Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24- اصولگرایان دومین بار است که برای انتخاب نامزد یا نامزدهای منتخب خود دست به چینشی می‌زنند و مدعی‌اند که در آن به دموکراسی روی آورده‌اند؛ اگرچه دست آخر مشخص می‌شود که همان چینش و نتیجه منتهی به آن ‌هم دموکراتیک نبوده و فرد یا جریان‌هایی به دلایلی غیردموکراتیک دست بالا را داشته‌اند یا از لابی‌گری خود استفاده کرده و دیگران را از دور خارج کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیروز مهدی چمران، عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب یا همان تشکیلات وحدت اصولگرایان با محوریت غلامعلی حدادعادل گفته است: «تمامی نامزدهایی که در قالب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب مطرح شده‌اند، با رأی‌گیری در مجمعی هزارو 800 نفره‌ که در آینده‌ای نزدیک برگزار خواهد شد، انتخاب می‌شوند. مجمع ۱۸۰۰ متشکل از معتمدین، احزاب و گروه‌های سیاسی، اقشار، نمایندگان انجمن‌های دانشگاهی و استادان دانشگاهی است. او گفته است که شعار لیست انتخاباتی شورای ائتلاف، «نجات اقتصاد ایران» خواهد بود».

آنها بار قبل و در انتخابات ریاست‌جمهوری هم چنین مجمعی تشکیل دادند که تحت‌عنوان مجمع ملی جبهه مردمی نیروهای انقلاب کار می‌کرد. این مجمع نامزدها را به رأی گذاشت تا در نهایت به پنج نامزد نهایی (سیدابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، مهرداد بذرپاش، محمدباقر قالیباف و پرویز فتاح) رسید. البته به فاصله چند روز فتاح کناره‌گیری کرده و حاجی‌بابایی به ترکیب اضافه شد.

نخستین نشستشان با حضور سه هزار نفر از حامیان جریان اصولگرایی، ۵ اسفند ۱۳۹۵ برگزار شد. در این نشست ۵۳ نفر به‌عنوان نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری به جمنا پیشنهاد شدند که ۲۱ نفر آنها به تأیید نهایی هیئت مؤسس رسیدند.قرار بود از میان ۲۱ نامزد احتمالی در نهایت ۱۰ نفر با رأی اکثریت اعضا انتخاب شوند. تعلل در معرفی این 10 نفر زمزمه‌های اختلافات درونی در جمنا را بالا برد؛ خاصه آن زمان که در نهایت لیست ۱۴نفره‌ای منتشر شد که اسامی نه براساس آرا که براساس حروف الفبا در لیست آمده بودند. همان زمزمه‌ها هم می‌گفت لابی‌های پشت پرده سبب اضافه‌شدن چهار نفر به لیست اولیه ۱۰نفره شده است.

جالب اینکه نامزد پیشنهادی و شناخته‌شده حزب مؤتلفه اسلامی که حمایت خود را ابتدا از جبهه مردمی نیروهای انقلاب به‌طور رسمی اعلام کرده بود، در جمع ۱۰ نامزد مورد حمایت جمنا قرار نگرفت و با کمی اغماض وارد لیست ۱۴نفره شده بود. همین عامل سبب شد «سیدمصطفی میرسلیم» راهش را از جمنا جدا کند.

سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف که اسامی‌شان در لیست نهایی وارد شده بود هم نپذیرفتند که میثاق‌نامه جمنا را امضا کنند. میثاق‌نامه‌ای که نامزدهای احتمالی را ملزم می‌کند به نفع نامزد نهایی جمنا کناره‌گیری کنند و کابینه‎شان را با نظر این جبهه تشکیل دهند.اما ۱۶ فروردین که رسید، سرانجام اسامی ۱۰ نامزد منتخب جمنا اعلام شد که عبارت بودند از: سیدابراهیم رئیسی، پرویز فتاح، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، عزت‌الله ضرغامی، مهرداد بذرپاش، علی نیکزاد، رستم قاسمی و محسن رضایی.نام جلیلی به‌خاطر نپذیرفتن سازوکار جمنا حذف شده بود و میرسلیم هم در لیست قرار نگرفته بود.

با وجود اعلام این اسامی، حواشی همچنان ادامه یافت تا اینکه در دومین مجمع ملی این جبهه، پنج نامزد نهایی جمنا تعیین شدند: سیدابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، مهرداد بذرپاش، محمدباقر قالیباف و پرویز فتاح. البته شب نشده پرویز فتاح در پیامی از این لیست کناره‌گیری کرد. واکنش بعدی اعتراض حاجی‌بابایی به نتایج آرا بود. هیئت نظارت​ جمنا هم اعلام کرد که آرا را مجددا بازشماری کرده و او را با توجه به فاصله کم با نفر پنجم به جمع پنج نامزد منتخب نهایی افزوده است. رأی زاکانی و بذرپاش نیز محل مناقشه شد؛ خاصه آنکه بالاتر از قالیباف هم ایستاده بودند و خبرها از لابی‌های استانی این دو چهره روایت می‌کرد.

مخالفان جمنا مشخصا از نقش علیرضا زاکانی در شکل‌گیری آرا گله داشتند. حضور افراد نزدیک به علیرضا زاکانی در سطح استان‌ها به‌عنوان مرکزیت استانی اصولگرایان جمنا مورد اعتراض برخی اعضای هیئت مؤسس این گروه سیاسی قرار گرفته بود. میرسلیم، نامزد حزبی مؤتلفه مشخصا از مهندسی آرا سخن گفت. این در حالی بود که زاکانی نتوانسته بود از سد تأیید صلاحیت شورای نگهبان هم بگذرد. برخی منتقدان زاکانی می‌گویند که بهتر بود او به‌جای اصرار بر نامزدی خود، به رأی‌آوری افرادی که احتمال تأیید صلاحیتشان بیشتر بود، کمک می‌کرد. علیرضا زاکانی دومین بار بود که رد صلاحیت خود را به فاصله چهار سال از شورای نگهبان دریافت کرده بود. او نتوانسته بود در پارلمان هم حضور داشته باشد.

زاکانی حالا این بار از قم دوباره برای مجلس نامزد شده است. مشخص نیست که این بار بتواند از سد تعیین صلاحیت‌ها رد شود یا نه اما اگر رد شود، بعید نیست که لابی قدرتمند او دوباره به کار بیفتد. در این صورت بعید است که اصولگرایان حتی با شیوه برگزاری مجمع و انتخابات باز به یک لیست واحد برسند. اخبار منتشرشده از درون خودشان حاکی است که احتمالا آنها با سه فهرست خواهند آمد. فهرست سنتی‌ها که از درون جبهه پیروان خط امام و رهبری و مؤتلفه برخواهد خاست. فهرست جبهه پایداری و فهرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب که قالیبافی‌ها قطعا در آن دست بالا را دارند؛ چراکه هم‌اکنون سخنگوی این جبهه یکی از نزدیک‌ترین چهره‌ها به شهردار سابق است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۹۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست جبهه مردمی ایران قوی در مرحله دوم انتخابات مجلس

به گزارش صدای ایران از ایرنا، اسامی نامزد‌های جبهه مردمی ایران قوی در ۲۲ حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی ـ مرحله دوم ـ منتشر شد.

پیش از این، جبهه مردمی ایران قوی در مرحله نخست ـ ۱۱ اسفند ماه ـ فهرست انتخاباتی خود را اعلام کرده بود.

حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات:

۱_ علیرضا سلیمی

۲_محمدحسین حسین زاده بحرینی

۳_عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی

۴_زهره طبیب زاده نوری

۵_ مجتبی رحماندوست

۶_ ابراهیم عزیزی

۷_ حسین صمصامی

۸_ زهره سادات لاجوردی

۹_ سید نظام الدین موسوی

۱۰_ پیمان فلسفی

۱۱_ ابوالقاسم جراره

۱۲_ فاطمه قاسم پور

۱۳_ سمیه رفیعی

۱۴_ مجتبی زارعی

۱۵_ محمد سراج

۱۶_ سمیه گل پور

حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو:

۱_ علی جعفری آذر

۲_ رضا صدیقی

۳_ محمدحسین فرهنگی

۴_ سید محمدرضا میرتاج الدینی

حوزه انتخابیه شبستر:
محمود طاهری

حوزه انتخابیه میانه:
سید مرتضی حسینی

حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز:

امید علی رعنایی بیله سوار

حوزه انتخابیه سمیرم:
رحیم کریمی

حوزه انتخابیه لنجان:
حسین رجائی ریزی

حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس:

مصطفی سعیدی سیرائی

حوزه انتخابیه ورامین پیشوا و قرچک:

حسین نوش آبادی

حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف:

علی مولوی حقیقی

حوزه انتخابیه مشهد و کلات:

کاظم معتمدی فر

حوزه انتخابیه آبادان:
صادق کمائی
سید محمد مولوی

حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر:
ابراهیم متینیان

حوزه انتخابیه خدابنده:
سعید رفیعی

حوزه انتخابیه زنجان و طارم:
محمد اسماعیلی

حوزه انتخابیه شیراز و زرقان:
سیداسماعیل حسینی
ابراهیم عزیزی

حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد:
سیروس سجادیان

حوزه انتخابیه کرمانشاه:
عبدالرضا مصری
جهانبخش امیری

حوزه انتخابیه گنبد کاووس:
قرجه طیار

حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی:
محمدرضا ملکشاهی راد
هادی هاشمی نیا

حوزه انتخابیه قائم شهر، سواد کوه و جویبار:
علی کشوری
مصطفی معلمی

حوزه انتخابیه ملایر:
احمد آریائی نژاد

به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزد‌های حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بامداد ۱۳ اردیبهشت آغاز شد و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود و از بین نامزد‌ها ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

انتخابات در مرحله دوم نیز در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • در مرحله دوم انتخابات، نامزدی که اکثریت نسبی آرا را کسب کند، پیروز است
  • چاپ ۷.۵ میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • فهرست جبهه مردمی ایران قوی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • پخش فیلم های تبلیغاتی نامزد‌های مجلس ۱۲ از قاب شبکه همدان
  • فهرست نامزد‌های جبهه مردمی ایران قوی در ۲۲ حوزه اعلام شد
  • رونمایی جبهه «ایران قوی» از لیست انتخابی خود در سراسر کشور
  • رونمایی جبهه «ایران قوی» از لیست انتخابی خود در سراسر کشور+ اسامی و حوزه‌های انتخابیه
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس
  • دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در پاسارگاد
  • محبی کاندیدای بهترین لژیونر تازه‌وارد لیگ روسیه