Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@21:25:20 GMT

سایه فرونشست بر سر اراضی قیروکارزین

تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۱۴۲۰۷

سایه فرونشست بر سر اراضی قیروکارزین

فرونشست زمین یکی از مخاطرات طبیعی است که بسیاری از دشت‌های ایران با آن روبرو هستند و این پدیده اکنون اراضی کشاورزی شهرستان قیر و کارزین در استان فارس را نیز تهدید می کند.

به گفته کارشناسان امر، بهره ‌برداری بیش از حد از ذخایر آب‌های زیرزمینی به دلیل نبود مدیریت می تواند یکی از دلایل باشد که بر اثر آن تن تشنه زمین فرو بریزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرونشست زمین به دلیل رخدادهای طبیعی نیز امکان بروز دارد که ممکن است حاصل فرآیندهای زمین ‌شناختی همچون زمین‌ لرزه یا حل شدگی سنگ‌های گچی باشد.

استان فارس هم مقام اول فرونشست زمین در دنیا را به خود اختصاص داده و هم به گفته کارشناسان وضعیت زمین بعضی مناطق فارس نظیر دشت مرودشت که میراثی جهانی را در دل خود جای داده بسیار بغرنج و خطرناک است زیرا ممکن است هر لحظه زمین دهان باز کند و میراث جهانی این منطقه و تخت جمشید را ببلعد.

با وجودی که کارشناسان در سال‌های اخیر بارها درخصوص پدیده فرونشست در این استان هشدار داده‌اند اما هنوز با حفر چاه‌های غیر مجاز، آب از ژرفای زمین بیرون کشیده و صرف کشت‌ های پر آب بر نظیر برنج و هندوانه در فارس می‌شود.

تاکنون اغلب شهرستان های فسا،داراب و مرودشت به دلیل ایجاد فرونشست در این استان شناخته می شدند و حال گویا شهرستان قیر و کارزین نیز به جمع شهرستان های در معرض خطر فرونشست زمین در فارس قرار گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی قیر و کارزین: نشانه های فرونشست در جنوب شهر قیر
مشاهده شده است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین،می‌گوید که در این شهرستان،نشانه هایی از فرونشست زمین های کشاورزی در جنوب شهر قیر مشاهده شده و زمین در ابعاد چند صد متر مربع و به میزان چند سانتی متر نسبت به اراضی اطراف فرو نشست کرده و باعث ایجاد شکاف هایی به عرض چند ده سانتی متری در اطراف اراضی فرو نشسته شده است. 

مهدی همتی ،یکی از راه های اصلی و زودبازده برای جلوگیری از فرو نشست زمین را مدیریت منابع آبی و فرهنگ‌ سازی در این زمینه می داند که با رعایت آن می‌توان جلو این پدیده شوم را گرفت.

به گفته وی، خاک یک منبع ارزشمند و تجدید ناپذیر و تنها بستر حیات است که برای ایجاد یک سانتی متر از آن به ۳۰۰ تا هزار سال زمان نیاز است.

فرونشست در کمین باغات و اراضی کشاورزی قیر و کارزین

همتی با تاکید بر اینکه کشاورزی و باغداری مهم ترین فعالیت اقتصادی و اشتغال زا در این شهرستان است،می‌گوید که کشاورزی شدیدا به آب وابسته است و هرگونه برنامه‌ ریزی برای توسعه در این بخش منوط به مدیریت درست منابع آبی و تأمین منابع جدید در این بخش است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین بیان کرد: اجرای طرح انتقال آب سد سلمان فارسی به دشت های قیروکارزین به وسیله لوله های GRP مهم ترین اقدام ممکن در زمینه کاهش برداشت از منابع آب زیر زمینی و جلوگیری از تخریب اراضی و خاک است.

وی به اجرای طرح‌ های آبیاری نوین و راه اندازی کشت ‌های گلخانه ای به عنوان دیگر راه کار های حفاظت از خاک نیز اشاره می کند و می گوید که از این طریق می‌توان منابع آبی را به صورت بهینه استفاده و محصول بیشتر و با کیفیت تری به بازار عرضه کرد.

خطر فرو نشست  اگر ادامه یابد فردایی خطرناک را رقم خواهد زد، در صورت مدیریت صحیح و اصولی به فرصتی گران بها برای رشد و توسعه بدل می شود، آب به هر اندازه که بخواهیم در دسترس ما نیست، پس باید با مدیریت صحیح و علمی، آن را هدر ندهیم.

