در ابتدای دولت سیزدهم 123هزار تن بود، اما این میزان به رشد چهاربرابری و حدود 530هزار تن در دو سال اخیر رسیده‌است.

شاهرخی با تأکید به اینکه پروژۀ رفع تداخلات کشاورزی از سال 1394 آغاز شده‌است، بیان کرد: 900پلاک از اراضی لرستان طی دو سال اخیر رفع تداخل شده‌است.

او با بیان اینکه حدود 45 میلیون قطعه جوجه‌ریزی در لرستان انجام شده‌است، مطرح کرد: این میزان 30درصد بیشتر از نیاز مصرف در این استان است.

شاهرخی با اعلام اینکه لرستان جزو سه استان برتر در ذخیره‌سازی مرغ است، خاطرنشان کرد: حدود1200تن از ابتدای فروردین تاکنون در این استان منجمد شده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به افزایش 50درصدی تولید تخم‌مرغ در لرستان، اضافه کرد: برنامه داریم که این میزان را به 18هزار تن تا پایان 1404 برسانیم.

انتهای پیام/‌644/.

دیگر خبرها

  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • رفع تداخل ۹۰۰ پلاک از اراضی لرستان
  • برگزاری آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی
  • آمادگی وزارت کشور برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • خرید ۵۳۰ تن گوشت مرغ منجمد در استان قزوین
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد