Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-04@08:19:45 GMT

نبش قبر اظهارنامه های مالیاتی ۱۱ سال قبل

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۱۲۸۹۵

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  وحید عزیزی، کارشناس اقتصادی در برنامه پایش با تاکید بر نگاه درآمدی به مالیات در دنیا، تصریح کرد: در دنیا مالیات با اهداف درآمدی، بازتوزیع ثروت و تنظیم گری و سیاست گذاری گرفته می شود. تنظیم گری بدین معناست که دولت با استفاده از ابزار مالیات کارهایی که صحیح است را تشویق می کند و از کارهای کاذب و سوداگری جلوگیری می نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: درلایحه بودجه 99 این سه اصل رعایت نشده است. در شرایط فعلی اقتصاد برای مردم کوچکتر شده است. اما این کوچکتر شدن باید برای عموم مردم باشد. مالیات در لایحه بودجه سال آتی، 13 درصد افزایش یافته است. به گونه ای که در سال 99، میزان 198 هزار میلیارد تومان، دولت از مالیات درآمد کسب می کند که این رقم در سال 98 176 هزار میلیارد تومان بوده است. البته ممکن است این میزان مالیات محقق نشود.

 

عزیزی افزود: باید مشخص شود مالیات را از چه کسانی می گیرند. مالیات های مستقیم در لایحه بودجه 19 درصد و مالیات های غیرمستقیم 8 درصد افزایش یافته است. اگر در خصوص افزایش مالیات وارد جزئیات شویم، میبینیم که مالیات بخش خصوصی 24 درصد و مالیات مشاغل 50 درصد افزایش داشته است.

 

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در عین اینکه مالیات بر واردات 38 درصد کاهش داشته، مالیات بر ارزش افزوده 37 درصد افزایش داشته است. این نکته را باید گفت که تنها 5 درصد از مالیات بر ارزش افزوده در لایحه بودجه آمده و مابقی آن در بودجه نمی آید. بنابراین از هزینه کرد 4 درصد مالیات بر ارزش افزوده اطلاعی در دست نیست. بنابراین 65 هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده در لایحه بودجه، کل این مالیات نیست.

 

کارشناس اقتصادی برنامه پایش ادامه داد: کل ظرفیت مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر مصرف در صورت عدم وجود معافیت های مالیاتی و وجود زیرساخت های مورد نیاز، 135 هزار میلیارد تومان است. حال باید از مسئولان اقتصادی سوال کرد با چه زیر ساختی می خواهد این 120 هزار میلیارد تومان را اخد کند؟

 

عزیزی با بیان اینکه مسئولان مالیاتی کشور علیه تولیدکنندگان عمل می کنند، گفت: مسئولان اظهارنامه های سال 87 تولیدکنندگان را بیرون آورده اند و با بررسی آنها مالیاتی را برای آن همراه با جریمه مشخص نموده اند. بنابراین از این طریق که به ضرر تولیدکنندگان است، بخشی از مالیات بر ارزش افزوده را دریافت می کنند. این کار امری اشتباه است و باید به جای آن جلوی فرار مالیاتی های موجود را گرفت.

 

وی افزود: بنا به گفته مسئولان، مالیات بر ثروت 75 درصد افزایش پیدا کرده است. اما در این زمینه باید گفت میزان مالیات بر ثروت گرفته شده واقعی نیست. به عنوان مثال این مالیات از 4 هزار میلیارد تومان به 7 هزار میلیارد تومان افزایش داشته است. در حالی که رقم مالیاتی آن بیش از بیست هزار میلیارد تومان است.

 

کارشناس اقتصادی کشور گفت: سهم مالیات بر ارزش افزوده از درآمدهای مالیاتی در کشورهای پیشرفته حداکثر 32 درصد است. اما در ایران این سهم بیش از 50 درصد است. بنابراین فشار این مالیات بر روی اقشار ضعیف جامعه است و باید دولت به جای آن به دنبال گرفتن مالیات از ثروتمندان باشند.

 

عزیزی در پایان گفت: افزایش درآمدهای مالیاتی امر خوبی است اما دولت باید از اقشار توانمند مالیات بگیرد و معافیت های مالیاتی را حذف نمایند. دوم معافیت مناطق آزاد را نیز ساماندهی کنند. ضمن اینکه می توان با ایجاد پایه های جدید مالیاتی درآمدهای مالیاتی را افرایش داد. مالیات هایی نظیر مالیات بر عایدی سرمایه از اینگونه مالیات ها است.

 

تسنیم

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اظهارنامه های مالیاتی اقتصاد جام نیوز مالیات بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۲۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد

محمد حسن آصفری در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایه در مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید تلاش کنیم تا سیاست های تشویقی برای سرمایه‌گذاری در کشور ایجاد کنیم؛ یکی از این سیاست‌ها ،معافیت‌های مالیاتی و یا کاهش ارقام اخذ مالیات و یا کم کردن نرخ سود تسهیلات بانکی است.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همچنین در اختیار قرار دادن زمین رایگان برای تولید کنندگان می‌تواند به عنوان یکی دیگر از مشوق‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری منظور شود، بیان کرد: موارد برشمرده شده به خوبی می‌تواند به رونق تولید و سرمایه‌گذاری در کشور کمک کرده و مانع رکود اقتصادی شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های مالیاتی می‌تواند در افزایش سرمایه‌گذاری موثر باشد ادامه داد: همچنین این امر می‌تواند به افزایش قدرت پول ملی کمک کرده و می تواند تاثیرات تحریم‌ها را خنثی کند.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس تاکید کرد: بنابراین ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقی  اگر به زودی و بدون گرفتن ایرادهای غیرمنطقی در مجلس به تصویب رسیده و به مرحله اجرا برسد، با توجه به مشوق های هدفمند اعطا شده و کاهش مالیات تولید، به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد .

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند کمک‌های خوبی در راستای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی باشد، ادامه داد: همچنین ما چندین سال است که با معضل نقدینگی رها شده در جامعه مواجه هستیم بنابراین این لایحه به درستی می‌تواند نقدینگی را در امر تولید متمرکز کرده و اعتماد مردم را به سرمایه‌گذاری و همچنین تحقق جهش تولید با مشارکت مردم در اقتصاد را میسر کند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند در جذب و مشارکت مردم در اقتصاد کارساز باشد، ادامه داد: همچنین در این لایحه به موضوع اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و حفظ زنجیره ارزش تولید اشاره شده است و می تواند تاثیرات خوبی را در جلوگیری از خام فروشی ایجاد کند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند در تحقق عدالت مالیاتی موثر باشد،  بیان کرد:  ما هر چقدر بتوانیم نرخ مالیاتی از تولید و سرمایه گذاری را کمتر کنیم ، این امر می تواند تورم موجود در کشور را کاهش داده و در کنترل نقدینگی موثر باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسیر رسیدن به توسعه سرمایه‌گذاری مولد و رشد اقتصادی از محل افزایش جذابیت پروژه‌های تولیدی خواهد بود. در این میان مهم‌ترین مشوق در دسترس دولت برای توسعه اقتصادی، مبتنی بر اعطای مشوق‌های مالیاتی است که تاکنون اثرگذاری موفقیت‌آمیزی در تحریک سرمایه‌گذاری مولد نداشته است. از همین رو و با درک اهمیت اصلاح معافیت‌های مالیاتی، دولت سیزدهم به سمت اصلاح قوانین مالیاتی رفته است و اخیرا نیز لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را مد نظر قرار داده که امیدواریم هرچه سریع‌تر در مجلس مورد بررسی قرار گرفته و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • تمدید مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور