Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه فعال حقوق بشر عربستانی در روزهای گذشته در اعتراض به نقض حقوق خود در زندان، دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سه تن از فعالان حقوق بشر زندانی در عربستان در اعتراض به طولانی شدن مدت بازداشت و عدم برگزاری دادگاه و همچنین سوءرفتار با آنها، دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

صفحه توئیتری «معتقلی الرأی» که به امور بازداشت شدگان در عربستان می‌پردازد، نوشت که «خالد العمیر» که از ژوئن ۲۰۱۸ برای چندمین بار بازداشت شده، از روز یکشنبه (دیروز) دست به اعتصاب غذا زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در سال ۲۰۰۹ نیز به علت شرکت در راهپیمایی ضد اسرائیلی و در دفاع از مردم غزه در ریاض، بازداشت شده بود.

خالد العمیر در نامه‌ای نوشته است که به دلیل طولانی شدن مدت بازداشتش دست به اعتصاب غذا زده و گفته است که باید با وکیل بین‌المللی سریعا دیدار کند.

این فعال حقوق بشر از دیگر بازداشت شدگان نیز خواسته است تا دست به اعتصاب غذا زده و شرایطی که در آن قرار دارند را نپذیرند. او تنها راه رسیدن به حقوق قانونی بازداشت شدگان را اعتصاب غذا عنوان کرد.

در همین حال «ولید ابوالخیر» وکیل و «رائف بدوی» فعال حقوق بشر نیز از ۱۱ دسامبر (۲۰ آذر) اعتصاب غذا کرده‌اند. آنها به شرایط نگهداری خود در انفرادی اعتراض دارند.


«رائف بدوی» و «ولید ابوالخیر»

 

حساب معتقلی‌الرأی در ادامه از کاربران توئیتر خواسته تا با هشتک #إضراب_سجناء_الرأی (اعتصاب زندانیان عقیده) با اعتصاب کنندگان ابراز همبستگی کنند.

«ولید ابوالخیر» مؤسس «دیده‌بان حقوق بشر سعودی» است که از سال ۲۰۱۴ به اتهام «توطئه علیه حکومت» به ۱۵ سال زندان محکوم شده است. «رائف بدوی» مؤسس وبسایت «لیبرال‌های سعودی» نیز در سال ۲۰۱۴ به ۱۰ سال زندان و ۱۰۰۰ ضربه شلاق محکوم شده است.

تا کنون هیچ یک از مقامات سعودی واکنشی به اعتصاب غذای این سه نفر نکرده‌اند. عربستان سعودی هیچ گاه تعداد زندانیان حقوق بشری را اعلام نکرده و به هیچ یک از نهادهای بین‌المللی نیز اجازه دیدار  یا اطلاع از احوال زندانیان را نمی‌دهد.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: حقوق بشر اعتصاب غذا عربستان سعودی زندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۱۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت گزارش اخیر هیئت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) که در آن گفته شده که این سازمان از وضعیت «زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام» نگران است، بی‌اساس خوانده و افزود گزارش‌های یوناما تکرار، مملو از پروپاگند و بدون ارایه اسناد است و حقوق همه اتباع، اعم از زنان و مردان در کشور تأمین است..

مجاهد افزود حقوق هیچ کس در افغانستان تلف نشده بلکه حقوق شرعی زن و مرد در افغانستان تامین است و مردم پیشتر از قبل به حقوق خود دسترسی دارند.

در قسمت بازداشت‌های مقام‌های حکومت پیشین هم  مجاهد می‌گوید که هیچ کسی بازداشت نشده و نه هم اسنادی دراین رابطه وجود دارد.

مجاهد تصریح نموده است:«در عموم راپورت‌های یوناما همیشه مملو از پروپاگند می‌باشد و برای تخریب اذهان عامه می‌باشد و برای ثبوت ادعاهای خود هم اسنادی ندارند.»

ذبیح‌الله مجاهد هم‌چنین می‌افزاید که رسانه‌ها با در نظر داشت قوانین و ارزش‌های ملی کشور فعالیت دارند و هیچ تهدیدی علیه کارمندان دولت پیشین وجود ندارد.

این در حالی است که دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر گزارش سه‌ ماهه‌اش تحت عنوان وضعیت حقوق‌بشری در افغانستان، از وضعیت زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام ابراز نگرانی کرده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان دراین گزارش می‌گوید که در پنج روز ۷۹ غیرنظامی در افغانستان کشته شده‌اند.

در این گزارش پنج صفحه‌ای، وضعیت حقوق زنان و دختران، تلفات حمله‌های هوایی خوست و پکتیا، آزادی رسانه‌ها، بازداشت مقام‌های حکومت پیشین، مجازات بدنی و سایر موضوعات مرتبط به حقوق‌بشری در کشور زیر بررسی قرار گرفته است.

در بخشی از گزارش یوناما آمده است: «در یک حمله در غرب کابل به تاریخ ۶ جنوری، دست‌کم ۵ غیرنظامی کشته شدند و ۲۰ تن دیگر زخم برداشتند. در انفجار یک بس مسافربری در ۹ جنوری در منطقه الوخیل ناحیه ۱۶ شهر کابل، ۳ تن کشته شدند و ۱۳ تن دیگر زخم برداشتند و در انفجار دیگر در غرب کابل در یک مرکز تجارتی ۳ تن کشته شدند و ۳۵ تن زخم برداشتند و در آخرین رویداد در همین ماه در ولایت کندهار، یک مهاجم با انفجار واسکت‌ انتحاری‌اش در میان مردم، باعث کشته و زخمی‌شدن دست‌کم ۷۵ تن شد.»

یوناما در این گزارش از «وضعیت زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام ابراز نگرانی کرده و گفته که با وجود اعلام عفو عمومی؛ اما تهدیدات علیه کارمندان دولت پیشین افغانستان هم‌چنان پابرجا است».

در بخش دیگر این گزارش یوناما آمده که در حمله‌های هوایی پاکستان در ۱۸ مارچ بر ولایت خوست یک تن کشته و ۲ تن دیگر زخمی شدند و به همین ترتیب هفت غیر نظامی در ولایت پکتیکا کشته شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است
  • این زن بخاطر نوع لباسش به ۱۱سال زندان محکوم شد
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • حکم دادگاه رژیم صهیونیستی علیه خواهر هنیه
  • فعال حقوق بشر سخنرانی وزیر دفاع آمریکا را بر هم زد
  • ببینید | اعتصاب و تعطیلی بازار طلای تهران صحت دارد؟
  • مشکلات جسمی اسرای فلسطینی بعد از آزادی بر اثر شکنجه در زندان
  • صدیقه وسمقی آزاد شد