قیروکارزین با بیش از ۵۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.

برچسب‌ها فرونشست زمین وزارت جهاد کشاورزی خشکسالی قیروکارزین منابع آبی فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرونشست زمین وزارت جهاد کشاورزی خشکسالی قیروکارزین منابع آبی فارس فرونشست زمین وزارت جهاد کشاورزی خشکسالی قیروکارزین منابع آبی فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۴۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور، گفت: ۱۲ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی جاده بوژان نیشابور قلع و قمع شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیشابور، علی مبارکی امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: صبح امروز در محدوده روستا‌های حمیدآباد، تحت منظر و حصار بوژان 12 مورد ساخت وساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی جاده بوژان نیشابور با حضور یگان حافظان انفال و حقوق بیت‌المال با محوریت اداره امور اراضی جهاد کشاورزی، در معیت نیرو‌های کلانتری 12 به‌عنوان نماینده دادستانی، به حکم تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی قلع و قمع شد.

وی افزود:  کشاورزی حفظ و اساس استقلال کشور، محور توسعه پایدار، اقتصاد مقاومتی و تأمین امنیت غذایی جامعه بوده و زمین‌های کشاورزی به عنوان بستر تولید غذا، مهم‌ترین رکن تداوم حیات انسان‌ها و‌ امانتی برای تمام نسل‌ها است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: بر اساس تبصره 2 ماده 10 قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها، ماموران جهادکشاورزی موظفند با حضور نماینده دادسرا نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده کنند.

مبارکی تصریح کرد: ایجاد بنا و تأسیسات، خاکبرداری و خاکریزی، گودبرداری، پی‌کنی، دیوارکشی، فنس کشی، استقرار کانکس و آلاچیق، سوزاندن بقایا، قطع و ریشه کنی و خشک کردن باغات، احداث پارک و فضای سبز، استخر ذخیره آب و محوطه‌سازی از جمله موارد تغییر کاربری محسوب می‌شود و کشاورزان عزیز باید توجه کنند که تمامی موارد ذکر شده مصادیق جرم محسوب شده وبا قاطعیت با آن‌ها برخورد خواهد شد.

شهاب جهانداری، رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی  نیز با اعلام این نکته که براساس وظیفه ذاتی این مدیریت و در راستای حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی و بازدید‌های می‌دانی همکاران تشخیص، به واحد‌های مزبور اخطار داده شده که هیچ گونه ترتیب اثری از طرف مالکین داده نشده است.

وی با اشاره به اینکه عمده اجرای حکم قلع و قمع مربوط به زمین‌هایی بود که اطراف آن دیوارکشی شده بود ابراز کرد: با توجه به اینکه اجرای دیوار مانع از دید کارشناسان به داخل شده و افراد در داخل زمین‌ها مشغول ویلا‌سازی می‌شوند، تمامی این دیوار کشی تخریب شد.

رئیس اداره امور اراضی بیان کرد: این اقدام قانونی منجر به قلع وقمع 10 مورد دیوارگذاری به مساحت 560 مترمربع، یک باب استخر به مساحت 50 متر مکعب و معدوم‌سازی یک مورد تابلو مربوط به جاده‌سازی و قطعه‌بندی شد و در این رابطه مقدار 4 هزار و 300 متر مربع از اراضی کشاورزی آزادسازی شد.

جهانداری تصریح کرد: علی‌رغم تذکر‌ها و اخطار‌های مکرر به شهروندان در نشریات، رسانه‌های عمومی و پیام رسان‌ها جهت استعلام در زمان خرید زمین کشاورزی وباغ، متأسفانه عده‌ای سودجو باعث ضرر وزیان به افراد خریدار می‌شوند و مالکین جدید هم بدون توجه به استعلام لازم از ادارات و مراجع ذی‌ربط، سبب خسارت و خسران به خود می‌شوند.

وی از روستاییان  درخواست کرد از هرگونه احداث بنا یا دیوارکشی اراضی زارعی و باغی خودداری کنند و حتماً قبل از هرگونه اقدامی، استعلام لازم را از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دریافت کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی مراتب را از طریق سامانه 131 از خطوط ثابت گزارش کنند.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • آزادسازی ۲هزار متر از زمین های کشاورزی در رامسر
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • آزادسازی اراضی کشاورزی در رامسر
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس