Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم گفت: ملاک انتخاب مدیران و هیئت علمی، شایسته‌سالاری بوده است و ما هیچ منعی برای به‌کارگیری زنان توانمند در مدیریت ستاد و دانشگاه‌ها نداریم. ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۵ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناووی در جلسه علنی امروز (دوشنبه، 2 دی) پارلمان در پاسخ به سؤال پروانه سلحشوری درباره علت تبعیض در جذب فارغ‌التحصیلان زن به عنوان هیئت علمی، اظهار داشت: تلاش ما این بوده که در جمهوری اسلامی ایران شرایط زنان در احقاق حقوق اجتماعی و حفظ جایگاه آنها رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در شرایط فعلی از جمعیت 3.5 میلیون نفری دانشجویان، قریب به 52 درصد آنها را زنان تشکیل می‌دهند که فرصت خوبی در اختیار آنها قرار گرفته است، در حالی که در دیگر بخش‌های اجتماعی، چنین وضعیتی را شاهد نیستیم.

کی‌نژاد: جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها باید در راستای آمایش آموزش عالی باشداعضای هیئت علمی مرخصی بدون حقوق می‌گیرند و در کشورهای همسایه مشغول کار هستند؟حکم اعضای هیئت علمی بلاتکلیف دانشگاه آزاد به زودی صادر می شود

وزیر علوم اظهار داشت: در مقطع کارشناسی ارشد، 46 درصد دانشجویان زن هستند و در مقطع دکتری نیز 44 درصد جمعیت دانشجویان را زنان تشکیل می‌دهند که نشان می‌دهد فرصت تحصیلات عالیه برای زنان فراهم است، به‌طور کلی بعد از انقلاب اسلامی ایران، روند حضور زنان در این جایگاه اجتماعی تدریجی و فزاینده بوده است.

غلامی ادامه داد: در 10 سال گذشته، 2200 نفر عضو هیئت علمی زن بودند که این تعداد در سال 92 به 5700 نفر رسیده و در بهمن سال 97 نیز این آمار به 12 هزار نفر ارتقاء یافته است که این آمار نشان می‌دهد روند جذب زنان در هیئت علمی 2 برابر رشد داشته است.  

وی گفت: از ابتدای سال 98 تاکنون، 303 زن جذب هیئت علمی شده‌اند که در این مسیر، هیچ تبعیضی وجود نداشته و طبیعتاً شکایاتی که در این زمینه وجود داشته باشد، بررسی می‌کنیم.

وزیر علوم در تشریح آمار جذب اعضای هیئت علمی از بین زنان تا پایان سال 97، اظهار داشت: تعداد کل اعضای هیئت علمی ما 27909 هستند که 5847 نفر از این تعداد را زنان تشکیل می‌دهند، تعداد اعضای هیئت علمی با مرتبه استادی 3428 نفر هستند که 217 نفر از این تعداد را زنان تشکیل می‌دهند.

وی افزود: اعضای هیئت علمی با مرتبه دانشیاری 6604 نفر هستند که 825 نفر از این تعداد را زنان تشکیل می‌دهند، تعداد مدیران در بخش کارکنان از رئیس اداره تا بالاتر 5261 نفر هستند که 1316 نفرشان زن هستند، در دانشگاه‌ها نیز مدیران هیئت علمی از مدیر گروه تا بالاتر 5575 نفر هستند که 735 نفر از این تعداد را زنان تشکیل می‌دهند که در اینجا حق با نماینده سؤال‌کننده است، وزارت علوم به عنوان ستاد، دخالت مستقیمی در انتخاب این مدیران ندارد.

وزیر علوم اضافه کرد: بعضی از دانشگاه‌های کوچک و جوان هنوز هیئت علمی در سطح دانشیار و استاد جذب نکرده‌اند، تعداد اعضای هیئت علمی با مرتبه استادیاری در دانشگاه‌ها 4700 نفر است.

غلامی ادامه داد: زنان با توجه به اینکه مدیریت خانواده را برعهده دارند، بعضاً تمایلی به تصدی مسئولیت در دانشگاه ندارند، در 2 سال اخیر نیز ملاک انتخاب مدیران و هیئت علمی، شایسته‌سالاری بوده است و ما هیچ منعی برای به‌کارگیری زنان توانمند در مدیریت ستاد و دانشگاه‌ها نداریم.

وی گفت: 12 دانشگاه و مرکز علمی دولتی به صورت تک‌جنسیتی دختران فعالیت می‌کنند و 2 مرکز غیردولتی نیز این شرایط را دارند.

وزیر علوم افزود: تمام تلاش ما این بوده که از ظرفیت حضور زنان استفاده کنیم و دلیل عدم تحقق این هدف یا ضعف در تلاش ما بوده یا استقبال خوبی صورت نگرفته است.

غلامی اظهار داشت: از 220 پست مدیریتی در وزارت علوم 116 پست در اختیار زنان است، اما در تصدی معاونت‌های وزارت علوم شرایط اینچنین نیست، اما 2 مدیرکل در وزارت علوم زن هستند و مدیریت دو پژوهشکده وزارت علوم نیز برعهده زنان می‌باشد.

وی بیان کرد: ساختار وزارت علوم و مجموعه هیئت علمی به‌گونه‌ای است که هیچ تفکیکی برای به‌کارگیری زنان و مردان ندارد و به‌طور طبیعی افراد مختلف انتخاب یا منصوب می‌شوند، اما برای جذب زنان در هیئت علمی باید تلاش بیشتری کنیم، زیرا زنان هنگامی که مسئولیتی که می‌پذیرند، تمام‌وقت و انرژی خود را صرف آن کار می‌کنند.

انتهای پیام/

R1011202/P/S1,15/CT12 واژه های کاربردی مرتبط دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران کابینه دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران وزارت علوم منصور غلامی نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران کابینه دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران وزارت علوم منصور غلامی نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران کابینه دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران وزارت علوم منصور غلامی نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۲۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد

مطابق شاخص‌های نظام رتبه‌بندی وبومتریکس، دانشگاه بیرجند از میان ۳۲ هزار موسسه جهانی در رتبه ۲ هزار و ۷۳۸ قرار گرفته است که در این خصوص هزار و ۱۳۱ پله در سطح جهان ارتقا داشته است.

این رتبه‌بندی بر اساس شاخص‌هایی همچون تعداد مقالات پراستناد، تعداد ارجاعات به مقالات پژوهشگران در پایگاه Google Schoolar و تعداد لینک‌های دریافتی منتشر می‌شود.

بیشتر بخوانید

 رقابت ۱۴ هزار و ۹۰۰ داوطلب خراسان جنوبی در نوبت اول کنکور

رتبه‌بندی وبومتریکس شاخصی برای رتبه‌بندی وب سایت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی دنیا است که از سوی مؤسسه تحقیقاتی (CSIC) Consejo Superior de Investigaciones Cientificas در کشور اسپانیا از سال ۲۰۰۴ مشغول به فعالیت است.

این مؤسسه هر شش ماه یکبار وب سایت‌های بیش از ۳۲ هزار دانشگاه و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی را از بین ۲۰۰ کشور جهان مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی
  • توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد