Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تا هفته گذشته کمبود انسولین نوومیکس بیشترین تماس را به خود اختصاص داده بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ و به نقل از صاحب نیوز؛ ابوالفضل اصلانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: در حال حاضر 97 درصد عددی نیاز کشور در داخل تولید می شود که در کشور ۱۲۰ شرکت شیمیایی و ۱۳۰ داروسازی گیاهی در حال فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان تصریح کرد: سهم استان اصفهان در تولید داخلی ۱۰ درصد است؛ قبل از انقلاب ۱۳ شرکت داروسازی در کشور وجود داشته که آن هم فقط کار بسته‌بندی را انجام می دادند.

وی با اشاره به این که سه درصد عددی داروی مورد نیاز کشور از خارج تأمین می شود، ادامه داد: برای این سه درصد، ۱.۳ میلیارد دلار نیاز است که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین می شود.

اصلانی بیان کرد: حدود ۶۸ درصد مواد اولیه دارویی در کشور تولید می شود در حالی که قبل از انقلاب یک ماده دارویی اولیه هم تولید نمی کردیم و حدود ۳۲ درصد وابستگی داشتیم.

* هزینه گزاف واردات 3 درصدی دارو

وی همچنین با بیان این که مواد اولیه و ثانویه دارویی به طور ۱۰۰ درصد در داخل تولید می شود خاطر نشان کرد: تولید داروی 97 درصدی داخل کشور تنها ۵۵۰ میلیارد دلار هزینه می خواهد در صورتی که برای سه درصد واردات، ۱.۳ میلیارد دلار هزینه می شود و این تفاوت قابل توجه است.

معاون رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: کمبودهای دارویی تا شهریور سال گذشته حدود ۷۵ قلم بود، اما بعد از آن وضعیت بهتر شد و در ۱۵ ماه گذشته کمترین کمبود را در کشور داشتیم و امروز ۲۱ قلم کمبود دارویی در استان داریم که عمده آن ها اقلام وارداتی و برند هستند؛ البته عدد کشوری دو برابر این است که به زودی کمتر هم خواهد شد.

اصلانی با بیان اینکه ۸۷۰ داروخانه اصفهان با ما در ارتباط هستند، گفت: حدود ۱۴ هزار ۵۰۰ قلم داروی مصرفی داریم.

* حال ناخوش تجهیزات پزشکی نسبت به دارو

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه گفت: در تجهیزات پزشکی کمبودها حدود ۱۰ قلم است که باتری های قلب از جمله این کمبودها به شمار می رود؛ در تجهیزات وضعیت ما به اندازه دارو خوب نیست و ۶۰ درصد واردات داریم.

وی با بیان اینکه دو سوم تجهیزات کشور در اصفهان تولید می شود، گفت: در تجهیزات پزشکی پتاتسیل های خوبی داریم و سخت ترین تجهیزات پزشکی را در استان تولید می کنیم؛ تحریم ها در حوزه تجهیزات و دارو به یک فرصت تبدیل شده و از این فرصت خوب استفاده می کنیم و در کل می توان گفت وضعیت امروز ما به مراتب از سال گذشته بهتر است.

اصلانی بیان کرد: توان ما در تولید دارو بسیار بالا است و به ۵۳ کشور دنیا صادر می کنیم، اما اکنون صادرات به دلیل این که شرکت های داخلی تأمین دارو برای کشور را در اولویت قرار دادند، کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: در حوزه صنایع غذایی ۸۲۰ شرکت و کارخانه و کارگاه در سطح دانشگاه علوم پزشکی اصفهان داریم که ۱۷۹ شرکت در سال های گذشته تعطیل شدند و امسال ۱۰ شرکت تعطیل شده تولید را از سر گرفتند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: ۱۰ درصد کل اقتصاد استان در صنایع غذایی است.

* نوومیکس، بیشترین علت تماس با 190

اصلانی تصریح کرد: بیماران می توانند برای دریافت راهنمایی با سامانه 190 تماس بگیرند و بپرسند که کدام دارو در کدام داروخانه موجود است.

وی در پایان بیان کرد: روزانه ۳۰۰ تماس داریم که تا هفته گذشته کمبود انسولین نوومیکس بیشترین تماس را به خود اختصاص داده بود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: واردات مواد اولیه بیشتر از کشورهای چین و هند و برخی کشورهای اروپایی انجام می شود و کمبودهای دارویی ما هم مربوط به اقلام وارداتی است.

* وجود واکسن آنفلوآنزا در داروخانه های مرجع

اصلانی با تأکید بر منع مصرف دگزامتازون برای مبتلایان به آنفلوآنزا به علت وجود کورتون در این دارو افزود: 40 هزار واکسن آنفلوآنزا وارد شده که برای گروه های پرخطر است؛ داروی تامیفلو در داروخانه داخلی بیمارستان های امام سجاد(ع)، امین و الزهراء(س) و یک داروخانه در شهرستان ها به عنوان مرجع این دارو موجود است.

وی خاطر نشان کرد: قیمت داروی وارداتی 11 برابر تولید داخل است، در حالی که کیفیت داروی داخلی در سطح بالایی قرار دارد و گواه این ادعا هم صادرات است.

* قاچاق 1.6 میلیارد دلاری لوازم آرایشی بهداشتی به کشور

اصلانی بیان کرد: در حال حاضر داروی قاچاق امکان ورود به بازار را ندارد و قاچاق به صفر رفته رسید؛ امّا در مکمل های دارویی یکی یا دو درصد شاهد این پدیده هستیم و از طرفی در اقلام آرایشی با مصرف ۲.۸ میلیارد دلار در کشور دومین کشور پر مصرف بعد از عربستان در خاورمیانه به شمار می رویم که ۱.۶ میلیارد دلار از این مبلغِ واردات، قاچاق است.

وی با بیان این که در اصفهان اجازه ندادیم ناصر خسرو ایجاد شود، گفت: موجودی انسولین در کشور به اندازه نیاز سه ماه و موجودی مواد اولیه تولید این دارو در داروسازی ها به اندازه سه تا شش ماه است.

* تکذیب فوت بیماران خونی به علت کمبود دارو

اصلانی  گریزی هم به مطالبات مالی دانشگاه کرد و اعلام داشت: بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه دارو و تجهیزات و بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان مجموع طلب دانشگاه علوم پزشکی فقط از یکی از بیمه هاست.

معاون غذا و داروی استان اصفهان در پایان گفت: مشکلی در تأمین داروی بیماران خونی نداریم و مرگ بر اثر کمبود دارو در این بیماری شایعه ای بیش نیست.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۵۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟

از سوی دیگر بسیاری از داروهای خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این داروها شکایت دارند، اما پرسش اصلی اینجاست که با توجه به وجود داروهای داخلی چرا بسیاری از مردم از داروهای خارجی استفاده می‌کنند؟

چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران

بسیاری از بیماران نسبت به تهیه داروهای خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه می شود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از داروهای خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفان برخورد جدی شود.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت داروهای ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشورهای متقاضی دارو نیز به این مهم اشاره می‌کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می‌رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش‌های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.

پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می‌دهد. اگر به صنعت داروسازی کشورهای مشابه نگاه کنیم می‌بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می‌شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب‌تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین‌المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص‌های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت داروهای ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشورهای متقاضی دارو به این مهم اشاره می‌کنند.

وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ریکال (جمع‌آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص‌های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد شرکت‌های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.

حسین خلیلی، رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که "آیا داروهای ایرانی به اندازه داروهای برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ " اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد داروهای موجود در کشور در داخل ایران فرموله می‌شوند. بخشی از مواد اولیه این داروها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می‌شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می‌شود مختص ایران نیست؛ برای مثال ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می‌شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه‌تر است.

وی افزود: در مورد داروها، بازه‌ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می‌شود؛ برای مثال گفته می‌شود که اگر یک دارو بالای ۹۷ درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو ۹۸ درصد و یک دارو ۹۹ درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده مؤثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تأثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.

وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین داروهای مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.

رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام داروهایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می‌کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه‌های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.

منبع: آنا

دیگر خبرها

  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران
  • تجدید میثاق جامعه کارگری استان با شهیدان
  • «پراید»؛ بیشترین سهم تولید آلایندگی مشهد را داشته است
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد